E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κιβωτός του Κόσμου: Ψάχνουν για κακοποίηση άλλων τριών παιδιών

Έτοιμος να καταθέσει δήλωσε ο πατέρας Αντώνιος

Δημοσίευση 24/11/2022 | 18:58

Κιβωτός του Κόσμου: Ψάχνουν για κακοποίηση άλλων τριών παιδιών

Σε τρία πρόσωπα, τα οποία είτε φιλοξενούνται ακόμη και σήμερα σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» είτε φιλοξενήθηκαν κατά το παρελθόν σε αυτές, στρέφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα που διεξάγουν οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, οι οποίες χειρίζονται τη σχετική δικογραφία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το ενδιαφέρον των εισαγγελικών λειτουργών στρέφεται σε αυτά τα τρία πρόσωπα, καθώς έχουν προκύψει ενδείξεις για σeξουαλική κακοποίησή τους. Μάλιστα, για το τρίτο από τα πρόσωπα αυτά, το οποίο φέρεται να είναι ανήλικο, οι ενδείξεις για σeξουαλική κακοποίησή του προέκυψαν, έπειτα από κατάθεση που έδωσε στις δυο εισαγγελείς πρώην εργαζόμενος σε δομή της Κιβωτού.

Υπό συνθήκες μυστικότητας, οι εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται τη συγκεκριμένη δικογραφία, αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και εκείνα που έχουν καταγγείλει κακοποίηση, καθώς και άλλα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι πιθανώς να έχουν κακοποιηθεί.

Σκοπός είναι οι φάκελοι αυτοί, στους οποίους φέρεται να μην είχε πρόσβαση η προηγούμενη διοίκηση της Κιβωτού, να φτάσουν στα χέρια των εισαγγελέων, προκειμένου να ανευρεθούν στοιχεία, μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, στις δύο εισαγγελείς κατάθεση έδωσαν δύο παιδαγωγοί, πρώην εργαζόμενοι σε δομές της Κιβωτού, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των μαρτύρων σε 12. Συγκεκριμένα, επτά μάρτυρες είχαν καταθέσει στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκεκριμένη υπόθεση και οι υπόλοιποι πέντε έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα στις δύο εισαγγελείς που ανέλαβαν να συνεχίσουν την έρευνα.

Την ίδια στιγμή, πρόσωπα από το περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου, έπειτα από τα δημοσιεύματα ότι εκείνος και η πρεσβυτέρα είναι εξαφανισμένοι, επικοινώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, με την Εισαγγελία και ενημέρωσαν ότι ο ιερέας είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης και έτοιμος να εμφανιστεί ενώπιόν της, όποτε του ζητηθεί.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιδρυτής της Κιβωτού έχει ήδη συζητήσει με τρεις δικηγόρους στην Αθήνα, προκειμένου αυτοί να τον εκπροσωπήσουν ως νομικοί του παραστάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο

Τραμπ: Υπονοεί σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν εν μέσω πιέσεων από το πετρέλαιο και τις εκλογές

Κόσμος 11.03.2026
Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και η πτώση της στήριξης των Αμερικανών ενισχύουν τα σενάρια αναζήτησης εξόδου από τη σύγκρουση

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Οικονομία Χτες
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70