E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κιβωτός του Κόσμου: Ψάχνουν για κακοποίηση άλλων τριών παιδιών

Έτοιμος να καταθέσει δήλωσε ο πατέρας Αντώνιος

Δημοσίευση 24/11/2022 | 18:58

Κιβωτός του Κόσμου: Ψάχνουν για κακοποίηση άλλων τριών παιδιών

Σε τρία πρόσωπα, τα οποία είτε φιλοξενούνται ακόμη και σήμερα σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» είτε φιλοξενήθηκαν κατά το παρελθόν σε αυτές, στρέφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα που διεξάγουν οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, οι οποίες χειρίζονται τη σχετική δικογραφία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το ενδιαφέρον των εισαγγελικών λειτουργών στρέφεται σε αυτά τα τρία πρόσωπα, καθώς έχουν προκύψει ενδείξεις για σeξουαλική κακοποίησή τους. Μάλιστα, για το τρίτο από τα πρόσωπα αυτά, το οποίο φέρεται να είναι ανήλικο, οι ενδείξεις για σeξουαλική κακοποίησή του προέκυψαν, έπειτα από κατάθεση που έδωσε στις δυο εισαγγελείς πρώην εργαζόμενος σε δομή της Κιβωτού.

Υπό συνθήκες μυστικότητας, οι εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται τη συγκεκριμένη δικογραφία, αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και εκείνα που έχουν καταγγείλει κακοποίηση, καθώς και άλλα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι πιθανώς να έχουν κακοποιηθεί.

Σκοπός είναι οι φάκελοι αυτοί, στους οποίους φέρεται να μην είχε πρόσβαση η προηγούμενη διοίκηση της Κιβωτού, να φτάσουν στα χέρια των εισαγγελέων, προκειμένου να ανευρεθούν στοιχεία, μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, στις δύο εισαγγελείς κατάθεση έδωσαν δύο παιδαγωγοί, πρώην εργαζόμενοι σε δομές της Κιβωτού, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των μαρτύρων σε 12. Συγκεκριμένα, επτά μάρτυρες είχαν καταθέσει στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκεκριμένη υπόθεση και οι υπόλοιποι πέντε έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα στις δύο εισαγγελείς που ανέλαβαν να συνεχίσουν την έρευνα.

Την ίδια στιγμή, πρόσωπα από το περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου, έπειτα από τα δημοσιεύματα ότι εκείνος και η πρεσβυτέρα είναι εξαφανισμένοι, επικοινώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, με την Εισαγγελία και ενημέρωσαν ότι ο ιερέας είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης και έτοιμος να εμφανιστεί ενώπιόν της, όποτε του ζητηθεί.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιδρυτής της Κιβωτού έχει ήδη συζητήσει με τρεις δικηγόρους στην Αθήνα, προκειμένου αυτοί να τον εκπροσωπήσουν ως νομικοί του παραστάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα 02.01.2026
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος 02.01.2026
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα 02.01.2026
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα 02.01.2026
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα 02.01.2026
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα 02.01.2026
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα 02.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος 02.01.2026
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν