E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Σίλια Κριθαριώτη αποκαλύπτει: Τους κάναμε δωρεά κτίρια και έβαζαν όρο να τους τα γράψουμε

Εξαλλοι είναι αρκετοί επώνυμοι και επιχειρηματίες με την Κιβωτό του Κόσμου που έδωσαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουν τον οργανισμό.

Δημοσίευση 23/11/2022 | 21:03

Η Σίλια Κριθαριώτη αποκαλύπτει: Τους κάναμε δωρεά κτίρια και έβαζαν όρο να τους τα γράψουμε

Συνολικά, μόνο τα τελευταία έξι χρόνια έχουν δοθεί περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ από δωρεές ιδιωτών, ωστόσο αρκετοί δείχνουν να το έχουν μετανιώσει μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.

Στην διάρκεια εκδήλωσης, η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας, αποκάλυψε πως η Κιβωτός του Κόσμου, για να δεχτεί δωρεά ένα κτίριο, έθετε όρο να το γράψουν στον Οργανισμό και όχι να το πάρουν ως δωρεά.

«Ο άντρας μου ήθελε να κάνει δωρεά σε διάφορα μέρη κτίρια για να στεγάσουν τα παιδιά και να φιλοξενούνται εκεί. Μόνο η Κιβωτός είχε έναν όρο. Ζητούσε να τους γράψουν τα κτίρια» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι η μόνη επιχειρηματίας που δεν έκρυψε την αγανάκτησή της. Ο Κ. Λούλης βιομήχανος από τον Βόλο είχε παρόμοια εμπειρία. Δώρισε δύο σπίτια 3.000 τετραγωνικών μέτρων και είπε πως περιμένει την έρευνα της αστυνομίας, νιώθοντας απογοητευμένος από τις αποκαλύψεις.

Ακόμη και η Μίνα Σπυροπούλου -Καρέλια, χήρα του γνωστού βιομηχάνου της καπνοβιομηχανίας, η οποία είχε μιλήσει αποκλειστικά στο iefimerida.gr και δώρισε κτίρια στη Καλαμάτα, δήλωσε απογοητευμένη από τις εξελίξεις.

«Δωρίσαμε τα σπίτια στην Κιβωτό γιατί πιστεύαμε ότι υπήρχε κρατική και εκκλησιαστική εποπτεία. Ας φροντίσει το κράτος να υπάρχει εποπτεία για να συνεχίσουν να φιλοξενούνται τα παιδιά για να μην πάνε οι δωρεές χαμένες, που δόθηκαν για τα ταλαιπωρημένα παιδιά και όχι για τις ορέξεις κάποιων, αν όλα αυτά ισχύουν».

Κιβωτός του Κόσμου: Πήρε 33 εκατ. ευρώ από δωρεές ιδιωτών σε 6 χρόνια -Άφαντοι πατήρ Αντώνιος και πρεσβυτέρα

Την ίδια ώρα, τα νέα ευρήματα για τη δράση της Κιβωτού του Κόσμου είναι συνταρακτικά. Αυτή τη φορά για τα οικονομικά μεγέθη της και τις δωρεές-μαμούθ, που ξεπέρασαν τα 27 εκατ. ευρώ από το 2017 έως το 2021, ενώ, αν συνυπολογίσει κανείς και τις φετινές δωρεές, φτάνουν σχεδόν τα 33 εκατ.

Μετά την αποκάλυψη του iefimerida.gr ότι η Οικονομική Αστυνομία βρήκε πως πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), στην οποία η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, κατέχει το 50%, και το υπόλοιπο ποσοστό (50%) είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο (κάτι που σημαίνει ότι η πρεσβυτέρα και η μητέρα του π. Αντώνιου ήταν οι μόνες που μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς), έρχονται νέα στοιχεία στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» του Mega, οι δωρεές που έγιναν στη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» από το 2017 έως το 2021 ξεπερνούν τα 27 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, αν υπολογιστούν σε αυτές και τα περίπου 5 εκατομμύρια που έχουν δωριστεί μέσα στο 2022, τότε φτάνουμε στα σχεδόν 33 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μόλις έξι χρόνια.

Καταγγελίες για άρνηση σε δωρεές υλικών αγαθών στη δομή της Καλαμάτας
Άνθρωποι, μάλιστα, κατήγγειλαν για τη δομή στην Καλαμάτα ότι προσπάθησαν να δωρίσουν υλικά αγαθά, ωστόσο στελέχη της Κιβωτού δεν τα δέχονταν και ζητούσαν χρήματα.

«Μόλις επικοινωνήσαμε με στέλεχος που βρισκόταν σε θέση ευθύνης, μας ανέφερε πως δεν έχουν ανάγκη από υλικά αγαθά αλλά από χρήματα. Μας έκανε εντύπωση. Μας φάνηκε εντελώς άκομψο και περίεργο», αναφέρει η καταγγέλλουσα.

Την ίδια στιγμή, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά την ώρα που η Κιβωτός στο site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών, την κάλυψη των οποίων ζητούσε από τους δωρητές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Τεχεράνη θα απαντήσει αμέσως αν δεχτεί επίθεση, δηλώνει ο εκπρόσωπος του στρατού

Κόσμος Χτες
Υποστήριξε ότι «πολλές» αμερικανικές βάσεις στην περιοχή βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων

Τροχαίο στη Ρουμανία: Σε κλίμα οδύνης η άφιξη των σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ελλάδα Χτες
Η αυτοκινητοπομπή έφτασε λίγο μετά τις 19:30 στο γήπεδο

Η Γαλλία καταργεί τα «συζυγικά καθήκοντα» στο σeξ

Κόσμος Χτες
Οι υποστηρικτές της νέας ρήτρας ελπίζουν ότι ο νόμος θα συμβάλει στην αποτροπή του συζυγικού βιασμού

Τραμπ: Ο Πούτιν συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός μίας εβδομάδας λόγω κρύου

Κόσμος Χτες
«Ζήτησα προσωπικά από τον Πρόεδρο Πούτιν να μην επιτεθεί στο Κίεβο και σε διάφορες πόλεις για μια εβδομάδα»

Απίστευτο περιστατικό σε αγώνα μπάσκετ στο Ντουμπάι: Παίκτης κλωτσούσε τον αντίπαλό του που ήταν πεσμένος στο παρκέ

Αθλητικά Νέα Χτες
Μετά από μία αψιμαχία, ανάμεσα στον Ισμαήλ Ρομέρο και τον Νικ Ντεμούσις, ο δεύτερος έπεσε στο παρκέ, με τον πρώτο να πηγαίνει από πάνω του και να χτυπάει με μίσος

Προσγειώθηκε το C130 με τις σορούς των οπαδών του ΠΑΟΚ

Ελλάδα Χτες
Στο γήπεδο, τόσο φίλαθλοι όσο και οι συγγενείς τους έχουν οργανώσει εκδηλώσεις για να τιμήσουν την μνήμη τους.

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 στη Ροδόπη – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω πιθανής υπερχείλισης»

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τη Θράκη, με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη

Πόλο: Νέος περίπατος για την Εθνική ομάδα των γυναικών

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Ελλάδα «βούλιαξε» τη Γερμανία με 26-5 κάνοντας επίδειξη δύναμης σε ακόμη μία αναμέτρηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Η φωτιά δεν μπόρεσε να κάψει αυτό που ήσουν»: Θρήνος στις κηδείες των τριών θυμάτων της τραγωδίας στην Βιολάντα

Ελλάδα Χτες
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν την Σταυρούλα Μπουκοβάλα, την Αναστασία Νάσιου και την Αγάπη Μπουνόβα

Στο φως βυθισμένο αυτοκίνητο στο ρέμα Κόρμπι στη Βάρη μετά την κακοκαιρία, δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Αναμένεται να αποκαλυφθούν και άλλα αντικείμενα που κατάπιε το ρέμα

Πλημμύρες στον Έβρο από τις έντονες βροχοπτώσεις, εγκλωβίστηκαν μαθητές σε σχολείο

Ελλάδα Χτες
Διακοπές κυκλοφορίας σε Αλεξανδρούπολη και Νίψα – Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες