E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Σίλια Κριθαριώτη αποκαλύπτει: Τους κάναμε δωρεά κτίρια και έβαζαν όρο να τους τα γράψουμε

Εξαλλοι είναι αρκετοί επώνυμοι και επιχειρηματίες με την Κιβωτό του Κόσμου που έδωσαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουν τον οργανισμό.

Δημοσίευση 23/11/2022 | 21:03

Η Σίλια Κριθαριώτη αποκαλύπτει: Τους κάναμε δωρεά κτίρια και έβαζαν όρο να τους τα γράψουμε

Συνολικά, μόνο τα τελευταία έξι χρόνια έχουν δοθεί περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ από δωρεές ιδιωτών, ωστόσο αρκετοί δείχνουν να το έχουν μετανιώσει μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.

Στην διάρκεια εκδήλωσης, η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας, αποκάλυψε πως η Κιβωτός του Κόσμου, για να δεχτεί δωρεά ένα κτίριο, έθετε όρο να το γράψουν στον Οργανισμό και όχι να το πάρουν ως δωρεά.

«Ο άντρας μου ήθελε να κάνει δωρεά σε διάφορα μέρη κτίρια για να στεγάσουν τα παιδιά και να φιλοξενούνται εκεί. Μόνο η Κιβωτός είχε έναν όρο. Ζητούσε να τους γράψουν τα κτίρια» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι η μόνη επιχειρηματίας που δεν έκρυψε την αγανάκτησή της. Ο Κ. Λούλης βιομήχανος από τον Βόλο είχε παρόμοια εμπειρία. Δώρισε δύο σπίτια 3.000 τετραγωνικών μέτρων και είπε πως περιμένει την έρευνα της αστυνομίας, νιώθοντας απογοητευμένος από τις αποκαλύψεις.

Ακόμη και η Μίνα Σπυροπούλου -Καρέλια, χήρα του γνωστού βιομηχάνου της καπνοβιομηχανίας, η οποία είχε μιλήσει αποκλειστικά στο iefimerida.gr και δώρισε κτίρια στη Καλαμάτα, δήλωσε απογοητευμένη από τις εξελίξεις.

«Δωρίσαμε τα σπίτια στην Κιβωτό γιατί πιστεύαμε ότι υπήρχε κρατική και εκκλησιαστική εποπτεία. Ας φροντίσει το κράτος να υπάρχει εποπτεία για να συνεχίσουν να φιλοξενούνται τα παιδιά για να μην πάνε οι δωρεές χαμένες, που δόθηκαν για τα ταλαιπωρημένα παιδιά και όχι για τις ορέξεις κάποιων, αν όλα αυτά ισχύουν».

Κιβωτός του Κόσμου: Πήρε 33 εκατ. ευρώ από δωρεές ιδιωτών σε 6 χρόνια -Άφαντοι πατήρ Αντώνιος και πρεσβυτέρα

Την ίδια ώρα, τα νέα ευρήματα για τη δράση της Κιβωτού του Κόσμου είναι συνταρακτικά. Αυτή τη φορά για τα οικονομικά μεγέθη της και τις δωρεές-μαμούθ, που ξεπέρασαν τα 27 εκατ. ευρώ από το 2017 έως το 2021, ενώ, αν συνυπολογίσει κανείς και τις φετινές δωρεές, φτάνουν σχεδόν τα 33 εκατ.

Μετά την αποκάλυψη του iefimerida.gr ότι η Οικονομική Αστυνομία βρήκε πως πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), στην οποία η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, κατέχει το 50%, και το υπόλοιπο ποσοστό (50%) είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο (κάτι που σημαίνει ότι η πρεσβυτέρα και η μητέρα του π. Αντώνιου ήταν οι μόνες που μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς), έρχονται νέα στοιχεία στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» του Mega, οι δωρεές που έγιναν στη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» από το 2017 έως το 2021 ξεπερνούν τα 27 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, αν υπολογιστούν σε αυτές και τα περίπου 5 εκατομμύρια που έχουν δωριστεί μέσα στο 2022, τότε φτάνουμε στα σχεδόν 33 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μόλις έξι χρόνια.

Καταγγελίες για άρνηση σε δωρεές υλικών αγαθών στη δομή της Καλαμάτας
Άνθρωποι, μάλιστα, κατήγγειλαν για τη δομή στην Καλαμάτα ότι προσπάθησαν να δωρίσουν υλικά αγαθά, ωστόσο στελέχη της Κιβωτού δεν τα δέχονταν και ζητούσαν χρήματα.

«Μόλις επικοινωνήσαμε με στέλεχος που βρισκόταν σε θέση ευθύνης, μας ανέφερε πως δεν έχουν ανάγκη από υλικά αγαθά αλλά από χρήματα. Μας έκανε εντύπωση. Μας φάνηκε εντελώς άκομψο και περίεργο», αναφέρει η καταγγέλλουσα.

Την ίδια στιγμή, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά την ώρα που η Κιβωτός στο site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών, την κάλυψη των οποίων ζητούσε από τους δωρητές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Netflix θα εξαφανιστεί αθόρυβα από 87 εκατομμύρια συσκευές σήμερα

Tech + Science 03.03.2026
Οι χρήστες που επηρεάζονται έχουν ήδη λάβει ειδοποίηση στη συσκευή τους

Μέση Ανατολή: Εντολή σε Αμερικανούς πολίτες για άμεση εγκατάλειψη 12 χωρών

Κόσμος 03.03.2026
Οι χώρες «κινδύνου» για τους Αμερικανούς στη Μέση Ανατολή

ΑΑΔΕ: Αλλαγή ΚΑΔ χωρίς πρόστιμο έως την 1η Ιουνίου ‑ Πώς γίνεται η αυτόματη αντιστοίχιση

Οικονομία 03.03.2026
Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής φάσης, δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση ενάρξεων, μεταβολών και διακοπών εργασιών μέσω των ψηφιακών εφαρμογών

«Ουρές» στα βενζινάδικα: Πού θα φτάσουν οι τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος

Ελλάδα 03.03.2026
Το ράλι περνά ήδη στην ηλεκτρική ενέργεια και στα καύσιμα, με τους καταναλωτές να βλέπουν νέες επιβαρύνσεις στην αντλία και στους λογαριασμούς

«Αυτή την εβδομάδα θα ξεμείνουμε από τρόφιμα»: Πώς η επίθεση στο Ιράν δυσχεραίνει την κατάσταση στη Γάζα

Κόσμος 03.03.2026
Το Ισραήλ έχει κλείσει όλα τα σημεία διέλευσης προς τη Γάζα, απειλώντας να βυθίσει 2 εκατομμύρια ανθρώπους σε μια νέα κρίση πείνας

Συστοιχία Patriot μεταφέρεται στην Κάρπαθο

Ελλάδα 03.03.2026
Στόχος είναι να ενισχυθεί η αντιαεροπορική θωράκιση της χώρας μετά τις πληροφορίες ότι το ιράν διαθέτει πυραύλους που μπορούν να φτάσουν έως την Ελλάδα

Νοσοκομείο Βόλου: Καταδικάστηκε μαιευτήρας για τον θάνατο εμβρύου από αμέλεια

Ελλάδα 03.03.2026
Το χρονικό της υπόθεσης που ξεκίνησε το 2021

Κολωνός: Το λάθος με την εγκυμοσύνη της Νεκταρίας, οι αντιφάσεις και οι ισχυρισμοί του 38χρονου

Ελλάδα 03.03.2026
Την Τετάρτη η απολογία του 38χρονου φερόμενου ως δολοφόνου - Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

Κύπρος: Αναφορές για αναχαιτίσεις drones πάνω από τη Λεμεσό μετά τα μεσάνυχτα

Κόσμος 03.03.2026
Λάθος συναγερμός αναστάτωσε την Κύπρο

Ήξεραν και σε ποια θέση καθόταν: Ο «προδότης που ήταν δίπλα στον Χαμενεΐ»

Κόσμος 03.03.2026
Oι υποψίες των Ιρανών για το ποιος είναι