E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Σίλια Κριθαριώτη αποκαλύπτει: Τους κάναμε δωρεά κτίρια και έβαζαν όρο να τους τα γράψουμε

Εξαλλοι είναι αρκετοί επώνυμοι και επιχειρηματίες με την Κιβωτό του Κόσμου που έδωσαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουν τον οργανισμό.

Δημοσίευση 23/11/2022 | 21:03

Η Σίλια Κριθαριώτη αποκαλύπτει: Τους κάναμε δωρεά κτίρια και έβαζαν όρο να τους τα γράψουμε

Συνολικά, μόνο τα τελευταία έξι χρόνια έχουν δοθεί περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ από δωρεές ιδιωτών, ωστόσο αρκετοί δείχνουν να το έχουν μετανιώσει μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.

Στην διάρκεια εκδήλωσης, η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας, αποκάλυψε πως η Κιβωτός του Κόσμου, για να δεχτεί δωρεά ένα κτίριο, έθετε όρο να το γράψουν στον Οργανισμό και όχι να το πάρουν ως δωρεά.

«Ο άντρας μου ήθελε να κάνει δωρεά σε διάφορα μέρη κτίρια για να στεγάσουν τα παιδιά και να φιλοξενούνται εκεί. Μόνο η Κιβωτός είχε έναν όρο. Ζητούσε να τους γράψουν τα κτίρια» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι η μόνη επιχειρηματίας που δεν έκρυψε την αγανάκτησή της. Ο Κ. Λούλης βιομήχανος από τον Βόλο είχε παρόμοια εμπειρία. Δώρισε δύο σπίτια 3.000 τετραγωνικών μέτρων και είπε πως περιμένει την έρευνα της αστυνομίας, νιώθοντας απογοητευμένος από τις αποκαλύψεις.

Ακόμη και η Μίνα Σπυροπούλου -Καρέλια, χήρα του γνωστού βιομηχάνου της καπνοβιομηχανίας, η οποία είχε μιλήσει αποκλειστικά στο iefimerida.gr και δώρισε κτίρια στη Καλαμάτα, δήλωσε απογοητευμένη από τις εξελίξεις.

«Δωρίσαμε τα σπίτια στην Κιβωτό γιατί πιστεύαμε ότι υπήρχε κρατική και εκκλησιαστική εποπτεία. Ας φροντίσει το κράτος να υπάρχει εποπτεία για να συνεχίσουν να φιλοξενούνται τα παιδιά για να μην πάνε οι δωρεές χαμένες, που δόθηκαν για τα ταλαιπωρημένα παιδιά και όχι για τις ορέξεις κάποιων, αν όλα αυτά ισχύουν».

Κιβωτός του Κόσμου: Πήρε 33 εκατ. ευρώ από δωρεές ιδιωτών σε 6 χρόνια -Άφαντοι πατήρ Αντώνιος και πρεσβυτέρα

Την ίδια ώρα, τα νέα ευρήματα για τη δράση της Κιβωτού του Κόσμου είναι συνταρακτικά. Αυτή τη φορά για τα οικονομικά μεγέθη της και τις δωρεές-μαμούθ, που ξεπέρασαν τα 27 εκατ. ευρώ από το 2017 έως το 2021, ενώ, αν συνυπολογίσει κανείς και τις φετινές δωρεές, φτάνουν σχεδόν τα 33 εκατ.

Μετά την αποκάλυψη του iefimerida.gr ότι η Οικονομική Αστυνομία βρήκε πως πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), στην οποία η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, κατέχει το 50%, και το υπόλοιπο ποσοστό (50%) είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο (κάτι που σημαίνει ότι η πρεσβυτέρα και η μητέρα του π. Αντώνιου ήταν οι μόνες που μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς), έρχονται νέα στοιχεία στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» του Mega, οι δωρεές που έγιναν στη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» από το 2017 έως το 2021 ξεπερνούν τα 27 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, αν υπολογιστούν σε αυτές και τα περίπου 5 εκατομμύρια που έχουν δωριστεί μέσα στο 2022, τότε φτάνουμε στα σχεδόν 33 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μόλις έξι χρόνια.

Καταγγελίες για άρνηση σε δωρεές υλικών αγαθών στη δομή της Καλαμάτας
Άνθρωποι, μάλιστα, κατήγγειλαν για τη δομή στην Καλαμάτα ότι προσπάθησαν να δωρίσουν υλικά αγαθά, ωστόσο στελέχη της Κιβωτού δεν τα δέχονταν και ζητούσαν χρήματα.

«Μόλις επικοινωνήσαμε με στέλεχος που βρισκόταν σε θέση ευθύνης, μας ανέφερε πως δεν έχουν ανάγκη από υλικά αγαθά αλλά από χρήματα. Μας έκανε εντύπωση. Μας φάνηκε εντελώς άκομψο και περίεργο», αναφέρει η καταγγέλλουσα.

Την ίδια στιγμή, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά την ώρα που η Κιβωτός στο site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών, την κάλυψη των οποίων ζητούσε από τους δωρητές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλία: Μητέρα σέρνει στα δικαστήρια Facebook και TikTok για το θάνατο της 12χρονης κόρης της

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Υποστηρίζει ότι τους τελευταίους μήνες της ζωής της εκτιθόταν συνεχώς σε περιεχόμενο σχετικό με την κατάθλιψη

Μητσοτάκης στη Σύνοδο: Αμεσα στις αντλίες η μείωση του πετρελαίου

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
«Αυτή τη στιγμή η μεγάλη προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ και παρατηρούμε με μεγάλη προσοχή τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός

Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου: Θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά μεταμεσονύχτιες παραστάσεις

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου σε συνεργασία με την ΚΤΕΛ Αργολίδας θα δρομολογήσει ειδικά λεωφορεία

Ανδρας στο Βόλο επιτέθηκε και χτύπησε τη μητέρα του επειδή δεν είχε λεφτά να του πληρώσει το μηχανάκι

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Το δικαστήριο επέβαλλε στον νεαρό ποινή φυλάκισης 15 μηνών - Υποχρεούται να συμμετάσχει σε συνεδρίες για όσο χρόνο κρίνουν οι θεραπευτές στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας

Μυστικές υπηρεσίες αγοράζουν δεδομένα πολιτών από διαφημιστικές εταιρείες, τι μπορούν να μάθουν από αυτά

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Η εμπορική αγορά δεδομένων γίνεται ολοένα μεγαλύτερη και πιο λεπτομερής

Μυστήριο με τον θάνατο Γερμανίδας στην Χαλκιδική, την εντόπισε νεκρή στο σπίτι η κόρη της

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Στο σημείο αναμένεται να μεταβεί ιατροδικαστής για να δώσει απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου

Axios: Ο Τραμπ αφήνει πολιτικά εκτεθειμένο τον Νετανιάχου με τη συμφωνία για το Ιράν

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποσχέθηκε «ολοκληρωτική νίκη» απέναντι στην Τεχεράνη, όμως βρέθηκε αντιμέτωπος με μια συμφωνία που θεωρεί στρατηγική ήττα

«Βρέχει» πετρέλαιο στη Μόσχα, εκτοξεύτηκε καπάκι δεξαμενής από το διυλιστήριο που χτύπησαν τα ουκρανικά drones: Δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Για τη μεγαλύτερη επίθεση με drones που έχει δεχτεί η ρωσική πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια, μιλούν οι τοπικές Αρχές - Ζημιές σε κατοικίες και εμπορικά κέντρα, έκλεισαν αεροδρόμια - Για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα χτυπήθηκε το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Μόσχας

Το γράμμα του Ντιομαντέ στη νεκρή αδερφή του που «ραγίζει» καρδιές

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Ο 19χρονος Ιβοριανός ποδοσφαιριστής ήδη θεωρείται από τα ανερχόμενα πρόσωπα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου