E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μακελειό σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο: Πελάτες «ήρωες» αφόπλισαν τον δράστη

Πριν σκοτώσει περισσότερους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2022 | 11:44

Μακελειό σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο: Πελάτες «ήρωες» αφόπλισαν τον δράστη

«Ήρωες» χαρακτηρίζονται οι άνθρωποι που αφόπλισαν τον δράστη της επίθεσης με πυροβολισμούς στο γκέι κλαμπ στο Κολοράντο, καθώς τον σταμάτησαν από το να σκοτώσει περισσότερα άτομα.

Ο απολογισμός του μακελειού κάνει λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς και 25 τραυματίες. Μεταξύ των τραυματιών είναι και άτομα που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δήμαρχος του Κολοράντο Σπρινγκς, Τζον Σάθερς, είπε στο CNN πως ένα - δύο άτομα, πελάτες του καταστήματος, κινήθηκαν ταχύτατα για να «σταματήσουν» τον δράστη.

Έκανε λόγο για «πολύ ηρωικά άτομα που ακινητοποίησαν αυτόν τον τύπο». Ειδικότερα, είπε ότι «πήραν το πιστόλι του (...) και το χρησιμοποίησαν για να τον ακινητοποιήσουν (...) δεν τον πυροβόλησαν, αλλά τον χτύπησαν με το όπλο».

«Όσο τραγικό κι εάν είναι αυτό το συμβάν, είναι ένα απαίσιο έγκλημα, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ, πολύ χειρότερο εάν δεν υπήρχαν αυτά τα ηρωικά άτομα».

Ο επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος του Κολοράντο Σπρινγκ, Adrian Vasquez, αναφέρθηκε, επίσης στα άτομα που αφόπλισαν τον δράστη, επαινώντας κι αυτός την προσπάθειά τους. «Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ» είπε.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του 22χρονου Anderson Lee Aldrich, ο οποίος φαίνεται ότι είναι υπαίτιος του μακελειού. Το κίνητρο του δράστη δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό και οι Αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης του εγκλήματος μίσους.

Στο σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τουλάχιστον δύο όπλα και όπως όλα δείχνουν ο δράστης ήταν μόνο ένας. Σύμφωνα με τους New York Times, ο ένοπλος φορούσε πανοπλία και πυροβολούσε με ένα μακρύκανο όπλο τύπου AR-15.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν επισημαίνοντας πως «πρέπει να εξαλείψουμε τις ανισότητες που συμβάλλουν στη βία κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

«Παρόλο που δεν είναι ακόμη σαφές το κίνητρο αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι η κοινότητα έχει υποστεί φρικτή βία μίσους τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο Μπάιντεν. «Η ένοπλη βία συνεχίζει να έχει καταστροφικές και ιδιαίτερες επιπτώσεις στις [σ.σ. ΛΟΑΤΚΙ] κοινότητες σε όλο το έθνος μας και οι απειλές βίας αυξάνονται».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πήλιο: Ακατάλληλο το πόσιμο νερό σε τρία χωριά ‑ Τι εντοπίστηκε

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Η απαγόρευση έχει τεθεί σε ισχύ από τις 29 Μαΐου - Η ανακοίνωση του δήμου Νότιου Πηλίου

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Επεκτείνεται σε νέους κλάδους ‑ Ποιους εργαζόμενους αφορά

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Η νέα επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας θα καλύψει συνολικά 476.000 εργαζόμενους

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι του Notos στη Σταδίου για να μη χαθούν 300 θέσεις εργασίας

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Το πολυκατάστημα θα βάλει λουκέτο τον ερχόμενο Αύγουστο

SMS σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών για την πρόληψη των πνιγμών στις ελληνικές θάλασσες

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Εκστρατεία ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και το Safe Water Sports

«Ελ. Βενιζέλος»: Επιβάτης έφερε μισό εκατ. ευρώ αδήλωτα μετρητά από το Ντουμπάι

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Το χρηματικό ποσό δεσμεύτηκε και κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω από τις αρμόδιες τελωνειακές υπηρεσίες

Με πάνω από 40 μαχαιpιές σκoτωσε την 39χρονη ο 41χρονος – Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Στον Εισαγγελέα Καλαμάτας μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (02/06) ο 41χρονος δράστης της δολοφονίας της 39χρονης στην Καλαμάτα

Έκτακτο επίδομα παιδιού έως €900: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι ‑ Πώς και πόσα θα πάρουν

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Μέχρι 30 Ιουνίου, πληρώνεται το έκτακτο επίδομα των 150 ευρώ για κάθε παιδί

«Μου κατέβασαν βίαια το παντελόνι»: Ανατριχιαστική καταγγελία ακτιβίστριας για βiασμό από Ισραηλινούς στρατιώτες

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
«Με έσπρωχναν, με χτυπούσαν, με έβριζαν, μέσα στο σκοτάδι» ανέφερε ακτιβίστρια του Global Sumud Flotilla

META: Χάκερ έκλεβαν λογαριασμούς στο Instagram μέσω ΑΙ

Κόσμος 02.06.2026
Ανάμεσα στα θύματα ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα και τα Sephora

Eurostat: Αλμα του πληθωρισμού στην Ελλάδα – Έφτασε στο 5% για τον Μάιο

Οικονομία 02.06.2026
Περαιτέρω αύξηση από τον μήνα Απρίλιο

Ηράκλειο: Ένταση στη δίκη για τον μαρτυρικό θάνατο του 3χρονου Αγγελου

Ελλάδα 02.06.2026
«Η νοημοσύνη της 27χρονης μητέρας είναι πολύ χαμηλή»