E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μακελειό σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο: Πελάτες «ήρωες» αφόπλισαν τον δράστη

Πριν σκοτώσει περισσότερους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2022 | 11:44

Μακελειό σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο: Πελάτες «ήρωες» αφόπλισαν τον δράστη

«Ήρωες» χαρακτηρίζονται οι άνθρωποι που αφόπλισαν τον δράστη της επίθεσης με πυροβολισμούς στο γκέι κλαμπ στο Κολοράντο, καθώς τον σταμάτησαν από το να σκοτώσει περισσότερα άτομα.

Ο απολογισμός του μακελειού κάνει λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς και 25 τραυματίες. Μεταξύ των τραυματιών είναι και άτομα που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δήμαρχος του Κολοράντο Σπρινγκς, Τζον Σάθερς, είπε στο CNN πως ένα - δύο άτομα, πελάτες του καταστήματος, κινήθηκαν ταχύτατα για να «σταματήσουν» τον δράστη.

Έκανε λόγο για «πολύ ηρωικά άτομα που ακινητοποίησαν αυτόν τον τύπο». Ειδικότερα, είπε ότι «πήραν το πιστόλι του (...) και το χρησιμοποίησαν για να τον ακινητοποιήσουν (...) δεν τον πυροβόλησαν, αλλά τον χτύπησαν με το όπλο».

«Όσο τραγικό κι εάν είναι αυτό το συμβάν, είναι ένα απαίσιο έγκλημα, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ, πολύ χειρότερο εάν δεν υπήρχαν αυτά τα ηρωικά άτομα».

Ο επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος του Κολοράντο Σπρινγκ, Adrian Vasquez, αναφέρθηκε, επίσης στα άτομα που αφόπλισαν τον δράστη, επαινώντας κι αυτός την προσπάθειά τους. «Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ» είπε.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του 22χρονου Anderson Lee Aldrich, ο οποίος φαίνεται ότι είναι υπαίτιος του μακελειού. Το κίνητρο του δράστη δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό και οι Αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης του εγκλήματος μίσους.

Στο σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τουλάχιστον δύο όπλα και όπως όλα δείχνουν ο δράστης ήταν μόνο ένας. Σύμφωνα με τους New York Times, ο ένοπλος φορούσε πανοπλία και πυροβολούσε με ένα μακρύκανο όπλο τύπου AR-15.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν επισημαίνοντας πως «πρέπει να εξαλείψουμε τις ανισότητες που συμβάλλουν στη βία κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

«Παρόλο που δεν είναι ακόμη σαφές το κίνητρο αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι η κοινότητα έχει υποστεί φρικτή βία μίσους τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο Μπάιντεν. «Η ένοπλη βία συνεχίζει να έχει καταστροφικές και ιδιαίτερες επιπτώσεις στις [σ.σ. ΛΟΑΤΚΙ] κοινότητες σε όλο το έθνος μας και οι απειλές βίας αυξάνονται».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ για Ιράν: Δεν θέλουμε να παρατείνουμε την εκεχειρία, θα καταλήξουμε σε σπουδαία συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τόνισε σε συνέντευξή του ότι οι ΗΠΑ διατηρούν πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ

Απεργία 24 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θα γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Τι ώρα η συγκέντρωση

Ποντικοφάρμακο σε βρεφικές τροφές: Εκβιασμό καταγγέλλει η εταιρεία ‑ Τι ισχύει με τα προϊόντα στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαζάκια βρεφικής τροφής μολυσμένα με ποντικοφάρμακο, βρέθηκαν σε Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία

Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο

Το πλεόνασμα φέρνει νέα μέτρα στήριξης: Ανακοινώσεις ακόμα και αύριο από τον πρωθυπουργό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης απέναντι στην κρίση

Αλλάζει το timologio της ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο νέα έκδοση της εφαρμογής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά την αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (Ώρες: 7:30 - 9:30 π.μ.) - Kατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη

Eurostat: Ενεργειακό σοκ τον Μάρτιο

Οικονομία Χτες
Αύξηση 19,8% για το ντίζελ και 9,4% για τη βενζίνη - Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα - Πρωταθλήτριες στις ανατιμήσεις η Γερμανία και η Ρουμανία - Οι τιμές μειώθηκαν στην Ουγγαρία και τη Σλοβενία

Αγρια επεισόδια με μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και όπλο σε τόπο λατρείας Σιχ στη Γερμανία

Κόσμος Χτες
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η σύγκρουση προήλθε από διαμάχες σχετικά με τα οικονομικά και τη διαχείριση

Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Την αθώωση του Νίκου Ρωμανού πρότεινε η εισαγγελέας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά την ενοχή δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων