E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μακελειό σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο: Πελάτες «ήρωες» αφόπλισαν τον δράστη

Πριν σκοτώσει περισσότερους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2022 | 11:44

Μακελειό σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο: Πελάτες «ήρωες» αφόπλισαν τον δράστη

«Ήρωες» χαρακτηρίζονται οι άνθρωποι που αφόπλισαν τον δράστη της επίθεσης με πυροβολισμούς στο γκέι κλαμπ στο Κολοράντο, καθώς τον σταμάτησαν από το να σκοτώσει περισσότερα άτομα.

Ο απολογισμός του μακελειού κάνει λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς και 25 τραυματίες. Μεταξύ των τραυματιών είναι και άτομα που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δήμαρχος του Κολοράντο Σπρινγκς, Τζον Σάθερς, είπε στο CNN πως ένα - δύο άτομα, πελάτες του καταστήματος, κινήθηκαν ταχύτατα για να «σταματήσουν» τον δράστη.

Έκανε λόγο για «πολύ ηρωικά άτομα που ακινητοποίησαν αυτόν τον τύπο». Ειδικότερα, είπε ότι «πήραν το πιστόλι του (...) και το χρησιμοποίησαν για να τον ακινητοποιήσουν (...) δεν τον πυροβόλησαν, αλλά τον χτύπησαν με το όπλο».

«Όσο τραγικό κι εάν είναι αυτό το συμβάν, είναι ένα απαίσιο έγκλημα, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ, πολύ χειρότερο εάν δεν υπήρχαν αυτά τα ηρωικά άτομα».

Ο επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος του Κολοράντο Σπρινγκ, Adrian Vasquez, αναφέρθηκε, επίσης στα άτομα που αφόπλισαν τον δράστη, επαινώντας κι αυτός την προσπάθειά τους. «Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ» είπε.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του 22χρονου Anderson Lee Aldrich, ο οποίος φαίνεται ότι είναι υπαίτιος του μακελειού. Το κίνητρο του δράστη δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό και οι Αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης του εγκλήματος μίσους.

Στο σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τουλάχιστον δύο όπλα και όπως όλα δείχνουν ο δράστης ήταν μόνο ένας. Σύμφωνα με τους New York Times, ο ένοπλος φορούσε πανοπλία και πυροβολούσε με ένα μακρύκανο όπλο τύπου AR-15.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν επισημαίνοντας πως «πρέπει να εξαλείψουμε τις ανισότητες που συμβάλλουν στη βία κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

«Παρόλο που δεν είναι ακόμη σαφές το κίνητρο αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι η κοινότητα έχει υποστεί φρικτή βία μίσους τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο Μπάιντεν. «Η ένοπλη βία συνεχίζει να έχει καταστροφικές και ιδιαίτερες επιπτώσεις στις [σ.σ. ΛΟΑΤΚΙ] κοινότητες σε όλο το έθνος μας και οι απειλές βίας αυξάνονται».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λίβανος: Κατάρρευση κτηρίου μετά από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό

Κόσμος 18.03.2026
Tο χτύπημα έπληξε πυκνοκατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κατάρρευση κτηρίου και σημαντικές ζημιές σε παρακείμενες κατασκευές

Νέο διπλό Εξοικονομώ: Τι προβλέπει, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια

Οικονομία 18.03.2026
Μέτρο και για μικρές επιχειρήσεις

Ιράν: Στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτριες της εθνικής ομάδας

Αθλητικά Νέα Χτες
«Μου λείπει η οικογένειά μου», δήλωσε μία εξ αυτών

Το μεροκάματο του «τρόμου» στην Αχαΐα – Καταγγελία καθηγητή: «Οι μαθητές μου πέταγαν πέτρες»

Ελλάδα Χτες
«Μου πέταξαν πέτρα για να μου ανοίξουν το κεφάλι και η απάντηση ήταν ότι ζήτησε συγγνώμη»

Απόλυτη ανατροπή: Η ΕΕ ξανανοίγει το «παγωμένο» εμπορικό deal με τις ΗΠΑ εν μέσω πολέμου στον Κόλπο

Κόσμος Χτες
Η ΕΕ επανεκκινεί την κύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που ο πόλεμος στον Κόλπο και η κρίση στο Ορμούζ ανατρέπουν το παγκόσμιο εμπόριο

Η εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα μήνυσε την OpenAI για μαζική υφαρπαγή του περιεχομένου της

Tech + Science Χτες
Η Britannica ισχυρίζεται επιπλέον ότι η OpenAI παράγει επινοημένες πληροφορίες και τις αποδίδει ψευδώς στον εκδότη

Αρτα: Επί τρεις ώρες ήταν εγκλωβισμένος ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του

Ελλάδα Χτες
Οι συνάδελφοί του παρότι γνώριζαν πού είχε θαφτεί, δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν