E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μακελειό σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο: Πελάτες «ήρωες» αφόπλισαν τον δράστη

Πριν σκοτώσει περισσότερους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2022 | 11:44

Μακελειό σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο: Πελάτες «ήρωες» αφόπλισαν τον δράστη

«Ήρωες» χαρακτηρίζονται οι άνθρωποι που αφόπλισαν τον δράστη της επίθεσης με πυροβολισμούς στο γκέι κλαμπ στο Κολοράντο, καθώς τον σταμάτησαν από το να σκοτώσει περισσότερα άτομα.

Ο απολογισμός του μακελειού κάνει λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς και 25 τραυματίες. Μεταξύ των τραυματιών είναι και άτομα που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δήμαρχος του Κολοράντο Σπρινγκς, Τζον Σάθερς, είπε στο CNN πως ένα - δύο άτομα, πελάτες του καταστήματος, κινήθηκαν ταχύτατα για να «σταματήσουν» τον δράστη.

Έκανε λόγο για «πολύ ηρωικά άτομα που ακινητοποίησαν αυτόν τον τύπο». Ειδικότερα, είπε ότι «πήραν το πιστόλι του (...) και το χρησιμοποίησαν για να τον ακινητοποιήσουν (...) δεν τον πυροβόλησαν, αλλά τον χτύπησαν με το όπλο».

«Όσο τραγικό κι εάν είναι αυτό το συμβάν, είναι ένα απαίσιο έγκλημα, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ, πολύ χειρότερο εάν δεν υπήρχαν αυτά τα ηρωικά άτομα».

Ο επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος του Κολοράντο Σπρινγκ, Adrian Vasquez, αναφέρθηκε, επίσης στα άτομα που αφόπλισαν τον δράστη, επαινώντας κι αυτός την προσπάθειά τους. «Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ» είπε.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του 22χρονου Anderson Lee Aldrich, ο οποίος φαίνεται ότι είναι υπαίτιος του μακελειού. Το κίνητρο του δράστη δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό και οι Αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης του εγκλήματος μίσους.

Στο σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τουλάχιστον δύο όπλα και όπως όλα δείχνουν ο δράστης ήταν μόνο ένας. Σύμφωνα με τους New York Times, ο ένοπλος φορούσε πανοπλία και πυροβολούσε με ένα μακρύκανο όπλο τύπου AR-15.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν επισημαίνοντας πως «πρέπει να εξαλείψουμε τις ανισότητες που συμβάλλουν στη βία κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

«Παρόλο που δεν είναι ακόμη σαφές το κίνητρο αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι η κοινότητα έχει υποστεί φρικτή βία μίσους τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο Μπάιντεν. «Η ένοπλη βία συνεχίζει να έχει καταστροφικές και ιδιαίτερες επιπτώσεις στις [σ.σ. ΛΟΑΤΚΙ] κοινότητες σε όλο το έθνος μας και οι απειλές βίας αυξάνονται».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ σε βενζινάδικο στη Βρετανία: Αστυνομικός όρμησε σε άντρα που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έπεσε πάνω σε άνδρα που κρατούσε αναπτήρα μέσα σε βενζινάδικο  -  Προτάθηκε για τα Εθνικά Βραβεία Ανδρείας

Γερμανία: Σε 10 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Έλληνας που χτύπησε θανάσιμα ελεγκτή τρένου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ο 26χρονος γρονθοκόπησε επανειλημμένα τον ελεγκτή προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία

Σούπερ μάρκετ: Ποια 23 προϊόντα θα έχουν μειωμένη τιμή από τον Σεπτέμβριο

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η Κοινωνική Συμφωνία κυβέρνησης, βιομηχανίας τροφίμων και σούπερ μάρκετ προβλέπει μειώσεις τουλάχιστον 5% σε βασικά προϊόντα για διάστημα έως τεσσάρων μηνών.

Εξαφάνιση Κινέζας μεταφράστριας: Τι είπε ο σύζυγός της που «πάγωσε» τη Μαρία Αναστασοπούλου on air

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Ο Βασίλης Καραβασίλης μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα δύο σενάρια που εξετάζει για την τύχη της Γιου Τινγκ, η οποία αγνοείται εδώ και 50 ημέρες.

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση MRB: Ποιος πρωτεύει και ποιο κόμμα χάνει τρεις μονάδες

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η ΝΔ παραμένει πρώτη δύναμη, η ΕΛΑΣ του Τσίπρα μπαίνει δυναμικά στη μέτρηση και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει αισθητή πτώση, σύμφωνα με τις τάσεις Ιουλίου της MRB.

Η στιγμή της έκρηξης στην επιχείρηση που τυλίχθηκε στις φλόγες στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έντεκα τραυματίες από την πυρκαγιά σε επιχείρηση ανταλλακτικών στον Ασπρόπυργο, με τρεις εξ αυτών να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση.

Καρέ‑καρέ η επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο – Η στιγμή που πλήττει τον στόχο του

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του πληρώματος ενός από τα πλοία»

Αναγκαστική προσγείωση F‑16 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου ‑Καλά στην υγεία του ο πιλότος

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης

Ο αδερφός της Βάγιας Νέστορα συγκλόνισε στον επικήδειο που εκφώνησε: «Ανθρωποι σκοτεινοί μάς έριξαν σε ποτάμι πόνου και οδύνης»

Ελλάδα 09.07.2026
«Η Νικολέτα έφυγε στα 37 της, κακώς έβγαλες εισιτήριο. Και ο Χάρος είναι μπαμπέσης και δεν κάνει ακυρώσεις εισιτηρίων»

Ασπρόπυργος: Από βυτίο με προπάνιο η μεγάλη έκρηξη – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Ελλάδα 09.07.2026
Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και ακολούθησε η μεγάλη έκρηξη στον χώρο του συνεργείου - Τρεις οι διασωληνωμένοι.

Γερμανία: Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Έλληνα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

Κόσμος 09.07.2026
O 26χρονος καταδικασθείς ομολόγησε τον ξυλοδαρμό του ελεγκτή, ωστόσο τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει