E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί τα σπερματοζωάρια μειώθηκαν κατά 50% από το 1973

«Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στα χέρια μας»

Δημοσίευση 15/11/2022 | 17:39

Γιατί τα σπερματοζωάρια μειώθηκαν κατά 50% από το 1973

Μια νέα μελέτη που βγήκε στη δημοσιότητα υποστηρίζει ότι τα ποσοστά σπερματοζωαρίων στους άνδρες έχουν μειωθεί 50% μέσα σε λιγότερο από έναν αιώνα, με αποτέλεσμα να πλανάται ο κίνδυνος της υπογεννητικότητας, παρά τα 8 δισεκατομμύρια που υπάρχουν στον πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Τα συμπεράσματα δημοσιεύτηκαν στο Human Reproduction Update με διεθνείς ερευνητές να παρακολουθούν τον αριθμό και τις συγκεντρώσεις σπέρματος από δείγματα σε όλο τον κόσμο μεταξύ 1973 και 2018, σύμφωνα με την dailymail.co.uk.

Έτσι, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο μέσος αριθμός σπερματοζωαρίων μειώθηκε κατά 51,6% μεταξύ 1973 και 2018 σε άνδρες από όλες τις ηπείρους, ενώ οι συγκεντρώσεις μειώθηκαν κατά 2,64% ετησίως από το 2000, ταχύτερα από την προηγούμενη πτώση 1,16% από το 1972.

Οι ερευνητές λοιπόν, αναφέρουν πως «έχουμε σοβαρό πρόβλημα στα χέρια μας» και επιρρίπτουν τις ευθύνες στο σύγχρονο τρόπο ζωής, αφού υπάρχουν χημικά τόσο στο περιβάλλον, λόγω της κλιματικής κρίσης, όσο και στα τρόφιμα ή τα πράγματα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος.

Χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής συγγραφέας καθηγητής Hagai Levine, επιδημιολόγος στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, σημείωσε πως «τα ευρήματά μας, χρησιμεύουν ως ένα καναρίνι μέσα σε ένα ανθρακωρυχείο. Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα στα χέρια μας που, εάν δεν μετριαστεί, θα μπορούσε να απειλήσει την επιβίωση της ανθρωπότητας».

«Συνολικά, βλέπουμε μια σημαντική παγκόσμια μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων άνω του 50% τα τελευταία 46 χρόνια, μια μείωση που έχει επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε στη συνέχεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος Χτες
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα Χτες
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα Χτες
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία Χτες
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος Χτες
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα Χτες
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία Χτες
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος Χτες
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα Χτες
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη