E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ντροπή και αίσχος να λένε ότι παρακολουθώ υπουργούς μου

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε υπουργούς του» είπε

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/11/2022 | 19:29

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ντροπή και αίσχος να λένε ότι παρακολουθώ υπουργούς μου

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχωρεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ-1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Σε μια κρίσιμη πολιτικά συγκυρία, με την τοξικότητα να κυριαρχεί, ο πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του και απαντά για όλα τα κρίσιμα ερωτήματα: Υποκλοπές, σκανδαλολογία, ελληνοτουρκικά, οικονομία, στο δρόμο προς τις κάλπες.

Πριν από λίγο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας να έλθει στη Βουλή και να απαντήσει εάν οι 33 που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε οργισμένος και περνά στην αντεπίθεση για τη στοχοποίησή του στο θέμα των υποκλοπών.

Μητσοτάκης: Ντροπή και αίσχος να λένε ότι παρακολουθούσα υπουργούς

«Δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να παρακολουθεί τον υπουργό Εξωτερικών και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης» είπε οργισμένος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Documento.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως πρόκειται περί ενός απίστευτου ψέματος. «Ντροπή και αίσχος να λέγεται ότι παρακολουθεί ο πρωθυπουργός τους υπουργούς του, τον υπουργό Εξωτερικών μου.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε υπουργούς του» είπε και πρόθσεσε ότι το δημοσίευμα για τις παρακολουθήσεις προσομοιάζει με την υπόθεση της Novartis, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δέκα κρεμάστηκαν στα μανταλάκια, από τους ίδιους υποκινητές».

Χαρακτήρισε «εθνικά επικίνδυνο» τον Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας ότι από πίσω του βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και μια εκστρατεία λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δική του στρατηγική είναι να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη. Και πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες»

«Είναι δυνατόν να πέφτει η πολιτική ζωή του τόπου τόσο χαμηλά; Να καταγράφεται αυτό χωρίς κανένα στοιχείο;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός. «Καμία απόδειξη δεν υπάρχει γι’ αυτά τα οποία γράφονται. Ζητάω από τον εισαγγελέα να ζητήσει στοιχεία. Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας. σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Και συνέχισε, λέγοντας: «Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός που το 2016 εμπλέκεται στη ροή δέκα εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη για τηλεοπτικό σταθμό στην Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέος Κώδικας Ιδιοκτησίας: Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, αποφάσεις και Airbnb στις πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη συνιδιοκτησία από το 1929, με αποφάσεις στο 51%, υποχρεωτική ασφάλιση και ρύθμιση του Airbnb.

Μουντιάλ 2026: Ποιο παιχνίδι της Ισπανίας ερευνήθηκε για στήσιμο – Τι κατέληξαν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η «ρόχα» βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για χειραγώγηση αγώνα της φάσης των ομίλων, με την Επιτροπή Ακεραιότητας της FIFA να αποκλείει τελικά οποιαδήποτε ανωμαλία.

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Βρέθηκαν το κινητό και το πορτοφόλι του – Τι αποκαλύπτουν οι νέες έρευνες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μετά από συμπληρωματική έρευνα στον χώρο του εγκλήματος, οι αρχές εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα του 73χρονου ποινικολόγου, ενώ ο 28χρονος Αιγύπτιος κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία για απολογία.

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ.

Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Στόχος ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ντογιάκος

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο αλλοδαπός τέθηκε υπό παρακολούθηση από το ελληνικό FBI και συνελήφθη αμέσως μετά την παραλαβή της χειροβομβίδας, ενώ η υπόθεση συνδέεται με έγκλειστο σε φυλακή.

Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).

CL‑415: Γιατί η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ισπανία και όχι στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας rescEU καθορίζει πού στέλνονται τα μέσα - η Ελλάδα είχε ήδη συνδράμει τη Γαλλία με επίγειες δυνάμεις.