E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Μην προκαλείτε» λέει ο νέος Βρετανός ΥΠΕΞ στους γκέι οπαδούς

Βρετανία - Οδηγίες προς... γκέι οπαδούς που θα πάνε στο Μουντιάλ:

Δημοσίευση 26/10/2022 | 20:33

«Μην προκαλείτε» λέει ο νέος Βρετανός ΥΠΕΞ στους γκέι οπαδούς

Ο Τζέιμς Κλέβερλι προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ζήτησε από τους οπαδούς να είναι... σεμνοί και ταπεινοί, όταν επισκεφθούν το Κατάρ

«Μην προκαλείτε», το μήνυμα του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι προς τους ομοφυλόφιλους οπαδούς του Μουντιάλ που ετοιμάζουν σιγά-σιγά τις βαλίτσες τους για το Κατάρ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», o Τζέιμς Κλέβερλι έσπευσε να δηλώσει ότι χρειάζεται «ευελιξία και συμβιβασμός» και από τις δύο πλευρές σε μια χώρα που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, δέχτηκε δριμεία κριτική για τις συμβουλές που έδωσε στους ομοφυλόφιλους οπαδούς της «στρογγυλής θεάς», ότι δηλαδή πρέπει να προσέχουν τη συμπεριφορά τους και να σέβονται τα ήθη του Εμιράτου.

Ο Κλέβερλι υπογράμμισε ακόμη ότι το Κατάρ έδειξε προθυμία να κάνει συμβιβασμούς επιτρέποντας σε άτομα που κανονικά θα διώκονταν για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις να παρευρεθούν στο μέγα αθλητικό γεγονός που ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη ο γνωστός Βρετανός ακτιβιστής της διεμφυλικής κοινότητας «LGBTQ» Πίτερ Τάτσελ έγραψε στα social media ότι είχε συλληφθεί στο Κατάρ επειδή έκανε ειδική μνεία στο θέμα της ποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας.

«Έχω μιλήσει με τις αρχές του Κατάρ για τους ομοφυλόφιλους οπαδούς του ποδοσφαίρου που θα παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο και για το πώς θα συμπεριφέρονται γενικότερα σε όλους του φαν του ποδοσφαίρου . Θέλουν να βεβαιωθούν ότι οι οπαδοί θα είναι ασφαλείς και θα διασκεδάσουν. Και ξέρουν ότι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν κάποιους συμβιβασμούς αναφορικά με το ότι βρίσκονται σε μια ισλαμική χώρα, με ένα πολύ διαφορετικό σύνολο πολιτιστικών κανόνων από τους δικούς μας», εξήγησε ο Βρετανός υπουργός.

«Ένα από τα πράγματα που θα έλεγα για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου είναι, ξέρετε, να σέβεστε την διοργανώτρια χώρα. Οι αρχές προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες θα μπορούν να είναι ο εαυτός τους και να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, και νομίζω ότι, με λίγη ευελιξία και συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές, μπορεί να διεξαχθεί ένα ασφαλές και συναρπαστικό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου» πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι εάν του το επιτρέψει το πρόγραμμά του, θα παρευρεθεί στο Μουντιάλ.

Τέλος έσπευσε να επικρίνει τον επικεφαλής των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ, όταν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επισκεφθεί το Κατάρ εξαιτίας του βεβαρημένου ιστορικού του σε θέματα ομοφυλοφιλίας και άλλων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά της, η «σκιώδης» υπουργός ψηφιακού, πολιτισμού, μέσων ενημέρωσης και αθλητισμού, Λούσι Πάουελ χαρακτήρισε τα σχόλια του Κλέβερλι ως «σοκαριστικά κουφά».

«Ο αθλητισμός πρέπει να είναι ανοιχτός σε όλους. Πολλοί οπαδοί θα αισθανθούν ότι δεν μπορούν να παρευρεθούν σε αυτό το τουρνουά για να επευφημήσουν την ομάδα τους λόγω της στάσης του Κατάρ απέναντι σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και των δικαιωμάτων της διεμφυλικής κοινότητας (LGBT)» δήλωσε ειδικότερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ομηρία σε τράπεζα στη Γερμανία μετά από επίθεση σε χρηματαποστολή

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση

«Πήρα το όπλο για μπαλοθιές στη μνήμη του και κατέληξα δολοφόνος»: Υπό άκρα μυστικότητα η απολογία του 54χρονου

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Το κλίμα τα τελευταία 24ωρα στην Αμμουδάρα παραμένει ιδιαίτερα τεταμένο

Η πρόταση για περιορισμό του πληθυσμού στα 10 εκατ. που διχάζει τους Ελβετούς: Τι έδειξε δημοσκόπηση

E-Daily 3.Left 08.05.2026
Η πρόταση πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία στις 14 Ιουνίου

Στη φυλακή ο Πακιστανός ντελιβεράς που πετούσε πέτρες σε περαστικούς στην Κηφισιά

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Αμέσως μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

Ανακαλύφθηκαν ίχνη γιγάντιου καλαμαριού: Μεγαλύτερο από σχολικό λεωφορείο, με μάτια σαν μεγάλη πίτσα

E-Daily 3.Left 08.05.2026
Τα μάτια αυτού του πλάσματος θεωρούνται τα μεγαλύτερα στον ζωικό κόσμο

Θρίλερ στη Λευκάδα με το drone ‑ Τι εξετάζουν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Ένα drone που βρέθηκε στα ανοιχτά της Βασιλικής από ψαράδες έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές της Λευκάδας

Φόβοι ότι το 2027 θα είναι η πιο καυτή χρονιά στα χρονικά λόγω Ελ Νίνιο

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Προειδοποίηση για «ισχυρής έντασης» επεισόδιο Ελ Νίνιο

Στο «κόκκινο» ξανά ΗΠΑ και Ιράν – «Η εκεχειρία παραμένει σε ισχύ» λέει ο Τραμπ

Κόσμος 08.05.2026
Αμερικανικά πλήγματα στα Στενά του Ορμούζ και νέες αλληλοκατηγορίες με την Τεχεράνη δοκιμάζουν την εύθραυστη συμφωνία

Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι πότε μπορείτε να κερδίσετε τη μέγιστη έκπτωση φόρου

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Λίγες μέρες απομένουν για την εξασφάλιση της μέγιστης έκπτωσης φόρου, ύψους 4%, με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Τι αλλάζει από σήμερα στο Instagram: Η νέα ρύθμιση που θα δούμε στα DMs μας

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Η ρύθμιση που έχει ήδη «σηκώσει» αντιδράσεις

Συναγερμός στην Αργεντινή: Φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά το «σημείο μηδέν» του χανταϊού

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ελέγχους

«Ο παράδεισος κέρδισε έναν άγγελο»: Το σπαρακτικό μήνυμα της αδερφής του Νικήτα μετά την κηδεία

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
«Καλό ταξίδι στο φως ζωή μου, που έφυγες και με άφησες εδώ μόνη μου» έγραψε επίσης η νεαρή σε ανάρτησή της στο Facebook.