E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Μην προκαλείτε» λέει ο νέος Βρετανός ΥΠΕΞ στους γκέι οπαδούς

Βρετανία - Οδηγίες προς... γκέι οπαδούς που θα πάνε στο Μουντιάλ:

Δημοσίευση 26/10/2022 | 20:33

«Μην προκαλείτε» λέει ο νέος Βρετανός ΥΠΕΞ στους γκέι οπαδούς

Ο Τζέιμς Κλέβερλι προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ζήτησε από τους οπαδούς να είναι... σεμνοί και ταπεινοί, όταν επισκεφθούν το Κατάρ

«Μην προκαλείτε», το μήνυμα του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι προς τους ομοφυλόφιλους οπαδούς του Μουντιάλ που ετοιμάζουν σιγά-σιγά τις βαλίτσες τους για το Κατάρ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», o Τζέιμς Κλέβερλι έσπευσε να δηλώσει ότι χρειάζεται «ευελιξία και συμβιβασμός» και από τις δύο πλευρές σε μια χώρα που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, δέχτηκε δριμεία κριτική για τις συμβουλές που έδωσε στους ομοφυλόφιλους οπαδούς της «στρογγυλής θεάς», ότι δηλαδή πρέπει να προσέχουν τη συμπεριφορά τους και να σέβονται τα ήθη του Εμιράτου.

Ο Κλέβερλι υπογράμμισε ακόμη ότι το Κατάρ έδειξε προθυμία να κάνει συμβιβασμούς επιτρέποντας σε άτομα που κανονικά θα διώκονταν για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις να παρευρεθούν στο μέγα αθλητικό γεγονός που ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη ο γνωστός Βρετανός ακτιβιστής της διεμφυλικής κοινότητας «LGBTQ» Πίτερ Τάτσελ έγραψε στα social media ότι είχε συλληφθεί στο Κατάρ επειδή έκανε ειδική μνεία στο θέμα της ποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας.

«Έχω μιλήσει με τις αρχές του Κατάρ για τους ομοφυλόφιλους οπαδούς του ποδοσφαίρου που θα παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο και για το πώς θα συμπεριφέρονται γενικότερα σε όλους του φαν του ποδοσφαίρου . Θέλουν να βεβαιωθούν ότι οι οπαδοί θα είναι ασφαλείς και θα διασκεδάσουν. Και ξέρουν ότι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν κάποιους συμβιβασμούς αναφορικά με το ότι βρίσκονται σε μια ισλαμική χώρα, με ένα πολύ διαφορετικό σύνολο πολιτιστικών κανόνων από τους δικούς μας», εξήγησε ο Βρετανός υπουργός.

«Ένα από τα πράγματα που θα έλεγα για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου είναι, ξέρετε, να σέβεστε την διοργανώτρια χώρα. Οι αρχές προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες θα μπορούν να είναι ο εαυτός τους και να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, και νομίζω ότι, με λίγη ευελιξία και συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές, μπορεί να διεξαχθεί ένα ασφαλές και συναρπαστικό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου» πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι εάν του το επιτρέψει το πρόγραμμά του, θα παρευρεθεί στο Μουντιάλ.

Τέλος έσπευσε να επικρίνει τον επικεφαλής των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ, όταν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επισκεφθεί το Κατάρ εξαιτίας του βεβαρημένου ιστορικού του σε θέματα ομοφυλοφιλίας και άλλων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά της, η «σκιώδης» υπουργός ψηφιακού, πολιτισμού, μέσων ενημέρωσης και αθλητισμού, Λούσι Πάουελ χαρακτήρισε τα σχόλια του Κλέβερλι ως «σοκαριστικά κουφά».

«Ο αθλητισμός πρέπει να είναι ανοιχτός σε όλους. Πολλοί οπαδοί θα αισθανθούν ότι δεν μπορούν να παρευρεθούν σε αυτό το τουρνουά για να επευφημήσουν την ομάδα τους λόγω της στάσης του Κατάρ απέναντι σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και των δικαιωμάτων της διεμφυλικής κοινότητας (LGBT)» δήλωσε ειδικότερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Οι λόγοι που ο Ουίλιαμ μπορεί να αισθάνεται «απελευθερωμένος» με την σύλληψη του θείου του

Κόσμος Χτες
Το παρασκήνιο της ρήξης ανάμεσα στον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον Αντριου, η «σιδηρά» στάση του βασιλιά Καρόλου και η επόμενη μέρα για τη βρετανική μοναρχία

Δασμοί Τραμπ: Ελπίδες για παγκόσμια οικονομική «ανάσα» μετά το «άκυρο» του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ

Οικονομία Χτες
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι γενικευμένοι δασμοί δεν είχαν νόμιμη βάση, ανοίγοντας δρόμο για ανατροπή στο εμπορικό κόστος και για επιστροφές δασμών εκατοντάδων δισ. δολαρίων

Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φονικό στον Δομοκό δείχνει αρχιφύλακα και εκτελεστή πριν και μετά το έγκλημα

Ελλάδα Χτες
Το βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία στις Φυλακές Δομοκού

Δημοσιογράφος της DW συνελήφθη στην Τουρκία για «προσβολή κατά του προέδρου»

Κόσμος Χτες
Ποιος είναι ο Alican Uludağ - Τον συνέλαβαν 30 αστυνομικοί, μεταδίδει η Deutsche Welle

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας: Μποτιλιαρισμένος ο Κηφισός, 30λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Υλίκης - Πληρότητες 100% στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Ισχυρό πλήγμα στον Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώνει δασμούς του

Κόσμος Χτες
Το γεγονός προκαλεί εντύπωση, καθώς πέρυσι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τάχθηκε επανειλημμένα υπέρ του Προέδρου σε μια σειρά έκτακτων αποφάσεων για τη μετανάστευση, την απόλυση των επικεφαλής ανεξάρτητων οργανισμών και τις βαθιές περικοπές στις κρατικές δαπάνες.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Απέσυρε την αγωγή εις βάρος του Μίνου Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών

Πολιτική Χτες
Η Υπουργός Τουρισμού παραιτήθηκε από τη δικαστική διεκδίκηση της επιμέλειας που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο

Καισαριανή: Η πρώτη δήλωση του Βέλγου συλλέκτη για τις φωτογραφίες: «Ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα»

Ελλάδα Χτες
Ανέφερε ότι υπάρχει λύση στο τραπέζι με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις φωτογραφίες

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντέπυ Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

Ελλάδα Χτες
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 η κηδεία της Ντέπυς Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

ΗΠΑ: Αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος Χτες
Μετονομάζεται σε «Ντόναλντ Τραμπ» το αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετά από έγκριση των αρχών της Φλόριντα