E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Μην προκαλείτε» λέει ο νέος Βρετανός ΥΠΕΞ στους γκέι οπαδούς

Βρετανία - Οδηγίες προς... γκέι οπαδούς που θα πάνε στο Μουντιάλ:

Δημοσίευση 26/10/2022 | 20:33

«Μην προκαλείτε» λέει ο νέος Βρετανός ΥΠΕΞ στους γκέι οπαδούς

Ο Τζέιμς Κλέβερλι προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ζήτησε από τους οπαδούς να είναι... σεμνοί και ταπεινοί, όταν επισκεφθούν το Κατάρ

«Μην προκαλείτε», το μήνυμα του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι προς τους ομοφυλόφιλους οπαδούς του Μουντιάλ που ετοιμάζουν σιγά-σιγά τις βαλίτσες τους για το Κατάρ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», o Τζέιμς Κλέβερλι έσπευσε να δηλώσει ότι χρειάζεται «ευελιξία και συμβιβασμός» και από τις δύο πλευρές σε μια χώρα που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, δέχτηκε δριμεία κριτική για τις συμβουλές που έδωσε στους ομοφυλόφιλους οπαδούς της «στρογγυλής θεάς», ότι δηλαδή πρέπει να προσέχουν τη συμπεριφορά τους και να σέβονται τα ήθη του Εμιράτου.

Ο Κλέβερλι υπογράμμισε ακόμη ότι το Κατάρ έδειξε προθυμία να κάνει συμβιβασμούς επιτρέποντας σε άτομα που κανονικά θα διώκονταν για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις να παρευρεθούν στο μέγα αθλητικό γεγονός που ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη ο γνωστός Βρετανός ακτιβιστής της διεμφυλικής κοινότητας «LGBTQ» Πίτερ Τάτσελ έγραψε στα social media ότι είχε συλληφθεί στο Κατάρ επειδή έκανε ειδική μνεία στο θέμα της ποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας.

«Έχω μιλήσει με τις αρχές του Κατάρ για τους ομοφυλόφιλους οπαδούς του ποδοσφαίρου που θα παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο και για το πώς θα συμπεριφέρονται γενικότερα σε όλους του φαν του ποδοσφαίρου . Θέλουν να βεβαιωθούν ότι οι οπαδοί θα είναι ασφαλείς και θα διασκεδάσουν. Και ξέρουν ότι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν κάποιους συμβιβασμούς αναφορικά με το ότι βρίσκονται σε μια ισλαμική χώρα, με ένα πολύ διαφορετικό σύνολο πολιτιστικών κανόνων από τους δικούς μας», εξήγησε ο Βρετανός υπουργός.

«Ένα από τα πράγματα που θα έλεγα για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου είναι, ξέρετε, να σέβεστε την διοργανώτρια χώρα. Οι αρχές προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες θα μπορούν να είναι ο εαυτός τους και να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, και νομίζω ότι, με λίγη ευελιξία και συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές, μπορεί να διεξαχθεί ένα ασφαλές και συναρπαστικό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου» πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι εάν του το επιτρέψει το πρόγραμμά του, θα παρευρεθεί στο Μουντιάλ.

Τέλος έσπευσε να επικρίνει τον επικεφαλής των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ, όταν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επισκεφθεί το Κατάρ εξαιτίας του βεβαρημένου ιστορικού του σε θέματα ομοφυλοφιλίας και άλλων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά της, η «σκιώδης» υπουργός ψηφιακού, πολιτισμού, μέσων ενημέρωσης και αθλητισμού, Λούσι Πάουελ χαρακτήρισε τα σχόλια του Κλέβερλι ως «σοκαριστικά κουφά».

«Ο αθλητισμός πρέπει να είναι ανοιχτός σε όλους. Πολλοί οπαδοί θα αισθανθούν ότι δεν μπορούν να παρευρεθούν σε αυτό το τουρνουά για να επευφημήσουν την ομάδα τους λόγω της στάσης του Κατάρ απέναντι σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και των δικαιωμάτων της διεμφυλικής κοινότητας (LGBT)» δήλωσε ειδικότερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιστορική πτήση στο διάστημα: Γυναίκα ταξίδεψε με αναπηρικό αμαξίδιο σε πύραυλο του Τζεφ Μπέζος

Κόσμος Χτες
Η απογείωση έγινε από το δυτικό Τέξας, με τη Μικαέλα Μπέντχαους, Γερμανίδα μηχανικό αεροδιαστημικής που έμεινε παραπληγική έπειτα από ατύχημα, να επιβαίνει σε πύραυλο της Blue Origin, της διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος

Guardian για την υπόθεση Έπσταϊν: «Θάψιμο της υπόθεσης Έπσταϊν με δόσεις» – «Πώς θόλωσαν τις σχέσεις με τον Τραμπ»

Κόσμος Χτες
Επιλεκτικές αποκαλύψεις και νέος γύρος πολιτικής σύγκρουσης στις ΗΠΑ

Γιορτές στα μπλόκα με ανοιχτά διόδια – Με δικογραφία απαντά η κυβέρνηση

Ελλάδα Χτες
Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις με ανοιχτά διόδια για τις γιορτές, ενώ η κυβέρνηση απαντά με εισαγγελικές παρεμβάσεις και δικογραφίες, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ρωσικό drone στην Τουρκία

Κόσμος Χτες
Ρωσικό drone συνετρίβη στο Μπαλικεσίρ

Κραυγή αγωνίας από εμπόρους, ξενοδόχους και εστίαση για την τεράστια ζημιά από τα αγροτικά μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια για τις απανωτές ακυρώσεις και κάλεσμα προς τους αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο και να ανοίξουν τους δρόμους

Βασάνιζαν όσους δεν υπάκουαν εντολές, συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης σε σχολεία της Αττικής

Ελλάδα Χτες
Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ - Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και έξι ανήλικοι

Θεσσαλονίκη: Ανήλικος που είχε εξαφανιστεί βρέθηκε σε σπίτι Τούρκων

Ελλάδα Χτες
Στο σπίτι των Τούρκων βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών - Συνολικά, προσήχθησαν τέσσερα άτομα

Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια Κλαούντια Ντελμέρ, έδωσε για ένα χρόνο σκληρή μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας

Ελλάδα Χτες
Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών και ζούσε στη Μεσσηνία – Πώς περιέγραφε η ίδια τη μάχη της με την ασθένεια - Η συνεργασία της με τον Μίμη Πλέσσα και η αγάπη της για την Ελλάδα

Ο Σπανούλης ήταν μόνος του στη συνέντευξη Τύπου της Μονακο: «Καλησπέρα στον κανέναν», δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Με χιούμορ αντιμετώπισε ο Έλληνας τεχνικός το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε ένας δημοσιογράφος στη συνέντευξη Τύπου μετά το Μονακό – Μπάγερν

Σεισμός 2 Ρίχτερ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ελλάδα Χτες
O σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική

Έξαρση ιώσεων στις γιορτές με ιδιαίτερα μεταδοτική υποπαραλλαγή της γρίπης Α

Ελλάδα Χτες
Ανοσοκατεσταλμένοι και ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο - Τα μέτρα προστασίας

Χανιά: Η αποκάλυψη της σπιτονοικοκυράς του 33χρονου ‑ «Πήγαινε σε ένα καφέ για διάβασμα»

Ελλάδα Χτες
Η αποκάλυψη της σπιτονοικοκυράς του 33χρονου αγνοουμένου γιατρού