E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: «Δεν είναι συνηθισμένος να παίρνει απαντήσεις ο κ. Ερντογάν»

Καμία πρόκληση δεν θα περάσει αναπάντητη

Δημοσίευση 7/10/2022 | 19:11

Μητσοτάκης: «Δεν είναι συνηθισμένος να παίρνει απαντήσεις ο κ. Ερντογάν»

«Η ελληνική κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να αφήσουμε καμιά πρόκληση να περάσει αναπάντητη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στην Πράγα, αλλά και την ένταση που προκάλεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο επίσημο δείπνο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Πιστεύω ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα είδαν αυτό τον διάλογο και έβγαλα τα συμπεράσματά τους. Από αυτή την πλευρά, θεωρώ ότι ήταν πολύ χρήσιμη αυτή η ανταλλαγή απόψεων, η οποία έγινε μπροστά τους ομολόγους μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και μπροστά στους ηγέτες που συμμετέχουν σε αυτό το καινούργιο και επιτυχημένο πείραμα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είναι συνηθισμένος να παίρνει απαντήσεις ο κ. Ερντογάν»

«Ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι συνηθισμένος να του απαντά κανείς στις απόψεις που διατυπώνει. Έτσι δουλεύουμε, όμως, στην ευρωπαϊκή οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν στις ξεκάθαρες απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη διάρκεια του δείπνου.

Και προσέθεσε: «Θέλω να πιστεύω πως αυτό το, ας μην το πούμε επεισόδιο ας το πούμε ανταλλαγή απόψεων, να λειτουργήσει θετικά. Να υπάρξει μια αποκλιμάκωση εντάσεων, να καθίσουμε να συζητήσουμε, να οικοδομήσουμε εκ νέου μέτρα εμπιστοσύνης, αλλά κυρίως να μπορέσουμε να κάτσουμε στο τραπέζι για το θέμα που μας απασχολεί και δεν είναι άλλο από την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο».

«Συγκρατώ τη δήλωσή του, ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στην εθνική κυριαρχία καμίας χώρας»

Απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε εκ νέου τη χώρα μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Επειδή, εξ όσων μπόρεσα να ακούσω από τη μετάφραση, ήταν αμφίσημη, θα πάρω την καλή ερμηνεία και θα πω ότι όχι, δεν ήταν απειλή κατά της Ελλάδος. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτό το κλίμα», τόνισε.

Όπως σημείωσε, μάλιστα: «Θα συγκρατήσω μία άλλη τοποθέτηση που έκανε ο πρόεδρος Ερντογάν, ότι η Τουρκία δεν έχει καμία βλέψη ως προς την εθνική κυριαρχία καμίας άλλης χώρας. Συγκρατώ αυτή την τοποθέτηση, ως ένα σχόλιο στην θετική κατεύθυνση.

»Ελπίζω μόνο να έχει και συνέχεια και να σταματήσει επιτέλους αυτή η απαράδεκτη ρητορική αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας όσον αφορά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left Χτες
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

Ελλάδα Χτες
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.