E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: «Δεν είναι συνηθισμένος να παίρνει απαντήσεις ο κ. Ερντογάν»

Καμία πρόκληση δεν θα περάσει αναπάντητη

Δημοσίευση 7/10/2022 | 19:11

Μητσοτάκης: «Δεν είναι συνηθισμένος να παίρνει απαντήσεις ο κ. Ερντογάν»

«Η ελληνική κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να αφήσουμε καμιά πρόκληση να περάσει αναπάντητη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στην Πράγα, αλλά και την ένταση που προκάλεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο επίσημο δείπνο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Πιστεύω ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα είδαν αυτό τον διάλογο και έβγαλα τα συμπεράσματά τους. Από αυτή την πλευρά, θεωρώ ότι ήταν πολύ χρήσιμη αυτή η ανταλλαγή απόψεων, η οποία έγινε μπροστά τους ομολόγους μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και μπροστά στους ηγέτες που συμμετέχουν σε αυτό το καινούργιο και επιτυχημένο πείραμα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είναι συνηθισμένος να παίρνει απαντήσεις ο κ. Ερντογάν»

«Ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι συνηθισμένος να του απαντά κανείς στις απόψεις που διατυπώνει. Έτσι δουλεύουμε, όμως, στην ευρωπαϊκή οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν στις ξεκάθαρες απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη διάρκεια του δείπνου.

Και προσέθεσε: «Θέλω να πιστεύω πως αυτό το, ας μην το πούμε επεισόδιο ας το πούμε ανταλλαγή απόψεων, να λειτουργήσει θετικά. Να υπάρξει μια αποκλιμάκωση εντάσεων, να καθίσουμε να συζητήσουμε, να οικοδομήσουμε εκ νέου μέτρα εμπιστοσύνης, αλλά κυρίως να μπορέσουμε να κάτσουμε στο τραπέζι για το θέμα που μας απασχολεί και δεν είναι άλλο από την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο».

«Συγκρατώ τη δήλωσή του, ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στην εθνική κυριαρχία καμίας χώρας»

Απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε εκ νέου τη χώρα μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Επειδή, εξ όσων μπόρεσα να ακούσω από τη μετάφραση, ήταν αμφίσημη, θα πάρω την καλή ερμηνεία και θα πω ότι όχι, δεν ήταν απειλή κατά της Ελλάδος. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτό το κλίμα», τόνισε.

Όπως σημείωσε, μάλιστα: «Θα συγκρατήσω μία άλλη τοποθέτηση που έκανε ο πρόεδρος Ερντογάν, ότι η Τουρκία δεν έχει καμία βλέψη ως προς την εθνική κυριαρχία καμίας άλλης χώρας. Συγκρατώ αυτή την τοποθέτηση, ως ένα σχόλιο στην θετική κατεύθυνση.

»Ελπίζω μόνο να έχει και συνέχεια και να σταματήσει επιτέλους αυτή η απαράδεκτη ρητορική αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας όσον αφορά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηρώδειο: Κλειστό τα επόμενα τρία χρόνια λόγω φθοράς του μνημείου

Ελλάδα 24.02.2026
Προχωρούν οι μελέτες της ολικής αποκατάστασής του

Ιράν: Στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε σε αγορά φρούτων, τέσσερις νεκρoί

Ελλάδα 24.02.2026
Νεκροί είναι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου καθώς και δύο έμποροι

Ζελένσκι: «Ο Πούτιν δεν πέτυχε τους στόχους του – Δεν λύγισε τους Ουκρανούς»

Κόσμος 24.02.2026
Στις 09:00 το πρωί στην Ουκρανία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επέτειο των 4 ετών από την εισβολή της Ρωσίας.

Καισαριανή: Η συγκινητική ιστορία του Κώστα Ρουσόπουλου που πήρε τη θέση άλλου στο απόσπασμα

Ελλάδα 24.02.2026
Ο Κώστας Ρουσόπουλος φώναξε «παρών» όταν άκουσε το όνομα συγκρατούμενού του που είχε οικογένεια - «Ζήσε εσύ Γιώργη, έχεις οικογένεια και παιδιά, εγώ μόνο τη μάνα μου έχω και τ`αδέρφια»

Ελληνίδα στο Μεξικό περιγράφει την κατάσταση μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο»: «Ηταν η πρώτη φορά που ένιωσα φόβο»

Κόσμος 24.02.2026
Σε πολλές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια με αποκλεισμούς δρόμων και πυρπολήσεις οχημάτων και καταστημάτων

Βίντεο: Γραμματέας λυκείου στις ΗΠΑ ομολογεί με δάκρυα στα μάτια σχέση με μαθητή

Κόσμος 24.02.2026
Ο σύζυγός της κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και επιμέλειας των παιδιών, την έπιασε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο κρεβάτι με τον 18χρονο – Η ίδια αρνείται σχέση με 17χρονο που την κατηγορεί

Το χωριό της Ρωσίας που έχασε σχεδόν όλους τους άνδρες του στον πόλεμο στην Ουκρανία

Κόσμος 24.02.2026
Σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Κυψέλη: Συγκλονίζει η κόρη του 64χρονου ‑ «Με είχε βιάσει στα 7 μου ‑ Η μητέρα μου το γνώριζε»

Ελλάδα 24.02.2026
Εξακολουθεί να αναζητείται από τις Αρχές ο 64χρονος που αποπειράθηκε να κακοποιήσει σeξουαλικά την 25χρονη κοπέλα με αναπηρία

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν νωρίτερα λόγω έργων

Ελλάδα 24.02.2026
Δείτε αναλυτικά τα τελευταία δρομολόγια