E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: «Δεν είναι συνηθισμένος να παίρνει απαντήσεις ο κ. Ερντογάν»

Καμία πρόκληση δεν θα περάσει αναπάντητη

Δημοσίευση 7/10/2022 | 19:11

Μητσοτάκης: «Δεν είναι συνηθισμένος να παίρνει απαντήσεις ο κ. Ερντογάν»

«Η ελληνική κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να αφήσουμε καμιά πρόκληση να περάσει αναπάντητη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στην Πράγα, αλλά και την ένταση που προκάλεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο επίσημο δείπνο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Πιστεύω ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα είδαν αυτό τον διάλογο και έβγαλα τα συμπεράσματά τους. Από αυτή την πλευρά, θεωρώ ότι ήταν πολύ χρήσιμη αυτή η ανταλλαγή απόψεων, η οποία έγινε μπροστά τους ομολόγους μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και μπροστά στους ηγέτες που συμμετέχουν σε αυτό το καινούργιο και επιτυχημένο πείραμα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είναι συνηθισμένος να παίρνει απαντήσεις ο κ. Ερντογάν»

«Ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι συνηθισμένος να του απαντά κανείς στις απόψεις που διατυπώνει. Έτσι δουλεύουμε, όμως, στην ευρωπαϊκή οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν στις ξεκάθαρες απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη διάρκεια του δείπνου.

Και προσέθεσε: «Θέλω να πιστεύω πως αυτό το, ας μην το πούμε επεισόδιο ας το πούμε ανταλλαγή απόψεων, να λειτουργήσει θετικά. Να υπάρξει μια αποκλιμάκωση εντάσεων, να καθίσουμε να συζητήσουμε, να οικοδομήσουμε εκ νέου μέτρα εμπιστοσύνης, αλλά κυρίως να μπορέσουμε να κάτσουμε στο τραπέζι για το θέμα που μας απασχολεί και δεν είναι άλλο από την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο».

«Συγκρατώ τη δήλωσή του, ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στην εθνική κυριαρχία καμίας χώρας»

Απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε εκ νέου τη χώρα μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Επειδή, εξ όσων μπόρεσα να ακούσω από τη μετάφραση, ήταν αμφίσημη, θα πάρω την καλή ερμηνεία και θα πω ότι όχι, δεν ήταν απειλή κατά της Ελλάδος. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτό το κλίμα», τόνισε.

Όπως σημείωσε, μάλιστα: «Θα συγκρατήσω μία άλλη τοποθέτηση που έκανε ο πρόεδρος Ερντογάν, ότι η Τουρκία δεν έχει καμία βλέψη ως προς την εθνική κυριαρχία καμίας άλλης χώρας. Συγκρατώ αυτή την τοποθέτηση, ως ένα σχόλιο στην θετική κατεύθυνση.

»Ελπίζω μόνο να έχει και συνέχεια και να σταματήσει επιτέλους αυτή η απαράδεκτη ρητορική αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας όσον αφορά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Discombobulator»: Ο Τραμπ λέει ότι χρησιμοποιήθηκε μυστικό όπλο για τη σύλληψη Μαδούρο

Κόσμος Χτες
O Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το συγκεκριμένο μέσο «έκανε τον εξοπλισμό του αντιπάλου να μη λειτουργεί»

ΗΠΑ: Στην «κατάψυξη» η μισή χώρα – Στο σκοτάδι 500.000 νοικοκυριά

Κόσμος Χτες
Παράλυση στις αερομεταφορές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Σημαντική συμφωνία ΕΕ‑Ινδίας για εξαγωγές: Καταργούνται οι δασμοί σε κρασί και ελαιόλαδο

Κόσμος Χτες
Η εμπορική συμφωνία υπόσχεται σημαντικές μειώσεις δασμών για το κρασί και το ελαιόλαδο, διατηρώντας όμως την προστασία σε κρέας, πουλερικά και ζάχαρη

Πρατήρια καυσίμων: Προφυλακίστηκαν τα 4 μέλη του κυκλώματος με τα παράνομα λογισμικά

Ελλάδα Χτες
Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους

Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη με πτώμα γυναίκας χωρίς κεφάλι και πόδια σε κάδο σκουπιδιών

Κόσμος Χτες
Η αστυνομία συνέλαβε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δύο Ουζμπέκους και αργότερα έναν τρίτο ύποπτο

Διακοπή κυκλοφορίας στην Λιοσίων λόγω φωτιάς σε κτίριο στο ύψος της οδού Ηπείρου

Ελλάδα Χτες
Τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά στο κτίριο δεν έχουν γνωστοποιηθεί

Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία ‑ Εκκρεμούσαν κι άλλες καταγγελίες

Ελλάδα Χτες
Εις βάρος της εκπαιδευτικού έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το υπουργείο Παιδείας

Εξαφάνιση 16χρονης: Νέο βίντεο φέρεται να καταγράφει τη Λόρα στου Ζωγράφου

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές εξετάζουν το νέο βίντεο από κατάστημα στην περιοχή του Ζωγράφου

Εντοπίστηκε φάλαινα δίπλα σε ψαράδες στον Παγασητικό Κόλπο στον Βόλο

Ελλάδα Χτες
Εντυπωσιακό είναι το πλάνο στο 5:05, όταν η φάλαινα βγαίνει σχεδόν ολόκληρη έξω από το νερό και φανερώνεται το μέγεθός της

Πώς έγινε η πατρoκτovία στη Γλυφάδα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 46χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ‑ Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική

Καιρός Χτες
Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προβλέπονται αύριο Δευτέρα (26-01-2026) σε πολλές περιοχές της χώρας μας, εξέδωσε η ΕΜΥ