E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: «Δεν είναι συνηθισμένος να παίρνει απαντήσεις ο κ. Ερντογάν»

Καμία πρόκληση δεν θα περάσει αναπάντητη

Δημοσίευση 7/10/2022 | 19:11

Μητσοτάκης: «Δεν είναι συνηθισμένος να παίρνει απαντήσεις ο κ. Ερντογάν»

«Η ελληνική κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να αφήσουμε καμιά πρόκληση να περάσει αναπάντητη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στην Πράγα, αλλά και την ένταση που προκάλεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο επίσημο δείπνο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Πιστεύω ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα είδαν αυτό τον διάλογο και έβγαλα τα συμπεράσματά τους. Από αυτή την πλευρά, θεωρώ ότι ήταν πολύ χρήσιμη αυτή η ανταλλαγή απόψεων, η οποία έγινε μπροστά τους ομολόγους μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και μπροστά στους ηγέτες που συμμετέχουν σε αυτό το καινούργιο και επιτυχημένο πείραμα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είναι συνηθισμένος να παίρνει απαντήσεις ο κ. Ερντογάν»

«Ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι συνηθισμένος να του απαντά κανείς στις απόψεις που διατυπώνει. Έτσι δουλεύουμε, όμως, στην ευρωπαϊκή οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν στις ξεκάθαρες απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη διάρκεια του δείπνου.

Και προσέθεσε: «Θέλω να πιστεύω πως αυτό το, ας μην το πούμε επεισόδιο ας το πούμε ανταλλαγή απόψεων, να λειτουργήσει θετικά. Να υπάρξει μια αποκλιμάκωση εντάσεων, να καθίσουμε να συζητήσουμε, να οικοδομήσουμε εκ νέου μέτρα εμπιστοσύνης, αλλά κυρίως να μπορέσουμε να κάτσουμε στο τραπέζι για το θέμα που μας απασχολεί και δεν είναι άλλο από την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο».

«Συγκρατώ τη δήλωσή του, ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στην εθνική κυριαρχία καμίας χώρας»

Απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε εκ νέου τη χώρα μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Επειδή, εξ όσων μπόρεσα να ακούσω από τη μετάφραση, ήταν αμφίσημη, θα πάρω την καλή ερμηνεία και θα πω ότι όχι, δεν ήταν απειλή κατά της Ελλάδος. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτό το κλίμα», τόνισε.

Όπως σημείωσε, μάλιστα: «Θα συγκρατήσω μία άλλη τοποθέτηση που έκανε ο πρόεδρος Ερντογάν, ότι η Τουρκία δεν έχει καμία βλέψη ως προς την εθνική κυριαρχία καμίας άλλης χώρας. Συγκρατώ αυτή την τοποθέτηση, ως ένα σχόλιο στην θετική κατεύθυνση.

»Ελπίζω μόνο να έχει και συνέχεια και να σταματήσει επιτέλους αυτή η απαράδεκτη ρητορική αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας όσον αφορά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση αεροπλάνου στο Μεξικό, φόβοι για τουλάχιστον δέκα νεκρούς

Ελλάδα 16.12.2025
Αεροσκάφος στο Μεξικό έπεσε πάνω σε υπόστεγο μετά από ανεξέλεγκτη πορεία, κατά την οποία γύρισε στο πλάι πετώντας για αρκετά δευτερόλεπτα πριν συντριβεί.

Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Ζητάνε 9.500 ευρώ για ρευματοκλοπές σε σπίτι ακατοίκητο εδώ και 2 χρόνια

Ελλάδα 16.12.2025
Σε επιδημία έχουν εξελιχθεί οι αλλεπάλληλες καταγγελίες πολιτών από κάθε άκρη της Ελλάδας για ξαφνικά πρόστιμα από τον ΔΕΔΔΗΕ

Ο Τραμπ υπέβαλε μήνυσή και αγωγή κατά του BBC – Ζητά 5 δισ. δολάρια αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση

Κόσμος 16.12.2025
Ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας ανοίγει έτσι, για πρώτη φορά, διεθνές μέτωπο κατά των ΜΜΕ

Η Καρυστιανού δηλώνει αποφασισμένη: «Πάμε για κάτι πολύ μεγάλο» – «Καμία συνεργασία με το παλιό πολιτικό σύστημα»

Ελλάδα Χτες
«Στις εκλογές πρέπει να υπάρχει εναλλακτική που να είναι 100% διαφορετική απ` όλες τις υπόλοιπες», είπε

Πέθανε ο ηθοποιός Αντονι Γκίρι σε ηλικία 78 ετών

Κόσμος Χτες
Ο ηθοποιός ήταν γνωστός για την συμμετοχή του στη σειρά General Hospital στην οποία υποδύθηκε τον Λουκ Σπένσερ

Σημαντική αλλαγή έρχεται στις συναλλαγές με κάρτες: Θα κάνουμε αναλήψεις χρημάτων ακόμη κι από τα σούπερ μάρκετ

Οικονομία Χτες
Δεν θα υπάρχει χρέωση ενώ παράλληλα θα μειωθεί η εξάρτηση από τα ΑΤΜ – Ήδη η MasterCard εφαρμόζει την πρακτική αυτή σε άλλες χώρες

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή ίσως να μην είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική Χτες
Τι αναφέρει ο Πέτρο Κουσουλό στην εκπομπή «Αποκαλύψεις»

Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ επαναλειτουργεί με μήνυμα ειρήνης

Πολιτισμός Χτες
Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τείχος στη Δυτική Όχθη, είχε μείνει κλειστό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πολέμο που ακολούθησε στη Γάζα

Δεκαπέντε κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί σε φυλακή του Ισημερινού

Κόσμος Χτες
Ένα μακάβριο περιστατικό συνέβη στη φυλακή Λιτοράλ του Γουαγιακίλ

«Ουρανία Α»: Το αλιευτικό ιδιοκτησίας του «Έλληνα Εσκομπάρ» με τους 3 τόνους κοκαΐνης

Κόσμος Χτες
Το αλιευτικό «Ουρανία Α», που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και φορτώθηκε στον Ατλαντικό, ανήκει στον φερόμενο ως «Έλληνα Εσκομπάρ»