E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση σε 55χρονη για επεισοδιακό τσιγγάνικο γλέντι

Είχαν τραυματιστεί πέντε αστυνομικοί

Δημοσίευση 7/10/2022 | 17:24

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση σε 55χρονη για επεισοδιακό τσιγγάνικο γλέντι

Με φυλάκιση 35 μηνών τιμώρησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 55χρονη, η οποία κατέστη κατηγορούμενη για εμπλοκή σε επεισοδιακό γλέντι στον οικισμό Ρομά του Δενδροποτάμου, τον περσινό Ιούνιο, όπου τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε αστυνομικοί και προκλήθηκαν φθορές σε δύο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για απείθεια, διατάραξη κοινής ησυχίας, όπως επίσης για συνέργεια σε σωματική βλάβη και σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Αποφασίστηκε να μην ανασταλεί ούτε να μετατραπεί η ποινή, αλλά δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, με συνέπεια να αφεθεί ελεύθερη έως τη δευτεροβάθμια δίκη.

Στις καταθέσεις τους, οι αστυνομικοί σημείωσαν ότι μετέβησαν στον χώρο, ύστερα από καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας, κάνοντας αρχικά συστάσεις και ζητώντας να διαλυθεί η συγκέντρωση (όπου συμμετείχαν τουλάχιστον 100 άτομα). Στη συνέχεια αποχώρησαν, αλλά επέστρεψαν τρεις ώρες αργότερα, καθώς δεν υπήρξε συμμόρφωση στις υποδείξεις τους.

«Τη δεύτερη φορά που πήγαμε, ήταν εριστικοί και αντιδραστικοί. Μας πετούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους» κατέθεσε μάρτυρας αστυνομικός, ενώ συνάδελφός του, ο οποίος χρειάστηκε, όπως είπε, να κάνει τουλάχιστον 40 ράμματα στο κεφάλι για τραύμα από μπουκάλι ή τασάκι, πρόσθεσε: «Πήγαμε και μας είπαν ότι είχαν σφάξει δύο σφάγια και έχουν τάμα για γλέντι. Τους δώσαμε μία ώρα διορία, αλλά τη δεύτερη φορά ήταν πιο αντιδραστικοί. Μας επιτέθηκαν».

Απολογούμενη, η κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι υποκίνησε την επίθεση στους αστυνομικούς. «Όταν ήρθαν την πρώτη φορά, είπαμε χαλάσαμε τόσα λεφτά. Εγώ περίμενα ότι θα έρθει και πάλι η αστυνομία. Τους είπα: “σας παρακαλώ φύγετε, μεθυσμένοι είναι, θα την κλείσω τη μουσική”», ανέφερε -μεταξύ άλλων- στην απολογία της.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κόσμος Χτες
Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Κόσμος Χτες
«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ελλάδα Χτες
Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Ελεύθερος ο πατέρας Φραγκιαδάκης ‑ Απαγορεύεται να πάει στα Βορίζια

Ελλάδα Χτες
Στον 58χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι