E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Κωνσταντίνου Πλεύρη μέσα στο δικαστήριο

Νέα ένταση επικράτησε κατά την ακροαματική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τα χειροκροτήματα του κοινού στη Μάγδα Φύσσα.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/10/2022 | 15:47

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Κωνσταντίνου Πλεύρη μέσα στο δικαστήριο

Αφορμή για το επεισόδιο στάθηκε η δήλωση της Μάγδας Φύσσα, σύμφωνα με την οποία «είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγος; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».

Η σκηνή εκτυλίχθηκε ως εξής:

Κατά την υποβολή ερωτήσεων από την Πολιτική Αγωγή με αφορμή μια παρατήρηση της υπεράσπισης του Ρουπακιά, ότι η μάρτυρας δέχθηκε ερώτηση που αφορά το περιεχόμενο της δικογραφίας, η πρόεδρος ανέφερε προς το συνήγορο της οικογένειας Φύσσα για τη μητέρα του μουσικού: «Μη αυτόπτης μάρτυρας είναι που λέει τόσην ώρα τα ίδια και τα ίδια». Η κ. Φύσσα μετά από λίγα λεπτά απάντησε στις αιτιάσεις για το θέμα των ερωτήσεων που αφορούν γνώση από τη δικογραφία, λέγοντας: «Πεντέμισι χρόνια διαδικασίας τα ξεπερνάμε; Τι περάσαμε εδώ μέσα;», φράση που προκάλεσε χειροκροτήματα του κοινού.

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης πήρε το λόγο, λέγοντας πως στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τέτοια φαιδρή εικόνα με χειροκροτητές σε δικαστική αίθουσα. «Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετήσετε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;» ήταν η απάντηση της κ. Φύσσα με το δικηγόρο αντί άλλης απάντησης να χαιρετά ναζιστικά πριν η έδρα φύγει από την αίθουσα.

«Δεν ντρέπεστε φασίστα; Δεν ντρέπεστε τόσα εγκλήματα;», φώναξαν οι παρευρισκόμενοι με τη διαδικασία να να διακόπτεται για λίγο εν μέσω αντιναζιστικών συνθημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Νίκος Λαζαρίδης, ιδρυτής του ομώνυμου γνωστού οινοποιείου

Ελλάδα 21.12.2025
Τι αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

«Βούλιαξε» από Αϊ‑Βασίληδες η Αθήνα για το Santa Run ‑ Πάνω από 1000 συμμετοχές

Ελλάδα 21.12.2025
​Το σύνθημα για την εκκίνηση έδωσε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών ‑ Η αντίδραση της Καρυστιανού

Ελλάδα 21.12.2025
«Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και με ποια ευρήματα έκλεισαν όταν σκόνταψαν σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;»

Αγνοούμενη στις ΗΠΑ εμφανίστηκε 40 χρόνια μετά, δεν γνώριζε ότι την είχε απαγάγει η μητέρα της όταν ήταν 3 ετών

Κόσμος 21.12.2025
Συγκλονιστική υπόθεση από τις ΗΠΑ, με μητέρα που κατηγορείται για απαγωγή, αλλαγή ταυτότητας και μια οικογενειακή επανένωση έπειτα από τέσσερις δεκαετίες

Πέθανε η Ντόρα Γιαννακοπούλου

Ελλάδα 21.12.2025
Έφυγε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας

Τέλος τα ποδήλατα: H ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που απαγορεύει τη χρήση τους σε πεζόδρομους

Κόσμος 21.12.2025
Pεριορίζουν ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ στην κεντρική πεζοδρομημένη ζώνη από το 2026

«Ήταν κόλαση»: Καθαρίστρια μπήκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου gamer μετά από δύο χρόνια

Κόσμος 21.12.2025
Ένοικος έμεινε σχεδόν δύο χρόνια σε ξενοδοχείο για gamers στην Κίνα χωρίς να βγαίνει. Όταν έφυγε, το προσωπικό βρέθηκε μπροστά σε εικόνες σοκ και «κόλασης»

Συγκίνησε ο Ανδρέας Τεττέη: Ξέσπασε σε κλάματα on air κι αποχώρησε από συνέντευξη ‑ Βίντεο

Αθλητικά Νέα 21.12.2025
Ο Ανδρέας Τεττέη αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Κηφισιά, στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Χάρτης κινητοποιήσεων των αγροτών – Όλα τα μπλόκα πανελλαδικά

Ελλάδα 21.12.2025
Οι αγρότες διατηρούν ενεργά τα μπλόκα σε κομβικά σημεία της χώρας, προχωρώντας σε ανοίγματα διοδίων

Μαρία Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται ‑ Σχεδιάζουμε επιτροπή «σοφών» για τη σωτηρία της χώρας

Ελλάδα 21.12.2025
Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυρία Καρυστιανού δέχεται πολλαπλά αιτήματα από πολίτες που ζητούν την οργάνωση ενός συλλογικού εγχειρήματος