E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραπέμπεται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Βούλευμα - «καταπέλτης»

Δημοσίευση 6/10/2022 | 10:08

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραπέμπεται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

«Κόλαφος» είναι το βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Με αυτό, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου (Γεώργιος Κασίμης, Πρόεδρος Πλημμελειοδικών, Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος και Θεοδώρα Τραϊανίδου, Πλημμελειοδίκες) παραπέμπουν την προφυλακισμένη μητέρα σε δίκη για το θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» τον Ιανουάριο του 2022. Ακόμη, την στέλνουν στο εδώλιο και για απόπειρα ανθρωποκτονίας του παιδιού της μέσα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, τον Απρίλιο του 2021.

Μάλιστα, όπως κρίθηκε από το δικαστικό συμβούλιο, η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Τζωρτζίνας έγινε και πάλι πιθανότατα με τη χορήγηση κεταμίνης. Δηλαδή, αυτό που δέχονται οι δικαστές είναι ότι η κατηγορουμένη και την πρώτη φορά προσπάθησε να σκοτώσει την κόρη της όχι με ασφυκτικό θάνατο αλλά με κεταμίνη, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα αξιολογώντας τις καταθέσεις γιατρών και ειδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό τους αναφέρουν πως ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή. Κατά τους δικαστές η 33χρονη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη. Μία ουσία που συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή και η οποία επέφερε πτώση των αφίξεων και μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο.

Σε ό,τι αφορά στον θάνατο του παιδιού στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», το δικαστικό συμβούλιο, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, αποφαίνονται πως Ρούλα Πισπιρίγκου τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με το βούλευμα, η 33χρονη χορήγησε τη θανατηφόρα ουσία στην κόρη της στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ ήταν μόνη της στο δωμάτιο μαζί της.

Τώρα, σε ό,τι αφορά στο κίνητρο της κατηγορουμένης, οι δικαστές κάνουν λόγο για εμμονή της με τον Μάνο Δασκαλάκη καθώς όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της. Επιπλέον, αποδίδουν τις πράξεις της 33χρονης στην προσωπικότητα της, βασιζόμενοι και στην περιγραφή της ειδικής πραγματογνώμονα που είχε οριστεί κατά την ανάκριση.

Μεταξύ άλλων στο βούλευμα αναφέρεται για την προσωπικότητα και τα κίνητρα της 33χρονης: «Η κινητροδότηση της κατηγορούμενης ως προς την εκπόρευση της ως άνω εξακολουθητικής αξιόποινης συμπεριφοράς της ελέγχεται στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς και της ιδιοσυγκρασίας της, που αποκρυσταλλώνονται, κυρίως, σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα / διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα, στον ενστερνισμό της αντίληψης πως μπορεί κανείς να αποκτήσει δημοσιότητα / διασημότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού, στη διακατοχή της από την ιδέα / φόβο της εγκατάλειψης, στην απόδοση μεγάλης σημασίας στο να βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα, στην αντίληψη των παιδιών της ως μια ναρκισσιστικής προέκτασης του εαυτού της και σε προσέγγιση εξιδανίκευσης του θανάτου, καταδεικνύεται, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης…»

Τέλος, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσαν το παραπεμπτικό βούλευμα δέχονται πως πρέπει να συνεχιστεί η προφυλάκιση της 33χρονης για ένα εξάμηνο ακόμη. Το σκεπτικό τους είναι ότι η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων, όμοιων αξιόποινων πράξεων ακόμη και κατά των δικών της ανθρώπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρότες: Αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Από το μπλόκο του Ε65 – Λόγγου, αγρότες πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έφοδο στο κέντρο των Τρικάλων, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα διαφωνίας με τη διαδικασία της συνάντησης

Βόλος: Αγνωστος πυροβόλησε με αεροβόλο ταξί στο κέντρο της πόλης

Ελλάδα Χτες
«Ήταν σαν να χτύπησε την οροφή σκεπάρνι, θα μπορούσε να τραυματιστεί άνθρωπος», κατήγγειλε ο οδηγός, μετά την επίθεση

Μητσοτάκης για αγρότες: Βελτιώσεις σε πετρέλαιο και ρεύμα – «Δε θα ανεχθούμε εκβιασμούς από μειοψηφίες»

Ελλάδα Χτες
Τρεισίμη ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων, στο Μέγαρο Μαξίμου

Ισπανία: Πρώην υπάλληλοι του Χούλιο Ιγκλέσιας τον κατηγορούν για βιασμούς και σeξουαλικές επιθέσεις

Κόσμος Χτες
Δύο πρώην υπάλληλοι του Χούλιο Ιγκλέσιας τον καταγγέλλουν για βιασμούς και σeξουαλικές επιθέσεις

Πέθανε Ολυμπιονίκης του snowboard ‑ Παγιδεύτηκε από χιονοστιβάδα: «Η ζωή του ήταν πολύ σύντομη»

Κόσμος Χτες
Νεκρός ο θρύλος του snowboard Ueli Kestenholz - Ο 50χρονος Ολυμπιονίκης άφησε την τελευταία του πνοή στην κοιλάδα Lötschental, βυθίζοντας στο πένθος την Ελβετία

Θρίλερ στον Πύργο: Επιτέθηκε στη σύζυγό του με μαχαίρι και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Ελλάδα Χτες
Για 45 λεπτά ο σύζυγός της κρατούσε μαχαίρι και απειλούσε να βαλει τελος στη ζωή του

Απόπειρα δολοφονίας γυναίκας δικαστή μέσα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης από τον πρώην σύζυγό της

Κόσμος Χτες
Της έσωσε τη ζωή ένας κρατούμενος που αφόπλισε τον δράστη πριν πυροβολήσει ξανά εναντίον της

Μόσχα: «Οι απειλές των ΗΠΑ προς το Ιράν είναι απαράδεκτες»

Κόσμος Χτες
Μια νέα επίθεση στην Τεχεράνη θα είχε καταστροφικές συνέπειες» εκτιμά η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας

Βίντεο δείχνει την 16χρονη Λόρα που αγνοείται στην περιοχή του Ζωγράφου

Ελλάδα Χτες
Εξαφανισμένη για πέμπτη ημέρα η 16χρονη - Βρέθηκε η τσάντα της στην περιοχή του Ζωγράφου