E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: Επικίνδυνη κλιμάκωση με πολεμικές ιαχές από την Αγκυρα

Η ένταση στο Αιγαίο έχει ανέβει

Δημοσίευση 6/10/2022 | 09:12

Τουρκία: Επικίνδυνη κλιμάκωση με πολεμικές ιαχές από την Αγκυρα

Σε μία άνευ προηγουμένου επικίνδυνη κλιμάκωση προχωρά η Άγκυρα, καθώς τούρκοι αξιωματούχοι προχώρησαν σε νέες πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας.

Η ένταση στο Αιγαίο έχει ανέβει με ευθύνη της Τουρκίας, η οποία συνεχίζει να απειλεί καθημερινά την Ελλάδα την ώρα που η διεθνής κοινότητα έχει καταδικάσει το τουρκολιβυκό μνημόνιο με το οποίο επιχειρεί η γειτονική χώρα να βάλει «μπουρλότο» στην ευρύτερη περιοχή.

Όλα αυτά γίνονται λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου στην Πράγα όπου θα δώσει το «παρών» και ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αναμένεται να εισπράξει, έστω και στο παρασκήνιο, τη δυσαρέσκεια της Ευρώπης, τόσο για το τουρκολιβυκό μνημόνιο όσο και για το μπαράζ απειλών προς την Ελλάδα.

Πολεμικές ιαχές

Χθες, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ πέρασε σε άλλο επίπεδα όσο αφορά στις απειλές κατά της Ελλάδας.

«Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα μιλούν συνεχώς κατά της Τουρκίας και καταφεύγουν σε ψέματα για να κερδίσουν μια θέση στην εσωτερική πολιτική», σημείωσε ο Ακάρ. «Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήμα πίσω ούτε χιλιοστό. Ό, τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό έχει γίνει και γίνεται. Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους (σ.σ. από τους Έλληνες), είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο».

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει οπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς (GASA) κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

«Τα παρακολουθούμε όλα στενά. Έχουν γίνει και γίνονται οι απαραίτητες μελέτες για αυτά. Αυτή η κατάσταση ξεκίνησε το 1956 με τη Χίο. Κάποια πράγματα έχουν συμβεί από εκείνη την ημέρα, αλλά τα Ίμια είναι ένα ορόσημο. Δεν τίθεται θέμα μετά από αυτό να κάνουν ένα βήμα. Όπου κι αν φτάσει, αν πεθάνουμε, αν γίνουμε μάρτυρες, είμαστε βετεράνοι. Είναι τόσο απλό», τόνισε.

Σκληρή απάντηση της Αθήνας

Η Αθήνα συνεχίζει να διεθνοποιεί το θέμα των τουρκικών προκλήσεων, ενώ δεν αφήνει αναπάντητα τα όσα εξωφρενικά ακούγονται από τη γειτονική χώρα.

Ο έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας ο οποίος βρέθηκε χθες στο Φόρουμ ΑΣφαλείας της Βαρσοβίας, αναφέρθηκε στην «κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής από την Τουρκία που συνεχώς φτάνει σε νέα ύψη. Μερικές φορές σε προσωπικό επίπεδο».

Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν αποθαρρύνεται αλλά και δεν θα παρασυρθεί σε διαγωνισμό δηλώσεων με την Άγκυρα.

«Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την επικράτειά της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της. Με όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα», τόνισε ο Δένδιας.

Εξέφρασε δε την ικανοποίηση της Αθήνας γιατί ΕΕ, ΗΠΑ, Γερμανία και Αίγυπτος κατήγγειλαν δημόσια τις τουρκικές πρακτικές και υπογράμμισαν όπως σημείωσε το αυτονόητο: ότι η σημερινή διοίκηση της Τρίπολης δεν έχει εντολή να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες.

Στο πλευρό της Ελλάδας η Γερμανία

Εν τω μεταξύ, το μήνυμα πως «όσο πιο απειλητική είναι η ρητορική εξ Ανατολών και όσο πιο ανοιχτά η τουρκική ηγεσία αμφισβητεί το διεθνές δίκαιο και την ελληνική κυριαρχία, τόσο πιο σαφής είναι η δημόσια απόρριψη των θέσεων αυτών εκ μέρους του Βερολίνου», καθώς και ότι η Γερμανία στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της Ελλάδας, έστειλε ο πρεσβευτής της Γερμανίας στη χώρα μας Ερνστ Ράιχελ σε χαιρετισμό του στη δεξίωση που παρέθεσε η γερμανική πρεσβεία στη χώρα μας για την Ημέρα Γερμανικής Ενότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Η παγκόσμια πρωτεύουσα της εμπορίας ανθρώπων: Κορίτσια 11 ετών πωλούνται και βιάζονται επί 20 ώρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, φτωχά κορίτσια παρασύρονται σε μια κόλαση σεξουαλικής δουλείας και κακοποίησης

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F‑16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Κίνα: Βίντεο‑ντοκουμέντο από την ισχυρή έκρηξη σε ανθρακωρυχείο ‑ Τουλάχιστον 82 νεκροί

Κόσμος Χτες
Με ρομπότ ψάχνουν για επιζώντες οι Κινέζοι διασώστες

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί ένας 18χρονος και ένας 16χρονος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το δίκυκλο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο νέοι εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους

Επίδομα 1.000 ευρώ: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια ένταξης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μόνιμο και διευρυμένο πλέον το επίδομα

Οι πλούσιοι Κινέζοι χάνουν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα

Κόσμος Χτες
Η Κίνα επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

Χανιά: Θρίλερ με την 25χρονη μητέρα της 3χρονης ‑ Έχουν δηλωθεί 2 γεννήσεις και τα παιδιά αγνοούνται

Ελλάδα Χτες
Θολό τοπίο με τα παιδιά της 25χρονης, φέρεται να έχει γεννήσει έξι - Στο νοσοκομείο είναι τα τέσσερα