E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αρνητική απάντηση της Τρας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενών στη Λιζ Τρας στην επίσκεψή του στο Λονδίνο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/10/2022 | 12:34

Αρνητική απάντηση της Τρας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

«Ζεστάθηκε» εκ νέου η συζήτηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα με αφορμή τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Sunday Times στην οποία προανήγγειλε ότι θα θέσει το θέμα όταν συναντηθεί με την νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας, Λιζ Τρας.

Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν θα μπορούσε να λείψει από την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε η κυρία Τρας στο δίκτυο GB News.

Ωστόσο στην απάντηση που έδωσε η Λιζ Τρας, η οποία ήταν αρνητική, ήταν εμφανής και η αμηχανία της. Όταν, δηλαδή, ο δημοσιογράφος ρώτησε την πρωθυπουργό της Βρετανίας να τοποθετηθεί επί της πρότασης του προέδρου του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Οσμπορν για συμφωνία περί επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα η κυρία Τρας απάντησε: «Α, α, δεν το στηρίζω αυτό».

Δείτε την απάντηση της Λιζ Τρας στο 4:25΄ του βίντεο που ακολουθεί

GB News EXCLUSIVE: Prime Minister Liz Truss on tax cut U-turn, migrant crisis and Taylor Swift

Στη συνέντευξή του στους Sunday Times ο Κυριακος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι θα θέσει το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα όταν επισκεφθεί το Λονδίνο αργότερα μέσα στο 2022.

Όπως εξήγησε στην εφημερίδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει πως η Βρετανία πλησιάζει στην απόφαση επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Σε μια περίοδο που η Τρας θα κοιτάζει να χτίσει αξιοπιστία και ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κάπως στριμωγμένο όσον αφορά τη συνολική του εικόνα μετά από την κηδεία (της βασίλισσας) θα είναι μία φανταστική χειρονομία και αυτό είναι που θα της πω» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ελλάδα 28.03.2026
Υπάλληλος της Εγνατίας και γυναίκα συνοδηγός έχασαν τη ζωή τους σε αλυσιδωτό τροχαίο κοντά στη σήραγγα της Δωδώνης

Μαρινέλλα: Τα αθάνατα τραγούδια που χάρισε στον ελληνικό κινηματογράφο ‑ δείτε βίντεο

Ελλάδα 28.03.2026
Από το «Ανοιξε πέτρα» ως το «Δώσ` μου τ` αθάνατο νερό», η φωνή της σημάδεψε τις μεγαλύτερες ταινίες της εποχής

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Ελλάδα 28.03.2026
Η «μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού» άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από μήνες νοσηλείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Δύο νεκροί σε διπλό τροχαίο ‑ Θύμα και ο υπάλληλος που έσπευσε σε βοήθεια

Ελλάδα 28.03.2026
Ο οδηγός ΙΧ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με νταλίκα, ενώ λίγο αργότερα υπάλληλος του παραχωρησιούχου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός 28.03.2026
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα 28.03.2026
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα 28.03.2026
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος 28.03.2026
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα 28.03.2026
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science 28.03.2026
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός 28.03.2026
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος 28.03.2026
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.