E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επιστράτευση στη Ρωσία: 700.000 πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα

Μαζική φυγή από τη Ρωσία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/10/2022 | 17:46

Επιστράτευση στη Ρωσία: 700.000 πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα

Μαζικό είναι το κύμα φυγής από τη Ρωσία μετά την αρχή της επιστράτευσης, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που δημοσιεύονται από τη ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes.

Το μέσο, επικαλούμενο πηγές στη διοίκηση της ρωσικής προεδρίας, αναφέρει πως έχουν εγκαταλείψει τη χώρα 700.000 άτομα.

Σχεδόν μέσα σε δύο εβδομάδες, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η μερική επιστράτευση, τη Ρωσία εγκατέλειψαν περίπου 700.000 άτομα, εκ των οποίων 200.000 πήγαν στο Καζακστάν, γράφει το Forbes, επισημαίνοντας ότι είναι άγνωστο πόσοι από εκείνους που έφυγαν είναι τουρίστες και πότε σχεδιάζουν να επιστρέψουν.

Πηγή του ίδιου μέσου, που γνωρίζει τις εκτιμήσεις του Κρεμλίνου στο ζήτημα αυτό, δήλωσε ότι έχουν φύγει από τη Ρωσία σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι. Άλλη πηγή στη διοίκηση της ρωσικής προεδρίας διευκρίνισε ότι πρόκειται για 600.000-700.000 Ρώσους, τονίζοντας ότι είναι αδύνατον να υπολογισθεί αυτή τη στιγμή ο αριθμός αυτών που φεύγουν για τουριστικούς λόγους.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν δήλωσε ότι από την αρχή της επιστράτευσης έχουν φτάσει στη χώρα 200.000 Ρώσοι. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι από τις 17 έως τις 29 Σεπτεμβρίου πέρασαν τα σύνορα 94.000 Ρώσοι πολίτες.

Μεταξύ άλλων, ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Frontex υπολόγισε ότι την τελευταία εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφθασαν 66.000 Ρώσοι, αριθμός κατά 30% μεγαλύτερος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι δημογράφοι της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών ανέφεραν στο έντυπο Demoscop Weekly ότι στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου ο πληθυσμός της Ρωσίας μειώθηκε σχεδόν κατά 481.000, ο οποίος υπερβαίνει κατά 56% τον αριθμό που καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του 2021.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θείος και ανιψιοί ξυλοκοπούσαν και εκβίαζαν αγρότες στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Κατέστρεφαν καλλιέργειες, έκλεβαν χωράφια και εισέπρατταν παράνομες επιδοτήσεις από ΟΠΕΚΕΠΕ

Μαλδίβες: Εντοπίστηκαν οι σοροί των τεσσάρων δυτών από την Ιταλία

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος

Η νέα Siri της Apple θα λειτουργεί σαν το ChatGPT και θα διαγράφει αυτόματα τις συνομιλίες

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Το νέο πρότζεκτ της Apple με τη Sir αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά ως beta έκδοση μέσα στο iOS 27

Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν σε πλοία του Global Sumud Flotilla με προορισμό τη Γάζα

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Τέσσερα ισραηλινά πολεμικά πλοία έδωσαν εντολή στους ακτιβιστές να σβήσουν τις μηχανές - 100 συλλήψεις σύμφωνα με το Al Jazeera

Βενζίνη: Πάνω από τα 2,10 ‑ Πού οδεύουν οι τιμές και τι ζητά τώρα η αγορά

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Η αμόλυβδη έχει ήδη ξεπεράσει τα 2,10 ευρώ και παράγοντες της αγοράς προειδοποιούν για περαιτέρω ανατιμήσεις έως και τα 2,5 ευρώ, ζητώντας παράταση των κυβερνητικών μέτρων στήριξης.

Κύκλωμα με πλαστά φάρμακα: Οι δύο παραπλανητικές πρακτικές που απαιτούν προσοχή

Ελλάδα 18.05.2026
Τα φάρμακα που πωλούνται παράνομα, μπορεί να είναι από αδρανή μέχρι και επικίνδυνα

Δακρυγόνα, ξύλο και ουρές για ένα ρολόι 400 ευρώ: Χάος σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ελλάδα 18.05.2026
Επεισόδια, σπρωξίματα και χημικά για τη νέα συλλεκτική έκδοση ρολογιού της Swatch

Πάτρα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ βρισκόταν εν κινήσει

Ελλάδα 18.05.2026
Η οδηγός μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 22χρονο και βιντεοσκόπησαν την πράξη τους

Ελλάδα 18.05.2026
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

«Ιπτάμενος» στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης – Έτρεχε με 209 χιλιόμετρα

Ελλάδα 18.05.2026
Το ραντάρ της Τροχαίας τον κατέγραψε στον Εύοσμο