E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζωγράφου: Ερχονται νέες αποκαλύψεις για τη δράση της συμμορίας

Το σχέδιό τους και η τρομοκρατία στους φοιτητές

Δημοσίευση 2/10/2022 | 19:33

Ζωγράφου: Ερχονται νέες αποκαλύψεις για τη δράση της συμμορίας

Nέος κύκλος αποκαλύψεων αναμένεται να έρθει για τη δράση της συμμορίας που είχε ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στα χέρια των Αρχών που πλέον εξετάζουν και αναλύουν το υλικό που εντόπισαν έπειτα από τις συλλήψεις και αναμένεται να ρίξει κι άλλο φως στο πώς κινούνταν αλλά και πως συμπεριφέρονταν στους φοιτητές.

Από τις μαρτυρίες που περιλαμβάνονται και στη δικογραφία φαίνεται ο τρόπος που τρομοκρατούσαν και «τσέκαραν» τους φοιτητές, έχοντας γίνει ο φόβος και ο τρόμος καθώς δεν δίσταζαν να σπάνε τις πόρτες για να μπουν στα δωμάτια και να κλέψουν.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου στο OPEN εκείνο που εντυπωσιάζει είναι τα μέτρα αντιπαρακολούθησης που είχε λάβει η εγκληματική οργάνωση. Οπως σημείωσε στη δικογραφία περιγράφεται πως ο κακοποιός αλβανικής καταγωγής έκανε διπλές διαδρομές, δηλαδή σε ψηλά κτίρια της Πανεπιστημιούπολης, για να παρατηρεί, να έχει μια γενική επόπτευση του χώρου για να βλέπει τι γίνεται και αν θα κινηθούν στην Πανεπιστημιούπολη και δυνάμεις όπως είναι μία κλούβα των ΜΑΤ. «Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός - και αυτό δυσκόλεψε πάρα πολύ την έρευνα - ότι ο ίδιος κακοποιός που φέρεται να κινούσε και τα νήματα δεν χρησιμοποιούσε ποτέ το δικό του κινητό και όποτε ήθελε να επικοινωνήσει χρησιμοποιούσε άλλα κινητά συνεργών του» συμπλήρωσε.

Κλίμα τρομοκρατίας στους φοιτητές
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ στη δικογραφία υπάρχουν μαρτυρίες που αποδεικνύουν το κλίμα τρομοκρατίας που υπήρχε. Νέοι φοιτητές που πήγαιναν στο κτήριο και δεν τους ήξεραν, δεν τους είχαν ξαναδεί τους σταματούσαν στην είσοδο, στην πόρτα της φοιτητικής εστίας και τους έλεγαν «δώσε την ταυτότητά σου για να δω αν είσαι πράγματι φοιτητής». Το face control που έκαναν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μέσα και γύρω από τις φοιτητικές εστίες πολλές φορές οδηγούσαν σε άγριες επιθέσεις εναντίον περαστικών και φοιτητών που κινούσαν τις υποψίες των μελών της μαφίας πως είναι αστυνομικοί της ασφάλειας.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δρούσαν κατά κύριο λόγο στην περιοχή του Ζωγράφου. Βρίσκονταν σε απόσταση 3-10 λεπτών από το ορμητήριό τους ώστε να μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο στις εστίες. Ακόμη και ληστεία που είχαν διαπράξει σε ένα εστιατόριο στο Σύνταγμα, ο ιδιοκτήτης του έμενε στου Ζωγράφου. Μάλιστα η μηχανή που είχε χρησιμοποιηθεί σε εκείνη τη ληστεία βρέθηκε εγκαταλελειμμένη πάρα πολύ κοντά στο σπίτι της δοκίμου αστυνομικού.

Ερευνα από το 2018 για τη δράση της συμμορίας
Εξάλλου, όπως αποκαλύπτει το «Το Βήμα της Κυριακής» για τις συμμορίες, με έδρα τους πανεπιστημιακούς χώρους του Ζωγράφου οι οποίες εξαρθρώθηκαν από την τωρινή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχαν πολυσέλιδα ενημερωτικά εσωτερικά σημειώματα από τον Νοέμβριο του 2018, που κατέγραφαν τη δράση τους, χωρίς να υπάρξει καμιά απολύτως αντίδραση.

Στη συγκεκριμένη, απόρρητη ενημέρωση που έφθασε τότε στην ηγεσία της αστυνομίας καταγράφονταν οι διασυνδέσεις των αλλοδαπών ποινικών της φοιτητικής εστίας με βαρυποινίτες στις φυλακές Κορυδαλλού που συμμετείχαν σε φονικές συμμορίες ληστών με καλάσνικοφ, περιγράφοντας πόρτα-πόρτα τι συνέβαινε στα διαμερίσματα της φοιτητικής εστίας που κατοικοέδρευαν οι κακοποιοί. Ακόμη φαίνεται ότι είχαν χαρτογραφηθεί οι ομάδες… περιφρούρησης της «μαφίας» στους πανεπιστημιακούς χώρους, όπως και οι πελάτες για αγορά ναρκωτικών ουσιών που συνέρρεαν στις εστίες του Ζωγράφου. Χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ενώ ισχύει εκεχειρία στη Γάζα;

Κόσμος 24.12.2025
Ρεπορτάζ των New York Times για την κατάσταση στο έδαφος στη Γάζα και τις απώλειες εκατοντάδων αμάχων

Υπουργείο Παιδείας: Τα 8 νέα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία που θα λειτουργήσουν από το 2026‑2027

Ελλάδα 24.12.2025
Τα σχολεία θα λειτουργήσουν ως συνδεδεμένα Γυμνάσια και Λύκεια σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας

Τουρκία: Σενάρια δολιοφθοράς – Βάζουν στο κάδρο Ελλάδα και Ισραήλ για την πτώση του Falcon 50

Κόσμος 24.12.2025
H τουρκική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο οργανωμένης επίθεσης πίσω από τη συντριβή του λιβυκού αεροσκάφους

Χριστούγεννα 2025: Τα δρομολόγια των ΜΜΜ στην Αθήνα

Ελλάδα 24.12.2025
Πώς θα κινηθούν μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ και λεωφορεία

Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2050

Tech + Science 24.12.2025
Υπάρχει υποκατάστατο;

Τραγωδία στη Βραζιλία: Κοριτσάκι 2 χρονών έπεσε σε λίμνη και το κατασπάραξαν τα πιράνχας

Κόσμος 24.12.2025
Στο σημείο όπου συνέβη το τραγικό συμβάν δεν υπήρχαν προστατευτικά κιγκλιδώματα

«Τα λόγια τους είναι σαν ήχος από κούφιο ντενεκέ»: «Πυρά» Ερντογάν κατά Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Ελλάδα 24.12.2025
«Δεν παγιδευτήκαμε και δεν θα παγιδευτούμε. Δεν υποκύψαμε στις προκλήσεις και δεν θα υποκύψουμε»

Πάτρα: Παιδιά είπαν τα κάλαντα και πληρώθηκαν με IRIS

Ελλάδα 24.12.2025
Παρά τις καιρικές συνθήκες

Σοβαρά τραυματισμένη 14χρονη που βγήκε για να πει τα κάλαντα

Ελλάδα 24.12.2025
Όπως περιέγραψε η ίδια έπεσε από πατίνι που εντόπισε ενεργοποιημένο σε πεζοδρόμιο

Με «υπεργρίπη» το 50% των περιστατικών στο Παίδων ‑ Τα συμπτώματα και πώς το αντιμετωπίζουμε

Ελλάδα 24.12.2025
Η «υπεργρίπη» έχει υψηλότερη μεταδοτικότητα - Τι είπε παιδίατρος για το νέο στέλεχος

Πυκνό χιόνι στο Καϊμακτσαλάν: Ανοιξε το χιονοδρομικό κέντρο ‑ Το έστρωσε για τα καλά

Ελλάδα 24.12.2025
Το πυκνό χιόνι που έπεσε στο Καϊμακτσαλάν είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει το χιονοδρομικό κέντρο - Χιόνια και στο Ανήλιο Μετσόβου

Ιερέας προτείνει… «κοινωνική κάθαρση» για τον Βινίσιους μετά την επίμαχη χειρονομία

Αθλητικά Νέα 24.12.2025
O Πατέρας Ανχελ, μιλώντας στο ραδιόφωνο στην εκπομπή «El Larguero», αναφέρθηκε στην επίμαχη χειρονομία του Βραζιλιάνου προς τον Αλόνσο και στην αντικατάστασή του