E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Μάχη» για την επιβίωσή τους δίνουν οι οίκοι ανοχής: Σβήνουν φώτα και κλείνουν κλιματιστικά

«Η ακρίβεια οδηγεί σε λουκέτα, τα λουκέτα στην άνθηση της παράνομης εργασίας και η μαύρη αγορά στην κατάρρευση του κλάδου»

Δημοσίευση 30/9/2022 | 16:15

«Μάχη» για την επιβίωσή τους δίνουν οι οίκοι ανοχής: Σβήνουν φώτα και κλείνουν κλιματιστικά

«Μάχη» για την επιβίωσή τους εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος δίνουν οι οίκοι ανοχής της χώρας μας ώστε να αποφύγουν το λουκέτο. Έτσι αποφάσισαν να χαμηλώσουν τα φώτα και να κλείσουν τα κλιματιστικά τους.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Espresso, λόγω των ιδιαιτέρως φουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος, οι οίκοι ανοχής στη Θεσσαλονίκη θα αναγκαστούν στο εξής να σβήνουν οριστικά τα γνώριμα φανάρια έξω από τις πόρτες τους, ενώ προχωρούν και σε άλλα μέτρα που θα προκαλέσουν αίσθηση, αλλά και… ζέστη στα ήδη «καυτά» σεντόνια τους!

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (ΣΕΠΕ) Έλλη Κανελλοπούλου, προ κορονοϊού στα σπίτια του έρωτα λειτουργούσαν επί εικοσιτετραώρου βάσεως τα κλιματιστικά, κάτι που έχει σταματήσει πλέον.

«Ο λογαριασμός ρεύματος για έναν μέσο οίκο ανοχής ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, ενδεχομένως και περισσότερο. Οπότε, όλοι μας λαμβάνουμε τα μέτρα μας, προσπαθώντας να μειώσουμε την κατανάλωση. Πολλοί κλείνουν πλέον τα κλιματιστικά όταν δεν υπάρχει πελάτης, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή ως ότου δροσιστούν τα δωμάτια. Παλαιότερα, βέβαια, δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, απλώς πλέον είναι μια έκτακτη λύση, όπως φυσικά και το να κλείνουμε τα φώτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ακρίβεια οδηγεί σε λουκέτα, τα λουκέτα στην άνθηση της παράνομης εργασίας και η μαύρη αγορά στην κατάρρευση του κλάδου» τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου.

«Οι νόμιμες εργαζόμενες στους οίκους ανοχής αγγίζουν μόλις το 6%, ενώ το ποσοστό των παράνομων έχει εκτοξευτεί πάνω από το 90%. Αυτό που θα γίνει είναι ότι θα τα κλείσουν όλοι και οι εργαζόμενοι του χώρου θα βγουν στους δρόμους, κάτι που ήδη παρατηρείται σε πολύ μεγάλο βαθμό» επισήμανε η Έλλη Κανελλοπούλου και κλείνοντας τόνισε: «Τίθεται ζήτημα επιβίωσης πια. Ο κίνδυνος είναι καθημερινός και έχουμε φτάσει σε σημείο που λέμε ότι ”δεν βγαίνουμε”».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξάνθη: 46χρονος έχασε τη ζωή του σε πτώση από τον τρίτο όροφο

Ελλάδα Χτες
Ο άτυχος άνδρας εκτελούσε εργασίες στο μπαλκόνι του σπιτιού του

Ο Γιαμάλ καταγγέλλει ρατσιστικά συνθήματα οπαδών

Αθλητικά Νέα Χτες
«Το ποδόσφαιρο είναι για να το απολαμβάνουμε, όχι για να προσβάλλουμε τους ανθρώπους»

Πάσχα 2026: Ποιες οι τιμές στο εορταστικό τραπέζι

Οικονομία Χτες
Πώς αλλάζουν οι αγορές των Ελλήνων - Ποιες οι τιμές σε αρνί, τσουρέκι και αυγά

Ταυτοποιήθηκαν δύο νεαροί που ανέβαζαν βίντεο με σούζες στα social media

Ελλάδα Χτες
Στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκαν δύο βαν, ένα εκ των οποίων αφίχθηκε από τη Ρόδο, εντός των οποίων βρέθηκαν οι μοτοσυκλέτες

Κλειστά την Πέμπτη όλα τα σχολεία στην Κρήτη λόγω της αφρικανικής σκόνης

Ελλάδα Χτες
Το μέτρο έρχεται ως συνέχεια των επιμέρους αποφάσεων που είχαν ήδη ληφθεί

Έδειραν και μαχαίρωσαν 19χρονο στην Γλυφάδα για να του κλέψουν το κινητό, πώς τον κατέβασαν από το σπίτι του

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν δύο άτομα - Ο 19χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο

«Ξεκινάμε» ‑ Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε το κόμμα της

Ελλάδα Χτες
«Είμαστε ένα ανεξάρτητο κίνημα πολιτών που γεννιέται από τη βάση, από την κοινή μας ανάγκη να έρθει επιτέλους η αλλαγή» υποστηρίζει

Ανδρας έσπρωξε επιβάτη στις ράγες λίγο πριν φτάσει το τρένο στο Σιάλτ, συγκλονιστικό βίντεο

Κόσμος Χτες
Ο 26χρονος που συνελήφθη είπε στην αστυνομία ότι ο άνδρας στο βίντεο ήταν κάποιος που «ίσως του έμοιαζε» ή «ο δίδυμος αδελφός μου που δεν έχω»

Σκηνές τρόμου σε γαμήλιο γλέντι στο Μενίδι: Ξυλοκόπησαν καλεσμένο και τον έσυραν στην πίστα

Ελλάδα Χτες
Σοκαριστικό βίντεο - Το θύμα νοσηλεύεται με κρίσιμη κατάσταση λόγω κρανιοεγκεφαλικών τραυματισμών, και οι Αρχές διερευνούν την υπόθεση με πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων

Κακοκαιρία «Erminio»: Νέες οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ‑ Μείνετε μέσα και ανάψτε τα φώτα

Ελλάδα Χτες
Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας

Νεκρός εντοπίστηκε 26χρονος που ήταν αγνοούμενος στην Χαλκιδική

Ελλάδα Χτες
Τον 26χρονο αναζητούσε τις τελευταίες ώρες η μητέρα του