E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Για πάνω από τέσσερις ώρες την είχαν παρατήσει στο κοντέινερ του νοσοκομείου»

Καταπέλτης οι μαρτυρίες για τον θάνατο της 14χρονης στη Λαμία

Δημοσίευση 29/9/2022 | 22:00

«Για πάνω από τέσσερις ώρες την είχαν παρατήσει στο κοντέινερ του νοσοκομείου»

Συνεχίζει να συγκλονίζει την κοινή γνώμη η υπόθεση θανάτου της 14χρονης μαθήτριας Γυμνασίου, Κυριακής Ζάνιας, η οποία σύμφωνα με τους γονείς της, πέθανε ενώ περίμενε να εξεταστεί στο νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με την μητέρα της αδικοχαμένης Κυριακής, κ. Ιλόνα, όλα ξεκίνησαν την 29η Νοεμβρίου του 2021 όταν η το παιδί της διεγνώσθη με την διαδικασία rapid test στον ΕΟΔΥ θετική στον κορωνοϊό όπου είχε ήπια συμπτώματα.

«Την 29η Νοεμβρίου 2021 διεγνώσθη με την διαδικασία rapid test στον ΕΟΔΥ η 14χρονη θυγατέρα μας, Κυριακή Ζανιά με κορωνοϊό, γεγονός που δήλωσα αμέσως στο 4ο Γυμνάσιο Λαμίας, στο οποίο φοιτούσε σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία. Τα συμπτώματά της ήταν ηπιότατα και πήρε αμέσως φαρμακευτική αγωγή κατόπιν οδηγιών των ιατρών μας» λέει μεταξύ άλλων η κ. Ινόλα μιλώντας στο protothema.gr

Όμως, το Σάββατο στις 4 Δεκεμβρίου, η Κυριακή παραπονέθηκε στην μητέρα της ότι είχε ζαλάδα και αμέσως κάλεσαν το ασθενοφόρο προκειμένου να την παραλάβει και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Η άτυχη μαθήτρια Γυμνασίου Κυριακή Ζανιά η οποία πέθανε στο νοσοκομείο της Λαμίας ενώ περίμενε να εξεταστεί

«Την 4η Δεκεμβρίου 2021 και ώρα περίπου 8:15 π.μ η Κυριακή αισθανόταν μία ελαφρά ζαλάδα. Ώρα 8:57 π.μ κάλεσα το ΕΚΑΒ, γιατί τρόμαξα, και ανέφερα τα παραπάνω. Πράγματι, το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε αμέσως και έφτασε στο σπίτι μας ώρα 9:10. Με ειδοποιούν τηλεφωνικά οι άντρες στο ΕΚΑΒ ότι έφτασαν κάτω από το σπίτι μας, και φορέσαμε διπλή μάσκα, γάντια, πήρα αγκαζέ την Κυριακή και κατεβήκαμε 50 σκαλιά από τον γ’ όροφο της οικοδομής, που διαμένουμε (δεν διαθέτει ανελκυστήρα), και ανεβήκαμε άλλα 12 σκαλοπάτια για να βγούμε στο πεζοδρόμιο, όπου μας περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ανέβηκε μόνη της η Κυριακή στο όχημα και ακολούθησα εγώ με την αδελφή της. Ώρα 9:19 π.μ απεχώρησε το ΕΚΑΒ για το Νοσοκομείο Λαμίας» είπε.

Στο νοσοκομείο έφτασαν γρήγορα και το ΕΚΑΒ την μετέφερε σε ένα κοντέινερ δίπλα στην είσοδο των ΤΕΠ στο οποίο γινόταν η διαλογή ασθενών για κοβιντ.

«Περί ώρα 9:25 π.μ φτάσαμε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και μας οδήγησαν στο κοντέινερ δίπλα στην είσοδο των ΤΕΠ. Ώρα 10:30πμ της έκαναν καρδιογράφημα και της έβαλαν ορό. Και ενώ περνούσε η ώρα, χωρίς κανένας να έρχεται ή να ενδιαφέρεται για την Κυριακή, ενώ εγώ ζητούσα διαρκώς ενημέρωση και να έρθει γιατρός να δει την κόρη μου, περίπου ώρα 13:30μμ διαμαρτυρήθηκε το κορίτσι ότι αισθανόταν μια επιβάρυνση και αμέσως η θεία της Μαρία ξαναενόχλησε το νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να κάνουν κάτι για το παιδί» υπογράμμισε η κ. Ιλόνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα πάντα με την μητέρα της άτυχης 14χρονης, το παιδί μπορούσε να περπατήσει και έδειχνε να έχει τις αντοχές της καθώς ότι της ζητούσαν το έκανε μόνη της χωρίς την βοήθεια νοσηλευτών ή άλλων ανθρώπων κάτι που δείχνει ότι η Κυριακή είχε ακόμη τις δυνάμεις της.

«Η Κυριακή σηκώθηκε, περπάτησε, βγήκε από το κοντέινερ χωρίς βοήθεια και κάθισε μόνη της στο καρότσι, όπου εκεί περίμενε ο τραυματιοφορέας. Ο δε τραυματιοφορέας υπέδειξε στην θεία της να κατεβάσει τα υποπόδια του καροτσιού και η Κυριακή λέει στην θεία της «όχι θεία, μπορώ να το κάνω μόνη μου», όπως και το έκανε. Εν συνεχεία την μετέφεραν στο τμήμα Επειγόντων περιστατικών. Όλα αυτά έγιναν από ώρα 13:45 έως 14:00 περίπου» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό που τονίζει η κ. Ιλόνα είναι το γεγονός πως ως γονέας δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση για την πορεία υγεία της κόρης της από την στιγμή που μπήκε μέσα στο κτήριο του νοσοκομείου ενώ δεν μπορεί να καταλάβει πως μέσα σε μια στιγμή «έχασε» το παιδί της.

«Από εκεί και ύστερα δεν είχαμε καμία ενημέρωση περί της εξέλιξης της υγείας της Κυριακής έως που βγήκαν χωρίς καν να μας συλλυπηθούν και μας ανακοίνωσαν ότι έφυγε. Εύχομαι η ψυχή του παιδιού μας να βρει δικαίωση με την τιμωρία όλων των υπαιτίων για τον θάνατό του και καμία άλλη οικογένεια να μην βιώσει όσα βιώσαμε και βιώνουμε έως σήμερα» ανέφερε η πονεμένη μητέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βόλος: Προφυλακιστέος ο επίδοξος ληστής που ξυλοκόπησε και χτύπησε με σίδερο 55χρονο

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Προφυλακιστέος κρίθηκε 48χρονος στον Βόλο, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά 55χρονο στην πυλωτή πολυκατοικίας, σε περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο και οδήγησε στη σύλληψή του μήνες αργότερα

Θεσσαλονίκη: Λύκος εμφανίστηκε στα Μετέωρα ‑ Καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Το άγριο ζώο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σπιτιού να κινείται στους δρόμους της περιοχής, πιθανότατα αναζητώντας τροφή ή κατεύθυνση προς πιο φυσικό περιβάλλον

Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου με αυτισμό στη Νέα Φιλαδέλφεια – «Ντρέπομαι, ντρέπομαι»

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Ο νεαρός στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του

Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πτώση από πολυκατοικία 29χρονος στο Ρέθυμνο, πηδούσε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
O νεαρός έμενε μαζί με τη σύντροφό του σε Airbnb στον 5ο όροφο πολυκατοικίας και φέρεται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Κρήτη: Η ΑΑΔΕ στέλνει μαζικά ειδοποιητήρια και ζητά από αγρότες επιστροφές από επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕ

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Μάλιστα η ΑΑΔΕ ζητά την άμεση καταβολή των επιστροφών από τους αγρότες

Χανταϊός: Πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ισπανία‑Συνεπιβάτιδα στο αεροπλάνο με μολυσμένο επιβάτη

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Οι ισπανικές υγειονομικές αρχές έχουν επίσης έρθει σε επαφή στη Νότια Αφρική με ένα άτομο από τη χώρα αυτή που είναι ύποπτο ότι έχει προσβληθεί από τον ιό

Σοκαριστικό βίντεο ‑ Ηράκλειο: Ανδρας επιτίθεται στην πρώην σύντροφό του

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Tης κάνει κεφαλοκλείδωμα και την σέρνει στο έδαφος, βίντεο

UFO και στην Ελλάδα είδαν Αμερικανοί πιλότοι

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Δεκάδες αρχεία στη δημοσιότητα από το αμερικανικό Πεντάγωνο, βίντεο και φωτογραφίες

Ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούνταν σε τράπεζα στη Γερμανία ‑ Διέφυγαν οι δράστες

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο όμηροι που κρατούνταν σε τράπεζα του Ζίντσιγκ, στη Ρηνανία-Παλατινάτο, οι δράστες ωστόσο έχουν διαφύγει, ανακοίνωσε η αστυνομία

Ryanair: Οριστική απόφαση για λουκέτο στη Θεσσαλονίκη με απώλεια 700.000 θέσεων και 12 δρομολογίων

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Η απόφαση αφορά και τη μείωση της χωρητικότητας στο Αεροδρόμιο Αθηνών για τον χειμώνα του 2026

Επίδομα 300 ευρώ: Εξήγγειλαν νέα κατηγορία δικαιούχων

Οικονομία 08.05.2026
Αυξάνεται τόσο ο αριθμός των δικαιούχων όσο και το ύψος της ενίσχυσης, η οποία από 250 ευρώ φτάνει στα 300 ευρώ