E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Για πάνω από τέσσερις ώρες την είχαν παρατήσει στο κοντέινερ του νοσοκομείου»

Καταπέλτης οι μαρτυρίες για τον θάνατο της 14χρονης στη Λαμία

Δημοσίευση 29/9/2022 | 22:00

«Για πάνω από τέσσερις ώρες την είχαν παρατήσει στο κοντέινερ του νοσοκομείου»

Συνεχίζει να συγκλονίζει την κοινή γνώμη η υπόθεση θανάτου της 14χρονης μαθήτριας Γυμνασίου, Κυριακής Ζάνιας, η οποία σύμφωνα με τους γονείς της, πέθανε ενώ περίμενε να εξεταστεί στο νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με την μητέρα της αδικοχαμένης Κυριακής, κ. Ιλόνα, όλα ξεκίνησαν την 29η Νοεμβρίου του 2021 όταν η το παιδί της διεγνώσθη με την διαδικασία rapid test στον ΕΟΔΥ θετική στον κορωνοϊό όπου είχε ήπια συμπτώματα.

«Την 29η Νοεμβρίου 2021 διεγνώσθη με την διαδικασία rapid test στον ΕΟΔΥ η 14χρονη θυγατέρα μας, Κυριακή Ζανιά με κορωνοϊό, γεγονός που δήλωσα αμέσως στο 4ο Γυμνάσιο Λαμίας, στο οποίο φοιτούσε σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία. Τα συμπτώματά της ήταν ηπιότατα και πήρε αμέσως φαρμακευτική αγωγή κατόπιν οδηγιών των ιατρών μας» λέει μεταξύ άλλων η κ. Ινόλα μιλώντας στο protothema.gr

Όμως, το Σάββατο στις 4 Δεκεμβρίου, η Κυριακή παραπονέθηκε στην μητέρα της ότι είχε ζαλάδα και αμέσως κάλεσαν το ασθενοφόρο προκειμένου να την παραλάβει και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Η άτυχη μαθήτρια Γυμνασίου Κυριακή Ζανιά η οποία πέθανε στο νοσοκομείο της Λαμίας ενώ περίμενε να εξεταστεί

«Την 4η Δεκεμβρίου 2021 και ώρα περίπου 8:15 π.μ η Κυριακή αισθανόταν μία ελαφρά ζαλάδα. Ώρα 8:57 π.μ κάλεσα το ΕΚΑΒ, γιατί τρόμαξα, και ανέφερα τα παραπάνω. Πράγματι, το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε αμέσως και έφτασε στο σπίτι μας ώρα 9:10. Με ειδοποιούν τηλεφωνικά οι άντρες στο ΕΚΑΒ ότι έφτασαν κάτω από το σπίτι μας, και φορέσαμε διπλή μάσκα, γάντια, πήρα αγκαζέ την Κυριακή και κατεβήκαμε 50 σκαλιά από τον γ’ όροφο της οικοδομής, που διαμένουμε (δεν διαθέτει ανελκυστήρα), και ανεβήκαμε άλλα 12 σκαλοπάτια για να βγούμε στο πεζοδρόμιο, όπου μας περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ανέβηκε μόνη της η Κυριακή στο όχημα και ακολούθησα εγώ με την αδελφή της. Ώρα 9:19 π.μ απεχώρησε το ΕΚΑΒ για το Νοσοκομείο Λαμίας» είπε.

Στο νοσοκομείο έφτασαν γρήγορα και το ΕΚΑΒ την μετέφερε σε ένα κοντέινερ δίπλα στην είσοδο των ΤΕΠ στο οποίο γινόταν η διαλογή ασθενών για κοβιντ.

«Περί ώρα 9:25 π.μ φτάσαμε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και μας οδήγησαν στο κοντέινερ δίπλα στην είσοδο των ΤΕΠ. Ώρα 10:30πμ της έκαναν καρδιογράφημα και της έβαλαν ορό. Και ενώ περνούσε η ώρα, χωρίς κανένας να έρχεται ή να ενδιαφέρεται για την Κυριακή, ενώ εγώ ζητούσα διαρκώς ενημέρωση και να έρθει γιατρός να δει την κόρη μου, περίπου ώρα 13:30μμ διαμαρτυρήθηκε το κορίτσι ότι αισθανόταν μια επιβάρυνση και αμέσως η θεία της Μαρία ξαναενόχλησε το νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να κάνουν κάτι για το παιδί» υπογράμμισε η κ. Ιλόνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα πάντα με την μητέρα της άτυχης 14χρονης, το παιδί μπορούσε να περπατήσει και έδειχνε να έχει τις αντοχές της καθώς ότι της ζητούσαν το έκανε μόνη της χωρίς την βοήθεια νοσηλευτών ή άλλων ανθρώπων κάτι που δείχνει ότι η Κυριακή είχε ακόμη τις δυνάμεις της.

«Η Κυριακή σηκώθηκε, περπάτησε, βγήκε από το κοντέινερ χωρίς βοήθεια και κάθισε μόνη της στο καρότσι, όπου εκεί περίμενε ο τραυματιοφορέας. Ο δε τραυματιοφορέας υπέδειξε στην θεία της να κατεβάσει τα υποπόδια του καροτσιού και η Κυριακή λέει στην θεία της «όχι θεία, μπορώ να το κάνω μόνη μου», όπως και το έκανε. Εν συνεχεία την μετέφεραν στο τμήμα Επειγόντων περιστατικών. Όλα αυτά έγιναν από ώρα 13:45 έως 14:00 περίπου» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό που τονίζει η κ. Ιλόνα είναι το γεγονός πως ως γονέας δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση για την πορεία υγεία της κόρης της από την στιγμή που μπήκε μέσα στο κτήριο του νοσοκομείου ενώ δεν μπορεί να καταλάβει πως μέσα σε μια στιγμή «έχασε» το παιδί της.

«Από εκεί και ύστερα δεν είχαμε καμία ενημέρωση περί της εξέλιξης της υγείας της Κυριακής έως που βγήκαν χωρίς καν να μας συλλυπηθούν και μας ανακοίνωσαν ότι έφυγε. Εύχομαι η ψυχή του παιδιού μας να βρει δικαίωση με την τιμωρία όλων των υπαιτίων για τον θάνατό του και καμία άλλη οικογένεια να μην βιώσει όσα βιώσαμε και βιώνουμε έως σήμερα» ανέφερε η πονεμένη μητέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρό από επίθεση drone 13χρονο αγόρι

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Ένας 13χρονος σκοτώθηκε και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινό drone έριξε χειροβομβίδα στην Μπέιτ Λάχια

Χανιά: Η σορός που εντοπίστηκε ανήκει στον 33χρονο γιατρό που είχε εξαφανιστεί τον Δεκέμβριο

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Το σημείο εύρεσης δεν είναι δύσβατο - η σορός βρέθηκε σε προσβάσιμη τοποθεσία, σε μικρή απόσταση από τοπικό εστιατόριο

Πέθανε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Αγλαΐα Κρεμέζη

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομικής γραφής

Η Κατερίνα Μουτσάτσου στο κόμμα της Καρυστιανού: «Προετοιμαζόμουν 12 χρόνια» ‑ Υποψήφια με το ΕΠΑΜ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου στην παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026.

Αποφυλακίστηκε ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο τον καταδίκασε σε 17 φορές ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια κάθειρξης

Ισπανία: Μαρμάρινη κεφαλή 2.000 ετών που πιθανώς απεικονίζει την Αφροδίτη βρέθηκε σε παραλία του Αλικάντε

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Μαρμάρινη προτομή ηλικίας περίπου 2.000 ετών ανακαλύφθηκε στην παραλία Αλμαδράμπα του Αλικάντε - πιθανώς παριστάνει τη θεά Αφροδίτη ή τη ρωμαϊκή Venus

Σκελετός σε δύσβατη περιοχή στα Χανιά: Θρίλερ με ανθρώπινα οστά στον Τζιτζιφέ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Οι έρευνες για την ταυτοποίηση της σορού βρίσκονται σε εξέλιξη

Τουρκία: Δικαστήριο καθαίρεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Ραγδαίες εξελίξεις

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα μέλη της ηγεσίας του CHP παραμένουν στα κεντρικά γραφεία της Αγκυρας και δηλώνουν αποφασιστικά ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν

Όλυμπος: Τραυματίστηκε πυροσβέστης κατά την επιχείρηση εντοπισμού ορειβάτη

Ελλάδα 21.05.2026
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες στον Όλυμπο για τον εντοπισμό του 25χρονου Ισπανού ορειβάτη, με μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από χθες το απόγευμα

Μαρία Καρυστιανού: Ανακοινώνει το νέο κόμμα ‑ Δείτε live την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Πλήθος κόσμου στον κινηματογράφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη

Δραματικές εικόνες στη Νέα Υόρκη από τις σφοδρές καταιγίδες ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Συγκλονιστικά βίντεο έδειχναν όσους επιχειρούσαν να μετακινηθούν να παρασύρονται