E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Για πάνω από τέσσερις ώρες την είχαν παρατήσει στο κοντέινερ του νοσοκομείου»

Καταπέλτης οι μαρτυρίες για τον θάνατο της 14χρονης στη Λαμία

Δημοσίευση 29/9/2022 | 22:00

«Για πάνω από τέσσερις ώρες την είχαν παρατήσει στο κοντέινερ του νοσοκομείου»

Συνεχίζει να συγκλονίζει την κοινή γνώμη η υπόθεση θανάτου της 14χρονης μαθήτριας Γυμνασίου, Κυριακής Ζάνιας, η οποία σύμφωνα με τους γονείς της, πέθανε ενώ περίμενε να εξεταστεί στο νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με την μητέρα της αδικοχαμένης Κυριακής, κ. Ιλόνα, όλα ξεκίνησαν την 29η Νοεμβρίου του 2021 όταν η το παιδί της διεγνώσθη με την διαδικασία rapid test στον ΕΟΔΥ θετική στον κορωνοϊό όπου είχε ήπια συμπτώματα.

«Την 29η Νοεμβρίου 2021 διεγνώσθη με την διαδικασία rapid test στον ΕΟΔΥ η 14χρονη θυγατέρα μας, Κυριακή Ζανιά με κορωνοϊό, γεγονός που δήλωσα αμέσως στο 4ο Γυμνάσιο Λαμίας, στο οποίο φοιτούσε σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία. Τα συμπτώματά της ήταν ηπιότατα και πήρε αμέσως φαρμακευτική αγωγή κατόπιν οδηγιών των ιατρών μας» λέει μεταξύ άλλων η κ. Ινόλα μιλώντας στο protothema.gr

Όμως, το Σάββατο στις 4 Δεκεμβρίου, η Κυριακή παραπονέθηκε στην μητέρα της ότι είχε ζαλάδα και αμέσως κάλεσαν το ασθενοφόρο προκειμένου να την παραλάβει και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Η άτυχη μαθήτρια Γυμνασίου Κυριακή Ζανιά η οποία πέθανε στο νοσοκομείο της Λαμίας ενώ περίμενε να εξεταστεί

«Την 4η Δεκεμβρίου 2021 και ώρα περίπου 8:15 π.μ η Κυριακή αισθανόταν μία ελαφρά ζαλάδα. Ώρα 8:57 π.μ κάλεσα το ΕΚΑΒ, γιατί τρόμαξα, και ανέφερα τα παραπάνω. Πράγματι, το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε αμέσως και έφτασε στο σπίτι μας ώρα 9:10. Με ειδοποιούν τηλεφωνικά οι άντρες στο ΕΚΑΒ ότι έφτασαν κάτω από το σπίτι μας, και φορέσαμε διπλή μάσκα, γάντια, πήρα αγκαζέ την Κυριακή και κατεβήκαμε 50 σκαλιά από τον γ’ όροφο της οικοδομής, που διαμένουμε (δεν διαθέτει ανελκυστήρα), και ανεβήκαμε άλλα 12 σκαλοπάτια για να βγούμε στο πεζοδρόμιο, όπου μας περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ανέβηκε μόνη της η Κυριακή στο όχημα και ακολούθησα εγώ με την αδελφή της. Ώρα 9:19 π.μ απεχώρησε το ΕΚΑΒ για το Νοσοκομείο Λαμίας» είπε.

Στο νοσοκομείο έφτασαν γρήγορα και το ΕΚΑΒ την μετέφερε σε ένα κοντέινερ δίπλα στην είσοδο των ΤΕΠ στο οποίο γινόταν η διαλογή ασθενών για κοβιντ.

«Περί ώρα 9:25 π.μ φτάσαμε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και μας οδήγησαν στο κοντέινερ δίπλα στην είσοδο των ΤΕΠ. Ώρα 10:30πμ της έκαναν καρδιογράφημα και της έβαλαν ορό. Και ενώ περνούσε η ώρα, χωρίς κανένας να έρχεται ή να ενδιαφέρεται για την Κυριακή, ενώ εγώ ζητούσα διαρκώς ενημέρωση και να έρθει γιατρός να δει την κόρη μου, περίπου ώρα 13:30μμ διαμαρτυρήθηκε το κορίτσι ότι αισθανόταν μια επιβάρυνση και αμέσως η θεία της Μαρία ξαναενόχλησε το νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να κάνουν κάτι για το παιδί» υπογράμμισε η κ. Ιλόνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα πάντα με την μητέρα της άτυχης 14χρονης, το παιδί μπορούσε να περπατήσει και έδειχνε να έχει τις αντοχές της καθώς ότι της ζητούσαν το έκανε μόνη της χωρίς την βοήθεια νοσηλευτών ή άλλων ανθρώπων κάτι που δείχνει ότι η Κυριακή είχε ακόμη τις δυνάμεις της.

«Η Κυριακή σηκώθηκε, περπάτησε, βγήκε από το κοντέινερ χωρίς βοήθεια και κάθισε μόνη της στο καρότσι, όπου εκεί περίμενε ο τραυματιοφορέας. Ο δε τραυματιοφορέας υπέδειξε στην θεία της να κατεβάσει τα υποπόδια του καροτσιού και η Κυριακή λέει στην θεία της «όχι θεία, μπορώ να το κάνω μόνη μου», όπως και το έκανε. Εν συνεχεία την μετέφεραν στο τμήμα Επειγόντων περιστατικών. Όλα αυτά έγιναν από ώρα 13:45 έως 14:00 περίπου» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό που τονίζει η κ. Ιλόνα είναι το γεγονός πως ως γονέας δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση για την πορεία υγεία της κόρης της από την στιγμή που μπήκε μέσα στο κτήριο του νοσοκομείου ενώ δεν μπορεί να καταλάβει πως μέσα σε μια στιγμή «έχασε» το παιδί της.

«Από εκεί και ύστερα δεν είχαμε καμία ενημέρωση περί της εξέλιξης της υγείας της Κυριακής έως που βγήκαν χωρίς καν να μας συλλυπηθούν και μας ανακοίνωσαν ότι έφυγε. Εύχομαι η ψυχή του παιδιού μας να βρει δικαίωση με την τιμωρία όλων των υπαιτίων για τον θάνατό του και καμία άλλη οικογένεια να μην βιώσει όσα βιώσαμε και βιώνουμε έως σήμερα» ανέφερε η πονεμένη μητέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπόθεση Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν το ΙΧ της δικηγόρου των κατηγορουμένων

Ελλάδα 06.04.2026
«Δέχομαι υβριστικά μηνύματα καθημερινά, όλη αυτή η ρητορική μίσους πρέπει να σταματήσει» κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1

Πόσο επηρεάζει τις κρατήσεις στα Airbnb η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Οικονομία 06.04.2026
Μεγάλες κερδισμένες οι Κυκλάδες, πτώση στην Αθήνα ειδικά στο β’ δεκαήμερο του Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Host

Frida Kahlo: Νέα ένταση στο Μεξικό για τα έργα που στέλνονται στην Ισπανία

Κόσμος 06.04.2026
Η κυβέρνηση και η Banco Santander, ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής, επιμένουν ότι η μεταφορά είναι προσωρινή.

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Κόσμος 06.04.2026
Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.

Axios: Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για 45 ημέρες: Τι προβλέπεται

Κόσμος 06.04.2026
Σύμφωνα με το Axios, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Σεισμός στα Ιωάννινα ‑ Τι λέει ο Λέκκας

Ελλάδα 06.04.2026
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Μαρούσι: Στο νοσοκομείο 27χρονη μετά από διπλή πτώση από μπαλκόνι 4ου

Ελλάδα 06.04.2026
Η γυναίκα έπεσε από τον 4ο στον 30 όροφο και στη συνέχεια ανέβηκε πάλι στο διαμέρισμά της και έπεσε πάλι, αυτή τη φορά στο ισόγειο.

Η καρδιά της Έμμας συνεχίζει χτυπά στο σώμα μιας νεαρής μητέρας: «Η σκέψη μου είναι κάθε μέρα σε εκείνη»

Ελλάδα 06.04.2026
Μετά από ενάμιση χρόνο η Σάντι Λέντι συνάντησε τη μητέρα της Έμμας και όπως είπε «αγκαλιαστήκαμε σφιχτά, κλαίγαμε και της έλεγα ευχαριστώ»

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Αγγελοχώρι

Ελλάδα 06.04.2026
Κατέληξε ο 58χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έπειτα από πτώση από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη περιοχή, στο Αγγελοχώρι.