E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Για πάνω από τέσσερις ώρες την είχαν παρατήσει στο κοντέινερ του νοσοκομείου»

Καταπέλτης οι μαρτυρίες για τον θάνατο της 14χρονης στη Λαμία

Δημοσίευση 29/9/2022 | 22:00

«Για πάνω από τέσσερις ώρες την είχαν παρατήσει στο κοντέινερ του νοσοκομείου»

Συνεχίζει να συγκλονίζει την κοινή γνώμη η υπόθεση θανάτου της 14χρονης μαθήτριας Γυμνασίου, Κυριακής Ζάνιας, η οποία σύμφωνα με τους γονείς της, πέθανε ενώ περίμενε να εξεταστεί στο νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με την μητέρα της αδικοχαμένης Κυριακής, κ. Ιλόνα, όλα ξεκίνησαν την 29η Νοεμβρίου του 2021 όταν η το παιδί της διεγνώσθη με την διαδικασία rapid test στον ΕΟΔΥ θετική στον κορωνοϊό όπου είχε ήπια συμπτώματα.

«Την 29η Νοεμβρίου 2021 διεγνώσθη με την διαδικασία rapid test στον ΕΟΔΥ η 14χρονη θυγατέρα μας, Κυριακή Ζανιά με κορωνοϊό, γεγονός που δήλωσα αμέσως στο 4ο Γυμνάσιο Λαμίας, στο οποίο φοιτούσε σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία. Τα συμπτώματά της ήταν ηπιότατα και πήρε αμέσως φαρμακευτική αγωγή κατόπιν οδηγιών των ιατρών μας» λέει μεταξύ άλλων η κ. Ινόλα μιλώντας στο protothema.gr

Όμως, το Σάββατο στις 4 Δεκεμβρίου, η Κυριακή παραπονέθηκε στην μητέρα της ότι είχε ζαλάδα και αμέσως κάλεσαν το ασθενοφόρο προκειμένου να την παραλάβει και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Η άτυχη μαθήτρια Γυμνασίου Κυριακή Ζανιά η οποία πέθανε στο νοσοκομείο της Λαμίας ενώ περίμενε να εξεταστεί

«Την 4η Δεκεμβρίου 2021 και ώρα περίπου 8:15 π.μ η Κυριακή αισθανόταν μία ελαφρά ζαλάδα. Ώρα 8:57 π.μ κάλεσα το ΕΚΑΒ, γιατί τρόμαξα, και ανέφερα τα παραπάνω. Πράγματι, το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε αμέσως και έφτασε στο σπίτι μας ώρα 9:10. Με ειδοποιούν τηλεφωνικά οι άντρες στο ΕΚΑΒ ότι έφτασαν κάτω από το σπίτι μας, και φορέσαμε διπλή μάσκα, γάντια, πήρα αγκαζέ την Κυριακή και κατεβήκαμε 50 σκαλιά από τον γ’ όροφο της οικοδομής, που διαμένουμε (δεν διαθέτει ανελκυστήρα), και ανεβήκαμε άλλα 12 σκαλοπάτια για να βγούμε στο πεζοδρόμιο, όπου μας περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ανέβηκε μόνη της η Κυριακή στο όχημα και ακολούθησα εγώ με την αδελφή της. Ώρα 9:19 π.μ απεχώρησε το ΕΚΑΒ για το Νοσοκομείο Λαμίας» είπε.

Στο νοσοκομείο έφτασαν γρήγορα και το ΕΚΑΒ την μετέφερε σε ένα κοντέινερ δίπλα στην είσοδο των ΤΕΠ στο οποίο γινόταν η διαλογή ασθενών για κοβιντ.

«Περί ώρα 9:25 π.μ φτάσαμε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και μας οδήγησαν στο κοντέινερ δίπλα στην είσοδο των ΤΕΠ. Ώρα 10:30πμ της έκαναν καρδιογράφημα και της έβαλαν ορό. Και ενώ περνούσε η ώρα, χωρίς κανένας να έρχεται ή να ενδιαφέρεται για την Κυριακή, ενώ εγώ ζητούσα διαρκώς ενημέρωση και να έρθει γιατρός να δει την κόρη μου, περίπου ώρα 13:30μμ διαμαρτυρήθηκε το κορίτσι ότι αισθανόταν μια επιβάρυνση και αμέσως η θεία της Μαρία ξαναενόχλησε το νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να κάνουν κάτι για το παιδί» υπογράμμισε η κ. Ιλόνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα πάντα με την μητέρα της άτυχης 14χρονης, το παιδί μπορούσε να περπατήσει και έδειχνε να έχει τις αντοχές της καθώς ότι της ζητούσαν το έκανε μόνη της χωρίς την βοήθεια νοσηλευτών ή άλλων ανθρώπων κάτι που δείχνει ότι η Κυριακή είχε ακόμη τις δυνάμεις της.

«Η Κυριακή σηκώθηκε, περπάτησε, βγήκε από το κοντέινερ χωρίς βοήθεια και κάθισε μόνη της στο καρότσι, όπου εκεί περίμενε ο τραυματιοφορέας. Ο δε τραυματιοφορέας υπέδειξε στην θεία της να κατεβάσει τα υποπόδια του καροτσιού και η Κυριακή λέει στην θεία της «όχι θεία, μπορώ να το κάνω μόνη μου», όπως και το έκανε. Εν συνεχεία την μετέφεραν στο τμήμα Επειγόντων περιστατικών. Όλα αυτά έγιναν από ώρα 13:45 έως 14:00 περίπου» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό που τονίζει η κ. Ιλόνα είναι το γεγονός πως ως γονέας δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση για την πορεία υγεία της κόρης της από την στιγμή που μπήκε μέσα στο κτήριο του νοσοκομείου ενώ δεν μπορεί να καταλάβει πως μέσα σε μια στιγμή «έχασε» το παιδί της.

«Από εκεί και ύστερα δεν είχαμε καμία ενημέρωση περί της εξέλιξης της υγείας της Κυριακής έως που βγήκαν χωρίς καν να μας συλλυπηθούν και μας ανακοίνωσαν ότι έφυγε. Εύχομαι η ψυχή του παιδιού μας να βρει δικαίωση με την τιμωρία όλων των υπαιτίων για τον θάνατό του και καμία άλλη οικογένεια να μην βιώσει όσα βιώσαμε και βιώνουμε έως σήμερα» ανέφερε η πονεμένη μητέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Αφησαν μωρό 18 μηνών μέσα στο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα και πέθανε

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Δύο παιδιά, ηλικίας 2 και 4 ετών, βρέθηκαν νεκρά τη Δευτέρα μέσα στο αυτοκίνητο

Βενεζουέλα: Γυναίκα γέννησε στα ερείπια κτηρίου χωρίς ρεύμα ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Εθελοντές βοήθησαν και έφεραν το μωρό στον κόσμο με τη βοήθεια των ακτίνων των φακών τους

Τραμπ: Ανόητη παραβίαση της εκεχειρίας από το Ιράν ‑ Εκτόξευσε drones κατά πλοίων στο Ορμούζ, ζημιές σε τάνκερ

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Όπως υποστήριξε, ένα από τα drones έπληξε το κατάστρωμα μεγάλου φορτηγού πλοίου, προκαλώντας ζημιές, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η πορεία του - Τα υπόλοιπα τρία, καταρρίφθηκαν

Βίντεο: Μικρό αεροπλάνο προσέκρουσε στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Αγνωστος μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των θυμάτων - Το κτίριο εκκενώθηκε

Μυστήριο στο Λος Αντζελες: Συλλογή hypercars αξίας έως 100 εκατ. δολαρίων βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο αεροδρόμιο

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Μια σπάνια συλλογή hypercars, με Ferrari LaFerrari, McLaren Speedtail, Porsche 918 Spyder και Koenigsegg, εντοπίστηκε σε χώρο του αεροδρομίου

Βίντεο που προκαλεί οργή: Μητέρα χαστουκίζει το παιδί της δυνατά και πέφτει στο οδόστρωμα

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή των Αμπελόκηπων

Apple: Ανακοίνωσε αυξήσεις τιμών σε iPad, Macbook και Mac

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Σημαντικές αυξήσεις τιμών σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων της ανακοίνωσε η Apple

«Γιατί να μην ρίξουμε πυρηνικά;»: Σκληροπυρηνικοί καλούν τον Πούτιν να αφήσει τη διπλωματία και να κλιμακώσει στην Ουκρανία

Κόσμος 26.06.2026
Η οργή για ουκρανικά πλήγματα με drones βαθιά μέσα στη Ρωσία, σε στόχους σε Μόσχα και σε Αγία Πετρούπολη, φέρνει πίεση για στρατιωτική κλιμάκωση

Τραγικός θάνατος: Πατέρας δύο παιδιών αποκοιμήθηκε κατά λάθος πάνω σε μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Συνελήφθησαν τρία άτομα, μέχρι να αποκαλυφθεί το τραγικό ατύχημα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί high protein πουτίγκα με γεύση σοκολάτας

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Τι διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο του Φορέα Ελέγχου Τροφίμων - Η ανακοίνωση

Αλάσκα: Η στιγμή που αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε απομονωμένη περιοχή

Κόσμος 26.06.2026
Βίντεο που δημοσίευσε ο Μπρετ Φιλίπι, ένας από τους επιβάτες του αεροσκάφους, δείχνει την κατάσταση που επικράτησε μέσα στην καμπίνα, αλλά και τι συνέβη μετά την αναγκαστική προσγείωση

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Συγγνώμη της συντρόφου του 43χρονου Σκοπιανού στην οικογένεια

Ελλάδα 26.06.2026
Ολόκληρη η δήλωση της συντρόφου του 43χρονου μέσω του δικηγόρου της