E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πολυτεχνειούπολη: «Τον είχαν στην Εστία και τον έδερναν – Ηρθαν σπίτι και με μαχαίρωσαν»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» μίλησαν οι γονείς ενός παιδιού που είχαν απαγάγει οι εγκληματίες

Δημοσίευση 29/9/2022 | 09:18

Πολυτεχνειούπολη: «Τον είχαν στην Εστία και τον έδερναν – Ηρθαν σπίτι και με μαχαίρωσαν»

Απορίας άξιο είναι πώς με τόσες εγκληματικές πράξεις οι συλληφθέντες της φοιτητικής εστίας της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου δρούσαν ανεξέλεγκτοι και λυμαίνονταν το άσυλο.

Οι αποκαλύψεις για τη δράση τους συγκλονίζουν. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» μίλησαν οι γονείς ενός παιδιού που είχαν απαγάγει οι εγκληματίες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν 3 χρόνια, όταν το παιδί ήταν 17 ετών. Σύμφωνα με την περιγραφή του πατέρα, του δημοσιογράφου Μάκη Παπαδάτου, η συμμορία άρπαξε το θύμα μπροστά από την Πανεπιστημιούπολη, το πήγε στο χώρο των φοιτητικών εστιών, έσκαψαν έναν λάκκο και το απείλησαν πως θα τον θάψουν, εάν δεν δώσουν οι γονείς του τα λεφτά που ζητούν.

«Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία γυρνάει την πλάτη. ολοι γοητευόμαστε από μία εγκληματική ενέργεια αλλά απευχόμαστε να πρωταγωνιστούμε σε αυτήν. Και δυστυχώς και να ήταν κάποιος εκεί και να έβλεπε το περιστατικό, μας έχει δείξει η Ιστορία τα τελευταία χρόνια, πως η κοινωνία γυρνάει την πλάτη και δεν ασχολείται» είπε χαρακτηριστικά, ο πατέρας του θύματος, Μάκης Παπαδάτος. Στη συνέχεια, ανέφερε πως η συμμορία πήρε τα κλειδιά του σπιτιού τους, εισέβαλλε μέσα και τους λήστεψε. «Εμένα με μαχαίρωσαν και με χτύπησαν με πιστόλι και όταν πήραν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, τον άφησαν ελεύθερο και φύγανε» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδάτος.

«Εδερναν το παιδί μέχρι να τους αποκαλύψει πού έμενε»

«Έμειναν στο σπίτι μας 20 λεπτά. Σε αυτά τα 20 λεπτά πήραν τα πάντα, μάς χτύπησαν, εμένα με απειλούσαν με ένα μαχαίρι, μέχρι και το σκυλάκι μας με ένα μαχαίρι το είχαν» περιγράφει η μητέρα του θύματος. Η γυναίκα, τόνισε πως εισέβαλλαν στο σπίτι στις 2 το πρωί και μέχρι εκείνη την ώρα χτύπαγαν το 17χρονο αγόρι για να τους αποκαλύψει πού μένει. Ο πατέρας του θύματος ανέφερε πως οι δράστες έβαλαν τον γιο του στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου. «Είχε τη ψυχραιμία να βγάλει το ρολόι που φορούσε και να το κρύψει στο πορτ – μπαγκάζ, προκειμένου εάν βρισκόταν ποτέ το αυτοκίνητο να το συνέδεαν με την απαγωγή του» προσέθεσε.

Ο κ. Παπαδάτος αποκάλυψε πως το αυτοκίνητο βρισκόταν στα χέρια της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή, καθώς ο ίδιος καταδίωξε έναν από τη συμμορία και φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή. «Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, η Αστυνομία είχε τα στοιχεία τους, το DNA τους, σημειωτέον πως το αυτοκίνητο δεν ήταν κλεμμένο» τόνισε ο ίδιος. Ερωτώμενος εάν η συμμορία τους είχε στοχοποιήσει, ο κ. Παπαδάτος απάντησε πως τα στοιχεία έως τώρα δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο και πως ο 17χρονος βρέθηκε εκείνο το βράδυ στο σημείο τυχαία.

Η μητέρα του 17χρονου ανέφερε πως η Αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τους δράστες, ωστόσο δεν μπορούσε να προχωρήσει στη σύλληψή τους καθώς τότε η Πανεπιστημιούπολη αποτελούσε άσυλο. «Τα δικαστήρια δεν έχουν γίνει ακόμη, έχουν πάρει 3 αναβολές και τώρα είναι να γίνει στις 13/1 του 2023» είπε η μητέρα του θύματος. Μάλιστα αποκάλυψε, πως ανάμεσα στους κακοποιούς ήταν και η σύζυγος του ενός, στην κατοχή της οποίας ήταν και το αυτοκίνητο.

«Εμεινε στην ίδια τάξη από απουσίες επειδή κατέθετε στην αστυνομία»

Ο κ. Παπαδάτος ανέφερε πως τότε ο γιος τους ήταν ακόμη μαθητής σχολείου και έπρεπε να πηγαίνει στην αστυνομία να καταθέτει. «Στο σχολείο του γράφανε απουσίες, όταν πήγαμε να τις δικαιολογήσουμε για να σβηστούν, αυτό δεν έγινε και έμεινε στην ίδια τάξη» είπε. «Ωστόσο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία με την οποία η Ελλάδα είναι εναρμονισμένη, ένα παιδί – θύμα εγκληματικής ενέργειας δικαιούται εκπαίδευση κατ’ οίκον» προσέθεσε ο κ. Παπαδάτος.

Αποκάλυψε, επίσης, πως οι δράστες όσο είναι προφυλακισμένοι δικαιούνται αποζημίωση από το κράτος, από το Ταμείο Αλληλεγγύης. «Οι δράστες δικαιούνται υπεράσπιση από το ελληνικό κράτος, ενώ τα θύματα δεν δικαιούνται υπεράσπιση από την Πολιτική Αγωγή» επισήμανε. Μετά από αυτήν την περιπέτεια, ο κ. Παπαδάτος και η οικογένειά αποφάσισαν να ιδρύσουν τον Σύλλογο «Νέμεσις» για τη στήριξη των θυμάτων εγκληματικών ενεργειών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επεισόδιο μεταξύ Ναν και Ντόρσεϊ που αποβλήθηκαν

Αθλητικά Νέα Χτες
Ενεπλάκη και ο Λεσόρ, με σκισμένη φανέλα ο γκαρντ του Ολυμπιακού

Καθηγήτρια έκανε σeξ με μαθητή, απολύθηκε και τον παρενοχλούσε μέχρι που μπήκε φυλακή

Κόσμος Χτες
«Ήταν πραγματικά περίεργο, την είδα μπροστά μου»

Γερμανία: 14χρονος μαχαιρώθηκε έξω από σχολείο στο Αμβούργο

Κόσμος Χτες
O ανήλικος τραυματίας μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση

Η επιστήμη απαντά εάν γίνεται να αναπαραχθούμε σε άλλους πλανήτες

Tech + Science Χτες
Σε συνθήκες μικροβαρύτητας, τα σπερματοζωάρια εξακολουθούν να κινούνται, απλώς δεν μπορούν να βρουν τον δρόμο τους

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακυρη η καθαίρεση της Παρασκευής Τυχεροπούλου, δικαστήριο διατάσσει να επιστρέψει στη θέση της

Ελλάδα Χτες
Το Μονομελές Πρωτοδικείο ανέτρεψε την απόφαση της διοίκησης Μπαμπασίδη, έκρινε ότι η καθαίρεσή της ήταν παράνομη και καταχρηστική και διατάσσει την επανατοποθέτησή της στη θέση της Διευθύντριας Εσωτερικού Ελέγχου

Ακαθάριστα οικόπεδα: Ώρα μηδέν για τους ιδιοκτήτες ‑ Ποιοι εξαιρούνται, πόσο είναι το πρόστιμο

Ελλάδα Χτες
Ξεκινούν από 1η Απριλίου οι υποχρεωτικοί καθαρισμοί οικοπέδων, εν όψει αντιπυρικής περιόδου - Υποχρεωτικά η δήλωση καθαρισμού μέχρι και τις 15 Ιουνίου

Δείτε βίντεο: Μπουλντόζα εισβάλλει σε υπαίθρια αγορά στο Πεκίνο, τουλάχιστον 13 νεκροί

Κόσμος Χτες
Το συμβάν σημειώθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου στην υπαίθρια αγορά Νταχαντζί, στην περιοχή Φανγκσάν, όταν ένας 50χρονος οδηγός βαρέος οχήματος εισέβαλε σε ώρα που το μέρος ήταν γεμάτο κόσμο

Θεσσαλονίκη: Ημίγυμνη και με ζώνη στον λαιμό βρέθηκε νεκρή η 59χρονη στον Εύοσμο

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές εξετάζουν με προσοχή τον τρόπο με τον οποίο είχε τοποθετηθεί, καθώς θεωρείται κρίσιμο στοιχείο για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια

Πώς το Ιράν κερδίζει δισεκατομμύρια από τον πόλεμο του Τραμπ – Αποκαλυπτικά νούμερα

Κόσμος Χτες
Ενώ οι πετρελαιο - μοναρχίες του Κόλπου αιμορραγούν, η Τεχεράνη βρίσκει τρόπους να βγάζει λεφτά εν μέσω σύγκρουσης - Η Κίνα, οι «σκιώδεις» εξαγωγές και ο ρόλος των Φρουρών της Επανάστασης

Anthropic: Το νέο AI μοντέλο της εταιρείας ονομάζεται «Mythos» και αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για έναν χάκερ

Tech + Science Χτες
Σύμφωνα με δημοσίευμα, το Mythos καθιστά πολύ πιο πιθανές τις μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις το 2026