E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πολυτεχνειούπολη: «Τον είχαν στην Εστία και τον έδερναν – Ηρθαν σπίτι και με μαχαίρωσαν»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» μίλησαν οι γονείς ενός παιδιού που είχαν απαγάγει οι εγκληματίες

Δημοσίευση 29/9/2022 | 09:18

Πολυτεχνειούπολη: «Τον είχαν στην Εστία και τον έδερναν – Ηρθαν σπίτι και με μαχαίρωσαν»

Απορίας άξιο είναι πώς με τόσες εγκληματικές πράξεις οι συλληφθέντες της φοιτητικής εστίας της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου δρούσαν ανεξέλεγκτοι και λυμαίνονταν το άσυλο.

Οι αποκαλύψεις για τη δράση τους συγκλονίζουν. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» μίλησαν οι γονείς ενός παιδιού που είχαν απαγάγει οι εγκληματίες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν 3 χρόνια, όταν το παιδί ήταν 17 ετών. Σύμφωνα με την περιγραφή του πατέρα, του δημοσιογράφου Μάκη Παπαδάτου, η συμμορία άρπαξε το θύμα μπροστά από την Πανεπιστημιούπολη, το πήγε στο χώρο των φοιτητικών εστιών, έσκαψαν έναν λάκκο και το απείλησαν πως θα τον θάψουν, εάν δεν δώσουν οι γονείς του τα λεφτά που ζητούν.

«Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία γυρνάει την πλάτη. ολοι γοητευόμαστε από μία εγκληματική ενέργεια αλλά απευχόμαστε να πρωταγωνιστούμε σε αυτήν. Και δυστυχώς και να ήταν κάποιος εκεί και να έβλεπε το περιστατικό, μας έχει δείξει η Ιστορία τα τελευταία χρόνια, πως η κοινωνία γυρνάει την πλάτη και δεν ασχολείται» είπε χαρακτηριστικά, ο πατέρας του θύματος, Μάκης Παπαδάτος. Στη συνέχεια, ανέφερε πως η συμμορία πήρε τα κλειδιά του σπιτιού τους, εισέβαλλε μέσα και τους λήστεψε. «Εμένα με μαχαίρωσαν και με χτύπησαν με πιστόλι και όταν πήραν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, τον άφησαν ελεύθερο και φύγανε» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδάτος.

«Εδερναν το παιδί μέχρι να τους αποκαλύψει πού έμενε»

«Έμειναν στο σπίτι μας 20 λεπτά. Σε αυτά τα 20 λεπτά πήραν τα πάντα, μάς χτύπησαν, εμένα με απειλούσαν με ένα μαχαίρι, μέχρι και το σκυλάκι μας με ένα μαχαίρι το είχαν» περιγράφει η μητέρα του θύματος. Η γυναίκα, τόνισε πως εισέβαλλαν στο σπίτι στις 2 το πρωί και μέχρι εκείνη την ώρα χτύπαγαν το 17χρονο αγόρι για να τους αποκαλύψει πού μένει. Ο πατέρας του θύματος ανέφερε πως οι δράστες έβαλαν τον γιο του στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου. «Είχε τη ψυχραιμία να βγάλει το ρολόι που φορούσε και να το κρύψει στο πορτ – μπαγκάζ, προκειμένου εάν βρισκόταν ποτέ το αυτοκίνητο να το συνέδεαν με την απαγωγή του» προσέθεσε.

Ο κ. Παπαδάτος αποκάλυψε πως το αυτοκίνητο βρισκόταν στα χέρια της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή, καθώς ο ίδιος καταδίωξε έναν από τη συμμορία και φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή. «Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, η Αστυνομία είχε τα στοιχεία τους, το DNA τους, σημειωτέον πως το αυτοκίνητο δεν ήταν κλεμμένο» τόνισε ο ίδιος. Ερωτώμενος εάν η συμμορία τους είχε στοχοποιήσει, ο κ. Παπαδάτος απάντησε πως τα στοιχεία έως τώρα δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο και πως ο 17χρονος βρέθηκε εκείνο το βράδυ στο σημείο τυχαία.

Η μητέρα του 17χρονου ανέφερε πως η Αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τους δράστες, ωστόσο δεν μπορούσε να προχωρήσει στη σύλληψή τους καθώς τότε η Πανεπιστημιούπολη αποτελούσε άσυλο. «Τα δικαστήρια δεν έχουν γίνει ακόμη, έχουν πάρει 3 αναβολές και τώρα είναι να γίνει στις 13/1 του 2023» είπε η μητέρα του θύματος. Μάλιστα αποκάλυψε, πως ανάμεσα στους κακοποιούς ήταν και η σύζυγος του ενός, στην κατοχή της οποίας ήταν και το αυτοκίνητο.

«Εμεινε στην ίδια τάξη από απουσίες επειδή κατέθετε στην αστυνομία»

Ο κ. Παπαδάτος ανέφερε πως τότε ο γιος τους ήταν ακόμη μαθητής σχολείου και έπρεπε να πηγαίνει στην αστυνομία να καταθέτει. «Στο σχολείο του γράφανε απουσίες, όταν πήγαμε να τις δικαιολογήσουμε για να σβηστούν, αυτό δεν έγινε και έμεινε στην ίδια τάξη» είπε. «Ωστόσο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία με την οποία η Ελλάδα είναι εναρμονισμένη, ένα παιδί – θύμα εγκληματικής ενέργειας δικαιούται εκπαίδευση κατ’ οίκον» προσέθεσε ο κ. Παπαδάτος.

Αποκάλυψε, επίσης, πως οι δράστες όσο είναι προφυλακισμένοι δικαιούνται αποζημίωση από το κράτος, από το Ταμείο Αλληλεγγύης. «Οι δράστες δικαιούνται υπεράσπιση από το ελληνικό κράτος, ενώ τα θύματα δεν δικαιούνται υπεράσπιση από την Πολιτική Αγωγή» επισήμανε. Μετά από αυτήν την περιπέτεια, ο κ. Παπαδάτος και η οικογένειά αποφάσισαν να ιδρύσουν τον Σύλλογο «Νέμεσις» για τη στήριξη των θυμάτων εγκληματικών ενεργειών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης

Αθλητικά Νέα 07.02.2026
Η Ελλάδα έκανε την αρχή στην παρέλαση των χωρών στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Πικέρμι: Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στη λεωφόρο Μαραθώνος

Ελλάδα 07.02.2026
Στο τροχαίο συμβάν τραυματίστηκε και ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε τον πεζό

Απέλαση στο 5χρονο παιδί που συνελήφθη στη Μινεσότα ζητά το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας

Κόσμος 07.02.2026
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τις ενέργειές της

Αποστολόπουλος κατά Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: Είναι αυτά τα παιδιά εισβολείς; Οφείλετε να ανασκευάσετε

Ελλάδα 07.02.2026
Η παρέμβαση του Νίκου Πλακιά: «Αυτός δεν ήταν μαζί στα πάνελ και έβγαινε φωτογραφίες με τη Μαρία; Τώρα την κατηγορεί και αυτός;»

Εξαφάνιση Λόρας: Στη Γερμανία ο πατέρας της, φόβοι για την ασφάλεια της 16χρονης

Ελλάδα 07.02.2026
Το ταξίδι στη Γερμανία και τα ερωτήματα που παραμένουν

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια: Ο Φουρνιέ φόρεσε μπλούζα με το πρόσωπο του Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γάλλος σταρ στήριξε τον προπονητή του με αυτήν την κίνηση

Ο Τραμπ διέγραψε από τον λογαριασμό του το βίντεο που δείχνει τους Ομπάμα ως πιθήκους: «Υπάλληλος το ανέβασε κατά λάθος»

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, έκανε λόγο για «ψευτοαγανάκτηση» έπειτα από κατηγορίες για ρατσισμό που προκάλεσε βίντεο

Η απόφαση που θα μπορούσε να φέρει τον Μέσι εκτός εθνικής Αργεντινής

Αθλητικά Νέα Χτες
Η απόφαση συνδέεται άμεσα με το νομικό πλαίσιο της λεγόμενης «patria potestad», που ισχύει στην Αργεντινή έως τα 18 έτη

Ανήλικος έβαλε φωτιά στον κολλητό του, ενώ οι φίλοι του γελούσαν και τον βιντεοσκοπούσαν

Κόσμος Χτες
Το θύμα έκρυψε αρχικά την αλήθεια από τους γονείς του, αλλά το βίντεο αποκάλυψε την αλήθεια

Κορωπί: Αστυνομικός έσωσε ηλικιωμένους φτιάχνοντας σκοινί από σεντόνια ‑ «Δεν σε αφήνω»

Ελλάδα Χτες
Η περιγραφή του άνδρα που γλύτωσε από τα ορμητικά νερά