E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πολυτεχνειούπολη: «Τον είχαν στην Εστία και τον έδερναν – Ηρθαν σπίτι και με μαχαίρωσαν»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» μίλησαν οι γονείς ενός παιδιού που είχαν απαγάγει οι εγκληματίες

Δημοσίευση 29/9/2022 | 09:18

Πολυτεχνειούπολη: «Τον είχαν στην Εστία και τον έδερναν – Ηρθαν σπίτι και με μαχαίρωσαν»

Απορίας άξιο είναι πώς με τόσες εγκληματικές πράξεις οι συλληφθέντες της φοιτητικής εστίας της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου δρούσαν ανεξέλεγκτοι και λυμαίνονταν το άσυλο.

Οι αποκαλύψεις για τη δράση τους συγκλονίζουν. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» μίλησαν οι γονείς ενός παιδιού που είχαν απαγάγει οι εγκληματίες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν 3 χρόνια, όταν το παιδί ήταν 17 ετών. Σύμφωνα με την περιγραφή του πατέρα, του δημοσιογράφου Μάκη Παπαδάτου, η συμμορία άρπαξε το θύμα μπροστά από την Πανεπιστημιούπολη, το πήγε στο χώρο των φοιτητικών εστιών, έσκαψαν έναν λάκκο και το απείλησαν πως θα τον θάψουν, εάν δεν δώσουν οι γονείς του τα λεφτά που ζητούν.

«Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία γυρνάει την πλάτη. ολοι γοητευόμαστε από μία εγκληματική ενέργεια αλλά απευχόμαστε να πρωταγωνιστούμε σε αυτήν. Και δυστυχώς και να ήταν κάποιος εκεί και να έβλεπε το περιστατικό, μας έχει δείξει η Ιστορία τα τελευταία χρόνια, πως η κοινωνία γυρνάει την πλάτη και δεν ασχολείται» είπε χαρακτηριστικά, ο πατέρας του θύματος, Μάκης Παπαδάτος. Στη συνέχεια, ανέφερε πως η συμμορία πήρε τα κλειδιά του σπιτιού τους, εισέβαλλε μέσα και τους λήστεψε. «Εμένα με μαχαίρωσαν και με χτύπησαν με πιστόλι και όταν πήραν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, τον άφησαν ελεύθερο και φύγανε» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδάτος.

«Εδερναν το παιδί μέχρι να τους αποκαλύψει πού έμενε»

«Έμειναν στο σπίτι μας 20 λεπτά. Σε αυτά τα 20 λεπτά πήραν τα πάντα, μάς χτύπησαν, εμένα με απειλούσαν με ένα μαχαίρι, μέχρι και το σκυλάκι μας με ένα μαχαίρι το είχαν» περιγράφει η μητέρα του θύματος. Η γυναίκα, τόνισε πως εισέβαλλαν στο σπίτι στις 2 το πρωί και μέχρι εκείνη την ώρα χτύπαγαν το 17χρονο αγόρι για να τους αποκαλύψει πού μένει. Ο πατέρας του θύματος ανέφερε πως οι δράστες έβαλαν τον γιο του στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου. «Είχε τη ψυχραιμία να βγάλει το ρολόι που φορούσε και να το κρύψει στο πορτ – μπαγκάζ, προκειμένου εάν βρισκόταν ποτέ το αυτοκίνητο να το συνέδεαν με την απαγωγή του» προσέθεσε.

Ο κ. Παπαδάτος αποκάλυψε πως το αυτοκίνητο βρισκόταν στα χέρια της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή, καθώς ο ίδιος καταδίωξε έναν από τη συμμορία και φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή. «Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, η Αστυνομία είχε τα στοιχεία τους, το DNA τους, σημειωτέον πως το αυτοκίνητο δεν ήταν κλεμμένο» τόνισε ο ίδιος. Ερωτώμενος εάν η συμμορία τους είχε στοχοποιήσει, ο κ. Παπαδάτος απάντησε πως τα στοιχεία έως τώρα δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο και πως ο 17χρονος βρέθηκε εκείνο το βράδυ στο σημείο τυχαία.

Η μητέρα του 17χρονου ανέφερε πως η Αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τους δράστες, ωστόσο δεν μπορούσε να προχωρήσει στη σύλληψή τους καθώς τότε η Πανεπιστημιούπολη αποτελούσε άσυλο. «Τα δικαστήρια δεν έχουν γίνει ακόμη, έχουν πάρει 3 αναβολές και τώρα είναι να γίνει στις 13/1 του 2023» είπε η μητέρα του θύματος. Μάλιστα αποκάλυψε, πως ανάμεσα στους κακοποιούς ήταν και η σύζυγος του ενός, στην κατοχή της οποίας ήταν και το αυτοκίνητο.

«Εμεινε στην ίδια τάξη από απουσίες επειδή κατέθετε στην αστυνομία»

Ο κ. Παπαδάτος ανέφερε πως τότε ο γιος τους ήταν ακόμη μαθητής σχολείου και έπρεπε να πηγαίνει στην αστυνομία να καταθέτει. «Στο σχολείο του γράφανε απουσίες, όταν πήγαμε να τις δικαιολογήσουμε για να σβηστούν, αυτό δεν έγινε και έμεινε στην ίδια τάξη» είπε. «Ωστόσο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία με την οποία η Ελλάδα είναι εναρμονισμένη, ένα παιδί – θύμα εγκληματικής ενέργειας δικαιούται εκπαίδευση κατ’ οίκον» προσέθεσε ο κ. Παπαδάτος.

Αποκάλυψε, επίσης, πως οι δράστες όσο είναι προφυλακισμένοι δικαιούνται αποζημίωση από το κράτος, από το Ταμείο Αλληλεγγύης. «Οι δράστες δικαιούνται υπεράσπιση από το ελληνικό κράτος, ενώ τα θύματα δεν δικαιούνται υπεράσπιση από την Πολιτική Αγωγή» επισήμανε. Μετά από αυτήν την περιπέτεια, ο κ. Παπαδάτος και η οικογένειά αποφάσισαν να ιδρύσουν τον Σύλλογο «Νέμεσις» για τη στήριξη των θυμάτων εγκληματικών ενεργειών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη φωτιά στο Κορωπί δίπλα σε σπίτια

Ελλάδα 04.07.2025
Εκκενώνονται 3 οικισμοί

Σκάει η «βόμβα» Βαλαντσιούνας στον Παναθηναϊκό: Στην Ελλάδα σήμερα ο Λιθουανός

Αθλητικά Νέα 04.07.2025
Ο Λιθουανός άσος έρχεται στη χώρα μας για να τελειώσει τη μετακίνησή του στους «πράσινους» σε ένα τεράστιο deal για την ελληνική ομάδα

Η συγκινητική ανάρτηση Τσιμίκα για τον Ζότα: «Μου είχες πει `εσύ σεντράρεις, εγώ σκοράρω`»

Αθλητικά Νέα 04.07.2025
«Ο Θεός να δώσει δύναμη στους οικείος σας ν` αντέξουν τον εφιάλτη και μια μέρα να δουν το φως ξανά…»

Πώς θα επιστραφούν οι παράνομες επιδοτήσεις που έλαβαν χιλιάδες αγρότες μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ

Οικονομία 04.07.2025
Τι προβλέπουν οι Εκτελεστικοί Κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ποιοι φορείς της χώρας μας θα κινητοποιηθούν άμεσα για την είσπραξη των χρημάτων

Συγκρούστηκαν λεωφορεία στη Βούλα: Τουλάχιστον 32 τραυματίες, ανάμεσά τους 12 ανήλικοι

Ελλάδα 04.07.2025
Δύο λεωφορεία του ΟΑΣΑ συγκρούστηκαν σήμερα (04/07) το πρωί, περίπου στις 11:30, στη Βούλα. Από το σοβαρό τροχαίο υπάρχουν τουλάχιστον 32 τραυματίες (20 ενήλικες)

Ισχυρή έκρηξη σε βενζινάδικο στη Ρώμη: Αρκετοί τραυματίες, ανάμεσά τους πυροσβέστες και αστυνομικοί

Κόσμος 04.07.2025
Οι περισσότεροι από τους τραυματίες φέρουν σοβαρά εγκαύματα

Σιθωνία: Κάηκαν 450 στρέμματα δασικής έκτασης

Ελλάδα 04.07.2025
«Δυστυχώς, έχουμε κι άλλες περιοχές σαν το Μάτι»

Ταινία δράσης... στη Λάρισα: Τέσσερις διαρρήκτες το έσκασαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα – Τρόμος στην εθνική

Ελλάδα 04.07.2025
Λάρισα: Επεισοδιακή καταδίωξη μετά από διάρρηξη αυτοκινήτου

Καλάβρυτα: Ανδρας μαχαίρωσε τον αδελφό του

Ελλάδα 04.07.2025
Το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Τρίπολης με σοβαρό τραύμα

Έρευνα αποκαλύπτει πώς βλέπουν οι Γερμανοί την Ελλάδα

Κόσμος 04.07.2025
Η πρώτη έρευνα για την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία, παρουσιάζεται σήμερα στην Αθήνα στον χώρο «Έβδομος»