E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Υποστηρικτές Κασιδιάρη και Λαγού φώναζαν «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου»

Η πλευρά Φύσσα ανταπάντησε με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ενώ εκσφενδονίστηκε και ένα μπουκάλι προς την πλευρά των υποστηρικτών των κατηγορουμένων

Δημοσίευση 28/9/2022 | 10:41

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Υποστηρικτές Κασιδιάρη και Λαγού φώναζαν «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου»

Ένταση επικράτησε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου συνεχίζεται μετά τη δίμηνη διακοπή του καλοκαιριού η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στο δικαστήριο βρίσκονται περίπου 30 υποστηρικτές των κατηγορουμένων Ιωάννη Λαγού και Ηλία Κασιδιάρη –υπήρξαν μάλιστα και χαιρετισμοί της Χρυσής Αυγής – και σε διακοπή της δίκης φώναξαν το σύνθημα «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου».

Η πλευρά Φύσσα ανταπάντησε με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ενώ εκσφενδονίστηκε και ένα μπουκάλι προς την πλευρά των υποστηρικτών των κατηγορουμένων. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα στράφηκε στους αστυνομικούς για να διαμαρτυρηθεί λέγοντας τους: «Τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Νωρίτερα, με την έναρξη της δίκης, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του. Ο εκ συνηγόρων του καταδικασθέντος ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Δ. Παπαδέλης είπε στο δικαστήριο: «Για πρώτη φορά ο Νικ. Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση».

Ακόμη, ο συνήγορος του Ι. Λαγού, Κ. Πλεύρης, λαμβάνοντας το λόγο στο δικαστήριο έκανε λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, τοποθέτηση που προκάλεσε την αντίδραση της έδρας. Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης, αφού αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη αλλά και τη στάση των κομμάτων, υποστήριξε ότι ο εντολέας του είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός. «Δεν είμαστε Βουλή, κύριε» είπε η πρόεδρος ενώ εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Αυτές είναι οι συνθήκες της ζωής μας»: Διακοπές ρεύματος διακόπτουν δύο φορές συνέντευξη του Ζελένσκι στο Κίεβο

Κόσμος Χτες
Ο Ζελένσκι συνέχισε να μιλά στο σκοτάδι, περιμένοντας να επανέλθει το ρεύμα

Λιβανός στην εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είπαν ότι θα έρθουν με Κρήτες να μου πετάξουν πέτρες και ξύλα στο γραφείο

Πολιτική Χτες
Προσπάθησα ν’ αντιμετωπίσω την ασυδοσία, λοιδορήθηκα και απειλήθηκα εγώ και η οικογένειά μου, είπε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Σεισμός» στο τουρκικό ποδόσφαιρο – Υπό κράτηση έξι διαιτητές, στο εδώλιο 1.024 ποδοσφαιριστές για παράνομο στοιχηματισμό

Αθλητικά Νέα Χτες
Σάλος στο τουρκικό ποδόσφαιρο από το μεγαλύτερο σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού των τελευταίων ετών

Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον κόσμο

Ελλάδα Χτες
Περισσότερες από 111.000 αράχνες ανακαλύφθηκαν μέσα σε ένα σκοτεινό σπήλαιο στα σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με αγωγή 1 δισ. δολαρίων το BBC

Κόσμος Χτες
Η επιστολή της νομικής ομάδας του

Θλίψη στη Ροδόπη: Πέθανε 14χρονη μαθήτρια στο Γυμνάσιο Σαπών – Το «αντίο» των καθηγητών

Ελλάδα Χτες
Το χαμόγελο της μαθήτριας «έσβησε» σε ηλικία μόλις 14 ετών

Αλεξανδρούπολη: Νεκρή στο διαμέρισμά της εντοπίστηκε μια 18χρονη φοιτήτρια

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα της προσπαθούσε κάποιες μέρες να επικοινωνήσει μαζί της, χωρίς να τα καταφέρει

Νέα απάτη στα ΑΤΜ: Πώς μας αδειάζουν τους λογαριασμούς ακόμα και χωρίς κάρτα

Tech + Science Χτες
Το κόλπο με το NFC έχει προκαλέσει ανησυχία

Πάτρα: Ισχυρή ανεμοθύελλα σάρωσε το κέντρο της πόλης – Έσπασαν τζαμαρίες και δέντρα

Ελλάδα Χτες
Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα

Ισόβια ξανά στους δύο Ρουμάνους για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

Ελλάδα Χτες
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επανεξετάζοντας την υπόθεση είπε «όχι» στη αναγνώριση ελαφρυντικών στους δυο κατηγορούμενους, οδηγώντας τους και πάλι πίσω στις φυλακές