E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Υποστηρικτές Κασιδιάρη και Λαγού φώναζαν «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου»

Η πλευρά Φύσσα ανταπάντησε με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ενώ εκσφενδονίστηκε και ένα μπουκάλι προς την πλευρά των υποστηρικτών των κατηγορουμένων

Δημοσίευση 28/9/2022 | 10:41

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Υποστηρικτές Κασιδιάρη και Λαγού φώναζαν «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου»

Ένταση επικράτησε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου συνεχίζεται μετά τη δίμηνη διακοπή του καλοκαιριού η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στο δικαστήριο βρίσκονται περίπου 30 υποστηρικτές των κατηγορουμένων Ιωάννη Λαγού και Ηλία Κασιδιάρη –υπήρξαν μάλιστα και χαιρετισμοί της Χρυσής Αυγής – και σε διακοπή της δίκης φώναξαν το σύνθημα «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου».

Η πλευρά Φύσσα ανταπάντησε με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ενώ εκσφενδονίστηκε και ένα μπουκάλι προς την πλευρά των υποστηρικτών των κατηγορουμένων. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα στράφηκε στους αστυνομικούς για να διαμαρτυρηθεί λέγοντας τους: «Τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Νωρίτερα, με την έναρξη της δίκης, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του. Ο εκ συνηγόρων του καταδικασθέντος ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Δ. Παπαδέλης είπε στο δικαστήριο: «Για πρώτη φορά ο Νικ. Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση».

Ακόμη, ο συνήγορος του Ι. Λαγού, Κ. Πλεύρης, λαμβάνοντας το λόγο στο δικαστήριο έκανε λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, τοποθέτηση που προκάλεσε την αντίδραση της έδρας. Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης, αφού αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη αλλά και τη στάση των κομμάτων, υποστήριξε ότι ο εντολέας του είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός. «Δεν είμαστε Βουλή, κύριε» είπε η πρόεδρος ενώ εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία‑Πράσινο Ακρωτήρι 0‑0: «Γκέλα» στην πρεμιέρα για τους «φούριας ρόχας» – Αήττητος ο 40χρονος Βοζίνια

Αθλητικά Νέα Χτες
Δοκάρι για την Ισπανία – Ιστορικός πρώτος βαθμός σε Μουντιάλ για το Πράσινο Ακρωτήρι

Κίνα: Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ισχυρές βροχοπτώσεις στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές

Ένοχος για σeξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του θετού βρέφους του ο ομοφυλόφιλος δάσκαλος: «Σκοτώστε με…»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σαράντα τραύματα στον 13 μηνών Πρέστον και καταδίκη και για τους δύο συντρόφους

Μπόνι Τάιλερ: Εξήλθε από το τεχνητό κώμα – Η κατάστασή της παραμένει σοβαρή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η τραγουδίστρια, 75 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

Δράμα: Αστυνομικός μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας κάλεσε την αστυνομία

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Με ταξί αποχώρησε από το σπίτι του και επέστρεψε στη φυλακή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο «Λάμπρος» της 17Ν επιστρέφει στο σωφρονιστικό κατάστημα

Η απόφαση του Παναθηναϊκού για τον Αταμάν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

Βρετανία: Σύλληψη 44χρονου οκτώ χρόνια αφού έσπρωξε γυναίκα μπροστά σε λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Συνελήφθη ένας άνδρας που κατηγορείται ότι πριν οκτώ χρόνια παρά λίγο να τραυματίσει σοβαρά μία γυναίκα την οποία έσπρωξε μέσα στον δρόμο

Πάτρα: Ανδρας έσπασε την πόρτα και επιτέθηκε στη μητέρα του ‑ Την περιέλουσε με οινόπνευμα

Ελλάδα Χτες
Ο 56χρονος κρατείται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Το Ιράν «έχασε» τον πόλεμο αλλά κερδίζει στις διαπραγματεύσεις: Τα παγωμένα asset, τα 300 δισ. ανοικοδόμησης και τα διόδια

Κόσμος Χτες
ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών, άνοιγμα του Ορμούζ και 60ήμερες διαπραγματεύσεις

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Ελλάδα Χτες
Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση για αποφυλάκιση του πολυϊσοβίτη