E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Υποστηρικτές Κασιδιάρη και Λαγού φώναζαν «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου»

Η πλευρά Φύσσα ανταπάντησε με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ενώ εκσφενδονίστηκε και ένα μπουκάλι προς την πλευρά των υποστηρικτών των κατηγορουμένων

Δημοσίευση 28/9/2022 | 10:41

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Υποστηρικτές Κασιδιάρη και Λαγού φώναζαν «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου»

Ένταση επικράτησε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου συνεχίζεται μετά τη δίμηνη διακοπή του καλοκαιριού η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στο δικαστήριο βρίσκονται περίπου 30 υποστηρικτές των κατηγορουμένων Ιωάννη Λαγού και Ηλία Κασιδιάρη –υπήρξαν μάλιστα και χαιρετισμοί της Χρυσής Αυγής – και σε διακοπή της δίκης φώναξαν το σύνθημα «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου».

Η πλευρά Φύσσα ανταπάντησε με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ενώ εκσφενδονίστηκε και ένα μπουκάλι προς την πλευρά των υποστηρικτών των κατηγορουμένων. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα στράφηκε στους αστυνομικούς για να διαμαρτυρηθεί λέγοντας τους: «Τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Νωρίτερα, με την έναρξη της δίκης, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του. Ο εκ συνηγόρων του καταδικασθέντος ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Δ. Παπαδέλης είπε στο δικαστήριο: «Για πρώτη φορά ο Νικ. Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση».

Ακόμη, ο συνήγορος του Ι. Λαγού, Κ. Πλεύρης, λαμβάνοντας το λόγο στο δικαστήριο έκανε λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, τοποθέτηση που προκάλεσε την αντίδραση της έδρας. Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης, αφού αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη αλλά και τη στάση των κομμάτων, υποστήριξε ότι ο εντολέας του είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός. «Δεν είμαστε Βουλή, κύριε» είπε η πρόεδρος ενώ εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυρκαγιά καταστρέφει κτήριο στο Μανχάταν: Πυκνό σύννεφο καπνού πάνω από τη συνοικία της Νέας Υόρκης

Κόσμος 09.12.2025
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον τελευταίο όροφο ενός εξαώροφου κτιρίου, στη συνοικία Απερ Γουέστ Σάιντ

Διορία Τραμπ στον Ζελένσκι για να απαντήσει για το σχέδιο, λένε οι FT: Πιέζει για συμφωνία ως τα Χριστούγεννα

Κόσμος 09.12.2025
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στην αμερικανική πλευρά ότι χρειάζεται χρόνο για να συμβουλευτεί τους Ευρωπαίους συμμάχους

Πληθαίνουν τα σενάρια στην Τουρκία για πόλεμο με το Ισραήλ: Πώς εμπλέκουν Ελλάδα και Κύπρο

Ελλάδα 09.12.2025
Όταν η Τουρκία βλέπει παντού «εχθρούς»: Η Ελλάδα και η Κύπρος ξαφνικά γίνονται YPG

Ζωγράφου: Στο νοσοκομείο οδηγός λεωφορείου μετά από ξυλοδαρμό ‑ «Αρχισε να με χτυπά»

Ελλάδα 09.12.2025
Ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, για πρώτες βοήθειες

Στο «μικροσκόπιο» 1.469 εφοριακοί

Ελλάδα 09.12.2025
Η ΑΑΔΕ ερευνά περιουσίες και κινήσεις λογαριασμών

Μίνα Αρναούτη: «Έχω κάνει 17 χειρουργεία» ‑ «Ο Παντελίδης όταν βγήκε από το σπίτι ήταν μια χαρά»

Ελλάδα 09.12.2025
Οι τίτλοι τέλους στην πολυσυζητημένη υπόθεση έμελλε να πέσουν σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια μετά το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη

Θλίψη στη Λάρισα: Πέθανε ξαφνικά ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Βασίλης Βάιλας

Ελλάδα 09.12.2025
Ο Βασίλης Βάιλας μεγάλωσε πολλές γενιές μέσα από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές

Χολαργός: Τα μηνύματα του ανήλικου με την 20χρονη κοπέλα πριν το μοιραίο ραντεβού

Ελλάδα 09.12.2025
Για να τον προσεγγίσουν οι δράστες του έστησαν μια παγίδα, χρησιμοποιώντας την 20χρονη κοπέλα ως δόλωμα.

Επίθεση Τραμπ κατά της Ευρώπης: Η ήπειρος αποσυντίθεται και οι ηγέτες της είναι αδύναμοι

Κόσμος 09.12.2025
Σκληρή επίθεση του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη σε συνέντευξη στο Politico