E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σακίρα: Θα δικαστεί στην Ισπανία για την υπόθεση φοροδιαφυγής 14,5 εκατ. ευρώ

Αντιμετωπίζει οκτώ χρόνια φυλάκισης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/9/2022 | 15:34

Σακίρα: Θα δικαστεί στην Ισπανία για την υπόθεση φοροδιαφυγής 14,5 εκατ. ευρώ

Η Σακίρα αναμένεται να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, καθώς σύμφωνα με εντολή Ισπανού δικαστή θα βρεθεί στο δικαστήριο για φερόμενη φορολογική απάτη 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η 45χρονη τραγουδίστρια, η οποία τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στην επικαιρότητα, με αφορμή τον πολύκροτο χωρισμό της με τον Ζεράρ Πικέ, προειδοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο ότι θα μπορούσε να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και οκτώ ετών, αφού κατηγορήθηκε για φορολογική απάτη. Οι Ισπανοί εισαγγελείς απαιτούσαν επίσης πρόστιμο 22,5 εκατομμυρίων ευρώ για έξι κατηγορίες εξαπάτησης του κράτους μεταξύ 2012 και 2014.

Η Κολομβιανή σταρ έχει ήδη πληρώσει το ποσό των τριών εκατομμύριων ευρώ στην εφορία, ωστόσο οι εισαγγελείς θέλουν η Σακίρα να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών, εάν κριθεί ένοχη όπως κατηγορείται. Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί ακόμα, αλλά αναμένεται να διεξαχθεί τους επόμενους μήνες.

Η υπόθεση φοροδιαφυγής της Κολομβιανής τραγουδίστριας

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο που υπέβαλαν οι εισαγγελείς στο ανακριτικό δικαστήριο στη Βαρκελώνη, η Σακίρα κατηγορείται ότι φαίνεται πως ζει εκτός Ισπανίας και ότι χρησιμοποιεί μια υπεράκτια εταιρεία για να αποφύγει τους φόρους από το 2012 και το 2014, όταν ήταν σε σχέση με τον ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ.

Εκπρόσωπος της 45χρονος Κολομβιανής ποπ σταρ δήλωσε: «Η Σακίρα πάντα συνεργαζόταν και τηρούσε το νόμο, επιδεικνύοντας άψογη συμπεριφορά ως άτομο και ως φορολογούμενος και ακολουθώντας πιστά τη συμβουλή της PriceWaterhouse Coopers, μιας αναγνωρισμένης και παγκοσμίως αναγνωρισμένης φορολογικής εταιρείας. Δυστυχώς, η ισπανική εφορία, η οποία χάνει μία στις δύο αγωγές με τους φορολογούμενους της, συνεχίζει να παραβιάζει τα δικαιώματά της και να κυνηγά μια ακόμη αβάσιμη υπόθεση. Η Σακίρα είναι σίγουρη ότι η αθωότητά της θα αποδειχθεί μέχρι το τέλος της δικαστικής διαδικασίας».

Η Σακίρα στο παρελθόν δήλωνε φορολογικός κάτοικος στις Μπαχάμες και εγγράφηκε ως πλήρης φορολογικός κάτοικος στην Ισπανία μόνο το 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το κορίτσι που χόρεψε για τον Kanye West και...γκρέμισε το internet, πλέον κερδίζει βραβεία

Celebrity Stories 25.01.2026
Ποια είναι η Teyana Taylor που έχει αναστατώσει το Hollywood και κέρδισε μόλις Χρυσή Σφαίρα

Τα είχαν για λίγο στη σειρά, αλλά οι καυγάδες τους κράτησαν για χρόνια

Celebrity Stories 25.01.2026
H Holly Marie Combs μιλά για την συγγνώμη του Brian Krause μετά από σχεδόν 25 έτη – και τα παλιά μυστικά ξαναβγαίνουν στο φως!

Ακραίο ψύχος στις ΗΠΑ: Μακαρόνια παγώνουν στον αέρα στη Μινεάπολη

Παράξενα Χτες
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τουλάχιστον 16 πολιτείες, σχεδόν 1.800 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί

Ολλανδός YouTuber βουτάει στο νερό στη Σιβηρία με το θερμόμετρο να γράφει ‑52 βαθμούς Κελσίου

Παράξενα Χτες
Ο Ολλανδός επιχείρησε να περάσει 4 ημέρες σε αυτή την παγωμένη πόλη στη Σιβηρία για χάρη ενός βίντεο στο YouTube.

Τα ακροβατικά της Σαρλίζ Θερόν σε μία καρέκλα, δείτε βίντεο

Social Χτες
Έκανα προπόνηση για μερικές επικές αναρριχήσεις για την επερχόμενη ταινία μου, σχολίασε η ηθοποιός

Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Οι τόπλeς φωτογραφίες που δημοσίευσε

Tabloid Χτες
Δείτε τα αποκαλυπτικά στιγμιότυπα που μοιράστηκε με τους θαυμαστές του το διάσημο μοντέλο

Ο αρραβώνας που δεν κατέληξε ποτέ σε γάμο: Μάθαμε τα πάντα για τη σχέση, τίποτα για το χωρισμό

Celebrity Stories Χτες
Όταν η καριέρα απογειώνεται και ο έρωτας μένει πίσω: Ο χωρισμός της Sydney Sweeney

Πριν γίνει σύζυγος δισεκατομμυριούχου, ήταν ήδη σταρ: Πώς μια Αυστραλή έφτασε στην κορυφή

Tabloid Χτες
Σήμερα είναι χωρισμένη από τον δισεκατομμυριούχο συζυγό της

Συγκινεί η Μαριάννα Τουμασάτου για τον πατέρα της: «Φόρεσε παπούτσια 13 χρονών, μέχρι τότε ήταν ξυπόλητος»

Tabloid Χτες
«Η αδερφή της γιαγιάς μου είχε παντρευτεί έναν εγκληματία που τη χτυπούσε. Ο μπαμπάς μου του επιτέθηκε»

Καίτη Γκρέυ: «Πλαστή η διαθήκη σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω», δηλώνει η δικηγόρος του γιου της

Tabloid Προχτές
Αγωγή προσβολής της διαθήκης κατέθεσε ο Φίλιππος Ηλιάδης

Eurovision 2026: «Καλπάζει» η Ελλάδα στα στοιχήματα – Η πρώτη γεύση από τη live ερμηνεία του Ακύλα

TV Buzz Προχτές
11, 13 και 15 Φεβρουαρίου οι δύο ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός αντίστοιχα