LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο σοκ ‑ Ρωσία: Αυτοπυρπολήθηκε για να μην πολεμήσει στην Ουκρανία

Προσοχή, οι εικόνες είναι πολύ σκληρές

Δημοσίευση 26/9/2022 | 16:59

Βίντεο σοκ ‑ Ρωσία: Αυτοπυρπολήθηκε για να μην πολεμήσει στην Ουκρανία

Στην πόλη Ριαζάν, που βρίσκεται 185 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας στη Ρωσία, ένας στρατεύσιμος άνδρας αυτοπυρπολήθηκε και άρχισε να φωνάζει ότι δεν θέλει να πάει στο μέτωπο, μετέδωσαν οι τοπικοί ιστότοποι YA62.ru και «Novaya Gazeta. Riazan».

Η εφημερίδα Novaya Gazeta. Europe δημοσίευσε το σχετικό βίντεο με την αυτοπυρπόληση. Το βίντεο δείχνει τον άνδρα να βγαίνει στον χώρο στάθμευσης των λεωφορείων και να περιλούζεται με άγνωστο υγρό και στην συνέχεια να λαμπαδιάζει.

«Ο ίδιος στεκόταν στο δρόμο, όπου είναι τα λεωφορεία. Μόλις άρχισε να φλέγεται, άρχισε να γελάει και να φωνάζει ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Τα ρούχα του κάηκαν ολοσχερώς. Έτρεξε η αστυνομία, τον έβαλε σε ένα βοηθητικό χώρο, ήρθαν οι πρώτες βοήθειες και τον πήραν» , γράφει ο ιστότοπος YA62.ru επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα.

Η εφημερίδα NovayaGazeta. Europe γράφει ότι ο άνδρας, που υπέστη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εγκαύματα στο 90% του σώματός του, συνέχιζε να φωνάζει «Δεν θέλω να πάω στο μέτωπο» όταν τον πήραν οι γιατροί.

Σήμερα επίσης στην πόλη Ουστ-Ιλίμσκ της περιοχής του Ιρκούτσκ σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών στο στρατολογικό γραφείο. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο επικεφαλής του στρατολογικού γραφείου, ο οποίος βρίσκεται στην εντατική και η κατάσταση του κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή. Ο άνθρωπος που πυροβόλησε συνελήφθη. Σύμφωνα με το κανάλι του ιστότοπου Baza στο Telegram, πρόκειται για τον 25χρονο Ρουσλάν Ζίνιν, κάτοικο της πόλης και άνεργο. Όπως γράφει ο ιστότοπος Mash, άρχισε να πυροβολεί όταν ο στρατιωτικός επίτροπος Γιελισέγεφ έδινε οδηγίες σε όσους είχαν επιστρατευθεί.

Μετά την έναρξη του πολέμου έχουν γίνει γνωστά περίπου είκοσι περιστατικά πυρπόλησης στρατολογικών γραφείων και κρατικών κτιρίων σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας. Μόλις ανακοινώθηκε η «μερική επιστράτευση» οι πυρπολήσεις έγιναν πιο συχνές.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ιστότοπου Mediazona, από την αρχή του πολέμου στην Ρωσία πυρπολήθηκαν 54 στρατολογικά γραφεία και διοικητικά κτίρια, ενώ 17 περιπτώσεις πυρπόλησης σημειώθηκαν τις τελευταίες πέντε μέρες αφότου ανακοινώθηκε η επιστράτευση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα 19.04.2024
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα 19.04.2024
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος 19.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα 19.04.2024
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Οικονομία 19.04.2024
Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Κόσμος 19.04.2024
Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν