E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Ρωσία: 15 οι νεκροί με 11 παιδιά ανάμεσά τους

«Ένα άγνωστο άτομο εισήλθε στο σχολείο, σκότωσε έναν φύλακα, είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχουν παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς και στους τραυματίες»

Δημοσίευση 26/9/2022 | 11:11

Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Ρωσία: 15 οι νεκροί με 11 παιδιά ανάμεσά τους

Μεγαλώνει ο τραγικός κατάλογος των θυμάτων της επίθεσης του 34χρονου ένοπλου σε σχολείο της πόλης Ιζέφσκ στη Ρωσία.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, τραυματίες που νοσηλεύονταν μετά τους πυροβολισμούς, κατέληξαν λίγη ώρα αργότερα, με συνέπεια οι νεκροί από το αιματοκύλισμα να ανέρχονται πλέον σε 15, οι 11 εκ των οποίων είναι παιδιά.

«Σαν συνέπεια του εγκλήματος, 39 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι 11 εκ αυτών κατέληξαν, συμπεριλαμβανομκένων 11 παιδιών. Παράλληλα, 24 έχουν τραυματιστεί, με τους 22 να είναι παιδιά» ανέφερε το τοπικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της Ουντμουρτίας Αλεξάντερ Μπρετσάλοφ, ο δράστης ήταν εγγεγραμμένος για την παρακολούθηση συνεδριών σε ψυχονευρολογική κλινική και απόφοιτος του συγκεκριμένου σχολείου. «Το άτομο που το έκανε αυτό, ο Άρτεμ Καζάντσεφ από το Ιζέφσκ, γεννημένος το 1988, ήταν εγγεγραμμένος σε νευροψυχιατρική κλινική», δήλωσε ο Μπρετσάλοφ στους δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντας και την ταυτότητα του δράστη.

Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο που φέρεται να είναι από το σχολείο, χωρίς ωστόσο να μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιωθεί η γνησιότητά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Το λιγουρεύεσαι;»: Η ανάρτηση Τσίπρα με την αφιέρωση του βιβλίου του στον Αδωνι Γεωργιάδη

Πολιτική 25.11.2025
«Βαθύτατες ευχαριστίες για τη δωρεάν διαφήμιση» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Κίνα: Εντοπίστηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στην ιστορία της χώρας

Κόσμος 25.11.2025
Στους 1.444 τόνους τα εκτιμώμενα αποθέματα

Οικογένεια ληστών που έκλεψε πάνω από 1,2 εκατ. καλείται να επιστρέψει μόλις 1 λίρα από τις κλοπές της

Κόσμος 25.11.2025
Είχαν κλέψει και τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ Ίσακ

Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητικά Νέα 25.11.2025
Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα `τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο`»

Ιταλία: Ανδρας μεταμφιέστηκε στη νεκρή μητέρα του για να παίρνει τη σύνταξη

Κόσμος 25.11.2025
Αντρας στην Ιταλία ντύθηκε σαν τη νεκρή μητέρα του και προσπάθησε να ανανεώσει την ταυτότητά της για να συνεχίσει να εισπράττει την σύνταξη

Δραματική ανατροπή στην άγρια δολοφονία στη Σαλαμίνα: Τη σκότωσε με σφυρί η νύφη της

Ελλάδα 25.11.2025
Η 46χρονη σύζυγος του γιου της γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στη Σαλαμίνα, συνελήφθη από τις αρχές και ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημά της

Αλιμος: Τρομακτική μαρτυρία για τον «δράκο» ‑ «Με άρπαξε, με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε»

Ελλάδα 25.11.2025
Ο δράστης φέρεται να στήνει καρτέρι σε σκοτεινά ή απομονωμένα σημεία της περιοχής

Τραγωδία στο Κιλκίς: 47χρονος Αντισυνταγματάρχης κατέρρευσε στη Λέσχη Αξιωματικών

Ελλάδα 25.11.2025
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Σκάνδαλο στην Ιταλία: Ανδρας 56 ετών υποδύθηκε τη νεκρή μητέρα του για να εισπράττει τη σύνταξή της

Κόσμος 25.11.2025
Τον πρόδωσε ο χοντρός λαιμός του και η βαθιά φωνή του

Βορίζια: Επέστρεψαν στα σχολεία οι μαθητές 23 μέρες μετά το μακελειό

Ελλάδα 25.11.2025
Καμπανάκι κινδύνου για τη διαιώνιση της βαριάς ατμόσφαιρας και τις επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία των μαθητών