E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Ρωσία: 15 οι νεκροί με 11 παιδιά ανάμεσά τους

«Ένα άγνωστο άτομο εισήλθε στο σχολείο, σκότωσε έναν φύλακα, είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχουν παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς και στους τραυματίες»

Δημοσίευση 26/9/2022 | 11:11

Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Ρωσία: 15 οι νεκροί με 11 παιδιά ανάμεσά τους

Μεγαλώνει ο τραγικός κατάλογος των θυμάτων της επίθεσης του 34χρονου ένοπλου σε σχολείο της πόλης Ιζέφσκ στη Ρωσία.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, τραυματίες που νοσηλεύονταν μετά τους πυροβολισμούς, κατέληξαν λίγη ώρα αργότερα, με συνέπεια οι νεκροί από το αιματοκύλισμα να ανέρχονται πλέον σε 15, οι 11 εκ των οποίων είναι παιδιά.

«Σαν συνέπεια του εγκλήματος, 39 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι 11 εκ αυτών κατέληξαν, συμπεριλαμβανομκένων 11 παιδιών. Παράλληλα, 24 έχουν τραυματιστεί, με τους 22 να είναι παιδιά» ανέφερε το τοπικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της Ουντμουρτίας Αλεξάντερ Μπρετσάλοφ, ο δράστης ήταν εγγεγραμμένος για την παρακολούθηση συνεδριών σε ψυχονευρολογική κλινική και απόφοιτος του συγκεκριμένου σχολείου. «Το άτομο που το έκανε αυτό, ο Άρτεμ Καζάντσεφ από το Ιζέφσκ, γεννημένος το 1988, ήταν εγγεγραμμένος σε νευροψυχιατρική κλινική», δήλωσε ο Μπρετσάλοφ στους δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντας και την ταυτότητα του δράστη.

Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο που φέρεται να είναι από το σχολείο, χωρίς ωστόσο να μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιωθεί η γνησιότητά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξαφάνιση 16χρονης: Μυστικές πωλήσεις, συνάντηση με άγνωστο και ταξί για Αθήνα

Ελλάδα 13.01.2026
Ολα τα σκοτεινά σημεία που εξετάζονται

Xωρίς ταξί η Αθήνα σήμερα και αύριο λόγω 48ωρης απεργίας

Ελλάδα 13.01.2026
Χειρόφρενο τραβούν σήμερα και αύριο τα ταξί στην Αττική, λόγω της νέας απεργίας των αυτοκινητιστών.

Καρυστιανού: Την παραίτησή της από την προεδρία του Συλλόγου των Τεμπών ζητά το ΔΣ ‑ Είναι παράτυπο, απαντά

Ελλάδα 13.01.2026
`Περιμένω να μου ζητηθεί επισήμως να αποχωρήσω - Εφόσον μου ζητηθεί, ωστόσο, θα παραμέινω` είχε πει η Μαρία Καρυστιανού

Η Γροιλανδία δεν πρόκειται να δεχθεί εξαγορά από τον Τραμπ: «Θα αμυνθούμε μέσω του NATO»

Κόσμος 13.01.2026
«Το νησί αποτελεί «μέρος του βασιλείου της Δανίας» και, υπό αυτή την ιδιότητα, είναι «ως μέρος της δανικής κοινοπολιτείας, μέλος του ΝΑΤΟ»

Καιρός: Τελειώνει το τσουχτερό κρύο, άνοδος της θερμοκρασίας πάνω από τα κανονικά

Καιρός 13.01.2026
Κολυδάς, Τσατραφύλλιας και Καλλιάνος εξηγούν την εξέλιξη του καιρού

Τα Best of της 16ης αγωνιστικής στη Super League: Γκολ, Ασίστ και Αποκρούσεις

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε τα καλύτερα Γκολ, τις Ασίστ και τις Αποκρούσεις του διημέρου

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Ελλάδα Χτες
«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση οροφής

Ελλάδα Χτες
Δικογραφία για παραβίαση κανόνων οικοδομικής και κοινώς επικίνδυνη βλάβη – Έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης

Fast track πόρισμα ζητά η κυβέρνηση για το μπλακ άουτ στο FIR

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη της κυβέρνησης και την επιλογή να μη συμμετάσχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στη διερεύνηση

Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα ανεχθώ όποιον στηλιτεύει τον αγώνα μου» – Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές

Ελλάδα Χτες
Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» δηλώνει έτοιμη να παραιτηθεί αν της ζητηθεί, απαντά στις εσωτερικές αντιδράσεις και επιβεβαιώνει τη δημιουργία πολιτικού κινήματος.

Μαρινάκης: Στόχος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη να αρθούν τα μπλόκα – «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα»

Ελλάδα Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνει χωρίς όρους και πιέσεις, με στόχο την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Σέρρες: «Δεν τον σκότωσα εγώ» επιμένει ο 16χρονος

Ελλάδα Χτες
Εμπλοκή δεύτερου ατόμου εξετάζουν οι Αρχές