E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εξάρθρωση σπείρας στη Θεσσαλονίκη

Έριχναν υπνωτικό και τους "ξάφριζαν"

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/9/2022 | 12:18

Εξάρθρωση σπείρας στη Θεσσαλονίκη

Δύο άνδρες συνελήφθησαν, έπειτα από επισταμένη και πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, ως μέλη συμμορίας που εισέρχονταν σε οικίες κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ κοιμούνταν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ως δράστες ταυτοποιήθηκαν ένα 49χρονος αλλοδαπός και ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τελεσθείσες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, πλαστογραφία, παράβαση νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο άνδρες συνέστησαν, τουλάχιστον από τα τέλη του Ιουλίου του 2022, εγκληματική ομάδα προκειμένου να προβαίνουν κατ' επάγγελμα στην τέλεση διακεκριμένων κλοπών.

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, από τις 22-07-2022 έως τις 23-09-2022, ενεργώντας με ίδια ή διαφορετική σύνθεση και με συνεργό, κατά περίπτωση, προέβησαν σε συνολικά δεκατέσσερις περιπτώσεις παράνομων πράξεων, συγκεκριμένα δύο ληστειών και δώδεκα κλοπών (τελεσθείσες και απόπειρες) από οικίες στις περιοχές Πυλαίας, Πανοράματος, Καρδίας, Πλαγιαρίου, Τριλόφου και Επανομής.


Στις περισσότερες των περιπτώσεων εισέρχονταν κατά τη νυχτερινή κατάκλιση των ενοίκων, ενώ δύο εκ των ιδιοκτητών ανέφεραν ότι έφεραν συμπτώματα από ρίψη υπνωτικής ουσίας.

Η συνολική λεία, αποτελούμενη από χρυσαφικά-χρηματικά ποσά, εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των περίπου 53.000 ευρώ, ενώ επιπρόσθετα αφαίρεσαν τρία ΙΧΕ αυτοκίνητα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις περιοχές της Πυλαίας και της Πολίχνης. Σημειώνεται, ότι κατά την ακινητοποίησή του ο 49χρονος προέβαλε μεγάλη αντίσταση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε πέντε φυσίγγια, ένα πλαστό Δελτίο Ταυτότητας ιταλικών Αρχών, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης ιταλικών Αρχών και το χρηματικό ποσό των 725 ευρώ ως προερχόμενο από αξιόποινες πράξεις.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των παράνομων πράξεων, τα οποία μετά την τέλεση απέκρυπταν προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές Αρχές.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βγήκε από τη ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης ‑ Βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας του

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Μετά από σχεδόν έναν μήνα νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, ο Γιώργος Μυλωνάκης βγήκε από τη ΜΕΘ καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε βελτίωση

Οπαδοί της Γουέστ Χαμ «πέταξαν» φίλο της Αρσεναλ από τα σκαλιά του γηπέδου μετά το γκολ τίτλου των «κανονιέρηδων»

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Το νικητήριο γκολ του Τροσάρ έφερε τους πανηυρισμούς των οπαδών της Αρσεναλ στην κερκίδα των γηπεδούχων

Δολοφονία 54χρονου στον Λουδία: Tον σκότωσαν γιατί πίστευαν ότι τους έκλεψε περιστέρια

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ενώπιον της δικαιοσύνης οι 2 συλληφθέντες

Politico: Χώρες της ΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτρέπουν τη θανάτωση της άγριας ζωής για την ανάπτυξη βιομηχανικών έργων

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Η ευρωπαϊκή βιομηχανία υποστηρίζει ότι οι αυστηρές περιβαλλοντικές διατάξεις την εμποδίζουν να επεκταθεί

Τρόμος σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας: Εισέβαλαν ένοπλοι και άρπαξαν 200.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Είναι η τέταρτη μεγάλη ληστεία στην επαρχία το τελευταίο χρονικό διάστημα που απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ.

Πόθεν έσχες: Τι δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ‑ Εισοδήματα και ακίνητα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών

Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Δείτε όλα τα Πόθεν Έσχες για το έτος 2025

Φθιώτιδα – Συναγερμός στην Κάτω Τιθορέα: Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ σε τράπεζα

Ελλάδα 11.05.2026
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στην τράπεζα βρίσκονταν τρία άτομα

Χανταϊός: «Ο χρόνος επώασης μπορεί να είναι ακόμη και 45 ημέρες» – Τι αναφέρουν ειδικοί

Tech + Science 11.05.2026
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως από τρωκτικά