E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η απάντηση της Αθήνας στη γκάφα του BBC για τον Παύλο Γλύξμπουργκ

Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου

Δημοσίευση 19/9/2022 | 16:19

Η απάντηση της Αθήνας στη γκάφα του BBC για τον Παύλο Γλύξμπουργκ

Για τη γκάφα του BBC που αποκάλεσε τον Παύλο Γλύξμπουγκ πρίγκιπα διάδοχο της Ελλάδας ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε, «Το Πολιτειακό στη χώρα έχει λυθεί οριστικά με το δημοψήφισμα», και πρόσθεσε: «Το πώς αυτοαποκαλείται κάποιος είναι δικό του θέμα».

Η γκάφα του BBC

Σημειώνεται πως το BBC κάλεσε τον Παύλο Γλύξμπουργκ για να μιλήσει για τη βασίλισσα Ελισάβετ, που ήταν και τρίτη ξαδέρφη του. Ωστόσο το βρετανικό μέσο ενημέρωσης αποφάσισε να του δώσει τον τίτλο του πρίγκιπα, διαδόχου του θρόνου, της Ελλάδας. «Η αυτού εξοχότης, ο πρίγκιπας διάδοχος της Ελλάδας, Παύλος».

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, η φωτογραφία από τη συγκεκριμένη συνέντευξη έκανε τον γύρο του διαδικτύου με τους χρήστες του twitter να ενημερώνουν το έγκυρο – κατά τ΄άλλα- μέσο για το πολίτευμα της Ελλάδας.

Η «ανακήρυξη» του Παύλου σε πρίγκιπα μπορεί να οφείλεται σε γκάφα, μπορεί και στον υπερβάλλοντα ενθουσιασμό από τη διαρκή ενασχόληση γύρω από το βρετανικό στέμμα.

Σε κάθε περίπτωση μετά το BBC και άλλα βρετανικά μέσα επιμένουν να αλλάζουν το πολίτευμα της Ελλάδας.

Η Daily Mail μάλιστα, ενώ αναφέρει ότι ο Παύλος είναι ο γιος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας, δεν πτοείται και τον αποκαλεί πρίγκιπα της χώρας μας, θεωρώντας προφανώς ως ασήμαντη λεπτομέρεια ότι για να υπάρχει διάδοχος του θρόνου θα πρέπει να υπάρχει θρόνος και ότι σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός έχει επιλέξει από τον προηγούμενο αιώνα να στείλει τη βασιλεία στα αζήτητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε είναι η καταβολή ‑ Πώς υπολογίζεται

Οικονομία 16.03.2026
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι που θα πληρωθούν

Ταξί: Έρχονται απεργίες διαρκείας

Ελλάδα 16.03.2026
Το υπουργείο παραπέμπει στο... μέλλον κρίσιμες ρυθμίσεις για ΕΙΧ με οδηγό

Επιμένει ο Τραμπ στους τελωνειακούς δασμούς – «Έχω το απόλυτο δικαίωμα να τους επαναφέρω»

Κόσμος 16.03.2026
Διεξάγεται νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα

Λιανεμπορικό... SOS στην αγορά λόγω πολέμου ‑ Κίνδυνος για «λουκέτα» αν δεν ληφθούν μέτρα

Οικονομία 16.03.2026
Σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο εισέρχεται ο κλάδος το ελληνικού εμπορίου

Τι αλλάζει στα ταξιδιωτικά πακέτα στην ΕΕ: Ποιοι οι νέοι κανόνες για αποζημιώσεις και επιστροφές

Κόσμος 16.03.2026
Ποια ταξίδια και ποιες υπηρεσίες μπορούν να θεωρηθούν ταξιδιωτικό πακέτο

Τραμπ: Μιλάμε με το Ιράν, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμο για συμφωνία

Κόσμος 16.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι υπάρχουν επαφές με την Τεχεράνη, αλλά εκτίμησε πως το Ιράν δεν είναι ακόμη έτοιμο να προχωρήσει σε συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Πεθαίνει» για καφέ ο Νετανιάχου: Δείτε το βίντεο με το οποίο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διαψεύδει τις φήμες περί θανάτου

Κόσμος Χτες
Αγαπώ το έθνος μου μέχρι θανάτου, λέει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παραγγέλνοντας καφέ

Χανιά: Το χρονικό με τον ομαδικό βιασμό 17χρονης ‑ «Έγινε με τη θέλησή της», λένε οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα Χτες
Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι - Η 17χρονη κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της και τη βιντεοσκόπηση της ειδεχθούς πράξης

Σκληρό bullying σε 11χρονη από ανηλίκους ‑ Την έβαλαν να γονατίσει και να ζητήσει «συγγνώμη»

Ελλάδα Χτες
Επτά κορίτσια και δύο αγόρια ασκούσαν bullying σε 11χρονη και βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους