E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η απάντηση της Αθήνας στη γκάφα του BBC για τον Παύλο Γλύξμπουργκ

Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου

Δημοσίευση 19/9/2022 | 16:19

Η απάντηση της Αθήνας στη γκάφα του BBC για τον Παύλο Γλύξμπουργκ

Για τη γκάφα του BBC που αποκάλεσε τον Παύλο Γλύξμπουγκ πρίγκιπα διάδοχο της Ελλάδας ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε, «Το Πολιτειακό στη χώρα έχει λυθεί οριστικά με το δημοψήφισμα», και πρόσθεσε: «Το πώς αυτοαποκαλείται κάποιος είναι δικό του θέμα».

Η γκάφα του BBC

Σημειώνεται πως το BBC κάλεσε τον Παύλο Γλύξμπουργκ για να μιλήσει για τη βασίλισσα Ελισάβετ, που ήταν και τρίτη ξαδέρφη του. Ωστόσο το βρετανικό μέσο ενημέρωσης αποφάσισε να του δώσει τον τίτλο του πρίγκιπα, διαδόχου του θρόνου, της Ελλάδας. «Η αυτού εξοχότης, ο πρίγκιπας διάδοχος της Ελλάδας, Παύλος».

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, η φωτογραφία από τη συγκεκριμένη συνέντευξη έκανε τον γύρο του διαδικτύου με τους χρήστες του twitter να ενημερώνουν το έγκυρο – κατά τ΄άλλα- μέσο για το πολίτευμα της Ελλάδας.

Η «ανακήρυξη» του Παύλου σε πρίγκιπα μπορεί να οφείλεται σε γκάφα, μπορεί και στον υπερβάλλοντα ενθουσιασμό από τη διαρκή ενασχόληση γύρω από το βρετανικό στέμμα.

Σε κάθε περίπτωση μετά το BBC και άλλα βρετανικά μέσα επιμένουν να αλλάζουν το πολίτευμα της Ελλάδας.

Η Daily Mail μάλιστα, ενώ αναφέρει ότι ο Παύλος είναι ο γιος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας, δεν πτοείται και τον αποκαλεί πρίγκιπα της χώρας μας, θεωρώντας προφανώς ως ασήμαντη λεπτομέρεια ότι για να υπάρχει διάδοχος του θρόνου θα πρέπει να υπάρχει θρόνος και ότι σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός έχει επιλέξει από τον προηγούμενο αιώνα να στείλει τη βασιλεία στα αζήτητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στα Σπάτα – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής


ΕΚΤΑΚΤΟ E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με δεκάδες πυροσβέστες, αεροσκάφη και ελικόπτερα στην Αττική.

Πότε μια απλή μεταφορά χρημάτων σε συγγενή γίνεται φορολογική παγίδα – Τι ελέγχει η ΑΑΔΕ

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Η ΑΑΔΕ εντείνει τους ελέγχους σε γονικές παροχές, δωρεές και κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς, με πάνω από 1.000 υποθέσεις στο πρόγραμμα ελέγχων για φέτος.

Βανς για τις συνομιλίες ΗΠΑ‑Ιράν: Ποια η επόμενη κίνηση μετά τη «μεγάλη πρόοδο»

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι πυρηνικοί επιθεωρητές πρόκειται να επιστρέψουν σύντομα στο Ιράν, ενώ ανέφερε και πρόταση για τα δεσμευμένα ιρανικά κεφάλαια.

Το απίθανο λάθος του μεταφραστή και η αντίδραση Γιαννακόπουλου και Ομπράντοβιτς: «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα...»

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ομπράντοβιτς και Γιαννακόπουλος κούνησαν το κεφάλι τους και μετά έσκασαν ένα χαμόγελο

Γιατί όλοι φοράνε ροζ παπούτσια στο Μουντιάλ 2026;

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Από τον Εμπαπέ μέχρι τον Γιαμάλ, ένα χρώμα κυριάρχησε στα γήπεδα του τουρνουά και η αιτία είναι πιο στρατηγική από ό,τι φαίνεται.

Πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Σταυρούλας Λεβεντάκη: Τα 4 στοιχεία που «έδειξαν» τον δράστη

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για εμπλοκή του αδελφού του θύματος

Παρουσία δύο ατόμων τελέστηκε η κηδεία του Ντέιβιντ Χόκνεϊ σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο θρύλος της σύγχρονης τέχνης έφυγε από τη ζωή στις 11 Ιουνίου σε ηλικία 88 ετών - Θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη τελετή για τη ζωή και το έργο του στο Λονδίνο την άνοιξη του 2027

Ομπράντοβιτς: «Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη να βρίσκομαι ξανά εδώ»

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του...

Τέλος τα «δωρεάν» πακέτα από Temu και Shein: Πώς τα 3 ευρώ γίνονται 6 και 9 σε κάθε δέμα, δείτε παραδείγματα

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Temu και Shein: Τι αλλάζει από την 1η Ιουλίου στις online αγορές σας και πόσο θα πληρώνετε

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία: Παραιτήθηκε ο Κιρ Στάρμερ

Κόσμος 22.06.2026
Ο Στάρμερ ήταν όλο και πιο απομονωμένος μετά τη νίκη του αντιπάλου του