E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Πάμε για τετραψήφια ποσά στους λογαριασμούς ενέργειας

Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ παραδέχτηκε πως κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική διάλυση αλλά ζήτησε υπομονή από τους πολίτες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/9/2022 | 20:04

Γερμανία: Πάμε για τετραψήφια ποσά στους λογαριασμούς ενέργειας

Αντιμέτωποι ακόμη και με τετραψήφια ποσά στους λογαριασμούς ενέργειας κινδυνεύουν να βρεθούν τους επόμενους μήνες οι καταναλωτές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και παραδέχθηκε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική κατάρρευση «αν και δεν πρέπει να συμβεί αυτό».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον νεανικό τηλεοπτικό σταθμό Funk των ARD και ZDF, ο κ. Χάμπεκ δήλωσε ότι το κόμμα του, οι Πράσινοι, «τα κάνουν όλα καλά, αλλά θα έπρεπε να έχουν λίγη περισσότερη υπομονή», ανέφερε ότι κοιμάται κατά μέσο όρο έξι ώρες, αλλά όταν έχει κυβερνητική επιτροπή δεν κοιμάται καθόλου και εκτίμησε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα των νέων στη Γερμανία είναι η κλιματική αλλαγή. Αν μπορούσε να κρατήσει κάτι από τη ζωή του πριν από την πολιτική, αυτό θα ήταν, δήλωσε, η ανωνυμία, ενώ ως τη χειρότερη πλευρά της δουλειάς του ανέδειξε την πολιτική επικοινωνία.

«Κατά μέσο όρο, οι καταναλωτές πρέπει να περιμένουν αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας από 30 σε 60 λεπτά, αλλά αν είμαστε καλοί και αναθεωρήσουμε το σύστημα, ίσως η κατάσταση να είναι καλύτερη. Με το φυσικό αέριο η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη, απειλούμαστε με τριπλασιασμό ή και τετραπλασιασμό του κόστους», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ και παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει κοινωνική διάλυση. «Πολύς κόσμος έχει εξοργιστεί με το θέμα της εισφοράς φυσικού αερίου», ανέφερε και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απογοήτευση των νέων από την πολιτική της κυβέρνησης για το κλίμα, ζήτησε υπομονή έως το τέλος της νομοθετικής περιόδου, καθώς τώρα, όπως είπε, κυριαρχεί η συζήτηση για την κρίση. Ακόμη και για τη διατήρηση των λιγνιτικών μονάδων σε λειτουργία, ο κ. Χάμπεκ έκανε λόγο για λάθος από την άποψη της πολιτικής για το κλίμα, αλλά αναγκαία”, λόγω των συνθηκών. Αν αντέξουμε αυτόν τον χειμώνα, έχουμε καλές πιθανότητες το καλοκαίρι και τον επόμενο χειμώνα η κατάσταση στη Γερμανία να είναι πολύ πιο εύκολη», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την Ουκρανία, ο κ. Χάμπεκ τάχθηκε και πάλι υπέρ της παράδοσης βαρέων όπλων. «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούμε να λέμε ότι οι Ουκρανοί αγωνίζονται για την ελευθερία στην Ευρώπη και να τους αφήνουμε μόνους», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η στρατιωτική και οικονομική στήριξη της Γερμανίας θα συνεχιστεί.

Ερωτώμενος για ποιον λόγο θα έπρεπε οι νέοι να κοιτάζουν το μέλλον με αισιοδοξία παρά την κρίση, ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στους «δικτάτορες όπως ο Βλαντίμιρ Πούτιν, οι οποίοι δεν θα πέσουν με εκλογές, αλλά θα ανατραπούν και για αυτό φοβούνται». Το αντίθετο είναι το σύστημά μας, σημείωσε, η δημοκρατία, στην οποία πρέπει κανείς να είναι ενεργός, να συμμετέχει, να ψηφίζει. «Κάποιες φορές δεν πάει καλά. Αλλά από τη μία πλευρά έχουμε ένα σύστημα στο οποίο κυριαρχεί ο φόβος και από την άλλη ένα σύστημα στο οποίο υπάρχει θάρρος και ελπίδα για το μέλλον», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε ποια περιοχή έριξε το απόγευμα την περισσότερη βροχή στην Αθήνα

Καιρός Χτες
Το Meteo δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές που δέχθηκαν την περισσότερη βροχή λόγω κακοκαιρίας Byron

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών

Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τη Ferrari την πήραμε από αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου»

Ελλάδα Χτες
Ο Χρήστος Μαγειρίας στάθηκε και στα τυχερά δελτία που κέρδισε - Έκανε λόγο πως πήρε το «πολύ 25 χιλιάρικα»

Eurovision 2026: Το Ισραήλ παραμένει στον διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision Χτες
Αρκετές χώρες θα μποϊκοτάρουν

«Έσκασαν» φρεάτια από τη βροχή στην Καλλιθέα ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Μαγειρίας στη Βουλή: Με λεφτά που μου δώρισε η μάνα μου αγόρασα τη Ferrari

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα του, είπε, τού παραχώρησε το μερίδιό της από απαλλοτρίωση έκτασης - Εχω κερδίσει συνολικά από τζόκερ σε έξι χρόνια 25.000 ευρώ, είπε

«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι»

Κόσμος Χτες
«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι» - Ακαδημαϊκός περιγράφει τις 903 ημέρες αιχμαλωσίας στο Ιράκ

Συγκλονιστικές εικόνες, η ΕΜΑΚ διέσωσε οικογένεια από πλημμυρισμένο δρόμο στη Λακωνία

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμών σε Λακωνία και Δήμο Ανατολικής Μάνης