E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Πάμε για τετραψήφια ποσά στους λογαριασμούς ενέργειας

Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ παραδέχτηκε πως κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική διάλυση αλλά ζήτησε υπομονή από τους πολίτες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/9/2022 | 20:04

Γερμανία: Πάμε για τετραψήφια ποσά στους λογαριασμούς ενέργειας

Αντιμέτωποι ακόμη και με τετραψήφια ποσά στους λογαριασμούς ενέργειας κινδυνεύουν να βρεθούν τους επόμενους μήνες οι καταναλωτές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και παραδέχθηκε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική κατάρρευση «αν και δεν πρέπει να συμβεί αυτό».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον νεανικό τηλεοπτικό σταθμό Funk των ARD και ZDF, ο κ. Χάμπεκ δήλωσε ότι το κόμμα του, οι Πράσινοι, «τα κάνουν όλα καλά, αλλά θα έπρεπε να έχουν λίγη περισσότερη υπομονή», ανέφερε ότι κοιμάται κατά μέσο όρο έξι ώρες, αλλά όταν έχει κυβερνητική επιτροπή δεν κοιμάται καθόλου και εκτίμησε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα των νέων στη Γερμανία είναι η κλιματική αλλαγή. Αν μπορούσε να κρατήσει κάτι από τη ζωή του πριν από την πολιτική, αυτό θα ήταν, δήλωσε, η ανωνυμία, ενώ ως τη χειρότερη πλευρά της δουλειάς του ανέδειξε την πολιτική επικοινωνία.

«Κατά μέσο όρο, οι καταναλωτές πρέπει να περιμένουν αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας από 30 σε 60 λεπτά, αλλά αν είμαστε καλοί και αναθεωρήσουμε το σύστημα, ίσως η κατάσταση να είναι καλύτερη. Με το φυσικό αέριο η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη, απειλούμαστε με τριπλασιασμό ή και τετραπλασιασμό του κόστους», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ και παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει κοινωνική διάλυση. «Πολύς κόσμος έχει εξοργιστεί με το θέμα της εισφοράς φυσικού αερίου», ανέφερε και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απογοήτευση των νέων από την πολιτική της κυβέρνησης για το κλίμα, ζήτησε υπομονή έως το τέλος της νομοθετικής περιόδου, καθώς τώρα, όπως είπε, κυριαρχεί η συζήτηση για την κρίση. Ακόμη και για τη διατήρηση των λιγνιτικών μονάδων σε λειτουργία, ο κ. Χάμπεκ έκανε λόγο για λάθος από την άποψη της πολιτικής για το κλίμα, αλλά αναγκαία”, λόγω των συνθηκών. Αν αντέξουμε αυτόν τον χειμώνα, έχουμε καλές πιθανότητες το καλοκαίρι και τον επόμενο χειμώνα η κατάσταση στη Γερμανία να είναι πολύ πιο εύκολη», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την Ουκρανία, ο κ. Χάμπεκ τάχθηκε και πάλι υπέρ της παράδοσης βαρέων όπλων. «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούμε να λέμε ότι οι Ουκρανοί αγωνίζονται για την ελευθερία στην Ευρώπη και να τους αφήνουμε μόνους», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η στρατιωτική και οικονομική στήριξη της Γερμανίας θα συνεχιστεί.

Ερωτώμενος για ποιον λόγο θα έπρεπε οι νέοι να κοιτάζουν το μέλλον με αισιοδοξία παρά την κρίση, ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στους «δικτάτορες όπως ο Βλαντίμιρ Πούτιν, οι οποίοι δεν θα πέσουν με εκλογές, αλλά θα ανατραπούν και για αυτό φοβούνται». Το αντίθετο είναι το σύστημά μας, σημείωσε, η δημοκρατία, στην οποία πρέπει κανείς να είναι ενεργός, να συμμετέχει, να ψηφίζει. «Κάποιες φορές δεν πάει καλά. Αλλά από τη μία πλευρά έχουμε ένα σύστημα στο οποίο κυριαρχεί ο φόβος και από την άλλη ένα σύστημα στο οποίο υπάρχει θάρρος και ελπίδα για το μέλλον», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος Χτες
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος Χτες
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος Χτες
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα Χτες
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα Χτες
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα Χτες
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος Χτες
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα Χτες
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα Χτες
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων

Η Γροιλανδία απαντά στον Τραμπ για τον ορυκτό της πλούτο: «Κανένα παζάρι χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

Κόσμος Χτες
Η υπουργός Ορυκτών Πόρων της Γροιλανδίας ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, μετά τις επαφές Τραμπ–Ρούτε και τα σενάρια για έλεγχο των φυσικών πόρων του αρκτικού νησιού