E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: «Ανώμαλη προσγείωση» Ερντογάν στην Τουρκία μετά τις πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας

Το παραλήρημα από την πλευρά της Τουρκίας πάντως, συνεχίστηκε και χθες, με την σκυτάλη των προκλήσεων να παίρνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι

Δημοσίευση 16/9/2022 | 08:15

Τουρκία: «Ανώμαλη προσγείωση» Ερντογάν στην Τουρκία μετά τις πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς και κορυφαίοι τούρκοι αξιωματούχοι να συνεχίζουν το μπαράζ των προκλήσεων εναντίον της Ελλάδας, παίζοντας με τη φωτιά στο Αιγαίο, ωστόσο φαίνεται πως στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας, υπάρχουν φωνές που δεν ταυτίζονται με τους λεονταρισμούς του τούρκου προέδρου.

Οι πολεμικές ιαχές Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας τείνουν να γίνουν… ρουτίνα με την Αθήνα να μεγαλώνει καθημερινά την διπλωματική της «ομπρέλα» στέλνοντας ηχηρά μηνύματα υπεράσπισης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Το παραλήρημα από την πλευρά της Τουρκίας πάντως, συνεχίστηκε και χθες, με την σκυτάλη των προκλήσεων να παίρνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι.

Νέο παραλήρημα

Ειδικότερα, αποφάσισε να αναφερθεί με καθυστέρηση στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Παρίσι ο οποίος είχε δηλώσει με νόημα ότι «όσοι λένε ότι θα έρθουν νύχτα στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας. Εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του».

Ο Οκτάι μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος Ερντογάν (AKP), ανέφερε τα εξής: «Ο Μητσοτάκης λέει μην έρχεστε το βράδυ, ελάτε τη μέρα. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα. Θα χιονίσει στα νησιά».

Και προσέθεσε: «Η Ελλάδα προσπαθεί καθημερινά να καταχράται τον εναέριο χώρο μας και τη γαλάζια πατρίδα μας. Εξοπλίζει νησιά με αποστρατικοποιημένο – σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες – καθεστώς. Γίνεται καθημερινά η αιτία για το θάνατο πολλών μωρών με τις οικογένειές τους, σπρώχνοντάς τους πίσω στο Αιγαίο. Πώς γινόμαστε η πλευρά που ανεβάζει την ένταση, όταν λέμε ‘βάλε μυαλό’ και ‘μην ξεχνάς τη Σμύρνη’, σε μια Ελλάδα που ενεργεί έτσι απερίσκεπτα;».

«Ανώμαλη προσγείωση» για Ερντογάν

Αναφορικά ωστοσο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις ακραίες δηλώσεις του πως μπορεί η Τουρκία να έρθει «ξαφνικά ένα βράδυ» στην Ελλάδα, φαίνεται πως έχει μπει στο στόχαστρο μέρους της αντιπολίτευσης αλλά και ισχυρών τουρκικών ΜΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Ερντογάν και ο άνδρας που χάραξαν μαζί την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, διερωτήθηκε αν ο τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να αντιμετωπίσει με το τραγούδι «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» την αλλαγή της ισορροπίας στους αιθέρες με την απόκτηση μαχητικών F-35 από την Ελλάδα.

«Αλλάζει σοβαρά η ισορροπία στους αιθέρες μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα πάρει τα F-35 και θα ενισχύσει περισσότερο την αεροπορία της, ενώ εμείς δεν θα έχουμε F-35. Το F-35 αυτή τη στιγμή διαθέτει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία της αεροπορίας σε όλο τον κόσμο», «θα το αντιμετωπίσετε με το τραγούδι ‘’θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ;’’» είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου που πλέον είναι πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου «Κόμματος του Μέλλοντος».

Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Αντίστοιχες αναφορές γίνονται και σε τουρκικά ΜΜΕ, με αναλυτές να υποστηρίζουν μάλιστα ότι η Άγκυρα ό,τι είναι να κάνει πρέπει να το κάνει τώρα πριν τα πράγματα χειροτερέψουν σε αμυντικό επίπεδο για την Τουρκία.

Αναφέρουν ακόμη ότι τα F-35 μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να φτάσουν στην Τουρκία και να ξαναφύγουν «ξαφνικά ένα βράδυ» χωρίς καν εκείνοι να το αντιληφθούν, καθώς δεν εντοπίζονται από τα ραντάρ.

Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο Σελτσούκ Τεπελι παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Fox: «Αυτή η ιστορία με το ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’ στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Νταβούτογλου με τα F-35 υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα! Επειδή συνέχεια λέμε ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’, μόνο που αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να έρθουν σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας, να επιστρέψουν κι εμείς δεν θα το αντιληφθούμε. Τα ραντάρ δεν το εντοπίζουν ενώ τα F-16. δεν είναι έτσι. Άρα, το ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’ σε εμάς είναι τραγούδι, όμως οι άλλοι θα το κάνουν πραγματικότητα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεκινά σήμερα η εκδίκαση της έφεση της Μαρίν Λεπέν – Κρίνεται το πολιτικό της μέλλον

Κόσμος 13.01.2026
Στο εδώλιο σήμερα για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης

Τζαν Γιαμάν: «Ο τουρκικός τύπος μου φέρεται πάντα άσχημα» ‑ Αφέθηκε ελεύθερος ο γνωστός ηθοποιός

Κόσμος 13.01.2026
Η πρώτη ανάρτηση μετά τη σύλληψή του «Φτερωτού Θεού» στο πλαίσιο έρευνας για ναρκωτικά

Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: «Πουλούσε τα πράγματά της»

Ελλάδα 13.01.2026
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών

Γεωργιάδης για αγρότες: Τον παραδέχομαι τον Μητσοτάκη, έχει δείξει πολύ μεγάλη υπομονή

Πολιτική 13.01.2026
«Αυτό που επιδιώκουν είναι να στείλουμε τα ΜΑΤ για να λένε η κυβέρνηση μας δέρνει»

Ιράν: «Ίσως παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες αυτού του καθεστώτος», εκτιμά ο Μερτς

Κόσμος 13.01.2026
Η χώρα παραμένει αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο καθώς δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο διαδίκτυο εδώ και περισσότερες από 100 ώρες

Γαλλία: Οι αγρότες πολιορκούν ξανά τη Βουλή στο Παρίσι

Κόσμος 13.01.2026
Νέα διαδήλωση κατά της συμφωνίας Mercosur

Ρωσία εναντίον Βαρθολομαίου: Νέα επίθεση με βαριές κατηγορίες και γεωπολιτικό υπόβαθρο

Ελλάδα 13.01.2026
Γιατί επιτέθηκαν για πολλοστή φορά οι Ρώσοι στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Το υπόβαθρο της σύγκρουσης: Η Ουκρανία, η αυτοκεφαλία και ο εκκλησιαστικός χάρτης της Ευρώπης

Ο Τραμπ αυξάνει την πίεση στο Ιράν: Ανακοίνωσε δασμούς 25% σε όποια χώρα συνεργάζεται με την Τεχεράνη

Κόσμος 13.01.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ σφίγγει τον κλοιό και εξετάζει στρατιωτική παρέμβαση στην περίπτωση που χυθεί περισσότερο αίμα διαδηλωτών

Μήνυση κατά του Charlie Hebdo για σκίτσο που σατιρίζει την τραγωδία του Κραν Μοντανά

Κόσμος 13.01.2026
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών