E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: «Ανώμαλη προσγείωση» Ερντογάν στην Τουρκία μετά τις πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας

Το παραλήρημα από την πλευρά της Τουρκίας πάντως, συνεχίστηκε και χθες, με την σκυτάλη των προκλήσεων να παίρνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι

Δημοσίευση 16/9/2022 | 08:15

Τουρκία: «Ανώμαλη προσγείωση» Ερντογάν στην Τουρκία μετά τις πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς και κορυφαίοι τούρκοι αξιωματούχοι να συνεχίζουν το μπαράζ των προκλήσεων εναντίον της Ελλάδας, παίζοντας με τη φωτιά στο Αιγαίο, ωστόσο φαίνεται πως στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας, υπάρχουν φωνές που δεν ταυτίζονται με τους λεονταρισμούς του τούρκου προέδρου.

Οι πολεμικές ιαχές Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας τείνουν να γίνουν… ρουτίνα με την Αθήνα να μεγαλώνει καθημερινά την διπλωματική της «ομπρέλα» στέλνοντας ηχηρά μηνύματα υπεράσπισης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Το παραλήρημα από την πλευρά της Τουρκίας πάντως, συνεχίστηκε και χθες, με την σκυτάλη των προκλήσεων να παίρνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι.

Νέο παραλήρημα

Ειδικότερα, αποφάσισε να αναφερθεί με καθυστέρηση στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Παρίσι ο οποίος είχε δηλώσει με νόημα ότι «όσοι λένε ότι θα έρθουν νύχτα στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας. Εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του».

Ο Οκτάι μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος Ερντογάν (AKP), ανέφερε τα εξής: «Ο Μητσοτάκης λέει μην έρχεστε το βράδυ, ελάτε τη μέρα. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα. Θα χιονίσει στα νησιά».

Και προσέθεσε: «Η Ελλάδα προσπαθεί καθημερινά να καταχράται τον εναέριο χώρο μας και τη γαλάζια πατρίδα μας. Εξοπλίζει νησιά με αποστρατικοποιημένο – σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες – καθεστώς. Γίνεται καθημερινά η αιτία για το θάνατο πολλών μωρών με τις οικογένειές τους, σπρώχνοντάς τους πίσω στο Αιγαίο. Πώς γινόμαστε η πλευρά που ανεβάζει την ένταση, όταν λέμε ‘βάλε μυαλό’ και ‘μην ξεχνάς τη Σμύρνη’, σε μια Ελλάδα που ενεργεί έτσι απερίσκεπτα;».

«Ανώμαλη προσγείωση» για Ερντογάν

Αναφορικά ωστοσο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις ακραίες δηλώσεις του πως μπορεί η Τουρκία να έρθει «ξαφνικά ένα βράδυ» στην Ελλάδα, φαίνεται πως έχει μπει στο στόχαστρο μέρους της αντιπολίτευσης αλλά και ισχυρών τουρκικών ΜΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Ερντογάν και ο άνδρας που χάραξαν μαζί την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, διερωτήθηκε αν ο τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να αντιμετωπίσει με το τραγούδι «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» την αλλαγή της ισορροπίας στους αιθέρες με την απόκτηση μαχητικών F-35 από την Ελλάδα.

«Αλλάζει σοβαρά η ισορροπία στους αιθέρες μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα πάρει τα F-35 και θα ενισχύσει περισσότερο την αεροπορία της, ενώ εμείς δεν θα έχουμε F-35. Το F-35 αυτή τη στιγμή διαθέτει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία της αεροπορίας σε όλο τον κόσμο», «θα το αντιμετωπίσετε με το τραγούδι ‘’θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ;’’» είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου που πλέον είναι πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου «Κόμματος του Μέλλοντος».

Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Αντίστοιχες αναφορές γίνονται και σε τουρκικά ΜΜΕ, με αναλυτές να υποστηρίζουν μάλιστα ότι η Άγκυρα ό,τι είναι να κάνει πρέπει να το κάνει τώρα πριν τα πράγματα χειροτερέψουν σε αμυντικό επίπεδο για την Τουρκία.

Αναφέρουν ακόμη ότι τα F-35 μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να φτάσουν στην Τουρκία και να ξαναφύγουν «ξαφνικά ένα βράδυ» χωρίς καν εκείνοι να το αντιληφθούν, καθώς δεν εντοπίζονται από τα ραντάρ.

Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο Σελτσούκ Τεπελι παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Fox: «Αυτή η ιστορία με το ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’ στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Νταβούτογλου με τα F-35 υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα! Επειδή συνέχεια λέμε ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’, μόνο που αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να έρθουν σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας, να επιστρέψουν κι εμείς δεν θα το αντιληφθούμε. Τα ραντάρ δεν το εντοπίζουν ενώ τα F-16. δεν είναι έτσι. Άρα, το ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’ σε εμάς είναι τραγούδι, όμως οι άλλοι θα το κάνουν πραγματικότητα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λουτράκι: Kαρχαρίας κολυμπάει σε ρηχά νερά δίπλα στην παραλία

Ελλάδα Χτες
Συχνές πλέον οι εμφανίσεις καρχαριών στις ελληνικές θάλασσες κοντά στις ακτές

Τι είναι το flashover που οδήγησε στον όλεθρο του Κραν Μοντανά;

Κόσμος Χτες
Ενώ αρχικά μαρτυρίες ανέφεραν για κερί, για πυροτέχνημα μίλησε αργότερα από την πλευρά του ο Ιταλός πρέσβης

Καιρός: Δυσάρεστα νέα για το 2026 ‑ Αναμένεται να είναι από τις θερμότερες χρονιές της Ιστορίας

Κόσμος Χτες
Η άνοδος της θερμοκρασίας συνδέεται άμεσα με τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Χάος στο Ιράν: Ο λαός στους δρόμους κατά των Αγιατολάχ, τρεις νεκροί και εσωτερικές ρωγμές στο καθεστώς

Κόσμος Χτες
Οι πρώτες κοινωνικές εκρήξεις έκαναν την εμφάνισή τους την περσινή άνοιξη

Πρωτοχρονιάτικος πολιτικός καφές Μητσοτάκη‑Τασούλα στο Κολωνάκι – Με ευχές και συνομιλίες με πολίτες ξεκίνησε το 2026

Πολιτική Χτες
Η παρέα συμπληρώθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη και τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη

Δείτε βίντεο: Η στιγμή που ξεκινάει η φωτιά μέσα στο μπαρ στο Κραν Μοντανά

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 100 τραυματίστηκαν

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: «Σερβιτόρος στους ώμους συναδέλφου του έβαλε φωτιά στο ταβάνι του μπαρ με βεγγαλικό» λέει αυτόπτης μάρτυρας

Κόσμος Χτες
Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για τις στιγμές που προηγήθηκαν της φονικής έκρηξης και πυρκαγιάς με τους 40 νεκρούς

Big‑4: Τα ευρωπαϊκά «διαμάντια» που μας μάγεψαν στη League Stage

Αθλητικά Νέα Χτες
Μια απολαυστική αναδρομή στις κορυφαίες στιγμές των τεσσάρων «μεγάλων» της Super League στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του φετινού χειμώνα

Τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμη και στην Αττική στην είσοδο του 2026 – Πότε ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία

Καιρός Χτες
Παγετός σε πολλές περιοχές, χαμηλές μέγιστες τιμές και ισχυροί βοριάδες, πριν από σταδιακή βελτίωση του καιρού τις επόμενες ημέρες

Έκρηξη σε μπαρ στο θέρετρο σκι Κραν Μοντανά στην Ελβετία: Τουλάχιστον 10 νεκροί, πολλοί τραυματίες

Κόσμος Χτες
Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η έκρηξη και η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκαν από πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια μουσικού event στο δημοφιλές μπαρ Le Constellation

Τρόμος για δύο 13χρονες: Μιλούσαν με Αιγύπτιους στα social media ‑ Λιπόθυμη από χρήση χασίς η μία!

Ελλάδα Προχτές
Απίστευτη τροπή πήρε η γνωριμία δύο νεαρών κοριτσιών μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης