E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: «Ανώμαλη προσγείωση» Ερντογάν στην Τουρκία μετά τις πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας

Το παραλήρημα από την πλευρά της Τουρκίας πάντως, συνεχίστηκε και χθες, με την σκυτάλη των προκλήσεων να παίρνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι

Δημοσίευση 16/9/2022 | 08:15

Τουρκία: «Ανώμαλη προσγείωση» Ερντογάν στην Τουρκία μετά τις πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς και κορυφαίοι τούρκοι αξιωματούχοι να συνεχίζουν το μπαράζ των προκλήσεων εναντίον της Ελλάδας, παίζοντας με τη φωτιά στο Αιγαίο, ωστόσο φαίνεται πως στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας, υπάρχουν φωνές που δεν ταυτίζονται με τους λεονταρισμούς του τούρκου προέδρου.

Οι πολεμικές ιαχές Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας τείνουν να γίνουν… ρουτίνα με την Αθήνα να μεγαλώνει καθημερινά την διπλωματική της «ομπρέλα» στέλνοντας ηχηρά μηνύματα υπεράσπισης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Το παραλήρημα από την πλευρά της Τουρκίας πάντως, συνεχίστηκε και χθες, με την σκυτάλη των προκλήσεων να παίρνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι.

Νέο παραλήρημα

Ειδικότερα, αποφάσισε να αναφερθεί με καθυστέρηση στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Παρίσι ο οποίος είχε δηλώσει με νόημα ότι «όσοι λένε ότι θα έρθουν νύχτα στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας. Εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του».

Ο Οκτάι μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος Ερντογάν (AKP), ανέφερε τα εξής: «Ο Μητσοτάκης λέει μην έρχεστε το βράδυ, ελάτε τη μέρα. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα. Θα χιονίσει στα νησιά».

Και προσέθεσε: «Η Ελλάδα προσπαθεί καθημερινά να καταχράται τον εναέριο χώρο μας και τη γαλάζια πατρίδα μας. Εξοπλίζει νησιά με αποστρατικοποιημένο – σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες – καθεστώς. Γίνεται καθημερινά η αιτία για το θάνατο πολλών μωρών με τις οικογένειές τους, σπρώχνοντάς τους πίσω στο Αιγαίο. Πώς γινόμαστε η πλευρά που ανεβάζει την ένταση, όταν λέμε ‘βάλε μυαλό’ και ‘μην ξεχνάς τη Σμύρνη’, σε μια Ελλάδα που ενεργεί έτσι απερίσκεπτα;».

«Ανώμαλη προσγείωση» για Ερντογάν

Αναφορικά ωστοσο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις ακραίες δηλώσεις του πως μπορεί η Τουρκία να έρθει «ξαφνικά ένα βράδυ» στην Ελλάδα, φαίνεται πως έχει μπει στο στόχαστρο μέρους της αντιπολίτευσης αλλά και ισχυρών τουρκικών ΜΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Ερντογάν και ο άνδρας που χάραξαν μαζί την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, διερωτήθηκε αν ο τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να αντιμετωπίσει με το τραγούδι «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» την αλλαγή της ισορροπίας στους αιθέρες με την απόκτηση μαχητικών F-35 από την Ελλάδα.

«Αλλάζει σοβαρά η ισορροπία στους αιθέρες μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα πάρει τα F-35 και θα ενισχύσει περισσότερο την αεροπορία της, ενώ εμείς δεν θα έχουμε F-35. Το F-35 αυτή τη στιγμή διαθέτει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία της αεροπορίας σε όλο τον κόσμο», «θα το αντιμετωπίσετε με το τραγούδι ‘’θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ;’’» είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου που πλέον είναι πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου «Κόμματος του Μέλλοντος».

Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Αντίστοιχες αναφορές γίνονται και σε τουρκικά ΜΜΕ, με αναλυτές να υποστηρίζουν μάλιστα ότι η Άγκυρα ό,τι είναι να κάνει πρέπει να το κάνει τώρα πριν τα πράγματα χειροτερέψουν σε αμυντικό επίπεδο για την Τουρκία.

Αναφέρουν ακόμη ότι τα F-35 μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να φτάσουν στην Τουρκία και να ξαναφύγουν «ξαφνικά ένα βράδυ» χωρίς καν εκείνοι να το αντιληφθούν, καθώς δεν εντοπίζονται από τα ραντάρ.

Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο Σελτσούκ Τεπελι παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Fox: «Αυτή η ιστορία με το ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’ στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Νταβούτογλου με τα F-35 υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα! Επειδή συνέχεια λέμε ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’, μόνο που αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να έρθουν σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας, να επιστρέψουν κι εμείς δεν θα το αντιληφθούμε. Τα ραντάρ δεν το εντοπίζουν ενώ τα F-16. δεν είναι έτσι. Άρα, το ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’ σε εμάς είναι τραγούδι, όμως οι άλλοι θα το κάνουν πραγματικότητα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας μου είπε ότι θα επέστρεφε στην πολιτική για μεγαλύτερη θέση από αυτή που έφυγε

Πολιτική 26.11.2025
Tι είπε για τον επίμαχο διάλογο ανάμεσα στον Τάιλερ και την Μπέττυ

Στα δικαστήρια Πειραιά η 46χρονη που σκότωσε την πεθερά της στη Σαλαμίνα ‑ Τα στοιχεία που την πρόδωσαν

Ελλάδα 26.11.2025
Η 46χρονη άλλαξε φορά στις κάμερες, αλλά ξέχασε να κλείσει τα μικρόφωνα και η δολοφονία καταγράφηκε ηχητικά - Διαψεύδεται ότι σκότωσε την ηλικιωμένη επειδή νόμιζε ότι την αναγνώρισε

Ιστορική συμφωνία για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων

Οικονομία 26.11.2025
Eπίσημες ανακοινώσεις στις 10:30

ΑΑΔΕ: Eφοριακοί ελέγχουν… εφοριακούς για περίεργες καταθέσεις, ακίνητα και προσαύξηση περιουσίας

Οικονομία 26.11.2025
Ανοιγμα λογαριασμών, οικογενειακές δαπάνες, εμβάσματα και ακίνητα στο νέο έλεγχο της ΑΑΔΕ για τους δικούς της υπαλλήλους

Οργή στις ΗΠΑ για βίντεο με «δασκάλα της χρονιάς» να χτυπάει με ζώνη τον γιο της

Κόσμος 26.11.2025
Το βίντεο δημοσίευσε ο 24χρονος γιος της όταν του το έστειλε ένα από τα αδέλφια του

Φρίκη στον Εύοσμο: Ζευγάρι εξέτρεφε 51 γάτες για να τις φάει! – «Θα λυθεί το πρόβλημα της ασιτίας»

Ελλάδα 26.11.2025
Τις απελευθέρωσαν μετά από επέμβαση της αστυνομίας

Black Friday και Cyber Monday: Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για ψηφιακές απάτες που αδειάζουν λογαριασμούς

Οικονομία 26.11.2025
Η πιο διαδεδομένη μέθοδος εξαπάτησης είναι το skimming - Συμβουλές στους καταναλωτές για ασφαλείς αγορές

Δημογραφική βόμβα στο Ασφαλιστικό: Πόσο αλλάζει η αναλογία εργαζομένων–συνταξιούχων ως το 2050

Οικονομία 26.11.2025
Στα 3 εκατ. οι συνταξιούχοι έως το 2050 από 2,5 εκατ. σήμερα - Στο 1,23 προς 1 σε 25 χρόνια η αναλογία ασφαλισμένων προς συνταξιούχους

Λουτράκι: «Συμφωνώ με τη μητέρα μου» λέει η κόρη της δασκάλας που κατήγγειλε 6χρονο

Ελλάδα 26.11.2025
Η γυναίκα φαίνεται να επηρεαζόταν σχεδόν ολοκληρωτικά από τους πνευματικούς της