E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΔΕΘ: Ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας»

Στις 13:00 η συνέντευξη Τύπου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/9/2022 | 11:59

ΔΕΘ: Ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας»

Την πολιτική ατζέντα με βάση την οποία θα οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές και οι πολίτες θα αποφασίσουν σε ποιον θα εμπιστευτούν «το τιμόνι της χώρας» για την επόμενη τετραετία έθεσε από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρουσιάζοντας το έργο της κυβέρνησης του την τριετία που πέρασε, καταγράφοντας τις προκλήσεις και τους κινδύνους με τους οποίους θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα τους επόμενους μήνες και χρόνια και περιγράφοντας τις δικές του προτεραιότητες έθεσε το κυρίαρχο διακύβευμα: «Ή συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω! Όταν έρθει η ώρα, δε θα εκλέξουμε μόνο κυβέρνηση. Αλλά και κυβερνήτη του τόπου μας». Απάντησε με αυτό τον τρόπο και στα όσα διακινούνται για κυβέρνηση χωρίς τον ίδιο πρωθυπουργό ακόμα και αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η σύγκριση των δικών του πεπραγμένων με του προκατόχου του στην πρωθυπουργία γέρνει την πλάστιγγα προς το μέρος του και επιζητεί η σύγκρουση στην οποία έχει οδηγηθεί η πολιτική ζωή να γίνει στο πεδίο της αντιμετώπισης των κρίσεων, της διαχειριστικής ικανότητας και του σχεδίου για την πρόοδο της χώρας. «Ή συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω! Ή χτίζουμε πάνω στα θεμέλια μιας Ελλάδας πρωταγωνιστή στην Ευρώπη με σταθερούς φίλους, ή αφήνουμε την τύχη μας στο άγνωστο. Και τη χώρα έρμαιο στις θύελλες των παγκόσμιων ανταγωνισμών. Με λίγα λόγια: Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε μια δεύτερη φορά στη συμφορά!», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πιάστηκαν στα χέρια μετά από τροχαίο – Συνελήφθη 25χρονος

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο συλληφθείς φέρεται από κοινού με τον συνεπιβάτη του να επιτέθηκαν σε 20χρονο

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 16χρονος που κατανάλωσε αλκοόλ σε μπαρ στα Λαδάδικα

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος τα ξημερώματα

Γιατί χιόνισε τον Μάιο;

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Το ακραίο φαινόμενο των τελευταίων 40 ετών που «ανατρέπει» τα δεδομένα του καιρού στην Ευρώπη

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές, αλλά παραμένουν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι

Οικονομία 04.05.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τα πλοία που έχουν παγιδευτεί στα Στενά του Ορμούζ

Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione, Γιάννης Κολοτούρας, σε ηλικία 48 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Θλίψη στον χώρο της ελληνικής μόδας

Σκηνές χάους στη Νέα Υόρκη: Οδηγοί πήγαιναν αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα

Κόσμος 04.05.2026
Το κυκλοφοριακό χάος προκλήθηκε από τις ρυθμίσεις για τον ετήσιο ποδηλατικό γύρο «TD Five Boro Bike Tour»

Συναγερμός στο Κρεμλίνο για ενδεχόμενη δολοφονία και πραξικόπημα σε βάρος του Πούτιν

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας και ο ρόλος του Σοϊγκού