E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρήτη: Σοκάρει το βίντεο της επίθεσης στους Γερμανούς τουρίστες

Έτσι γλίτωσαν τα χειρότερα οι γερμανοί τουρίστες από τη μανία των νταήδων Κρητικών

Δημοσίευση 24/8/2022 | 08:33

Κρήτη: Σοκάρει το βίντεο της επίθεσης στους Γερμανούς τουρίστες

Ανακουφισμένη είναι η οικογένεια των τουριστών από τη Γερμανία μετά τη σύλληψη των δύο δραστών της εις βάρος τους επίθεσης στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου στην Κρήτη την προηγούμενη Παρασκευή.

«Νιώθουμε ανακούφιση, επειδή είναι ένα μέτρο ασφαλείας για εμάς, για να βγούμε έξω, θα νοικιάσουμε μηχανάκια να κάνουμε τις διακοπές μας, αλλά είναι ένα μέτρο ασφαλείας και για την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους που ζουν στην Κρήτη», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κρις ένας από τους Γερμανούς τουρίστες που δέχτηκαν επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την παράδοσή τους χθες τα ξημερώματα, ο 38χρονος οδηγός παραμένει προφυλακισμένος, ενώ ο 36χρονος συνεπιβάτης του αφέθηκε ελεύθερος καθώς τον βάραιναν μόνο πλημελληματικές πράξεις. Ο πρώτος εκτός από το γεγονός πως αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζει ότι οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που τους επιτέθηκαν με γροθιές προκαλώντας τους τραύματα στο πρόσωπο. Μάλιστα, παρουσίασε και ιατρική γνωμάτευση για το σπασμένο του διάφραγμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ οι Γερμανοί διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των Κρητικών. «Αυτός ξεκίνησε τον καυγά, αυτός μου έδωσε μπουνιά από το παράθυρο, συνεπώς αυτός προκάλεσε το περιστατικό», λέει ο Κρις, ενώ ο Μάικ προσέθεσε: «Έπρεπε να το διαχειριστώ, προσπάθησα να βοηθήσω την οικογένειά μου, να σώσω την οικογένειά μου εκείνη τη στιγμή, η αδερφή μου άρχισε να ουρλιάζει».


Οι δύο κατηγορούμενοι έκαναν μήνυση σε βάρος των Γερμανών για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε κανένα μαχαίρι στο περιστατικό. Από την πλευρά του ο Διονύσης Βέρρας, δικηγόρος των κατηγορουμένων, δήλωσε: «Σαν πραγματικό περιστατικό το μαχαίρι δεν έχει λάβει χώρα, δεν έχει συμβεί, δεν έχει βρεθεί κανένα μαχαίρι. Πρόκειται για μία δίωξη υπερβολική και για ένα συμβάν που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

«Υπήρχε μαχαίρι, ελπίζω οι ντόπιοι να το είδαν, υπήρχαν μάρτυρες, υπήρχαν πολλοί ντόπιοι στην περιοχή που είδαν το συμβάν», αναφέρει ο Γερμανός τουρίστας Κρις.

Το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

Η ΕΡΤ έβγαλε χθες στο φως της δημοσιότητας και βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης των δύο Κρητικών στους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, αρχικά το φορτηγάκι των Κρητικών κλείνει από δεξιά το αυτοκίνητο των τουριστών και πέφτει πάνω τους και στη συνέχεια όταν αυτοί προσπαθούν να το αποφύγουν και να απομακρυνθούν, το ημιφορτηγό κάνει όπισθεν και στην κυριολεξία καβαλάει πάνω στο καπό του λευκού αυτοκινήτου των Γερμνανών.

Στη συνέχεια ακολουθεί ο διαπληκτισμός, με τους περαστικούς να τρέχουν, άλλοι να τους χωρίσουν και άλλοι φοβισμένοι να απομακρυνθούν από την περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!