E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προβλέψεις σοκ για την Βρετανία λόγω της ενεργειακής κρίσης

Φοβούνται ακόμη και θανάτους από το κρύο στα σπίτια

Δημοσίευση 19/8/2022 | 15:56

Προβλέψεις σοκ για την Βρετανία λόγω της ενεργειακής κρίσης

Η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με «ανθρωπιστική κρίση» φέτος τον χειμώνα όταν τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα θα πρέπει να λάβουν δύσκολες αποφάσεις λόγω των πολύ υψηλών τιμών της ενέργειας, προειδοποίησε η Συνομοσπονδία του NHS κάνοντας λόγο για «πρωτόγνωρο» κίνδυνο θανάτου λόγω του κρύου στα σπίτια.

«Η χώρα είναι αντιμέτωπη με ανθρωπιστική κρίση», δήλωσε ο Μάθιου Τέιλορ επικεφαλής της Συνομοσπονδίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας, η οποία εκπροσωπεί οργανώσεις του υγειονομικού τομέα.

Ο πιο δύσκολος χειμώνας για το Σύστημα Υγείας

«Πολλοί άνθρωποι θα αναγκαστούν να κάνουν μια φρικτή επιλογή μεταξύ του να παραλείψουν γεύματα για να ζεστάνουν τα σπίτια τους και του να ζούνε στο κρύο, την υγρασία και σε πολύ δυσάρεστες συνθήκες», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του.

Η κατάσταση αυτή ενδέχεται να προκαλέσει την εμφάνιση ασθενειών του αναπνευστικού, ψυχικών ασθενειών και να επιδεινώσει τις προοπτικές ζωής των παιδιών, πρόσθεσε ο Τέιλορ.

Η εμφάνιση των ασθενειών αυτών θα συμβεί «την ώρα που το NHS είναι πιθανό να ζήσει τον πιο δύσκολο χειμώνα στην ιστορία του», κατήγγειλε.

Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ο Τέιλορ, «έρευνες δείχνουν ότι η αποτυχία να ζεστάνουμε τα σπίτια μας μπορεί να προκαλέσει επιπλέον 10.000 θανάτους ετησίως. Αυτό συμβαίνει σε μια κανονική χρονιά. Και γνωρίζουμε ότι η πίεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη για τους ανθρώπους και, αν δεν κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε τους πολίτες να αντιμετωπίσουν το ενεργειακό κόστος, πρωτόγνωρος αριθμός ανθρώπων δεν θα μπορεί να ζεστάνει στα σπίτια του».

Τα μέτρα από την κυβέρνηση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αντιστέκεται στις εκκλήσεις να στηρίξει περισσότερο τα νοικοκυριά ώστε να αντιμετωπίσουν το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος διαβίωσης, επιμένοντας ότι θα αφήσει τις μεγάλες οικονομικές αποφάσεις για τον επόμενο πρωθυπουργό που θα αναλάβει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει ήδη τα νοικοκυριά με το πακέτο των 37 δισεκ. λιρών που ανακοίνωσε τον Μάιο για την αντιμετώπιση του κόστους διαβίωσης και επίσης εργάζεται για να ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας.

Το μέσο ποσό που δαπανά ένα νοικοκυριό για την ενέργεια – ηλεκτρικό ρεύμα και αέριο– αναμένεται να διπλασιαστεί ξανά ως τον Ιανουάριο του 2023 ξεπερνώντας τις 4.000 λίρες, γεγονός που θα επιδεινώσει και τον πληθωρισμό ο οποίος έφτασε τον Ιούλιο το 10%

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ.

Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Στόχος ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ντογιάκος

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο αλλοδαπός τέθηκε υπό παρακολούθηση από το ελληνικό FBI και συνελήφθη αμέσως μετά την παραλαβή της χειροβομβίδας, ενώ η υπόθεση συνδέεται με έγκλειστο σε φυλακή.

Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).

CL‑415: Γιατί η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ισπανία και όχι στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας rescEU καθορίζει πού στέλνονται τα μέσα - η Ελλάδα είχε ήδη συνδράμει τη Γαλλία με επίγειες δυνάμεις.

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υψηλού επιπέδου με υπουργούς Αμυνας και στρατιωτικούς διοικητές, ενώ ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία: «Πέρα από τις δυνατότητες κατάσβεσης»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Πάνω από 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, η Ισπανία κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Γαλλία εκκένωσε ολόκληρη τη χερσόνησο Cap Ferret.

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο ‑ Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας.