E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προβλέψεις σοκ για την Βρετανία λόγω της ενεργειακής κρίσης

Φοβούνται ακόμη και θανάτους από το κρύο στα σπίτια

Δημοσίευση 19/8/2022 | 15:56

Προβλέψεις σοκ για την Βρετανία λόγω της ενεργειακής κρίσης

Η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με «ανθρωπιστική κρίση» φέτος τον χειμώνα όταν τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα θα πρέπει να λάβουν δύσκολες αποφάσεις λόγω των πολύ υψηλών τιμών της ενέργειας, προειδοποίησε η Συνομοσπονδία του NHS κάνοντας λόγο για «πρωτόγνωρο» κίνδυνο θανάτου λόγω του κρύου στα σπίτια.

«Η χώρα είναι αντιμέτωπη με ανθρωπιστική κρίση», δήλωσε ο Μάθιου Τέιλορ επικεφαλής της Συνομοσπονδίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας, η οποία εκπροσωπεί οργανώσεις του υγειονομικού τομέα.

Ο πιο δύσκολος χειμώνας για το Σύστημα Υγείας

«Πολλοί άνθρωποι θα αναγκαστούν να κάνουν μια φρικτή επιλογή μεταξύ του να παραλείψουν γεύματα για να ζεστάνουν τα σπίτια τους και του να ζούνε στο κρύο, την υγρασία και σε πολύ δυσάρεστες συνθήκες», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του.

Η κατάσταση αυτή ενδέχεται να προκαλέσει την εμφάνιση ασθενειών του αναπνευστικού, ψυχικών ασθενειών και να επιδεινώσει τις προοπτικές ζωής των παιδιών, πρόσθεσε ο Τέιλορ.

Η εμφάνιση των ασθενειών αυτών θα συμβεί «την ώρα που το NHS είναι πιθανό να ζήσει τον πιο δύσκολο χειμώνα στην ιστορία του», κατήγγειλε.

Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ο Τέιλορ, «έρευνες δείχνουν ότι η αποτυχία να ζεστάνουμε τα σπίτια μας μπορεί να προκαλέσει επιπλέον 10.000 θανάτους ετησίως. Αυτό συμβαίνει σε μια κανονική χρονιά. Και γνωρίζουμε ότι η πίεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη για τους ανθρώπους και, αν δεν κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε τους πολίτες να αντιμετωπίσουν το ενεργειακό κόστος, πρωτόγνωρος αριθμός ανθρώπων δεν θα μπορεί να ζεστάνει στα σπίτια του».

Τα μέτρα από την κυβέρνηση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αντιστέκεται στις εκκλήσεις να στηρίξει περισσότερο τα νοικοκυριά ώστε να αντιμετωπίσουν το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος διαβίωσης, επιμένοντας ότι θα αφήσει τις μεγάλες οικονομικές αποφάσεις για τον επόμενο πρωθυπουργό που θα αναλάβει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει ήδη τα νοικοκυριά με το πακέτο των 37 δισεκ. λιρών που ανακοίνωσε τον Μάιο για την αντιμετώπιση του κόστους διαβίωσης και επίσης εργάζεται για να ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας.

Το μέσο ποσό που δαπανά ένα νοικοκυριό για την ενέργεια – ηλεκτρικό ρεύμα και αέριο– αναμένεται να διπλασιαστεί ξανά ως τον Ιανουάριο του 2023 ξεπερνώντας τις 4.000 λίρες, γεγονός που θα επιδεινώσει και τον πληθωρισμό ο οποίος έφτασε τον Ιούλιο το 10%

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυρκαγιά καταστρέφει κτήριο στο Μανχάταν: Πυκνό σύννεφο καπνού πάνω από τη συνοικία της Νέας Υόρκης

Κόσμος Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον τελευταίο όροφο ενός εξαώροφου κτιρίου, στη συνοικία Απερ Γουέστ Σάιντ

Διορία Τραμπ στον Ζελένσκι για να απαντήσει για το σχέδιο, λένε οι FT: Πιέζει για συμφωνία ως τα Χριστούγεννα

Κόσμος Χτες
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στην αμερικανική πλευρά ότι χρειάζεται χρόνο για να συμβουλευτεί τους Ευρωπαίους συμμάχους

Πληθαίνουν τα σενάρια στην Τουρκία για πόλεμο με το Ισραήλ: Πώς εμπλέκουν Ελλάδα και Κύπρο

Ελλάδα Χτες
Όταν η Τουρκία βλέπει παντού «εχθρούς»: Η Ελλάδα και η Κύπρος ξαφνικά γίνονται YPG

Ζωγράφου: Στο νοσοκομείο οδηγός λεωφορείου μετά από ξυλοδαρμό ‑ «Αρχισε να με χτυπά»

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, για πρώτες βοήθειες

Στο «μικροσκόπιο» 1.469 εφοριακοί

Ελλάδα Χτες
Η ΑΑΔΕ ερευνά περιουσίες και κινήσεις λογαριασμών

Μίνα Αρναούτη: «Έχω κάνει 17 χειρουργεία» ‑ «Ο Παντελίδης όταν βγήκε από το σπίτι ήταν μια χαρά»

Ελλάδα Χτες
Οι τίτλοι τέλους στην πολυσυζητημένη υπόθεση έμελλε να πέσουν σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια μετά το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη

Θλίψη στη Λάρισα: Πέθανε ξαφνικά ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Βασίλης Βάιλας

Ελλάδα Χτες
Ο Βασίλης Βάιλας μεγάλωσε πολλές γενιές μέσα από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές

Χολαργός: Τα μηνύματα του ανήλικου με την 20χρονη κοπέλα πριν το μοιραίο ραντεβού

Ελλάδα Χτες
Για να τον προσεγγίσουν οι δράστες του έστησαν μια παγίδα, χρησιμοποιώντας την 20χρονη κοπέλα ως δόλωμα.

Επίθεση Τραμπ κατά της Ευρώπης: Η ήπειρος αποσυντίθεται και οι ηγέτες της είναι αδύναμοι

Κόσμος Χτες
Σκληρή επίθεση του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη σε συνέντευξη στο Politico