E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φινλανδία: Η Σάνα Μαρίν δέχεται να κάνει τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών μετά τον σάλο για τα πάρτι

Η Φινλανδή πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι είχε πιεί αλκοόλ, διαψεύδοντας όμως ότι είχε πάρει ναρκωτικά ή ότι ήταν μάρτυρας χρήσης

Δημοσίευση 18/8/2022 | 21:37

Φινλανδία: Η Σάνα Μαρίν δέχεται να κάνει τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών μετά τον σάλο για τα πάρτι

Η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μάριν, 36 ετών, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα την πείραζε διόλου να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, μετά την προβολή βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου διακρίνεται να χορεύει σε πάρτυ και το οποίο έδωσε αφορμή για φήμες για κατανάλωση ναρκωτικής ουσίας.

"Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Δεν έκανα χρήση ναρκωτικών, και συνεπώς, δεν έχω πρόβλημα να κάνω τεστ", δήλωσε στον Τύπο η Σάνα Μάριν, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP).

Το βίντεο που δείχνει την πρωθυπουργό να χορεύει με μια παρέα, κυκλοφόρησε ευρύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημοσιοποιήθηκε από αρκετά μέσα ενημέρωσης.

"Αυτά τα βίντεο είναι ιδιωτικά, μαγνητοσκοπήθηκαν σε ιδιωτικούς χώρους", πρόσθεσε η πρωθυπουργός. "Περνούσα μια βραδιά με φίλους", εξήγησε.

Ο τρόπος που χόρευε η Μάριν επικρίθηκε από ορισμένους που έκριναν ανάρμοστη τη συμπεριφορά αυτή για μια πρωθυπουργό, ενώ άλλοι έκριναν ότι είχε δικαίωμα να διασκεδάσει με φίλους σε ένα ιδιωτικό πάρτυ.

Πολύ αμφιλεγόμενες φήμες κυκλοφόρησαν επίσης σε σχέση με δηλώσεις που έγιναν από πρόσωπα που δεν κατονομάζονται για τις ναρκωτικές ουσίες. Ο βουλευτής Μίκο Κάρνα του Κόμματος Κέντρου, το οποίο ανήκει στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό την Μάριν, δήλωσε σήμερα σε μήνυμά του στο Twitter ότι "θα ήταν φρόνιμο" η πρωθυπουργός να υποβληθεί "οικειοθελώς σε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών".

Η Μάριν δήλωσε ότι είχε πιεί αλκοόλ σε εκείνο το πάρτυ, διαψεύδοντας παράλληλα ότι είχε πάρει ναρκωτικά ή ότι ήταν μάρτυρας χρήσης ναρκωτικών από πρόσωπα που συμμετείχαν στο πάρτυ. Ο Άντι Λίντμαν, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SDP, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίου του κόμματός του σήμερα ότι η πρωθυπουργός είχε τη στήριξη τους. "Δεν βλέπω μεγάλο πρόβλημα το να χορεύει η Μάριν με φίλους σε μια ιδιωτική εκδήλωση", δήλωσε.

Όσο για το τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών, αυτή είναι που θα το κρίνει, πρόσθεσε ο Λίντμαν. Η Μάριν, η νεότερη αρχηγός κυβέρνησης παγκοσμίως όταν ανήλθε στον πρωθυπουργικό θώκο το 2019, έχει ήδη δεχθεί πυρά για εορταστικές βραδιές στην επίσημη κατοικία της. Τον Δεκέμβριο του 2021, η Μάριν είχε επικριθεί γιατί χόρευε μέχρι το ξημέρωμα ενώ είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα της Covid-19. Σύμφωνα με δημοσκόπηση τότε για το δίκτυο MTV3, τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων είχαν εκτιμήσει ότι η εορταστική έξοδος της Μάριν ήταν "μεγάλο λάθος".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left Χτες
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

Ελλάδα Χτες
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.