E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο ηθοποιός Τζανάτος Τσιμάρας

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Δημοσίευση 18/8/2022 | 13:01

Πέθανε ο ηθοποιός Τζανάτος Τσιμάρας

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τζανάτος Τσιμάρας. Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, Νίκος Διαμαντής, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Έφυγε αλλά θα είναι μαζί μας. Καλό κατευόδιο Τσιμάρα γενναίε»

Ο Τσιμάρας Τζανάτος γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου (Σχολή Σταυράκου), Θέατρο (Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη) και Ιστορία της Τέχνης (Ε. Βακαλό).

Δούλεψε αρχικά σαν ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Από τα μέσα του ΄90 αποσύρθηκε για να επιστρέψει το 2012 -κατ΄ εξαίρεση- επί σκηνής.

Παράλληλα, από το 1985 εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός μουσικών εκπομπών και λόγου (Ράδιο 5, Τικ-Τακ FM, ΕΡΑ 2, ΕΡα Sport, Planet) αλλά και ως δημοσιογράφος σε έντυπα και περιοδικά (Εξουσία, Κλικ, Metropolis Press, Music.gr, κ.ά). Ασχολήθηκε με το σενάριο και την στιχουργία/ποίηση. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση είτε στην αρχισυνταξία εκπομπών είτε ως κειμενογράφος ( Εκατομμυριούχος, Αδύναμος Κρίκος, κ.ά).

Ως θεατρικός συγγραφέας εμφανίστηκε το 2004 με το κείμενο Έξοδος στο έργο «Ονείρου Οδύσσεια» (Δ. Δημητριάδη, Ν. Δήμου, Μ. Πολιτοπούλου, Ε. Πέγκα) που ανέβηκε στο Κ.Θ.Β.Ε (εκδ. Univercity Press) και το Μαζί Ποτέ το 2009 στο Κινητήρας Studio (βασισμένο στην ταινία του Φατίχ Ακίν Gegen die Wand/Head On), και τα δύο σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη και την ομάδα DameBlanche.

Tον Μάιο του 2013 παρουσιάστηκε στις «Αναγνώσεις» του Εθνικού Θεάτρου το έργο του Εκκρεμότητα σε σκηνοθεσία Βασίλη Νούλα με την ομάδα Nova Melancholia.

Τον Δεκέμβριο του 2013 σε επαφή με κρατουμένους οροθετικούς και χρήστες των φυλακών Κορυδαλλού και την Μ.Κ.Ο ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΩ, παρουσιάστηκε το έργο του Κ, που γράφτηκε για να παιχτεί από τους ίδιους τους κρατούμενους στον χώρο της φυλακής.

Τον Μάρτιο του 2014 η Εκκρεμότητα παρουσιάστηκε στο Λονδίνο από το Theater Lab Company της Αναστασίας Ρεβή σε μετάφραση Έλσης Σακελλαρίδου με τον τίτλο Suspense σε σκηνοθεσία Jason Warren σε μορφή μονολόγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον αγροτοσυνδικαλιστή, η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης

Ελλάδα Χτες
Η σπουδή ενοχοποίησης του Κώστα Ανεστίδη για δύο κακουργήματα, ενώ η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης μάλλον δικαιώνει όσους μιλούν για προφανή σκοπιμότητα ανάδειξης του θέματος, εις βάρος των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Τέμπη: «Δεν τρομοκρατούμαστε, δε σταματάμε»: Ανακοίνωση‑καταπέλτης από τον Σύλλογο Συγγενών για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ

Ελλάδα Χτες
«Η σημειολογία της συγκυρίας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι απέναντί μας έχουμε ένα εχθρικό κράτος».

Ανοιξαν οι αγρότες τις σήραγγες στα Τέμπη, η Τροχαία εκτρέπει τα ΙΧ – Οι επόμενες κινήσεις τους

Ελλάδα Χτες
«Δεν απαντάνε στα αιτήματά μας και γι` αυτό αναμένουμε όπως βλέπετε μαχητικά, δυναμικά και συνεχίζουμε τον αγώνα».

Ανεστίδης: Δεν έχουν δεσμευτεί τα χρήματά μου – Έδειξε on κάμερα αποδεικτικά ανάληψης από τράπεζα

Ελλάδα Χτες
Ο Κώστας Ανεστίδης καταγγέλλει επίσης ότι δεχόταν τηλεφωνήματα από το Μαξίμου ώστε να βρεθεί μία δίαυλος επικοινωνίας για να υποχωρήσουν τα μπλόκα

Λαμία: Ανδρας κλειδώθηκε στο σπίτι του και άνοιξε φιάλη υγραερίου

Ελλάδα Χτες
Εκκενώθηκαν τα κοντινά διαμερίσματα, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του.

Απολύθηκε ο Στέφανος Παπαδόπουλος, που έκανε μήνυση στον Γιώργο Μαζωνάκη, από το νυχτερινό κέντρο που εργαζόταν

Ελλάδα Χτες
«Νομίζω ότι κάποιοι τον βάλανε να τα πει, πήγε να κάνει κακό στο μαγαζί» υποστηρίζει ο επιχειρηματίας που τον απέλυσε

Από την τραγωδία στις σαμπάνιες: Χωριό στην Ισπανία που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές κέρδισε 468 εκατ. ευρώ στο λαχείο

Κόσμος Χτες
Το χριστουγεννιάτικο λαχείο El Gordo μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια – Πιστεύουν ότι αν το αγοράσει τόπος που υπέστη συμφορά θα είναι κερδοφόρο, γιατί την ατυχία ακολουθεί η καλή τύχη

«Παιδί μου, σου είπα ψέματα»: Σπαρακτική επιστολή εκπαιδευτικού για τα παιδιά που θα περάσουν τα Χριστούγεννα μόνα τους στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
«Θυμάμαι μόνο που σου έκανα παρατήρηση γιατί χοροπηδούσες λάθος στην πρόβα. «Χοροπηδούσες λάθος» τι οξύμωρο!»

Πέθανε ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» Chris Rea

Κόσμος Χτες
Η χαρακτηριστική βραχνή φωνή του και το παίξιμό του στην κιθάρα έχουν μείνει αξέχαστα σε τραγούδια

Δεκάδες σκελετοί ανακαλύφθηκαν σε μεσαιωνικό νεκροταφείο εκτελεσμένων εγκληματιών της Αγγλίας

Κόσμος Χτες
Αρκετοί σκελετοί βρέθηκαν με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη

Κινδυνεύουν οι τάρανδοι του Αγιου Βασίλη;

Κόσμος Χτες
Οι λύκοι αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τους ταράνδους της Φινλανδίας και πλήττουν τα κοπάδια των ντόπιων

Παναθηναϊκός: Το βίντεο από την εγκατάσταση της πρώτης κερκίδας του γηπέδου στον Βοτανικό

Αθλητικά Νέα Χτες
Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού αρχίζει να παίρνει σιγά, σιγά σάρκα και οστά