E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο ηθοποιός Τζανάτος Τσιμάρας

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Δημοσίευση 18/8/2022 | 13:01

Πέθανε ο ηθοποιός Τζανάτος Τσιμάρας

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τζανάτος Τσιμάρας. Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, Νίκος Διαμαντής, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Έφυγε αλλά θα είναι μαζί μας. Καλό κατευόδιο Τσιμάρα γενναίε»

Ο Τσιμάρας Τζανάτος γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου (Σχολή Σταυράκου), Θέατρο (Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη) και Ιστορία της Τέχνης (Ε. Βακαλό).

Δούλεψε αρχικά σαν ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Από τα μέσα του ΄90 αποσύρθηκε για να επιστρέψει το 2012 -κατ΄ εξαίρεση- επί σκηνής.

Παράλληλα, από το 1985 εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός μουσικών εκπομπών και λόγου (Ράδιο 5, Τικ-Τακ FM, ΕΡΑ 2, ΕΡα Sport, Planet) αλλά και ως δημοσιογράφος σε έντυπα και περιοδικά (Εξουσία, Κλικ, Metropolis Press, Music.gr, κ.ά). Ασχολήθηκε με το σενάριο και την στιχουργία/ποίηση. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση είτε στην αρχισυνταξία εκπομπών είτε ως κειμενογράφος ( Εκατομμυριούχος, Αδύναμος Κρίκος, κ.ά).

Ως θεατρικός συγγραφέας εμφανίστηκε το 2004 με το κείμενο Έξοδος στο έργο «Ονείρου Οδύσσεια» (Δ. Δημητριάδη, Ν. Δήμου, Μ. Πολιτοπούλου, Ε. Πέγκα) που ανέβηκε στο Κ.Θ.Β.Ε (εκδ. Univercity Press) και το Μαζί Ποτέ το 2009 στο Κινητήρας Studio (βασισμένο στην ταινία του Φατίχ Ακίν Gegen die Wand/Head On), και τα δύο σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη και την ομάδα DameBlanche.

Tον Μάιο του 2013 παρουσιάστηκε στις «Αναγνώσεις» του Εθνικού Θεάτρου το έργο του Εκκρεμότητα σε σκηνοθεσία Βασίλη Νούλα με την ομάδα Nova Melancholia.

Τον Δεκέμβριο του 2013 σε επαφή με κρατουμένους οροθετικούς και χρήστες των φυλακών Κορυδαλλού και την Μ.Κ.Ο ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΩ, παρουσιάστηκε το έργο του Κ, που γράφτηκε για να παιχτεί από τους ίδιους τους κρατούμενους στον χώρο της φυλακής.

Τον Μάρτιο του 2014 η Εκκρεμότητα παρουσιάστηκε στο Λονδίνο από το Theater Lab Company της Αναστασίας Ρεβή σε μετάφραση Έλσης Σακελλαρίδου με τον τίτλο Suspense σε σκηνοθεσία Jason Warren σε μορφή μονολόγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ιράν μπλόκαρε και το Starlink: Χάνει 1,56 εκατομμύρια δολάρια κάθε ώρα χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο

Κόσμος 12.01.2026
Τελευταία φορά, που έγινε κάτι αντίστοιχο ήταν κατά τον πόλεμο με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Χρησιμοποίησαν μυστικό όπλο στη Βενεζουέλα; ‑ Καταγγελίες για αιμορραγικά συμπτώματα

Κόσμος 12.01.2026
Ερωτηματικά από την ανάρτηση της Καρολάιν Λέβιτ

Αποζημίωση περίπου 150.000 ευρώ στον πατέρα της δoλoφovημένης Δώρας Ζέμπερη από τον Δήμο Αθηναίων

Ελλάδα 12.01.2026
Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας

Mattel: Βγάζει στην αγορά μία Barbie με αυτισμό – Πώς την σχεδίασε

Κόσμος 12.01.2026
Στόχος είναι να προωθήσει την αποδοχή της διαφορετικότητας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβολή στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ελλάδα 12.01.2026
Για την υπόθεση η κατηγορούμενη έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη

Τραγωδία με νοεγέννητο βρέφος: Δεν τα κατάφερε μετά από αεροδιακομιδή από τη Ρόδο στο Ηράκλειο

Ελλάδα 12.01.2026
Το νεογέννητο έχασε τη μάχη για τη ζωή παρά τις προσπάθειες των γιατρών, σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένειά του

Θρίλερ στην Πάτρα με την εξαφάνιση της Λόρας ‑ Μαρτυρίες για ηλικιωμένο άνδρα που είχε ραντεβού

Ελλάδα 12.01.2026
Η 16χρονη Λόρα ζει τα τελευταία τρία χρόνια στην Πάτρα, μετά τη μετεγκατάσταση της οικογένειάς της από τη Γερμανία

Καιρός: Θεαματική άνοδος της θερμοκρασίες μέσα σε 48ώρες ‑ Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Καιρός 12.01.2026
Δεν κράτησε για πολύ η πολική εισβολή στη χώρα

Το Ιράν στις φλόγες: Εκατόμβες νεκρών από τις διαδηλώσεις ‑ Αποφασισμένοι για μακελειό οι μουλάδες

Κόσμος 12.01.2026
Με σημαίες με το λιοντάρι ανάμεσα στην πράσινη και την κόκκινη ρίγα, οι διαδηλωτές είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα στην πολύπαθη χώρα

Ρουμπίνα Αμινιάν: Ποια είναι η 23χρονη φοιτήτρια που πυροβόλησαν στο κεφάλι οι δυνάμεις καταστολής του Ιράν

Κόσμος 12.01.2026
«Είδα εκατοντάδες πτώματα με τα ίδια μου τα μάτια», δήλωσε η μητέρα της 2