E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τεράστιος θρίαμβος Τεντόγλου – Πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Μόναχο (8.52μ.)

Ο 24χρονος πρωταθλητής πήρε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου

Δημοσίευση 16/8/2022 | 23:02

Τεράστιος θρίαμβος Τεντόγλου – Πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Μόναχο (8.52μ.)

Ο Μίλτος Τεντόγλου συνεχίζει να γράφει ιστορία με «χρυσά» γράμματα. Ένα από τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού αθλητισμού, ο κορυφαίος άλτης εις μήκος στον κόσμο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου και πρόσθεσε μιαν ακόμα σπουδαία διάκριση στην τεράστια καριέρα του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν συγκλονιστικός κι έδειξε από νωρίς ότι το χρυσό μετάλλιο ήταν δική του υπόθεση.Ο Τεντόγλου κυριάρχησε στον τελικό του άλματος εις μήκος κι έδειξε από τη δεύτερη κιόλας προσπάθειά του (8.22μ.), πως ήταν αποφασισμένος ν’ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το τρίτο άλμα του Έλληνα Ολυμπιονίκη ήταν ακόμα καλύτερο καθώς ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.35μ. και ήταν πλέον ξεκάθαρο πως κανείς δεν μπορούσε ν’ απειλήσει τον Μίλτο.

Εκεί όμως που όλοι αισθάνθηκαν σίγουροι για την πρωτιά του Τεντόγλου ήταν στην τέταρτη προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος έκανε άλμα 8.52μ. «αγκαλιάζοντας» το χρυσό μετάλλιο. Αυτή η επίδσο ήταν και ρεκόρ αγώνων.

Μετά από αυτό το εντυπωσιακό 8.52μ. τα δύο επόμενα άλματα ήταν επί της ουσίας διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς ο τελικός είχε επί της ουσίας κριθεί.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ο Μίλτος Τεντόγλου δεν έκανε πέμπτη και έκτη προσπάθεια στον τελικό, καθώς το 8.52μ. που έκανε στο τέταρτο άλμα, του έδινε αυτή την άνεση.

Ήταν αναμφίβολα μια πολύ μεγάλη βραδιά για τον Τεντόγλου αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης έχει πετύχει ανεπανάληπτες διακρίσεις σε ηλικία 24 ετών.

Έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε παγκόσμιο αλλά και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ πριν λίγο καιρό ήταν δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Όρεγκον.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είναι το μεγάλο όνομα στο άλμα εις μήκος και φροντίζει να το αποδεικνύει με τις μεγάλες του επιτυχίες. Το μέλλον του ανήκει και όλοι οι Έλληνες καμάρωσαν τον σπουδαίο αυτό αθλητή για μιαν ακόμα φορά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αποθεώθηκε από τους χιλιάδες θεατές στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου, με τον Τεντόγλου να πανηγυρίζει την τεράστια επιτυχία του κρατώντας την ελληνική σημαία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η κυβέρνηση επιβάλλει πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα super market για ένα τρίμηνο

Ελλάδα 11.03.2026
«Δεν πρέπει αυτή η αναταραχή να οδηγήσει σε φαινόμενα κερδοσκοπίας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τραυματίστηκε στα πόδια την πρώτη μέρα του πολέμου

Κόσμος 11.03.2026
«Είναι σώος και ασφαλής» λέει το Ιράν

Drones έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, 4 τραυματίες

Κόσμος 11.03.2026
Επιβάτης είπε ότι ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να απομακρυνθούν από τα γυάλινα παράθυρα

Προβλήματα με το Instagram – Χρήστες δεν μπορούν να στείλουν μήνυμα

Tech + Science 11.03.2026
Χιλιάδες αναφορές για τεχνικά προβλήματα με το Instagram παγκοσμίως

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση