E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ξεχάστε τα αεροπορικά εισιτήρια των 10 ευρώ»:

Τέλος εποχής για τις low cost πτήσεις, λέει ο CEO της Ryanair

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/8/2022 | 14:29

«Ξεχάστε τα αεροπορικά εισιτήρια των 10 ευρώ»:

Η εποχή των φτηνών ναύλων των 10 ευρώ για τη Ryanair είναι πλέον παρελθόν λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών των καυσίμων, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Τα ναύλα του ενός και των δέκα ευρώ, σήμα κατατεθέν της Ryanair, δεν θα τα δουν οι πελάτες της για «σειρά ετών», είπε ο Μάικλ Ο’ Λίρι στο ραδιόφωνο του BBC σημειώνοντας ότι το μέσο εισιτήριο της Ryanair από περίπου 40 ευρώ πέρυσι, θα αυξηθεί κατά περίπου δέκα ευρώ στα 50 την επόμενη πενταετία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πραγματικά φθηνά ναύλα μας -  του ενός ευρώ, των 0,99 σεντς, ακόμη και των 9,99 ευρώ - νομίζω ότι δεν θα τα δείτε αυτά για τα επόμενα χρόνια», τόνισε.

Η αύξηση των τιμών των καυσίμων που εκτινάσσει τα αεροπορικά εισιτήρια, αυξάνει και τους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών ψαλιδίζοντας το διαθέσιμο εισόδημά τους. Όμως ο CEO της Ryainair πιστεύει ότι οι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν παρά το αυξημένο κόστος διαβίωσης να πετούν συχνά  επιλέγοντας αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. «Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να πετά συχνά, αλλά οι άνθρωποι θα ευαισθητοποιηθούν πολύ περισσότερο όσον αφορά στις τιμές».

Πυρά κατά του Brexit από τον CEO της Ryanair

Στην ίδια συνέντευξη ο CEO της Ryanair καταφέρθηκε ναντίον του Brexit, το οποίο μείωσε σημαντικά την πρόσβαση των Eυρωπαίων εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου κατείχαν προηγουμένως εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης.

«Η αγορά εργασίας είναι πολύ τεταμένη, ιδιαίτερα για τις δουλειές χωρίς μεγάλη εξειδίκευση στον ξενοδοχειακό τομέα και την εστίαση, τη διανομή και τη γεωργία, καθώς επίσης και για την ασφάλεια και τους χειριστές αποσκευών στα αεροδρόμια», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ryanair.

«Και αν υπήρχε λίγη εντιμότητα στην κυβέρνηση (του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπόρις) Τζόνσον, θα παραδέχονταν πως το Brexit ήταν μια καταστροφή για την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων και πως μία από τις κύριες δυσχέρειες που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η βρετανική οικονομία είναι η έλλειψη εργαζομένων», πρόσθεσε.

Μεγάλες αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια από Βρετανία προς Αθήνα και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν δει μια αύξηση της ζήτησης από το τέλος των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Ωστόσο, ο αντίκτυπος των μακρών περιόδων καθηλωμένων πτήσεων, το αυξανόμενο κόστος και οι μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας στην αεροπορική βιομηχανία στη διάρκεια της κρίσης οδήγησαν ορισμένους αερομεταφορείς να αγωνίζονται να καλύψουν τη ζήτηση. Χιλιάδες θέσεις εργασίας στις αερομεταφορές κόπηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid και πολλές επιχειρήσεις του κλάδου έχουν δυσκολευτεί να προσλάβουν εγκαίρως επαρκές προσωπικό εγκαίρως για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη καλοκαιρινή ζήτηση.

Οι τιμές των πτήσεων από τη Βρετανία προς την ηπειρωτική Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι έχουν αυξηθεί κατά περίπου ένα τρίτο από την περίοδο πριν από την πανδημία, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες επωφελούνται από το ταξιδιωτικό χάος αυξάνοντας τις τιμές των ναύλων τους. Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει η Daily Mail, ότι τα εισιτήρια από όλα τα αεροδρόμια του Λονδίνου προς την Αθήνα αυξήθηκαν κατά 258% αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Το μέσο κόστος ενός ναύλου από το Χίθροου ή το Γκάτγουικ προς το Φάρο της Πορτογαλίας έχει υπερδιπλασιαστεί, από 17 λίρες το 2019 σε 35.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία: Πυροβολισμοί στο Ελ Εχίδο με δύο νεκρούς και τέσσερις σοβαρά τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Ανάμεσα στους τραυματίες δύο ανήλικοι - το περιστατικό σημειώθηκε αργά τη Δευτέρα

Πάτρα: Βίαιος ξυλοδαρμός γυναίκας – Την χτύπησαν με κοτρώνες και την έριξαν σε χαντάκι

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Οι δράστες έσπασαν το παράθυρο του αυτοκινήτου της, την χτύπησαν άγρια και της άρπαξαν την τσάντα σε συντονισμένη επίθεση

Τραγωδία στο Περιστέρι: 38χρονος σκοτώθηκε μετά από παράσυρση

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε σημείο με περιορισμένο φωτισμό

Μακελειό σε Ισλαμικό Κέντρο στο Σαν Ντιέγκο: Πέντε οι νεκροί, ανάμεσά τους οι δύο έφηβοι δράστες

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Τα κίνητρα και τις συνθήκες της νέας επίθεσης που συγκλονίζει τις ΗΠΑ ερευνούν οι αρχές

Η κόλαση του Αφγανιστάν: Πουλάνε τα παιδιά τους για να επιβιώσουν ‑ Μωρά πεθαίνουν από πείνα

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Η χώρα αντιμετωπίζει πλέον επίπεδα πείνας ρεκόρ

«Πάγωσε» στο παρά πέντε η επίθεση στο Ιράν – «Ή συμφωνία ή ολοκληρωτική επίθεση» λέει ο Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Παρασκήνιο έντονων πιέσεων και διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Τεχεράνη - Νέα άνοδος του πετρελαίου

Ο Τσίπρας το… πάτησε: «Την άλλη Τρίτη θα ανοίξουμε πανιά σε νέους ορίζοντες»

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
«Στις 8 το βράδυ, στην Πλατεία Θησείου, θα τα πούμε πιο αναλυτικά»

Βορίζια: «Όποιος δεν υπέκυπτε έτρωγε ξύλο της αρκούδας»

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Σε τουλάχιστον 40 ανέρχονται τα θύματα

Τραγικός θάνατος για 33χρονη τουρίστρια στην Ινδία: Καταπλακώθηκε από ελέφαντες που «καυγάδιζαν»

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Eχει ξεκινήσει λεπτομερής έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας

Βόμβα στο αγγλικό ποδόσφαιρο: Αποχωρεί ο Γκουαρντιόλα από τη Σίτι στο τέλος της σεζόν

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Ποιος είναι φαβορί για να τον αντικαταστήσει

Βραβείο Χορν και Βραβείο Μελίνα Μερκούρη: Ανακοινώθηκαν οι νικητές της φετινής σεζόν

E-Daily 3.Left Χτες
Οι δύο σημαντικές διακρίσεις του ελληνικού θεάτρου απονεμήθηκαν φέτος για πρώτη φορά από το Υπουργείο Πολιτισμού

Πέθανε ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Βρέθηκε πυροβολημένος στο γραφείο του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 52χρονος επιχειρηματίας Αϊντίν Τσαβούσογλου εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στο πρατήριό του στην Αλάνια και υπέκυψε μετά από δώδεκα μέρες νοσηλείας