E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ξεχάστε τα αεροπορικά εισιτήρια των 10 ευρώ»:

Τέλος εποχής για τις low cost πτήσεις, λέει ο CEO της Ryanair

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/8/2022 | 14:29

«Ξεχάστε τα αεροπορικά εισιτήρια των 10 ευρώ»:

Η εποχή των φτηνών ναύλων των 10 ευρώ για τη Ryanair είναι πλέον παρελθόν λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών των καυσίμων, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Τα ναύλα του ενός και των δέκα ευρώ, σήμα κατατεθέν της Ryanair, δεν θα τα δουν οι πελάτες της για «σειρά ετών», είπε ο Μάικλ Ο’ Λίρι στο ραδιόφωνο του BBC σημειώνοντας ότι το μέσο εισιτήριο της Ryanair από περίπου 40 ευρώ πέρυσι, θα αυξηθεί κατά περίπου δέκα ευρώ στα 50 την επόμενη πενταετία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πραγματικά φθηνά ναύλα μας -  του ενός ευρώ, των 0,99 σεντς, ακόμη και των 9,99 ευρώ - νομίζω ότι δεν θα τα δείτε αυτά για τα επόμενα χρόνια», τόνισε.

Η αύξηση των τιμών των καυσίμων που εκτινάσσει τα αεροπορικά εισιτήρια, αυξάνει και τους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών ψαλιδίζοντας το διαθέσιμο εισόδημά τους. Όμως ο CEO της Ryainair πιστεύει ότι οι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν παρά το αυξημένο κόστος διαβίωσης να πετούν συχνά  επιλέγοντας αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. «Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να πετά συχνά, αλλά οι άνθρωποι θα ευαισθητοποιηθούν πολύ περισσότερο όσον αφορά στις τιμές».

Πυρά κατά του Brexit από τον CEO της Ryanair

Στην ίδια συνέντευξη ο CEO της Ryanair καταφέρθηκε ναντίον του Brexit, το οποίο μείωσε σημαντικά την πρόσβαση των Eυρωπαίων εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου κατείχαν προηγουμένως εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης.

«Η αγορά εργασίας είναι πολύ τεταμένη, ιδιαίτερα για τις δουλειές χωρίς μεγάλη εξειδίκευση στον ξενοδοχειακό τομέα και την εστίαση, τη διανομή και τη γεωργία, καθώς επίσης και για την ασφάλεια και τους χειριστές αποσκευών στα αεροδρόμια», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ryanair.

«Και αν υπήρχε λίγη εντιμότητα στην κυβέρνηση (του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπόρις) Τζόνσον, θα παραδέχονταν πως το Brexit ήταν μια καταστροφή για την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων και πως μία από τις κύριες δυσχέρειες που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η βρετανική οικονομία είναι η έλλειψη εργαζομένων», πρόσθεσε.

Μεγάλες αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια από Βρετανία προς Αθήνα και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν δει μια αύξηση της ζήτησης από το τέλος των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Ωστόσο, ο αντίκτυπος των μακρών περιόδων καθηλωμένων πτήσεων, το αυξανόμενο κόστος και οι μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας στην αεροπορική βιομηχανία στη διάρκεια της κρίσης οδήγησαν ορισμένους αερομεταφορείς να αγωνίζονται να καλύψουν τη ζήτηση. Χιλιάδες θέσεις εργασίας στις αερομεταφορές κόπηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid και πολλές επιχειρήσεις του κλάδου έχουν δυσκολευτεί να προσλάβουν εγκαίρως επαρκές προσωπικό εγκαίρως για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη καλοκαιρινή ζήτηση.

Οι τιμές των πτήσεων από τη Βρετανία προς την ηπειρωτική Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι έχουν αυξηθεί κατά περίπου ένα τρίτο από την περίοδο πριν από την πανδημία, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες επωφελούνται από το ταξιδιωτικό χάος αυξάνοντας τις τιμές των ναύλων τους. Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει η Daily Mail, ότι τα εισιτήρια από όλα τα αεροδρόμια του Λονδίνου προς την Αθήνα αυξήθηκαν κατά 258% αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Το μέσο κόστος ενός ναύλου από το Χίθροου ή το Γκάτγουικ προς το Φάρο της Πορτογαλίας έχει υπερδιπλασιαστεί, από 17 λίρες το 2019 σε 35.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι ψηφίζει η Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Νέα δημοσκόπηση

«Δεν έχουν δικαίωμα να απαιτούν»: Η Τεχεράνη απορρίπτει ενδεχόμενη χρήση περιουσιακών στοιχείων για αποκατάσταση ζημιών

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να διαθέσουν ιρανικά κεφάλαια σε χώρες του Κόλπου για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές - Το συνολικό κόστος θα μπορούσε να φθάσει έως και τα 58 δισ. δολάρια

Τι είναι η συμφωνία SOFA που υπογράφουν σήμερα Κύπρος και Γαλλία και προκαλεί τουρκική νευρικότητα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Η Λευκωσία και το Παρίσι υπογράφουν συμφωνία για το καθεστώς στρατιωτικών δυνάμεων, ενισχύοντας τη συνεργασία τους στην Ανατολική Μεσόγειο – Τα οφέλη για την Κύπρο και η τουρκική ενόχληση

Νέοι κανόνες για τις άδειες εργαζομένων: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι ‑ Δείτε παραδείγματα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Οι αλλαγές δεν επηρεάζουν τον συνολικό αριθμό ημερών αάδειας, ενώ φέρνουν μεγαλύτερη ευελιξία και λιγότερη γραφειοκρατία

Πυροσβεστική: 64 πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο σε όλη την Ελλάδα

Ελλάδα 08.06.2026
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι πυρκαγιές φαίνεται να οφείλονται σε αμέλειες

Κρήτη: Αγριο ξύλο στις φυλακές Αλικαρνασσού ‑ Κρατούμενοι πιάστηκαν στα χέρια

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Αναστάτωση σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της Κυριακής 7/6 στις φυλακές Αλικαρνασσού, στην Κρήτη.

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ συγκλόνισε τις Φιλιππίνες – Καταρρεύσεις κτιρίων και νεκροί

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε αρκετές χώρες της Ασίας

Ξεφεύγει ξανά η κατάσταση – Το Ισραήλ σφυροκοπά το Ιράν παρά τις συστάσεις Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα κλιμάκωση - Ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου

«Είτε είσαι ηλίθια είτε διεφθαρμένη»: Ο Τραμπ επιτέθηκε σε δημοσιογράφο του NBC και διέκοψε συνέντευξη, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
«Ας το αφήσουμε εδώ γιατί βαρέθηκα, ευχαριστώ γλυκιά μου, καλή διασκέδαση»

Σεισμοί στην Εύβοια: Νέα δόνηση 4,3 Ρίχτερ τα ξημερώματα κοντά στο Προκόπι – Έγινε αισθητός στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Συνεχίζεται η καταγραφή της σεισμικής δραστηριότητας