E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ξεχάστε τα αεροπορικά εισιτήρια των 10 ευρώ»:

Τέλος εποχής για τις low cost πτήσεις, λέει ο CEO της Ryanair

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/8/2022 | 14:29

«Ξεχάστε τα αεροπορικά εισιτήρια των 10 ευρώ»:

Η εποχή των φτηνών ναύλων των 10 ευρώ για τη Ryanair είναι πλέον παρελθόν λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών των καυσίμων, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Τα ναύλα του ενός και των δέκα ευρώ, σήμα κατατεθέν της Ryanair, δεν θα τα δουν οι πελάτες της για «σειρά ετών», είπε ο Μάικλ Ο’ Λίρι στο ραδιόφωνο του BBC σημειώνοντας ότι το μέσο εισιτήριο της Ryanair από περίπου 40 ευρώ πέρυσι, θα αυξηθεί κατά περίπου δέκα ευρώ στα 50 την επόμενη πενταετία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πραγματικά φθηνά ναύλα μας -  του ενός ευρώ, των 0,99 σεντς, ακόμη και των 9,99 ευρώ - νομίζω ότι δεν θα τα δείτε αυτά για τα επόμενα χρόνια», τόνισε.

Η αύξηση των τιμών των καυσίμων που εκτινάσσει τα αεροπορικά εισιτήρια, αυξάνει και τους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών ψαλιδίζοντας το διαθέσιμο εισόδημά τους. Όμως ο CEO της Ryainair πιστεύει ότι οι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν παρά το αυξημένο κόστος διαβίωσης να πετούν συχνά  επιλέγοντας αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. «Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να πετά συχνά, αλλά οι άνθρωποι θα ευαισθητοποιηθούν πολύ περισσότερο όσον αφορά στις τιμές».

Πυρά κατά του Brexit από τον CEO της Ryanair

Στην ίδια συνέντευξη ο CEO της Ryanair καταφέρθηκε ναντίον του Brexit, το οποίο μείωσε σημαντικά την πρόσβαση των Eυρωπαίων εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου κατείχαν προηγουμένως εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης.

«Η αγορά εργασίας είναι πολύ τεταμένη, ιδιαίτερα για τις δουλειές χωρίς μεγάλη εξειδίκευση στον ξενοδοχειακό τομέα και την εστίαση, τη διανομή και τη γεωργία, καθώς επίσης και για την ασφάλεια και τους χειριστές αποσκευών στα αεροδρόμια», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ryanair.

«Και αν υπήρχε λίγη εντιμότητα στην κυβέρνηση (του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπόρις) Τζόνσον, θα παραδέχονταν πως το Brexit ήταν μια καταστροφή για την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων και πως μία από τις κύριες δυσχέρειες που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η βρετανική οικονομία είναι η έλλειψη εργαζομένων», πρόσθεσε.

Μεγάλες αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια από Βρετανία προς Αθήνα και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν δει μια αύξηση της ζήτησης από το τέλος των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Ωστόσο, ο αντίκτυπος των μακρών περιόδων καθηλωμένων πτήσεων, το αυξανόμενο κόστος και οι μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας στην αεροπορική βιομηχανία στη διάρκεια της κρίσης οδήγησαν ορισμένους αερομεταφορείς να αγωνίζονται να καλύψουν τη ζήτηση. Χιλιάδες θέσεις εργασίας στις αερομεταφορές κόπηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid και πολλές επιχειρήσεις του κλάδου έχουν δυσκολευτεί να προσλάβουν εγκαίρως επαρκές προσωπικό εγκαίρως για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη καλοκαιρινή ζήτηση.

Οι τιμές των πτήσεων από τη Βρετανία προς την ηπειρωτική Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι έχουν αυξηθεί κατά περίπου ένα τρίτο από την περίοδο πριν από την πανδημία, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες επωφελούνται από το ταξιδιωτικό χάος αυξάνοντας τις τιμές των ναύλων τους. Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει η Daily Mail, ότι τα εισιτήρια από όλα τα αεροδρόμια του Λονδίνου προς την Αθήνα αυξήθηκαν κατά 258% αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Το μέσο κόστος ενός ναύλου από το Χίθροου ή το Γκάτγουικ προς το Φάρο της Πορτογαλίας έχει υπερδιπλασιαστεί, από 17 λίρες το 2019 σε 35.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νάξος: Η μάχη των πιλότων με τους ισχυρούς ανέμους για να προσγειώσουν τα αεροπλάνα ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 26.01.2026
Παρά τις δυσκολίες λόγω των ισχυρών ανέμων οι προγραμματισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά

Ηχητικό ντοκουμέντο με την έκρηξη στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» να ακούγεται από 8 χιλιόμετρα μακριά

Ελλάδα 26.01.2026
Ο τρομακτικός ήχος της έκρηξης στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» έφτασε μέχρι την «καρδιά» των Τρικάλων

Γνωστός σουβλατζής στη Δραπετσώνα διακινούσε ναρκωτικά – Είχε και τιμοκατάλογο για την ηρωίνη και την κοκαΐνη

Ελλάδα 26.01.2026
Η σύλληψη του έγινε μετά από πώληση 2,1 γραμμαρίων ηρωίνης σε έναν 60χρονο έναντι 50 ευρώ

Σοκαριστική στιγμή στο UFC: Αθλητής κατέρρευσε μετά το ζύγισμα ‑ Δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 26.01.2026
«Πάγωσαν» στο UFC κατά τη διάρκεια της επίσημης ζύγισης του Κάμερον Σμόδερμαν, πριν τον αγώνα με τον Ρίκι Τούρσιος.

Μίκαελ Σουμάχερ: Συγκλονιστικές φήμες για την υγεία του

Αθλητικά Νέα 26.01.2026
Τι υποστηρίζει η Daily Mail για την κατάσταση του Γερμανού πρωταθλητή και γιατί η οικογένεια συνεχίζει να τηρεί στάση αναμονής

Τραγωδία στο εργοστάσιο Βιολάντα: Τα πιθανά αίτια της καταστροφής

Ελλάδα 26.01.2026
Για ποιο λόγο ήταν λιγότεροι εργαζόμενοι στη βάρδια

Τουλάχιστον δέκα νεκροί από τη σφοδρή χιονοκαταιγίδα στις ΗΠΑ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές πολιτείες

Κόσμος 26.01.2026
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί

Αποκαλύψεις για τον 46χρονο που σκότωσε τον πατέρα του στη Γλυφάδα: Γιατί έμεινε 4 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία της μητέρας του

Ελλάδα 26.01.2026
Κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τις Αρχές, καταγγέλλοντας ότι άκουσε κραυγές βοήθειας από το θύμα

Μαρουσάκης: Διαδοχικά κύματα κακοκαιριών θα σαρώσουν τη χώρα ‑ Την Τετάρτη έρχεται νέο

Καιρός 26.01.2026
Οι ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο

Τραμπ για Μινεάπολη: «Ο Πρέτι είχε ένα πολύ επικίνδυνο και απρόβλεπτο όπλο»

Κόσμος 26.01.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στη Wall Street Journal υπαινίχθηκε την απόσυρση των πρακτόρων της ICE από τη Μινεάπολη