E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αιματηρή καταδίωξη στην Καβάλα: Δύο μετανάστες τραυματίες από πυρά αστυνομικού που συνελήφθη

Δημοσίευση 10/8/2022 | 19:05

Αιματηρή καταδίωξη στην Καβάλα: Δύο μετανάστες τραυματίες από πυρά αστυνομικού που συνελήφθη

Αιματηρό επεισόδιο με τον τραυματισμό δύο μεταναστών από αστυνομικά πυρά, σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε δασική περιοχή της Καβάλας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός που πυροβόλησε για εκφοβισμό και τραυμάτισε τους μετανάστες συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγγελέα, ενώ κινήθηκε διαδικασία για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν «ομάδα τριάντα περίπου ατόμων (διακινητές και διακινούμενους μη νόμιμους μετανάστες) να αποβιβάζονται από σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. όχημα, το οποίο προηγουμένως κινούταν στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας».

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την επιχείρηση ο αστυνομικός πραγματοποίησε βολές εκφοβισμού, με συνέπεια τον τραυματισμό των δύο αλλοδαπών.

Συνολικά συνελήφθησαν εννέα αλλοδαποί, μεταξύ αυτών και οι δύο τραυματίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

«Χθες Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022 και ώρα 18:00, σε δασική περιοχή μεταξύ των οικισμών Φωλιάς και Σιδηροχωρίου στην Καβάλα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν ομάδα τριάντα περίπου ατόμων (διακινητές και διακινούμενους μη νόμιμους μετανάστες) να αποβιβάζονται από σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. όχημα, το οποίο προηγουμένως κινούταν στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Ακολούθησε επιχείρηση για την ακινητοποίηση των ατόμων, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας αστυνομικός πραγματοποίησε βολές εκφοβισμού. Από την περαιτέρω εξέλιξη του περιστατικού συνελήφθησαν εννέα μη νόμιμοι μετανάστες, για δύο από τους οποίους προέκυψε ότι είχαν τραυματισθεί στον δεξί ώμο και δεξί βραχίονα, αντίστοιχα, από τους πυροβολισμούς.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας, για παροχή πρώτων βοηθειών.Για τον τραυματισμό των αλλοδαπών συνελήφθη ο εμπλεκόμενος αστυνομικός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ παράλληλα κινείται η διαδικασία γιατη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λαριτζανί προς μουσουλμανικά έθνη: «Σε ποια πλευρά είστε;»

Κόσμος 16.03.2026
Ο Λαριτζανί εξέφρασε την απογοήτευσή του για την «έλλειψη υποστήριξης», όπως είπε, από χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία

Στενά του Ορμούζ: Σε ποιες χώρες επιτρέπει το Ιράν τη διέλευση των πλοίων τους

Κόσμος 16.03.2026
Οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους σύμφωνα με το Ιράν απαγορεύεται να διέλθουν από τον θαλάσσιο διάδρομο, από όπου περνάει το ένα πέμπτο των παγκόσμιων αποστολών πετρελαίου

Η ΕΕ προσφέρει 450 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Μέση Ανατολή

Κόσμος 16.03.2026
Στήριξη σε Παλαιστίνη, Συρία, Λίβανο, Ιορδανία και Αίγυπτο καθώς οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνονται και η πρόσβαση βοήθειας γίνεται ολοένα δυσκολότερη. Ποιο το ποσό ανά περίπτωση.

Μόσχα: 20χρονος ποδοσφαιριστής έσφαξε μητέρα μπροστά στην κόρη της

Κόσμος 16.03.2026
Ποδοσφαιριστής δολοφόνησε μητέρα μπροστά στην κόρη της και πετούσε τα κλοπιμαία από το παράθυρο. Το χρονικό της φρίκης

«Αυτός δεν είναι δικός μας πόλεμος, δεν τον ξεκινήσαμε εμείς»: Και η Γερμανία λέει όχι στον Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 16.03.2026
Και η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψετο αίτημα των ΗΠΑ για στρατιωτική υποστήριξη

Χωρισμένη στα δύο η εβδομάδα: Ανοιξη μέχρι αύριο, χειμώνας από Τετάρτη

Καιρός 16.03.2026
Έρχονται έντονες βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά

Στάρμερ: Δεν θα συρθούμε στον πόλεμο με το Ιράν

Κόσμος 16.03.2026
«Δεν θα γίνει ο πόλεμος δώρο για τον Πούτιν»

Αρχή για το Ξέπλυμα: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, δεν δήλωσε 3,2 εκατ. ευρώ

Ελλάδα 16.03.2026
Λόγω του ύψους των ποσών, τόσο η μη δήλωση όσο και η ανακριβής δήλωση τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος

Ταξί: Μέχρι πότε η απεργία στην Αττική

Ελλάδα 16.03.2026
Η απόφαση του ΣΑΤΑ