E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σπάνιο φαινόμενο στη Χαλκίδα: Στρατιά από μέδουσες διασχίζει με ταχύτητα τα νερά

Με μεγάλη ταχύτητα "στρατιά" από μέδουσες διασχίζει τα νερά της Χαλκίδας.

Δημοσίευση 10/8/2022 | 11:20

Σπάνιο φαινόμενο στη Χαλκίδα: Στρατιά από μέδουσες διασχίζει με ταχύτητα τα νερά

Στη Χαλκίδα παρατηρείται ένα σπάνιο φαινόμενο το οποίο και καταγράφηκε σε βίντεο. Από τη γέφυρα της πόλης φαίνεται μία ατελείωτη "στρατιά" από μέδουσες να διασχίζει το στενό, κινούμενη από τον Βόρειο Ευβοϊκό στο Νότιο Ευβοϊκό, παρασυρόμενη από την παλίρροια.Η ταχύτητά τους είναι εξαιρετικά μεγάλη καθώς το ρεύμα του καναλιού του Ευρίπου είναι ισχυρό.

Η ροή τους είναι συνεχής και παραμένει άγνωστο για πόσο θα διαρκέσει το φαινόμενο. Ίσως εντάσσεται στο γεγονός ότι φέτος υπάρχει μεγάλη έξαρση των μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες.

Οι συγκεκριμένες μέδουσες είναι του είδους "καφέ μέδουσα" ή "τηγανητό αυγό" ευρέως γνωστή ως σαλούφα, (επιστημονική ονομασία: Cotylorhiza tuberculata). Είναι ένα είδος μέδουσας του φύλου Cnidaria. Συναντάται συχνά στη Μεσόγειο Θάλασσα, το Αιγαίο Πέλαγος και την Αδριατική Θάλασσα. Μπορεί να φτάσει τα 40 εκατοστά σε διάμετρο, αλλά το πλάτος της είναι συνήθως μικρότερο από 17 εκατοστά. Φαίνεται ότι το τσίμπημα αυτής της μέδουσας έχει πολύ μικρή ή καθόλου επίδραση στον άνθρωπο.

Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες στους πιο ευαίσθητους ανθρώπους, οι οποίες συνήθως συνεπάγονται κνησμό και ξύσιμο στην περιοχή του τσιμπήματος. Ο λείος, υπερυψωμένος κεντρικός θόλος του κνιδάριου περιβάλλεται από έναν δακτύλιο που μοιάζει με υδρορροή. Τα περιθωριακά του πτερύγια είναι επιμήκη και υποορθογώνια. Κάθε στόμιο διχάζεται κοντά στη βάση του και διακλαδίζεται αρκετές φορές. Εκτός από ορισμένα μεγαλύτερα εξαρτήματα, υπάρχουν πολλά μικρά, σε σχήμα ρόπαλου, που φέρουν άκρα που μοιάζουν με δίσκους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων – Από πότε τίθεται σε λειτουργία

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Με τη νέα οργανωτική δομή, η ΑΑΔΕ αποκτά ενιαίο κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης

Κατάρ: Έκρηξη σε εγκατάσταση φυσικού αερίου ‑ 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Η έκρηξη στο Ρας Λάφαν, την κύρια μονάδα επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ, προκλήθηκε από «τεχνικό ατύχημα».

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά πέθαναν από τον καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους ενώ εκείνη ψώνιζε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο ακριβής λόγος θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή

Προκαλεί η σύζυγος του δολοφόνου της Σταυρούλας: Ήταν παράξενη γυναίκα, να κάνει σχέση αυτός με αυτή;

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Είμαι σίγουρη και βέβαιη, ο άνδρας μου είναι αθώος, το υποστηρίζω μέχρι θανάτου, είπε η σύζυγος του καθ` ομολογία δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, προσθέτοντας ωστόσο: «Αν είναι αυτός, τότε ναι, να πληρώσει»

Διανομέας της Amazon έβγαλε εκατομμύρια γράφοντας εργασίες και δίνοντας εξετάσεις για φοιτητές

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι βοηθούσε φοιτητές σε εργασίες και εξετάσεις, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια δολάρια

Γαλλία: Από τη ζέστη πηδούν στον Σηκουάνα

Κόσμος 22.06.2026
Τρεις νεκροί στη Γαλλία, θερμοκρασίες άνω των 42 βαθμών σαρώνουν την Ευρώπη

Η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το ένταλμα σύλληψης

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Αβραμόπουλος για το ένταλμα σύλληψης των Βέλγων: Απολύτως αβάσιμο ζήτημα, δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας, ζητώ πλήρη δικαστική έρευνα

Πάτρα: Συνελήφθη οδηγός που παρέσυρε 16χρονο με πατίνι και τον εγκατέλειψε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τη σύγκρουση – Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τον οδηγό

Δεν προέκυψαν σημάδια κακοποίησης για το 7 μηνών βρέφος που νοσηλεύεται στην Πάτρα, ελεύθερη η μητέρα

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Το 7 μηνών βρέφος εισήχθη στο Καραμανδάνειο το Σάββατο φέροντας κάταγμα στον μηρό και εκδορές στο κεφάλι.

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Αβραμόπουλο για το Qatargate

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Στον πρώην επίτροπο αποδίδεται η κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με τις Αρχές να συνδέουν την υπόθεση με οικονομικό όφελος ύψους περίπου 73.000 ευρώ.