Συγκλονιστικό βίντεο από την μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 80 μεταναστών νότια της Ρόδου
Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 29 άτομα
Δημοσίευση 10/8/2022 | 08:53

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη νότια της Ρόδου από τα ξημερώματα, για τη διάσωση περίπου 80 ατόμων που επέβαιναν σε λέμβο σε διεθνή ύδατα και εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης.
Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 29 άτομα. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ.
Οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν τις έρευνες του Λιμενικού, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Κοκκαλάς.
Ανέφερε ότι οι περισσότεροι εκ των διασωθέντων είναι Αφγανοί ενώ ανάμεσα τους υπάρχουν Ιρακινοί και Ιρανοί ενώ όλοι είναι άνδρες. Ανέφερε μάλιστα ότι πολλοί από αυτούς δεν φορούσαν σωσίβια. Κατά δήλωση τους ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Αττάλεια της Τουρκιάς και είχαν προορισμό την Ιταλία.
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, τρία παραπλέοντα, καθώς και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου
Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, άλλα και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου ύστερα από τη βύθιση σκάφους που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία. Έχουν ήδη περισυλλεγεί 29 συνάνθρωποι μας και οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί καθημερινό μέλημα και απόλυτη προτεραιότητά μας. Τα δύο τελευταία χρόνια, σε 145 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έχουν διασωθεί πάνω από 6000 άτομα.
Όπως πάντα, έτσι και σήμερα, η Ελλάδα, σώζει ζωές στο Αιγαίο.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κίνδυνος και μεγάλη ανησυχία για την Αρκτική: Οι πάγοι συτνεχίζουν να λιώνουν με μεγάλη ταχύτητα και τον χειμώνα
E-Daily 2.TopNews
21.07.2026
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον καταγράφει τη μεγαλύτερη χειμερινή μείωση των αρκτικών πάγων από την έναρξη των δορυφορικών παρατηρήσεων το 1978.
Πήγε για κάμπινγκ με φίλους και πέθανε από ένα λουκάνικο – Το τσίμπημα που δεν ήξερε ότι είχε καταδικάσει τη ζωή του
E-Daily 3.Left
21.07.2026
Οι γιατροί νόμιζαν ότι ήταν άσθμα
Ψάχνει το «μπαμ» με Γκουαρδιόλα η Ιταλία – Εναλλακτική λύση ο Πίρλο
E-Daily 3.Left
21.07.2026
Ποιος θα πάρει τον τίτλο της Σκουάντρα Ατζούρα;
Πώς εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου τα μπουρίνια που «χτύπησαν» τη Βόρεια Ελλάδα
E-Daily 3.Left
21.07.2026
Ο μετεωρολόγος ανέλυσε τα αίτια των ξαφνικών καταιγίδων της Δευτέρας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.
Μάνα στραγγάλισε τα τρία της παιδιά στο υπόγειο του σπιτιού – Μεγάλο αίνιγμα η ψυχική της κατάσταση
E-Daily 3.Left
21.07.2026
Ξεκίνησε η επιλογή ενόρκων στη δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι, που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της στη Μασαχουσέτη, με επίκεντρο τον ισχυρισμό περί επιλόχειας ψύχωσης.
Ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτέλεσε άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά των βρετανικών ακτών ‑ πώς αντέδρασε το Λονδίνο
E-Daily 2.TopNews
21.07.2026
Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, υπό την παρακολούθηση του Βασιλικού Ναυτικού.
Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Ελλάδα ελπίζει ότι ο νέος πρωθυπουργός θα τα επιστρέψει σύμφωνα με τους New York Times
E-Daily 3.Left
21.07.2026
Οι New York Times εξηγούν γιατί η άνοδος του Αντι Μπέρναμ στην πρωθυπουργία δίνει νέα ώθηση στο αίτημα της Ελλάδας για επανένωση των Γλυπτών.
Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Ποιος είναι ο 60χρονος δράστης και τι αποκαλύπτεται για το παρελθόν του
E-Daily 2.TopNews
21.07.2026
Δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν - ο άνδρας σοβαρά στο χέρι - όταν άνδρας πετάχθηκε από θάμνους και τους επιτέθηκε με μαχαίρι έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.
Κρήτη: Το «ΕΛΥΡΟΣ» ενεπλάκη σε σύγκρουση στο λιμάνι της Σούδας ‑ δείτε βίντεο και φωτογραφίες
E-Daily 2.TopNews
21.07.2026
Το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΥΡΟΣ» συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο εντός του λιμένα, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι λιμενικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.
Επίθεση στην Ακρόπολη: Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης
E-Daily 2.TopNews
21.07.2026
Ο δράστης που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε ένα ζευγάρι τουριστών στην περιοχή της Ακρόπολης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είναι γνωστός στις Αρχές.
Θεσσαλονίκη: 60χρονος χτύπησε με βαριοπούλα 42χρονο στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ
E-Daily 2.TopNews
21.07.2026
Συνελήφθησαν και οι δυο άντρες
Τι έγραψε τουρίστας για το πιτόγυρο στην Αθήνα και πώς αντέδρασαν οι Έλληνες
E-Daily 2.TopNews
21.07.2026
Φιλανδός επισκέπτης αποθέωσε την τιμή του πιτόγυρου των 4 ευρώ, πυροδοτώντας θύελλα αντιδράσεων από Έλληνες που θυμούνται φθηνότερες εποχές.






