E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επισπεύδεται το άνοιγμα της Βουλής

«Ναι» σε προ ημερήσιας συζήτηση για την υπόθεση Ανδρουλάκη από την κυβέρνηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/8/2022 | 09:09

Επισπεύδεται το άνοιγμα της Βουλής

Επισπεύδεται το άνοιγμα της Βουλής, καθώς η κυβέρνηση συμφώνησε με το σχετικό αίτημα Τσίπρα. Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «η κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας».

«Η Κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια. Η Κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε αίτημα για διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και έκτακτη συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων.

Το πρωθυπουργικό γραφείο ανταποκρίθηκε καταρχήν θετικά στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να επισπευστούν οι θερινές διακοπές της Βουλής για να διεξαχθεί για το θέμα των παρακολουθήσεων προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών. Έτσι οι εργασίες του Κοινοβουλίου θα ξεκινήσουν ξανά στις 22 αντί για τις 31 Αυγούστου, αν και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε αυτό να γίνει εδώ και τώρα.

Η δεύτερη πρωτοβουλία την οποία το Μέγαρο Μαξίμου εξαρχής δήλωσε ότι θα στηρίξει, είναι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Πρόταση που αναμένεται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ήδη όλα τα κόμματα έχουν τοποθετηθεί θετικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post τα ξημερώματα

Κόσμος Χτες
Ομοσπονδιακοί πράκτορες έφτασαν χωρίς προειδοποίηση, έψαξαν το σπίτι και κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές

Ταξί: Παρατείνεται η απεργία των οδηγών

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία

Ολυμπιακός ‑ ΠΑΟΚ 0‑2: «Αλωσε» το Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Δικέφαλος του Βορρά «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο τέταρτο και περιμένει πλέον Παναθηναϊκό ή Αρη

Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα σήμερα η Δανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει «ξεκινώντας από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Το Ιράν απειλεί τον Τραμπ: «Αυτή τη φορά η σφαίρα δεν θα αστοχήσει»

Κόσμος Χτες
Η απειλή έρχεται καθώς ετοιμάζεται επίθεση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την έκδοση βίζας για τους υπηκόους 75 χωρών

Κόσμος Χτες
Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες

ΑΕΚ ‑ ΟΦΗ 0‑1: «Μπαλωθιά» πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια με υπογραφή Σαλσέδο

Αθλητικά Νέα Χτες
Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς που άφησαν εκτός συνέχειας την Ένωση και «πέταξαν» για τους «4» του Κυπέλλου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εντός 24 ωρών πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη θα γίνει πέρα από οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη

Κόσμος Χτες
«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και τι σημαίνει ισχύς, δεν είμαστε στρατιωτική υπερδύναμη, αλλά χτίζουμε βήμα-βήμα για να γίνουμε μία τέτοια» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για 10.000 άνεργες μητέρες με μισθό έως 1.004 ευρώ, επιδοτείται και η μερική απασχόληση

Ελλάδα Χτες
Θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 5.000 νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης - Έμφαση σε μητέρες ανήλικων παιδιών ηλικίας έως 15 ετών