E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε η Ολίβια Νιούτον Τζον του «Grease»

Δείτε πώς την αποχαιρέτησε ο «Ντάνι Ζούκο» του «Grease»

Δημοσίευση 8/8/2022 | 22:43

Έφυγε στα 73 της η συμπρωταγωνίστρια του Τζον Τραβόλτα και ερμηνεύτρια των «Summer Nights» και «You are the one that I want» - Πάλευε χρόνια με τον καρκίνο

Η Ολίβια Νιούτον Τζον, η τραγουδίστρια και ηθοποιός που έγινε γνωστή και αγαπητή από την ερμηνεία της στο μιούζικαλ Grease, έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Η Ολίβια Νιούτον-Τζον για περισσότερα από 30 χρόνια έδωσε μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Διαγνώστηκε για πρώτη φορά το 1992 και υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και ανέρρωσε, αλλά ακολούθησαν δύο υποτροπές (2013, 2017) με μεταστάσεις.

Γεννημένη στη Βρετανία και μεγαλωμένη στην Αυστραλία, η Νιούτον Τζον έγινε γνωστή στη δεκαετία του ‘70.

Στις πέντε δεκαετίες που κάλυψε η καριέρα της στο τραγούδι, στην κάντρι και την ποπ μουσική, πούλησε πάνω από 100 εκατ. δίσκους, ενώ είχε 40 κομμάτια στον κατάλογο Billboard 100.

Αυτό που εκτόξευσε την καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στο μιούζικαλ «Grease», το 1978. Δίπλα στον 23χρονο τότε Τζον Τραβόλτα ήταν ένα ζευγάρι που άφησε εποχή για το στυλ του ενώ και τα τραγούδια που ακούγονται ως σήμερα.


Είχε γεννηθεί το 1948 στο Κέμπριτζ της Βρετανίας, κόρη δασκάλου και εγγονή φυσικού βραβευμένου με Νόμπελ. Σε ηλικία 5 ετών πήγε με την οικογένειά της στην Αυστραλία όπου και άρχισε να μαθαίνει πιάνο. Στα 15 της ήταν ήδη μέλος ενός κοριτσίστικου συγκροτήματος.

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 άρχισε να γίνεται περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό. Το 1973 κέρδισε το πρώτο της Γκράμι για ένα κάντρι δίσκο και άρχισε να γράφει τις πρώτες επιτυχίες της.

Για τον ρόλο στο «Grease» οι παραγωγοί είχαν δει και την Κάρι Φίσερ - άσημη ακόμη, καθώς δεν είχε γυριστεί το «Star Wars».

Η Νιούτον Τζον, 29 ετών τότε, είχε παίξει μόνο μία φορά στον κινηματογράφο, το 1970, σε μια άγνωστη σήμερα ταινία επιστημονικής φαντασίας - αυτό την έκανε διστακτική να βγει ξανά στη μεγάλη οθόνη, εξάλλου και η μουσική της καριέρα πήγαινε καλά.

Αν και η παραγωγή δεν ήταν πολύ ακριβή, το «Grease» αποδείχτηκε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αναφέρει το Hollywood Reporter, με έσοδα που σχεδόν έφτασαν τα 400 εκατ. δολάρια (πάνω από 1,5 δισ. δολάρια με τη σημερινή ισοτιμία).

Τη δεκαετία του ‘80 συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες και να κυκλοφορεί τραγούδια που έφτασαν στην κορυφή των chart, όπως το «Physical».


Την συμπρωταγωνίστριά του αποχαιρέτησε ο Τζον Τραβόλτα.

«Πολυαγαπημένη μου Ολίβια, έκανε τις ζωές μας τόσο πολύ καλύτερες. Η επιρροή σου ήταν εκκπληκτική. Σε αγαπώ τόσο πολύ», γράφει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Δικός σου από την πρώτη στιγμή που σε είδα και για πάντα. Ο Ντάνι σου, ο Τζον σου».

Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του στήθους το 1992 ενώ το 2017 είχε αναφέρει ότι είχε μετάσταση.

Στο μήνυμά του στο Facebook ο σύζυγός της, Τζον Ίστερλινγκ, γράφει ότι η ντέιμ Ολίβια Νιούτον Τζον έφυγε από τη ζωή στο ράντσο της στη νότια Καλιφόρνια, περιτριγυρισμένη από την οικογένεια και τους φίλους της.

«Ήταν ένα σύμβολο θριάμβων και ελπίδας για πάνω από 30 χρόνια», γράφει αναφερόμενος στην πάθησή της. Ίδρυσε μάλιστα η Νιούτον Τζον ένα ίδρυμα για την έρευνα πάνω στον καρκίνο.

Η οικογένεια ζητεί αντί για λουλούδια να γίνουν δωρεές στην μνήμη της.

Η Ολίβια Νιούτον Τζον είχε αποκτήσει μία κόρη, την Κλόι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

Ελλάδα Χτες
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!