E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 14:00 η δήλωση για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

«Αν το ήξερε ο πρωθυπουργός δεν θα είχε συμβεί», είπε ο Γιάννης Οικονόμου

Δημοσίευση 8/8/2022 | 13:27

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 14:00 η δήλωση για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Σε δήλωση για την υπόθεση παρακολούθησης των συνομιλών του Νίκου Ανδρουλάκη την περίοδο της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα προχωρήσει στις 14:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετείχε από το πρωί σε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να μιλήσει για λάθος της ΕΥΠ και για άγνοια του Μαξίμου γύρω από το θέμα, αλλά θα αποδεχθεί ότι υπήρξε πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό απομακρύνθηκαν την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Παναγιώτης Κοντολέων, ενώ θα διαβεβαιώσει ότι θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναφορικά με τη σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού, νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι ο κ. Μητσοτάκης «θα αναφερθεί πάρα πολύ αναλυτικά στη σοβαρή αυτή περίπτωση και θα περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσεγγίζει το ζήτημα και πώς σκοπεύει να το αντιμετωπίσει.».

Ειδικότερα, για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η υπόθεση επισήμανε: «Είμαστε υπέρ της Εξεταστική Επιτροπής. Πρόκειται για μια υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή και επιβάλλεται να αποσαφηνιστεί. Δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά. Είχαμε ένα γεγονός που πολιτικά δεν είναι ανεκτό. Δεν είναι κανονικό σε μια δημοκρατία να παρακολουθείται το κινητό ενός ευρωβουλευτή από τις εθνικές αρχές ασφαλείας.»

Τόνισε, μάλιστα, ότι «αν είχε τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού αυτό δεν θα συνέβαινε. Γι’ αυτό απομακρύνθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ και έγινε ανάληψη πολιτικής ευθύνης.» Προκειμένου, να διευκρινιστούν κάποια πράγματα, καθώς «σε αυτή την υπόθεση ακούγονται και λέγονται πολλά που οδηγούν περισσότερο σε σύγχυση», ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυρκαγιά καταστρέφει κτήριο στο Μανχάταν: Πυκνό σύννεφο καπνού πάνω από τη συνοικία της Νέας Υόρκης

Κόσμος Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον τελευταίο όροφο ενός εξαώροφου κτιρίου, στη συνοικία Απερ Γουέστ Σάιντ

Διορία Τραμπ στον Ζελένσκι για να απαντήσει για το σχέδιο, λένε οι FT: Πιέζει για συμφωνία ως τα Χριστούγεννα

Κόσμος Χτες
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στην αμερικανική πλευρά ότι χρειάζεται χρόνο για να συμβουλευτεί τους Ευρωπαίους συμμάχους

Πληθαίνουν τα σενάρια στην Τουρκία για πόλεμο με το Ισραήλ: Πώς εμπλέκουν Ελλάδα και Κύπρο

Ελλάδα Χτες
Όταν η Τουρκία βλέπει παντού «εχθρούς»: Η Ελλάδα και η Κύπρος ξαφνικά γίνονται YPG

Ζωγράφου: Στο νοσοκομείο οδηγός λεωφορείου μετά από ξυλοδαρμό ‑ «Αρχισε να με χτυπά»

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, για πρώτες βοήθειες

Στο «μικροσκόπιο» 1.469 εφοριακοί

Ελλάδα Χτες
Η ΑΑΔΕ ερευνά περιουσίες και κινήσεις λογαριασμών

Μίνα Αρναούτη: «Έχω κάνει 17 χειρουργεία» ‑ «Ο Παντελίδης όταν βγήκε από το σπίτι ήταν μια χαρά»

Ελλάδα Χτες
Οι τίτλοι τέλους στην πολυσυζητημένη υπόθεση έμελλε να πέσουν σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια μετά το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη

Θλίψη στη Λάρισα: Πέθανε ξαφνικά ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Βασίλης Βάιλας

Ελλάδα Χτες
Ο Βασίλης Βάιλας μεγάλωσε πολλές γενιές μέσα από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές

Χολαργός: Τα μηνύματα του ανήλικου με την 20χρονη κοπέλα πριν το μοιραίο ραντεβού

Ελλάδα Χτες
Για να τον προσεγγίσουν οι δράστες του έστησαν μια παγίδα, χρησιμοποιώντας την 20χρονη κοπέλα ως δόλωμα.

Επίθεση Τραμπ κατά της Ευρώπης: Η ήπειρος αποσυντίθεται και οι ηγέτες της είναι αδύναμοι

Κόσμος Χτες
Σκληρή επίθεση του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη σε συνέντευξη στο Politico