E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με ισχυρούς ανέμους και τοπικές βροχές η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ Δημοσίευση 7/8/2022 | 17:55

Με ισχυρούς ανέμους και τοπικές βροχές η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από σήμερα, καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, ενώ ισχυροί θα είναι και οι άνεμοι.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Αυγούστου, οπότε και θα κορυφωθεί η έξοδος για τον Δεκαπενταύγουστο, υπάρχει προοπτική για ισχυρούς ανέμους σε όλη τη χώρα, ενώ βροχές αναμένονται σε ηπειρωτικά ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Στην ηπειρωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες οι οποίες πιθανώς κατά τόπους να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, όπου θα συνεχίσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και πιθανώς κατά περιόδους να είναι έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα νησιά του Ιονίου τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς, στο Αιγαίο τους 33 βαθμούς όμως στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή. Θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 36 και τοπικά 37 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 33 βαθμούς και στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση για Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση για Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.


Προοπτική για Παρασκευή 12 Αυγούστου και Σάββατο 13 Αυγούστου


Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση την Παρασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παγώνη: «Περιμένουμε νέο κύμα γρίπης μέσα στις απόκριες ‑ Περισσότεροι θάνατοι φέτος από γρίπη»

Ελλάδα 10.02.2026
Η Ματίνα Παγώνη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς αναμένεται νέο κύμα γρίπης ειδικά μέσα στην περίοδο των αποκριών

Κορονοϊός: Νέα έρευνα για όσους νόσησαν ‑ Τα κύτταρα «ζόμπι» παραμένουν χρόνια μετά την ασθένεια

Tech + Science 10.02.2026
Ο βιομηχανικός μηχανικός Τζέραρντ Γουόνγκ εξήγησε πως τα θραύσματα αυτά στοχεύουν συγκεκριμένα είδη καμπυλότητας στις κυτταρικές μεμβράνες

«Καμία φθορά δημόσιας περιουσίας στο ΑΠΘ ‑ Εκτός campus τα επεισόδια»: Η έκθεση της Πρυτανείας

Ελλάδα 10.02.2026
Νέα ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (07/02)

Πώς έγινε η τραγωδία στην Ελευσίνα: Πάτησε κατά λάθος το γκάζι και σκότωσε την 71χρονη μητέρα της

Ελλάδα 10.02.2026
Μπροστά στα μάτια των εγγονών της έγινε το τραγικό συμβάν

«Τσουχτερά» τα σαρακοστιανά: Έως και 30% ακριβότερα από πέρυσι

Οικονομία 10.02.2026
Ακριβότερα πωλούνται τόσο τα θαλασσινά και τα σαρακοστιανά, όσο και η παραδοσιακή λαγάνα

Κατασκοπεία: Με κωδικό όνομα «Στίβεν» ο Κινέζος σύνδεσμος του σμήναρχου

Ελλάδα 10.02.2026
Η συνεργασία των δύο φέρεται να ξεκίνησε το 2025

Χίος: Αγρότης πυροβόλησε κατά πέντε αλλοδαπών που μπήκαν στο χωράφι του

Ελλάδα 10.02.2026
Oλοι οι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν

Καιρός: Η ομπρέλα απαραίτητη όλη την εβδομάδα, βροχές και στην Αττική

Καιρός 10.02.2026
Κατά διαστήματα αστάθεια με τοπικές καταιγίδες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρούς ανέμους στα πελάγη προειδοποιεί ο Καλλιάνος

Αγριος καβγάς στο Χόρνετς ‑ Πίστονς με μπουνιές, σπρωξίματα και τέσσερις αποβολές

Αθλητικά Νέα 10.02.2026
Πρωταγωνιστές οι Μούσα Ντιαμπατέ και Μάιλς Μπρίτζες από τους Χόρνετς που αντάλλαξαν χτυπήματα με τον Τζέιλεν Ντούρεν και τον Αϊζάια Στιούαρτ των Πίστονς

Πώς μπορεί η Ευρώπη να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα social media: Το παράδειγμα της Αυστραλίας

Tech + Science Χτες
Τα «παραθυράκια», οι προκλήσεις για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες

Ξυλοκόπησαν μέσα στο σπίτι του τον Γερμανό διαιτητή που έκανε πρόταση γάμου στον φίλο του σε αγώνα της Bundesliga

LGBTQI+ Χτες
Ο διαιτητής ειδοποίησε τις αρχές για τις απειλές που δεχόταν, αλλά τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος