E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Πυροσβέστης κλήθηκε σε πυρκαγιά και είδε να καίγονται τα παιδιά του

Μεταξύ των δέκα θυμάτων στη μεγάλη πυρκαγιά σε σπίτι της Πενσιλβάνιας και τρία παιδιά πέντε, έξι και επτά ετών

Δημοσίευση 6/8/2022 | 08:50

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Πυροσβέστης κλήθηκε σε πυρκαγιά και είδε να καίγονται τα παιδιά του

Όταν κλήθηκε από την υπηρεσία να συμμετάσχει στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε οικία, ο πυροσβέστης Χάρολντ Μπέικερ δεν μπορούσε καν να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

Η διεύθυνση που έδωσε το κέντρο ήταν λάθος, όταν όμως το πρώτο όχημα στο οποίο επέβαινε και ο Μπέικερ έστριψε στον δρόμο του συμβάντος, κατάλαβε τι είχε συμβεί: το σπίτι που είχε παραδοθεί στις φλόγες ήταν της οικογένειάς του και άνηκε στον κουνιάδο του. Ακόμα χειρότερα: σε αυτό βρίσκονταν ο γιος του Ντέιλ 19 ετών και η κόρη του Σταρ 22.

«Προσπάθησα να μπω στο σπίτι όσο πιο γρήγορα» είπε. «Προσπάθησα τρεις φορές και τότε κατάλαβαν (σ.σ. οι συνάδελφοί του) τίνος ήταν το σπίτι και γιατί προσπαθούσα να μπω οπότε με απομάκρυναν» συμπλήρωσε.

Όταν βρήκαν το άψυχο σώμα του Ντέιλ, εθελοντή πυροσβέστη που ακολουθούσε τα βήματα του πατέρα του, το σκέπασαν με σημαία. «Τον αντιμετώπισαν ως πυροσβέστη που έπεσε στο καθήκον» σχολίασε ο άτυχος πατέρας.

Η κόρη του που επρόκειτο να παντρευτεί τον επόμενο χρόνο άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στη φωτιά.

«Οι πυροσβέστες προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μπουν στο σπίτι όμως οι υψηλές θερμοκρασίες και οι φλόγες δεν το επέτρεψαν» σημείωσε κατά την ενημέρωση ο διοικητής της αστυνομίας.

Μεταξύ των θυμάτων είναι ο πεθερός του, ο κουνιάδος και η κουνιάδα του, τρία εγγόνια (ηλικίας 5, 6 και 7 ετών) και άλλα δύο συγγενικά πρόσωπα.

Ένας γείτονας, ο Μάικλ Σον είπε ότι ξύπνησε στις 2.30 από εκρήξεις που αρχικά θεώρησε πυροβολισμούς. Όταν κοίταξε έξω από το παράθυρό του είδε τη βεράντα του απέναντι σπιτιού τυλιγμένη στις φλόγες. Οι εκρήξεις έμοιαζαν να προέρχονται από κουτιά χρωμάτων ή φιάλες προπανίου.

«Γνώρισα πως η πυροσβεστική δεν θα προλάβαινε εγκαίρως» σχολίασε ενώ όπως είδε δεν είδε κάποια κίνηση που να δείχνει ότι κάποιος προσπαθούσε να ξεφύγει από τον εφιάλτη.

«Αδελφέ, ήταν τρομακτική φωτιά η οποία η οποία ξεκίνησε από την βεράντα και ξέφυγε στους πάνω ορόφους. Ηταν κόλαση. Ο Θεός να λυπηθεί τα παιδιά που χάθηκαν» είπε.

Ο Χάρολντ Μπέικερ συμπλήρωσε πως στο σπίτι βρίσκονταν επίσης 13 σκυλιά, αλλά δεν γνώριζε αν κάποια επέζησαν.

Τα αίτια της πυρκαγιάς βρίσκονται υπό διερεύνηση χωρίς να αποκλείεται η εγκληματική πράξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξάνθη: 46χρονος έχασε τη ζωή του σε πτώση από τον τρίτο όροφο

Ελλάδα 01.04.2026
Ο άτυχος άνδρας εκτελούσε εργασίες στο μπαλκόνι του σπιτιού του

Ο Γιαμάλ καταγγέλλει ρατσιστικά συνθήματα οπαδών

Αθλητικά Νέα 01.04.2026
«Το ποδόσφαιρο είναι για να το απολαμβάνουμε, όχι για να προσβάλλουμε τους ανθρώπους»

Πάσχα 2026: Ποιες οι τιμές στο εορταστικό τραπέζι

Οικονομία 01.04.2026
Πώς αλλάζουν οι αγορές των Ελλήνων - Ποιες οι τιμές σε αρνί, τσουρέκι και αυγά

Ταυτοποιήθηκαν δύο νεαροί που ανέβαζαν βίντεο με σούζες στα social media

Ελλάδα 01.04.2026
Στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκαν δύο βαν, ένα εκ των οποίων αφίχθηκε από τη Ρόδο, εντός των οποίων βρέθηκαν οι μοτοσυκλέτες

Κλειστά την Πέμπτη όλα τα σχολεία στην Κρήτη λόγω της αφρικανικής σκόνης

Ελλάδα 01.04.2026
Το μέτρο έρχεται ως συνέχεια των επιμέρους αποφάσεων που είχαν ήδη ληφθεί

Έδειραν και μαχαίρωσαν 19χρονο στην Γλυφάδα για να του κλέψουν το κινητό, πώς τον κατέβασαν από το σπίτι του

Ελλάδα 01.04.2026
Συνελήφθησαν δύο άτομα - Ο 19χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο

«Ξεκινάμε» ‑ Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε το κόμμα της

Ελλάδα 01.04.2026
«Είμαστε ένα ανεξάρτητο κίνημα πολιτών που γεννιέται από τη βάση, από την κοινή μας ανάγκη να έρθει επιτέλους η αλλαγή» υποστηρίζει

Ανδρας έσπρωξε επιβάτη στις ράγες λίγο πριν φτάσει το τρένο στο Σιάλτ, συγκλονιστικό βίντεο

Κόσμος 01.04.2026
Ο 26χρονος που συνελήφθη είπε στην αστυνομία ότι ο άνδρας στο βίντεο ήταν κάποιος που «ίσως του έμοιαζε» ή «ο δίδυμος αδελφός μου που δεν έχω»

Σκηνές τρόμου σε γαμήλιο γλέντι στο Μενίδι: Ξυλοκόπησαν καλεσμένο και τον έσυραν στην πίστα

Ελλάδα 01.04.2026
Σοκαριστικό βίντεο - Το θύμα νοσηλεύεται με κρίσιμη κατάσταση λόγω κρανιοεγκεφαλικών τραυματισμών, και οι Αρχές διερευνούν την υπόθεση με πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων

Κακοκαιρία «Erminio»: Νέες οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ‑ Μείνετε μέσα και ανάψτε τα φώτα

Ελλάδα 01.04.2026
Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας

Νεκρός εντοπίστηκε 26χρονος που ήταν αγνοούμενος στην Χαλκιδική

Ελλάδα 01.04.2026
Τον 26χρονο αναζητούσε τις τελευταίες ώρες η μητέρα του