E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Πυροσβέστης κλήθηκε σε πυρκαγιά και είδε να καίγονται τα παιδιά του

Μεταξύ των δέκα θυμάτων στη μεγάλη πυρκαγιά σε σπίτι της Πενσιλβάνιας και τρία παιδιά πέντε, έξι και επτά ετών

Δημοσίευση 6/8/2022 | 08:50

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Πυροσβέστης κλήθηκε σε πυρκαγιά και είδε να καίγονται τα παιδιά του

Όταν κλήθηκε από την υπηρεσία να συμμετάσχει στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε οικία, ο πυροσβέστης Χάρολντ Μπέικερ δεν μπορούσε καν να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

Η διεύθυνση που έδωσε το κέντρο ήταν λάθος, όταν όμως το πρώτο όχημα στο οποίο επέβαινε και ο Μπέικερ έστριψε στον δρόμο του συμβάντος, κατάλαβε τι είχε συμβεί: το σπίτι που είχε παραδοθεί στις φλόγες ήταν της οικογένειάς του και άνηκε στον κουνιάδο του. Ακόμα χειρότερα: σε αυτό βρίσκονταν ο γιος του Ντέιλ 19 ετών και η κόρη του Σταρ 22.

«Προσπάθησα να μπω στο σπίτι όσο πιο γρήγορα» είπε. «Προσπάθησα τρεις φορές και τότε κατάλαβαν (σ.σ. οι συνάδελφοί του) τίνος ήταν το σπίτι και γιατί προσπαθούσα να μπω οπότε με απομάκρυναν» συμπλήρωσε.

Όταν βρήκαν το άψυχο σώμα του Ντέιλ, εθελοντή πυροσβέστη που ακολουθούσε τα βήματα του πατέρα του, το σκέπασαν με σημαία. «Τον αντιμετώπισαν ως πυροσβέστη που έπεσε στο καθήκον» σχολίασε ο άτυχος πατέρας.

Η κόρη του που επρόκειτο να παντρευτεί τον επόμενο χρόνο άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στη φωτιά.

«Οι πυροσβέστες προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μπουν στο σπίτι όμως οι υψηλές θερμοκρασίες και οι φλόγες δεν το επέτρεψαν» σημείωσε κατά την ενημέρωση ο διοικητής της αστυνομίας.

Μεταξύ των θυμάτων είναι ο πεθερός του, ο κουνιάδος και η κουνιάδα του, τρία εγγόνια (ηλικίας 5, 6 και 7 ετών) και άλλα δύο συγγενικά πρόσωπα.

Ένας γείτονας, ο Μάικλ Σον είπε ότι ξύπνησε στις 2.30 από εκρήξεις που αρχικά θεώρησε πυροβολισμούς. Όταν κοίταξε έξω από το παράθυρό του είδε τη βεράντα του απέναντι σπιτιού τυλιγμένη στις φλόγες. Οι εκρήξεις έμοιαζαν να προέρχονται από κουτιά χρωμάτων ή φιάλες προπανίου.

«Γνώρισα πως η πυροσβεστική δεν θα προλάβαινε εγκαίρως» σχολίασε ενώ όπως είδε δεν είδε κάποια κίνηση που να δείχνει ότι κάποιος προσπαθούσε να ξεφύγει από τον εφιάλτη.

«Αδελφέ, ήταν τρομακτική φωτιά η οποία η οποία ξεκίνησε από την βεράντα και ξέφυγε στους πάνω ορόφους. Ηταν κόλαση. Ο Θεός να λυπηθεί τα παιδιά που χάθηκαν» είπε.

Ο Χάρολντ Μπέικερ συμπλήρωσε πως στο σπίτι βρίσκονταν επίσης 13 σκυλιά, αλλά δεν γνώριζε αν κάποια επέζησαν.

Τα αίτια της πυρκαγιάς βρίσκονται υπό διερεύνηση χωρίς να αποκλείεται η εγκληματική πράξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

13χρονη έπεσε από το μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι: Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ελλάδα 20.04.2026
To περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και αποδίδεται σε ατύχημα

Θεσσαλονίκη: Υποχώρησε τοιχίο στους Στάβλους Παπάφη ‑ Αυτοκίνητο έπεσε στο κενό

Ελλάδα 20.04.2026
Υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω υποχώρηση του εδάφους - Στο σημείο έχει προκληθεί όρυγμα ύψους 20 μέτρων

Σεισμός ‑ μαμούθ 7,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Τσουνάμι «χτύπησαν» τις ακτές της χώρας

Κόσμος 20.04.2026
Η δόνηση ήταν τόσο σφοδρή, που συγκλόνισε τα ψηλά κτίρια μέχρι το Τόκιο, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και βουτιά της θερμοκρασίας: Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Καιρός 20.04.2026
Οι περιοχές που επηρεάζονται από τα φαινόμενα

Ρόδος: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη στο Εφετείο ο 70χρονος γυναικολόγος που είχε καταδικαστεί

Ελλάδα 20.04.2026
Ο 70χρονος αρνείται τις κατηγορίες για ασέλγεια και βιασμό 21 ασθενών

Μακελειό στη Λουιζιάνα: Οκτώ νεκρά παιδιά από πυροβολισμούς

Κόσμος 20.04.2026
Πώς ο πατέρας εκτέλεσε τα 7 παιδιά του και ακόμη ένα

Νεκρή 51χρονη που έπεσε από τον 2ο όροφο του Υπουργείου Τουρισμού

Ελλάδα 20.04.2026
Πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν υπάλληλος του Υπουργείου

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πληρώνονται και ποιοι χρωστούν

Οικονομία 20.04.2026
Ποια τα SOS για τις τροποποιητικές

Κεφαλονιά: Τα «σπάσανε» οι 3 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Μυρτούς ‑ Δεν λένε ούτε «γεια»

Ελλάδα 20.04.2026
Σιωπηλοί οι «φίλοι» της 19χρονης Μυρτούς που σήμερα θα μεταφερθούν στον Κορυδαλλό

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε σώος ο 26χρονος που είχε εξαφανιστεί από τις Συκιές – Τον εντόπισε πολίτης

Ελλάδα 20.04.2026
Ο 26χρονος είχε εξαφανιστεί από τις 15 Απριλίου, ενώ είχε εκδοθεί missing alert από το Χαμόγελο του Παιδιού