E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Πυροσβέστης κλήθηκε σε πυρκαγιά και είδε να καίγονται τα παιδιά του

Μεταξύ των δέκα θυμάτων στη μεγάλη πυρκαγιά σε σπίτι της Πενσιλβάνιας και τρία παιδιά πέντε, έξι και επτά ετών

Δημοσίευση 6/8/2022 | 08:50

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Πυροσβέστης κλήθηκε σε πυρκαγιά και είδε να καίγονται τα παιδιά του

Όταν κλήθηκε από την υπηρεσία να συμμετάσχει στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε οικία, ο πυροσβέστης Χάρολντ Μπέικερ δεν μπορούσε καν να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

Η διεύθυνση που έδωσε το κέντρο ήταν λάθος, όταν όμως το πρώτο όχημα στο οποίο επέβαινε και ο Μπέικερ έστριψε στον δρόμο του συμβάντος, κατάλαβε τι είχε συμβεί: το σπίτι που είχε παραδοθεί στις φλόγες ήταν της οικογένειάς του και άνηκε στον κουνιάδο του. Ακόμα χειρότερα: σε αυτό βρίσκονταν ο γιος του Ντέιλ 19 ετών και η κόρη του Σταρ 22.

«Προσπάθησα να μπω στο σπίτι όσο πιο γρήγορα» είπε. «Προσπάθησα τρεις φορές και τότε κατάλαβαν (σ.σ. οι συνάδελφοί του) τίνος ήταν το σπίτι και γιατί προσπαθούσα να μπω οπότε με απομάκρυναν» συμπλήρωσε.

Όταν βρήκαν το άψυχο σώμα του Ντέιλ, εθελοντή πυροσβέστη που ακολουθούσε τα βήματα του πατέρα του, το σκέπασαν με σημαία. «Τον αντιμετώπισαν ως πυροσβέστη που έπεσε στο καθήκον» σχολίασε ο άτυχος πατέρας.

Η κόρη του που επρόκειτο να παντρευτεί τον επόμενο χρόνο άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στη φωτιά.

«Οι πυροσβέστες προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μπουν στο σπίτι όμως οι υψηλές θερμοκρασίες και οι φλόγες δεν το επέτρεψαν» σημείωσε κατά την ενημέρωση ο διοικητής της αστυνομίας.

Μεταξύ των θυμάτων είναι ο πεθερός του, ο κουνιάδος και η κουνιάδα του, τρία εγγόνια (ηλικίας 5, 6 και 7 ετών) και άλλα δύο συγγενικά πρόσωπα.

Ένας γείτονας, ο Μάικλ Σον είπε ότι ξύπνησε στις 2.30 από εκρήξεις που αρχικά θεώρησε πυροβολισμούς. Όταν κοίταξε έξω από το παράθυρό του είδε τη βεράντα του απέναντι σπιτιού τυλιγμένη στις φλόγες. Οι εκρήξεις έμοιαζαν να προέρχονται από κουτιά χρωμάτων ή φιάλες προπανίου.

«Γνώρισα πως η πυροσβεστική δεν θα προλάβαινε εγκαίρως» σχολίασε ενώ όπως είδε δεν είδε κάποια κίνηση που να δείχνει ότι κάποιος προσπαθούσε να ξεφύγει από τον εφιάλτη.

«Αδελφέ, ήταν τρομακτική φωτιά η οποία η οποία ξεκίνησε από την βεράντα και ξέφυγε στους πάνω ορόφους. Ηταν κόλαση. Ο Θεός να λυπηθεί τα παιδιά που χάθηκαν» είπε.

Ο Χάρολντ Μπέικερ συμπλήρωσε πως στο σπίτι βρίσκονταν επίσης 13 σκυλιά, αλλά δεν γνώριζε αν κάποια επέζησαν.

Τα αίτια της πυρκαγιάς βρίσκονται υπό διερεύνηση χωρίς να αποκλείεται η εγκληματική πράξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γραμματέας σχολείου στις ΗΠΑ έκανε σeξ με δύο μαθητές, την ξυλοκόπησε ο σύζυγός της όταν την έκανε τσακωτή

Κόσμος 17.02.2026
Η παντρεμένη γραμματέας με τον έναν εκ των μαθητών έκανε σeξ τουλάχιστον πέντε φορές πριν συλληφθεί

Τόνι Μπλερ: Από πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Senior Advisor στον όμιλο Antenna

Ελλάδα 17.02.2026
Η δήλωση του προέδρου του ομίλου, Θοδωρή Κυριακού, για τη συνεργασία τους

Δολοφονία στις φυλακές Δομοκού: «Δεν ήταν μπροστά ο Αλκέτ Ριζάι»

Ελλάδα 17.02.2026
Το βίντεο που εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής Jesse Jackson

Κόσμος 17.02.2026
Ήταν δύο φορές υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ

Με χειροκροτήματα και επευφημίες από εργαζόμενους η έξοδος του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» από τα δικαστήρια

Ελλάδα 17.02.2026
Οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν, μάλιστα, και προς το όχημα, προσπαθώντας να χαιρετίσουν τον εργοδότη τους

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ ‑ Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Καιρός 17.02.2026
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι τις επόμενες ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

«Δακρύζαμε από την οσμή ακόμα και όταν περνούσαμε απ’ έξω», καταγγέλλουν εργαζόμενοι της Βιολάντα

Ελλάδα 17.02.2026
Νέες αποκαλύψεις για κακοτεχνίες στις εγκαταστάσεις

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των ξενοδοχείων Hyatt μετά τις αποκαλύψεις για επαφές με τον Επστάιν

Κόσμος 17.02.2026
«Καταδικάζω τις πράξεις και τη ζημιά που προκλήθηκε από τον Επστάιν και την Μάξγουελ και αισθάνομαι βαθιά θλίψη για τον πόνο που προκάλεσαν στα θύματά τους»

Απεργία ταξί: «Χειρόφρενο» για 3 ημέρες τραβούν οι οδηγοί στην Αττική – Τα κύρια αιτήματα του ΣΑΤΑ

Ελλάδα 17.02.2026
Μηχανοκίνητη πορεία των ταξί στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί προς το υπουργείο Μεταφορών