E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Πυροσβέστης κλήθηκε σε πυρκαγιά και είδε να καίγονται τα παιδιά του

Μεταξύ των δέκα θυμάτων στη μεγάλη πυρκαγιά σε σπίτι της Πενσιλβάνιας και τρία παιδιά πέντε, έξι και επτά ετών

Δημοσίευση 6/8/2022 | 08:50

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Πυροσβέστης κλήθηκε σε πυρκαγιά και είδε να καίγονται τα παιδιά του

Όταν κλήθηκε από την υπηρεσία να συμμετάσχει στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε οικία, ο πυροσβέστης Χάρολντ Μπέικερ δεν μπορούσε καν να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

Η διεύθυνση που έδωσε το κέντρο ήταν λάθος, όταν όμως το πρώτο όχημα στο οποίο επέβαινε και ο Μπέικερ έστριψε στον δρόμο του συμβάντος, κατάλαβε τι είχε συμβεί: το σπίτι που είχε παραδοθεί στις φλόγες ήταν της οικογένειάς του και άνηκε στον κουνιάδο του. Ακόμα χειρότερα: σε αυτό βρίσκονταν ο γιος του Ντέιλ 19 ετών και η κόρη του Σταρ 22.

«Προσπάθησα να μπω στο σπίτι όσο πιο γρήγορα» είπε. «Προσπάθησα τρεις φορές και τότε κατάλαβαν (σ.σ. οι συνάδελφοί του) τίνος ήταν το σπίτι και γιατί προσπαθούσα να μπω οπότε με απομάκρυναν» συμπλήρωσε.

Όταν βρήκαν το άψυχο σώμα του Ντέιλ, εθελοντή πυροσβέστη που ακολουθούσε τα βήματα του πατέρα του, το σκέπασαν με σημαία. «Τον αντιμετώπισαν ως πυροσβέστη που έπεσε στο καθήκον» σχολίασε ο άτυχος πατέρας.

Η κόρη του που επρόκειτο να παντρευτεί τον επόμενο χρόνο άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στη φωτιά.

«Οι πυροσβέστες προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μπουν στο σπίτι όμως οι υψηλές θερμοκρασίες και οι φλόγες δεν το επέτρεψαν» σημείωσε κατά την ενημέρωση ο διοικητής της αστυνομίας.

Μεταξύ των θυμάτων είναι ο πεθερός του, ο κουνιάδος και η κουνιάδα του, τρία εγγόνια (ηλικίας 5, 6 και 7 ετών) και άλλα δύο συγγενικά πρόσωπα.

Ένας γείτονας, ο Μάικλ Σον είπε ότι ξύπνησε στις 2.30 από εκρήξεις που αρχικά θεώρησε πυροβολισμούς. Όταν κοίταξε έξω από το παράθυρό του είδε τη βεράντα του απέναντι σπιτιού τυλιγμένη στις φλόγες. Οι εκρήξεις έμοιαζαν να προέρχονται από κουτιά χρωμάτων ή φιάλες προπανίου.

«Γνώρισα πως η πυροσβεστική δεν θα προλάβαινε εγκαίρως» σχολίασε ενώ όπως είδε δεν είδε κάποια κίνηση που να δείχνει ότι κάποιος προσπαθούσε να ξεφύγει από τον εφιάλτη.

«Αδελφέ, ήταν τρομακτική φωτιά η οποία η οποία ξεκίνησε από την βεράντα και ξέφυγε στους πάνω ορόφους. Ηταν κόλαση. Ο Θεός να λυπηθεί τα παιδιά που χάθηκαν» είπε.

Ο Χάρολντ Μπέικερ συμπλήρωσε πως στο σπίτι βρίσκονταν επίσης 13 σκυλιά, αλλά δεν γνώριζε αν κάποια επέζησαν.

Τα αίτια της πυρκαγιάς βρίσκονται υπό διερεύνηση χωρίς να αποκλείεται η εγκληματική πράξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ημαθία: Τι συνέβη σε σούπερ μάρκετ εν ώρα λειτουργίας ‑ «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τμήμα οροφής κατέρρευσε πάνω από τα ταμεία καταστήματος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πελάτη και την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων.

ΗΠΑ ‑ Ιράν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Ο πρώτος γύρος των τεχνικών συνομιλιών στο Μπούργκενστοκ ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, με την ιρανική αντιπροσωπεία να υποβάλλει διαμαρτυρία για τις απειλές Τραμπ.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γαλλία λόγω καύσωνα ‑ Κλείνουν σχολεία, απαγορεύεται το αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Κύμα “σφοδρού καύσωνα διαρκείας” πλήττει τη Γαλλία με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Επηρεάζεται και ο ιστορικός θεσμός “Fête de la Musique”.

Κύπρος: Νεκρός ο 22χρονος φοιτητής που είχε απαχθεί ‑ Συνελήφθη συνομήλικος που υπέδειξε τον τόπο ταφής

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τα τελευταία βήματα του φοιτητή, τα μηνύματα λύτρων και η σύλληψη του υπόπτου

Κορωπί: Ανήλικος ποδηλάτης χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο – Βίντεο ντοκουμέντο

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το παιδί στάθηκε εξαιρετικά τυχερό παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Θρίλερ στη Λήμνο: Τουρίστες ανακάλυψαν ανθρώπινο κρανίο και οστά στη θαλάσσια περιοχή του Φαναρακίου

Ελλάδα 21.06.2026
Τα οστά που περισυλλέχθηκαν παρελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Μούδρου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου

Τα πρώτα ευρήματα από τη σορό της Σταυρούλας: Είχε δύο μαχαιριές στο στήθος, την έδεσε και την φίμωσε ο Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το σημείο που ήταν θαμμένη το υπέδειξε ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της - Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση

Ανησυχία για τον Ροντ Στιούαρτ: Σταμάτησε συναυλία για να πάρει οξυγόνο μετά από λιποθυμική τάση

Κόσμος 21.06.2026
Είχε ακυρώσει σειρά εμφανίσεων λόγω προβλημάτων υγείας μόλις λίγες εβδομάδες πριν

Μεγαλώνει η «επανάσταση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων ενάντια στην επένδυση Κούσνερ

Κόσμος 21.06.2026
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος κοντά σε προστατευόμενο υγροβιότοπο

Αγγελόκαστρο Αγρινίου: Μυστήριο με 70χρονο που βρέθηκε νεκρός και χωρίς ρούχα στην άκρη του δρόμου – Πού στρέφονται οι έρευνες

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου

Βρέφος επτά μηνών στην Πάτρα με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα μηρού – Ενδείξεις κακοποίησης

Ελλάδα 21.06.2026
Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν τους τραυματισμούς του βρέφους ασυμβίβαστους με τυχαίο ατύχημα

Επίσημα στον Παναθηναϊκό ο Ομπράντοβιτς ‑ Γιαννακόπουλος: «Ο βασιλιάς γύρισε»

E-Daily 3.Left 21.06.2026
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναλαμβάνει τον πάγκο του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια - Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τη μεγάλη επιστροφή με κοινή φωτογραφία από το Σούνιο