E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι όλοι οι ασθενείς με κορωνοϊό έχουν «ιαθεί»

Τα κρούσματα είναι μηδενικά εδώ και επτά ημέρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/8/2022 | 13:01

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι όλοι οι ασθενείς με κορωνοϊό έχουν «ιαθεί»

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως δεν είχε κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού, για έβδομη συναπτή ημέρα, ενώ ισχυρίζεται ότι όλοι οι μολυνθέντες πολίτες έχουν ιαθεί.

«Κανένα νέο κρούσμα με πυρετό δεν καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα και όλοι όσοι είχαν λάβει θεραπεία ανάρρωσαν» ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο όρος «ασθενείς με πυρετό» χρησιμοποιήθηκε από τις Αρχές της Βόρειας Κορέας για την περιγραφή προσώπων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό εξαιτίας, σύμφωνα με ορισμένους, της έλλειψης διαγνωστικών τεστ.

Η Βόρεια Κορέα, μια από τις πρώτες χώρες του κόσμου που έκλεισε τα σύνορά της τον Ιανουάριο του 2020 ύστερα από την εμφάνιση του ιού στη γειτονική Κίνα, για καιρό περηφανευόταν για την ικανότητά της να προστατευθεί απέναντι στον ιό.

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στις 12 Μαΐου και ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη της μάχης κατά της επιδημίας.

Σύμφωνα με το KCNA, η επιδημιολογική κατάσταση έχει πλέον «εισέλθει σε φάση σταθεροποίησης».

Η Βόρεια Κορέα έχει καταγράψει σχεδόν 4,8 εκατ. μολύνσεις από τα τέλη Απριλίου, με μόνο 74 θανάτους, δηλαδή επίσημο ποσοστό θνητότητας 0,002%, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Τα νοσοκομεία της χώρας είναι ιδιαιτέρως υποστελεχωμένα, με λίγες μονάδες εντατικής θεραπείας και χωρίς καμία διαθέσιμη θεραπεία ή εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με ειδικούς. Για λόγους σύγκρισης, η γειτονική Νότια Κορέα, που έχει ένα αποτελεσματικό υγειονομικό σύστημα και υψηλό ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των κατοίκων της, έχει ποσοστό θνητότητας 0,12%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς μια χώρα που δηλώνει ότι ο επιβεβαιωμένος αριθμός ασθενών ξαφνικά έφτασε στο μηδέν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αν Τσατ-ιλ, ειδικός βορειοκορεατικών σπουδών.

«Όπως ο στρατιωτικός της εξοπλισμός και τα πυρηνικά της προγράμματα, φαίνεται σωστό να πει κανείς ότι η Covid χρησιμοποιείται εξίσου για να δοθεί έμφαση στην ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν και να ενισχυθεί (το αίσθημα) πίστης (προς εκείνον, ανεξάρτητα από την αλήθεια)».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόδειξη θανάτου: Ξέθαψε την αδερφή του και πήγε με τον σκελετό της στην τράπεζα για ανάληψη

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Ο άνδρας ως αναλφάβητος, δεν μπορούσε να κατανοήσει τη διαδικασία που απαιτείται όταν πεθάνει ο δικαιούχος ενός τραπεζικού λογαριασμού και έπραξε κατά γράμμα αυτό που του ζήτησαν

Σεισμός τώρα: 4,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σκιάθου

Ελλάδα 28.04.2026
Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική

ΕΦΚΑ: Η στιγμή που ο 89χρονος με την καραμπίνα βγαίνει από το υποκατάστημα ενώ έχει πυροβολήσει

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Ο ηλικιωμένος παραμένει ασύλληπτος ενώ πραγματοποίησε και δεύτερη επίθεση λίγο αργότερα στο Εφετείο Αθηνών

Προφυλακίστηκε ο 20χρονος για τη δολοφονία του 27χρονου – «Δεν ήθελε να τον σκοτώσει, επιχείρησε να αυτοκτονήσει»

Ελλάδα 28.04.2026
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια σήμερα στο Ναυτοδικείο Πειραιά

Πέθανε η ηθοποιός, Ελπίδα Μαζαράκη

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας

Ξεκινά το πρόγραμμα «Chios Pass 2026» και «Kythira Pass 2026» για την ενίσχυση του τουρισμού – Πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών στους δικαιούχους

Σοκ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Διεθνής διαιτητής της UEFA κατηγορείται για σeξουαλική επίθεση σε ανήλικο

Κόσμος 28.04.2026
Διεθνής διαιτητής και αστυνομικές αρχές βρίσκονται στο επίκεντρο σοβαρής έρευνας μετά από καταγγελίες για σeξουαλική επίθεση σε έφηβο

Διεκόπη η δίκη για τα Τέμπη ‑ Στις 27 Μαΐου η επόμενη δικάσιμος

Ελλάδα 28.04.2026
Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου

Δίκη για τα Τέμπη: Μήνυση σε Κυρανάκη καταθέτει ο κατηγορούμενος Νικολάου

Ελλάδα 28.04.2026
Για τον πρώην επιθεωρητή του ΟΣΕ, το Ελληνικό Δημόσιο όπως και για τρεις ακόμη κατηγορούμενους έχει υποβάλλει δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρισα