E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το «Τουρισμός για Όλους»

Ξεκινά σήμερα, Σάββατο (16/07) η υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2022". Πόσες ημέρες θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/7/2022 | 11:49

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το «Τουρισμός για Όλους»
Unsplash

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, Σάββατο (16/07) η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους", που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, μέσω της επιδότησης σε δικαιούχους, υπηρεσιών διαμονής για την πραγματοποίηση διακοπών εντός της Επικράτειας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους στην πλατφόρμα tourism4all, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για πέντε ημέρες, με τον υπουργό Τουρισμό Βασίλη Κικίλια σε συνέντευξή του στο OPEN να δηλώνει πως το e-voucher των 150 ευρώ -πέρυσι ήταν στα 120 ευρώ- θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης. Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, κατά την περιγραφόμενη στο άρθρο 5 διαδικασία, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε διακόσια (200) ευρώ.

Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος

1. Δυνητικοί Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια της παρούσας (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).

2. Για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ήτοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδηματικά κριτήρια.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή. Στο ως άνω εισόδημα δεν προσμετράται τυχόν επίδομα αναπηρίας του δικαιούχου ή των εξαρτώμενων από αυτόν μελών το οποίο απαλλάσσεται του φόρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοζάνη: Εντοπίστηκε κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αμυγδαλιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από την πρώτη στιγμή, η κατάσταση των ζώων είχε προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους κτηνιάτρους

Λουτράκι: Σορός άνδρα εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές διερευνούν αν η σορός ανήκει στον 38χρονο Ουκρανό υπήκοο που αγνοούνταν

Τέλος μίας εποχής στη Χίο: Πέθανε η κυρία Σμαράγδα, η τελευταία μόνιμη κάτοικος του Αναβάτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Χίου για τον θάνατο της Σμαράγδας Παπαστυλιανού, της τελευταίας μόνιμης κατοίκου του Αναβάτου

Χαλάνδρι: Εργαστήριο αναβολικών κρυμμένο σε φαρμακείο – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεκατέσσερις συλλήψεις από την αστυνομία και κατάσχεση 40.000 παράνομων σκευασμάτων

Voucher για βιβλία έως 150 ευρώ: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση σε εκδόσεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Χιλιάδες πολίτες μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν βιβλία μέσω επιταγής από τη ΔΥΠΑ

Καταδίκη για Τζέιμς Δαλαμάγκα, τη σύντροφο και τον πατέρα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών επέβαλε το δικαστήριο στον Δαλαμάγκα

Σουηδία: «Όχι» από την αρχή Δημόσιας Υγείας σε smartphone πριν από τα 13 έτη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στόχος αυτής της νέας σύστασης είναι να «μειωθεί ο κίνδυνος τα παιδιά να εκτεθούν σε επιβλαβή περιεχόμενα»

Επίδομα αδείας 2026: Νέα ποσά μετά την αύξηση κατώτατου μισθού – Πότε και πώς καταβάλλεται

Οικονομία Χτες
Ποια είναι η ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος αδείας, ο τρόπος υπολογισμού του και τι αλλάζει φέτος

Θάνατος 71χρονου επιβάτη εν πλω σε πλοίο από Κω προς Πειραιά

Ελλάδα Χτες
Τραγικό τέλος για 71χρονο επιβάτη κατά τη διάρκεια πλου από την Κω με προορισμό τον Πειραιά

Συναγερμός στο Αμερικανικό Πεντάγωνο

Κόσμος Χτες
Εκκενώνονται και αποκλείονται όροφοι του κτιρίου

16χρονη επιχείρησε να το σκάσει ξυπόλητη για να ξεφύγει από τον 30χρονο σύζυγό της στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 30χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή παράνομη βία

Λευκάδα: Βέλγος τουρίστας έπεσε από βράχο για μία selfie

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Λευκάδας