E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το «Τουρισμός για Όλους»

Ξεκινά σήμερα, Σάββατο (16/07) η υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2022". Πόσες ημέρες θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/7/2022 | 11:49

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το «Τουρισμός για Όλους»
Unsplash

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, Σάββατο (16/07) η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους", που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, μέσω της επιδότησης σε δικαιούχους, υπηρεσιών διαμονής για την πραγματοποίηση διακοπών εντός της Επικράτειας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους στην πλατφόρμα tourism4all, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για πέντε ημέρες, με τον υπουργό Τουρισμό Βασίλη Κικίλια σε συνέντευξή του στο OPEN να δηλώνει πως το e-voucher των 150 ευρώ -πέρυσι ήταν στα 120 ευρώ- θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης. Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, κατά την περιγραφόμενη στο άρθρο 5 διαδικασία, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε διακόσια (200) ευρώ.

Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος

1. Δυνητικοί Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια της παρούσας (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).

2. Για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ήτοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδηματικά κριτήρια.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή. Στο ως άνω εισόδημα δεν προσμετράται τυχόν επίδομα αναπηρίας του δικαιούχου ή των εξαρτώμενων από αυτόν μελών το οποίο απαλλάσσεται του φόρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ευρωκοινοβούλιο: Αναστέλλονται οι εμπορικές συμφωνίες ΕΕ‑ΗΠΑ μέχρι να σταματήσουν οι απειλές Τραμπ

Κόσμος 21.01.2026
Η Ουάσινγκτον υπονομεύει τη σταθερότητα και την προβλεψιμότητα των εμπορικών σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ

Αστρος: Λιμενικός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα

Ελλάδα 21.01.2026
Χωρίς τις αισθήσεις του λιμενικός στο Παράλιο Αστρος

Σενεγάλη: Λεφτά και από ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο το πριμ για τους θριαμβευτές του Κόπα Αφρικα

Αθλητικά Νέα 21.01.2026
Η αποστολή της Εθνικής Σνεγάλης γνώρισε αποθεωτική υποδοχή μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με τον πρόεδρο της χώρας να μοιράζει λεφτά και οικόπεδα

Ο Μάριο Μπανούσι βραβεύτηκε με Αργυρό Λέοντα στην Μπιενάλε Θεάτρου Βενετίας 2026

Πολιτισμός 21.01.2026
Ο νεαρός σκηνοθέτης και performer διακρίθηκε χάρη στο ιδιαίτερο έργο του

Από το «Star Wars» στον Χρυσό Θόλο: Το νέο αμυντικό δόγμα του Τραμπ και γιατί η Γροιλανδία βρίσκεται στον πυρήνα του

Κόσμος 21.01.2026
Η ιδέα δεν είναι καινούργια, ξεκίνησε από το περίφημο «Star Wars» του Ρόναλντ Ρίγκαν - Κομβική στο σχέδιο του Τραμπ η Γροιλανδία, πώς θέλει να κάνει άτρωτες τις Ηνωμένες Πολιτείες

«Όχι» από τους Ευρωπαίους στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ ‑ Ενδεχομένως αύριο στο Νταβός ο Μητσοτάκης λόγω καιρού

Κόσμος 21.01.2026
Oι Γερμανοί είπαν και επισήμως «όχι», μοναδική εξαίρεση θα είναι η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν

Ειρωνείες Τραμπ για τα... όμορφα γυαλιά του Μακρόν: «Τι στο καλό συνέβη;», δείτε βίντεο

Κόσμος 21.01.2026
«Μου αρέσει ο Μακρόν, πραγματικά μου αρέσει είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, έτσι δεν είναι;» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην ομιλία του

Χανιά: Ένοχος κρίθηκε ο οδηγός της Πόρσε για το θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφόρο Σούδας

Ελλάδα 21.01.2026
«Κατέστησε το όχημα φονικό όπλο» είπε η εισαγγελέας

Απίστευτες εικόνες καταστροφής στην Ιταλία: Ο κυκλώνας Χάρι σήκωσε «τσουνάμι» μέσα στις πόλεις

Κόσμος 21.01.2026
Εκατοντάδες άνθρωποι στον ιταλικό νότο χρειάστηκε να εκκενώσουν τα σπίτια τους

ΣτΕ: Το υπoυργείο Παιδείας παρέλειψε να εισάγει εναλλακτικό μάθημα για τα Θρησκευτικά στα λύκεια

Ελλάδα 21.01.2026
Έπρεπε να έχει εισαχθεί το μάθημα της Ηθικής μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2022-2023

Ρέμα Πικροδάφνης: Εκκενώθηκαν 3 σπίτια ‑ Έχουν επιστρατευθεί και φουσκωτά

Ελλάδα 21.01.2026
Τα σπίτια εκκενώθηκαν γιατί τις επόμενες ώρες αναμένεται να φουσκώσει το ρέμα όπως σε κάθε κακοκαιρία