E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κουτσούμπας: Το πιτόγυρο έχει πάει στα 3,5 ευρώ, δεν τρώτε σουβλάκι εσείς;

Ο γ.γ. του ΚΚΕ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση ενώ έστριψε τα πυρά του και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δημοσίευση 6/7/2022 | 16:50

Κουτσούμπας: Το πιτόγυρο έχει πάει στα 3,5 ευρώ, δεν τρώτε σουβλάκι εσείς;

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κοινωνική πολιτική, τονίζοντας ότι «ψίχουλα» την αύξηση στον κατώτατο μισθό.

«Έχετε συναίσθηση της κατάστασης; Το πραγματικό κόστος ζωής για την λαϊκή οικογένεια έφτασε σε σημείο που οι εργαζόμενοι σφίγγουν το ζωνάρι. Τα υψηλά ενοίκια είναι αποτέλεσμα της επέκτασης του τουρισμού στα αστικά κέντρα. Η οικονομία της αγοράς, η κατοικία εμπόρευμα η καπιταλιστική σας ανάπτυξη δεν είναι για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το σουβλάκι με πίτα, το γνωστό πιτόγυρο έχει πάει στα 3 – 3,5 ευρώ. Η βενζίνη στα 2,5 ευρώ. Δεν τρώτε σουβλάκια, το καταλαβαίνω. Δεν βάζετε ούτε καύσιμα;»

Ακολούθως, αναφερόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είπε «Μην μας πείτε για την προοδευτική σας διακυβέρνηση. Έλιωσε η «καραμέλα». Ούτε τα μνημόνια είναι προοδευτικά, ούτε η πράσινη – που στην ουσία είναι κατάμαυρη – μετάβαση είναι προοδευτική. Ούτε οι δεσμεύσεις όλων σας στις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είναι πρόοδος.

Μπορώ να σας πω πολλά. Όλα αυτά τα αντιλαϊκά έργα και μέρες τις διακυβέρνησή σας τα έχουμε νιώσει στο πετσί μας. Μην μας πείτε ότι υποχρεωθήκατε να τα εφαρμόσετε για να βγάλετε τη χώρα απ’ τα μνημόνια. Όλη η επιλογή ήταν δική σας. Και τις επιλογές σας τις αποδείξατε ως αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζοντας πάνω από τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης. Πριν λίγες ημέρες μαζί ψηφίσατε για τα νέα προνόμια στους εφοπλιστές. Την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν γονατίσει και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν γίνει απλησίαστα. Μαζί ψηφίσατε τα δωράκια στους εφοπλιστές και τσακώνεστε για το ποιος θα πρωτοκαθίσει στην κυβερνητική καρέκλα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος γι αυτό και ο καθένας σας πουλάει ότι έχει.

Η ΝΔ την αντιλαϊκή πολιτική της. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει στο παζάρι την εξασφάλιση κοινωνικής συναίνεσης και το ΠΑΣΟΚ την προθυμία του να στηρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ανάμεσα σας είναι το ΚΚΕ που μπορεί και δίνει απαντήσεις στα αδιέξοδα. Απαντήσεις που απαντούν και σύγκρουση με πρωταγωνιστή των εξελίξεων τον λαό. Καλοί οι κυβερνητικοί απολογισμοί αλλά τον πραγματικό απολογισμό θα τον κάνουν οι εργαζόμενοι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.