E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μακελειό στο Σικάγο: Πέταξε τον γιο του σε κάδο σκουπιδιών για να τον γλιτώσει

Η αντίδραση του 39χρονου Αλεξάντερ Σαντοβάλ

Δημοσίευση 5/7/2022 | 18:21

Μακελειό στο Σικάγο: Πέταξε τον γιο του σε κάδο σκουπιδιών για να τον γλιτώσει

Αν μαθαίναμε πως ένας πατέρας έβαλε τον γιό του σε σκουπιδοτενεκέ θα ξεσηκωνόταν θύελλα εναντίον του και θα οδηγείτο ενώπιον της δικαιοσύνης και όχι άδικα.

Όμως η περίπτωση του Αλεξάντερ Σαντοβάλ είναι διαφορετική.

Ο Αλεξάντερ πήρε τον πεντάχρονο γιό του, την σύντροφό του και την κόρη τους για να παρακολουθήσουν την παρέλαση για την 4η Ιουλίου, στο Σικάγο. Μάλιστα, φρόντισαν να πάνε νωρίς για να βρουν μια καλή θέση για τα παιδιά.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Αλλά από τη μια στιγμή στην άλλη όλα έγιναν κόλαση. Ακούστηκαν πυροβολισμοί, ουρλιαχτά τρόμου, φωνές, αλλοφροσύνη.

Ο Αλεξάντερ Σαντοβάλ σκέφτηκε μόνο ένα πράγμα: πώς θα προστατεύσει τα παιδιά.

Άρπαξε τον μικρό και τον έβαλε σε ένα σκουπιδοτενεκέ, την ώρα που άκουγε τα πυρά που σκόρπισαν τον θάνατο.

Ο 39χρονος πατέρας δήλωσε στο τοπικό κανάλι του Σικάγο WGN9: «Ζήτησα από κάποιους που ήταν δίπλα να μείνουν μαζί του, για να πάω να βρω και την υπόλοιπη οικογένεια». Είχαν σκορπίσει μέσα στον πανικό και τους έψαχνε αγωνιωδώς.

«Όταν γύρισα είδα ανθρώπους στο έδαφος, κάποιοι είχαν χτυπηθεί. Τουλάχιστον ένα μικρό αγόρι , ηλικίας 6-8 χρόνων. Αυτό ήταν το χειρότερο, γιατί είμαι πατέρας. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στην οικογένειά μου», λέει ο Αλεξάντερ.

Ο γιατρός Ρίτσαρντ Κάουφμαν βρισκόταν κάπου εκεί κοντά. Περιγράφει ένα πανδαιμόνιο. «Πετούσαν βρέφη στον αέρα, άνθρωποι βουτούσαν για να καλυφθούν. Άλλοι ήταν αιμόφυρτοι, ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλον».

Η Σάρα Χάινσφαρδερ, μία 36χρονη κάτοικος της περιοχής, που παρακολουθούσε την παρέλαση με την οικογένειά της, λέει ότι «πέντε λεπτά αφότου πέρασαν από την παρέλαση η αστυνομία και οι πυροσβέστες, άρχισε το μπαμ-μπαμ. Η μαμά μου είπε ότι αυτά που ακούγονταν ήταν πολύ δυνατά, ήταν σαν να ρίχνουν με μουσκέτα γιατί κάποιες φορές στις παρελάσεις χρησιμοποιούν παλιά όπλα» .

Στην αρχή κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει αν οι πυροβολισμοί ήταν μέρος του προγράμματος της παρέλασης, γρήγορα όμως έγινε αντιληπτό τι συνέβαινε.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς του Ρόμπερτ Κρίμο, ενός 22χρονου που συνελήφθη μετά από καταδίωξη.

Άλλη μια γιορτή στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξε σε τραγωδία, την ώρα που γίνεται μία έντονη δημόσια συζήτηση για την οπλοκατοχή στην Αμερική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης

Ελλάδα Χτες
Μέχρι τις 8 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με νεογέννητο βρέφος ‑ Δίωξη για εμπορία ανθρώπων

Ελλάδα Χτες
Συναγερμός στις Αρχές της Θεσσαλονίκης

Ουκρανία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον 2 νεκροί και ο δράστης

Λιοσίων: Παράσυρση ανήλικης με εγκατάλειψη – Σε σοβαρή κατάσταση το κορίτσι

Ελλάδα Χτες
Σε σοβαρή κατάσταση εισήχθη στο ΚΑΤ μια ανήλικη

Αίσιο τέλος για τον 7χρονο Βαγγέλη στη Θεσσαλονίκη που τον άρπαξε ο πατέρας του

Ελλάδα Χτες
Ο ανήλικος εντοπίστηκε από τις Αρχές και είναι καλά στην υγεία του

Πρώτες βουτιές για τους Αθηναίους

Ελλάδα Χτες
Σε ποιες περιοχές της χώρας «άγγιξε» τους 30°C ο υδράργυρος

Χειρουργείο για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι‑Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό» ‑ Είχε ειλεό

Ελλάδα Χτες
Σε επέμβαση για ειλεό υπεβλήθη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

Πρωτομαγιά: Τι μέρα «πέφτει» φέτος ‑ Οι υπόλοιπες αργίες του 2026

Ελλάδα Χτες
Τα επόμενα τριήμερα και οι ευκαιρίες για αποδράσεις μετά το Πάσχα

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για σημαντική αλλαγή ‑ Πότε ξεκινά

Καιρός Χτες
Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού με τον έμπειρο προγνώστη να προειδοποιεί για αλλαγή μέσα στην εβδομάδα

Ξεσπά για την υπόθεση Λαζαρίδη η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριό της

Ελλάδα Χτες
Οι πληγές του παρελθόντος φαίνεται να μην έχουν επουλωθεί πλήρως για την 60χρονη σήμερα γυναίκα

Αγρια επίθεση σε διαιτητή στη Ρόδο: Παίκτης σε τουρνουά μπάσκετ τον γρονθοκόπησε μετά από τεχνική ποινή

Αθλητικά Νέα Χτες
Μήνυση και έντονες αντιδράσεις για το περιστατικό βίας