E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μακελειό στο Σικάγο: Πέταξε τον γιο του σε κάδο σκουπιδιών για να τον γλιτώσει

Η αντίδραση του 39χρονου Αλεξάντερ Σαντοβάλ

Δημοσίευση 5/7/2022 | 18:21

Μακελειό στο Σικάγο: Πέταξε τον γιο του σε κάδο σκουπιδιών για να τον γλιτώσει

Αν μαθαίναμε πως ένας πατέρας έβαλε τον γιό του σε σκουπιδοτενεκέ θα ξεσηκωνόταν θύελλα εναντίον του και θα οδηγείτο ενώπιον της δικαιοσύνης και όχι άδικα.

Όμως η περίπτωση του Αλεξάντερ Σαντοβάλ είναι διαφορετική.

Ο Αλεξάντερ πήρε τον πεντάχρονο γιό του, την σύντροφό του και την κόρη τους για να παρακολουθήσουν την παρέλαση για την 4η Ιουλίου, στο Σικάγο. Μάλιστα, φρόντισαν να πάνε νωρίς για να βρουν μια καλή θέση για τα παιδιά.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Αλλά από τη μια στιγμή στην άλλη όλα έγιναν κόλαση. Ακούστηκαν πυροβολισμοί, ουρλιαχτά τρόμου, φωνές, αλλοφροσύνη.

Ο Αλεξάντερ Σαντοβάλ σκέφτηκε μόνο ένα πράγμα: πώς θα προστατεύσει τα παιδιά.

Άρπαξε τον μικρό και τον έβαλε σε ένα σκουπιδοτενεκέ, την ώρα που άκουγε τα πυρά που σκόρπισαν τον θάνατο.

Ο 39χρονος πατέρας δήλωσε στο τοπικό κανάλι του Σικάγο WGN9: «Ζήτησα από κάποιους που ήταν δίπλα να μείνουν μαζί του, για να πάω να βρω και την υπόλοιπη οικογένεια». Είχαν σκορπίσει μέσα στον πανικό και τους έψαχνε αγωνιωδώς.

«Όταν γύρισα είδα ανθρώπους στο έδαφος, κάποιοι είχαν χτυπηθεί. Τουλάχιστον ένα μικρό αγόρι , ηλικίας 6-8 χρόνων. Αυτό ήταν το χειρότερο, γιατί είμαι πατέρας. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στην οικογένειά μου», λέει ο Αλεξάντερ.

Ο γιατρός Ρίτσαρντ Κάουφμαν βρισκόταν κάπου εκεί κοντά. Περιγράφει ένα πανδαιμόνιο. «Πετούσαν βρέφη στον αέρα, άνθρωποι βουτούσαν για να καλυφθούν. Άλλοι ήταν αιμόφυρτοι, ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλον».

Η Σάρα Χάινσφαρδερ, μία 36χρονη κάτοικος της περιοχής, που παρακολουθούσε την παρέλαση με την οικογένειά της, λέει ότι «πέντε λεπτά αφότου πέρασαν από την παρέλαση η αστυνομία και οι πυροσβέστες, άρχισε το μπαμ-μπαμ. Η μαμά μου είπε ότι αυτά που ακούγονταν ήταν πολύ δυνατά, ήταν σαν να ρίχνουν με μουσκέτα γιατί κάποιες φορές στις παρελάσεις χρησιμοποιούν παλιά όπλα» .

Στην αρχή κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει αν οι πυροβολισμοί ήταν μέρος του προγράμματος της παρέλασης, γρήγορα όμως έγινε αντιληπτό τι συνέβαινε.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς του Ρόμπερτ Κρίμο, ενός 22χρονου που συνελήφθη μετά από καταδίωξη.

Άλλη μια γιορτή στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξε σε τραγωδία, την ώρα που γίνεται μία έντονη δημόσια συζήτηση για την οπλοκατοχή στην Αμερική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα 07.02.2026
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος 07.02.2026
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα 07.02.2026
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα 07.02.2026
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα 07.02.2026
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.