E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μακελειό στο Σικάγο: Πέταξε τον γιο του σε κάδο σκουπιδιών για να τον γλιτώσει

Η αντίδραση του 39χρονου Αλεξάντερ Σαντοβάλ

Δημοσίευση 5/7/2022 | 18:21

Μακελειό στο Σικάγο: Πέταξε τον γιο του σε κάδο σκουπιδιών για να τον γλιτώσει

Αν μαθαίναμε πως ένας πατέρας έβαλε τον γιό του σε σκουπιδοτενεκέ θα ξεσηκωνόταν θύελλα εναντίον του και θα οδηγείτο ενώπιον της δικαιοσύνης και όχι άδικα.

Όμως η περίπτωση του Αλεξάντερ Σαντοβάλ είναι διαφορετική.

Ο Αλεξάντερ πήρε τον πεντάχρονο γιό του, την σύντροφό του και την κόρη τους για να παρακολουθήσουν την παρέλαση για την 4η Ιουλίου, στο Σικάγο. Μάλιστα, φρόντισαν να πάνε νωρίς για να βρουν μια καλή θέση για τα παιδιά.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Αλλά από τη μια στιγμή στην άλλη όλα έγιναν κόλαση. Ακούστηκαν πυροβολισμοί, ουρλιαχτά τρόμου, φωνές, αλλοφροσύνη.

Ο Αλεξάντερ Σαντοβάλ σκέφτηκε μόνο ένα πράγμα: πώς θα προστατεύσει τα παιδιά.

Άρπαξε τον μικρό και τον έβαλε σε ένα σκουπιδοτενεκέ, την ώρα που άκουγε τα πυρά που σκόρπισαν τον θάνατο.

Ο 39χρονος πατέρας δήλωσε στο τοπικό κανάλι του Σικάγο WGN9: «Ζήτησα από κάποιους που ήταν δίπλα να μείνουν μαζί του, για να πάω να βρω και την υπόλοιπη οικογένεια». Είχαν σκορπίσει μέσα στον πανικό και τους έψαχνε αγωνιωδώς.

«Όταν γύρισα είδα ανθρώπους στο έδαφος, κάποιοι είχαν χτυπηθεί. Τουλάχιστον ένα μικρό αγόρι , ηλικίας 6-8 χρόνων. Αυτό ήταν το χειρότερο, γιατί είμαι πατέρας. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στην οικογένειά μου», λέει ο Αλεξάντερ.

Ο γιατρός Ρίτσαρντ Κάουφμαν βρισκόταν κάπου εκεί κοντά. Περιγράφει ένα πανδαιμόνιο. «Πετούσαν βρέφη στον αέρα, άνθρωποι βουτούσαν για να καλυφθούν. Άλλοι ήταν αιμόφυρτοι, ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλον».

Η Σάρα Χάινσφαρδερ, μία 36χρονη κάτοικος της περιοχής, που παρακολουθούσε την παρέλαση με την οικογένειά της, λέει ότι «πέντε λεπτά αφότου πέρασαν από την παρέλαση η αστυνομία και οι πυροσβέστες, άρχισε το μπαμ-μπαμ. Η μαμά μου είπε ότι αυτά που ακούγονταν ήταν πολύ δυνατά, ήταν σαν να ρίχνουν με μουσκέτα γιατί κάποιες φορές στις παρελάσεις χρησιμοποιούν παλιά όπλα» .

Στην αρχή κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει αν οι πυροβολισμοί ήταν μέρος του προγράμματος της παρέλασης, γρήγορα όμως έγινε αντιληπτό τι συνέβαινε.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς του Ρόμπερτ Κρίμο, ενός 22χρονου που συνελήφθη μετά από καταδίωξη.

Άλλη μια γιορτή στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξε σε τραγωδία, την ώρα που γίνεται μία έντονη δημόσια συζήτηση για την οπλοκατοχή στην Αμερική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρωσία εναντίον Βαρθολομαίου: Νέα επίθεση με βαριές κατηγορίες και γεωπολιτικό υπόβαθρο

Ελλάδα 13.01.2026
Γιατί επιτέθηκαν για πολλοστή φορά οι Ρώσοι στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Το υπόβαθρο της σύγκρουσης: Η Ουκρανία, η αυτοκεφαλία και ο εκκλησιαστικός χάρτης της Ευρώπης

Ο Τραμπ αυξάνει την πίεση στο Ιράν: Ανακοίνωσε δασμούς 25% σε όποια χώρα συνεργάζεται με την Τεχεράνη

Κόσμος 13.01.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ σφίγγει τον κλοιό και εξετάζει στρατιωτική παρέμβαση στην περίπτωση που χυθεί περισσότερο αίμα διαδηλωτών

Μήνυση κατά του Charlie Hebdo για σκίτσο που σατιρίζει την τραγωδία του Κραν Μοντανά

Κόσμος 13.01.2026
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών

Νέες ταυτότητες: Μπλακ άουτ στην πλατφόρμα – Υπομονή για ραντεβού από το… καλοκαίρι

Ελλάδα 13.01.2026
Έλλειψη ραντεβού παρατηρείται στην ψηφιακή πλατφόρμα

Σε πορεία σύγκρουσης η κυβέρνηση με τα μπλόκα που λένε όχι στο διάλογο ‑Στις 3 η συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες

Πολιτική 13.01.2026
Μητσοτάκης: «Όλοι κρίνονται για τη στάση τους απέναντι στον διάλογο»

Εξαφάνιση 16χρονης: Μυστικές πωλήσεις, συνάντηση με άγνωστο και ταξί για Αθήνα

Ελλάδα 13.01.2026
Ολα τα σκοτεινά σημεία που εξετάζονται

Xωρίς ταξί η Αθήνα σήμερα και αύριο λόγω 48ωρης απεργίας

Ελλάδα 13.01.2026
Χειρόφρενο τραβούν σήμερα και αύριο τα ταξί στην Αττική, λόγω της νέας απεργίας των αυτοκινητιστών.

Καρυστιανού: Την παραίτησή της από την προεδρία του Συλλόγου των Τεμπών ζητά το ΔΣ ‑ Είναι παράτυπο, απαντά

Ελλάδα 13.01.2026
`Περιμένω να μου ζητηθεί επισήμως να αποχωρήσω - Εφόσον μου ζητηθεί, ωστόσο, θα παραμέινω` είχε πει η Μαρία Καρυστιανού

Η Γροιλανδία δεν πρόκειται να δεχθεί εξαγορά από τον Τραμπ: «Θα αμυνθούμε μέσω του NATO»

Κόσμος 13.01.2026
«Το νησί αποτελεί «μέρος του βασιλείου της Δανίας» και, υπό αυτή την ιδιότητα, είναι «ως μέρος της δανικής κοινοπολιτείας, μέλος του ΝΑΤΟ»

Καιρός: Τελειώνει το τσουχτερό κρύο, άνοδος της θερμοκρασίας πάνω από τα κανονικά

Καιρός 13.01.2026
Κολυδάς, Τσατραφύλλιας και Καλλιάνος εξηγούν την εξέλιξη του καιρού

Γαλλία: Οι αγρότες πολιορκούν ξανά τη Βουλή στο Παρίσι

Κόσμος 13.01.2026
Νέα διαδήλωση κατά της συμφωνίας Mercosur