E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκρέκας για Power Pass: Οριζόντια κάλυψη για όλους χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

«Ιστορική πρόκληση η αντιμετώπιση αυτής της κρίσης»

Δημοσίευση 5/7/2022 | 10:00

Σκρέκας για Power Pass: Οριζόντια κάλυψη για όλους χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

Tις επιδοτήσεις για την ενέργεια που θα δοθούν τον μήνα Ιούλιο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανακοινώνει αυτήν την ώρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Έως σήμερα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα Power Pass οι δικαιούχοι της αποζημίωσης έως και 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα. Η ενίσχυση αναμένεται να καταβληθεί εντός του Ιουλίου.

Η αποζημίωση αφορά σε όσους έχουν επιπλέον χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα στο χρονικό διάστημα έκδοσης των λογαριασμών από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022 και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Από εκεί και πέρα ανακοίνωσε την αύξηση της επιδότησης στους οικιακούς καταναλωτές στα 200 ευρώ/MWh για τον Ιούλιο και στα 240 ευρώ ευρώ/MWh για τους δικαιούχους ΚΟΤ. Παράλληλα, τόνισε ότι για τον τρέχοντα μήνα δε θα ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια.

Το 50% της ετήσιας κατανάλωσης φυσικού αερίου, θα στερήσει από την εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού η πλήρης διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου έως τον Ιούνιο του 2023, με την κυβέρνηση να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποκρούσει πιθανούς κλυδωνισμούς από τους εκβιασμούς Πούτιν.

Πρόκειται για 38,7 τεραβατώρες που αντιστοιχούν περίπου σε 46 καράβια LNG, από τις οποίες οι 26 TWh προορίζονται για την τροφοδοσία της Ελλάδας και οι υπόλοιπες για να στηρίξουν την Βουλγαρία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Την παραπάνω εκτίμηση έκανε χθες στην έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής για την διαχείριση κρίσεων που συνεδρίασε υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους των ηλεκτροπαραγωγών της χώρας, η επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ κυρία Μαρία Ρίτα Γκάλι, παρουσιάζοντας όλα τα σενάρια που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα στο ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της ροής του φυσικού αερίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μισεί τους χριστιανούς, είχε γράψει αντιχριστιανικό μανιφέστο» ‑ Νέες αποκαλύψεις Τραμπ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε λόγο για ένα άτομο ""προφανώς πολύ διαταραγμένο"".

Ανασύρθηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο στην Ικαρία

Κόσμος Χτες
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν επτά πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ανήλικες που έδειξαν πλαστές ταυτότητες για να αγοράσουν αλκοόλ

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν και οι μητέρες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο ΙΧ με δίκυκλο στο Δερβένι – Νεκρός ο μοτοσικλετιστής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 36χρονος οδηγός του δίκυκλου υπέκυψε στα τραύματά του

ΟΦΗ: Νύφη σταμάτησε με κόρνα το γαμήλιο γλέντι για να πανηγυρίσει τo Κύπελλο ‑ BINTEO

E-Daily 3.Left Χτες
Η νύφη ξεσήκωσε τους καλεσμένους και τον γαμπρό

Τρομακτικό ατύχημα στο MotoGP – Κόπηκε στα δύο η μηχανή του Μάρκεθ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στην πίστα της Χερέθ ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαρκ Μάρκεθ, έπεσε από τη μηχανή και σύρθηκε για αρκετά μέτρα

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν την προτομή του Λυγγερίδη, του αστυνομικού που δολοφονήθηκε στου Ρέντη

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Χθες το βράδυ κάποια αρρωστημένα μυαλά προχώρησαν σε αυτή την εμετική πράξη. Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί»

Τραγωδία στο Παρθένι Αρκαδίας: Νεκρός άνδρας, τον καταπλάκωσε τρακτέρ

Ελλάδα Χτες
Παρά τις προσπάθειες διάσωσης, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Λόφος Φιλοπάππου: Συναγερμός μετά από επεισόδιο μεταξύ δύο ανδρών ‑ Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι κοντά στην είσοδο του Λόφου

Επίθεση με βαριοπούλα και μπογιές στο Διοικητικό Εφετείο Αθήνων

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στην κεντρική είσοδο του κτιρίου

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Παράταση για 300.000 vouchers ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ

Οικονομία Χτες
Η προθεσμία παρατείνεται για όλους τους ΑΦΜ έως τη Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 23:59