E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυροσβεστική: 52 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

Ποια είναι η κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών

Δημοσίευση 4/7/2022 | 18:44

Πυροσβεστική: 52 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 52 δασικές φωτιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τον κίνδυνο να παραμένει πολύ υψηλός και αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός.

Παράλληλα, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ επέστησε την προσοχή σε όλους τους πολίτες, καθώς όπως είπε, «η απροσεξία και η αμέλεια οδηγούν στην εκδήλωση δασικών πυρκαγιών».

Όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο κ. Αρτοποιός είπε ότι στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή Πόρτες Αχαϊας αντιμετωπίζονται πολλές ενεργές καύσεις και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 11:45 το πρωί στην αγροτοδασική περιοχή στο Σχηματάρι Βοιωτίας έχει ελεγχθεί, ενώ σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Σερνικάκι Φωκίδας στις 13:10 σε αγροτική έκταση χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ για την αντιμετώπισή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες κι εναέριες δυνάμεις.

Ακόμη, επανέλαβε ότι για αύριο Τρίτη παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ προσέθεσε ότι στις περιοχές αυτές αναμένεται να επικρατήσουν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρότατοι άνεμοι.

«Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας. Η απροσεξία και η αμέλεια οδηγούν στην εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή. Παρακαλούμε πολύ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε η πυρκαγιά έχει δύναμη. Ας μην την υποτιμάμε», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στουρνάρας: Έτος καμπής για την ελληνική οικονομία το 2026 – Απαιτείται πολιτική σταθερότητα

Οικονομία 22.01.2026
Μία σειρά από αρνητικές εξελίξεις στο εξωτερικό περιβάλλον μπορεί να περιορίσουν τις ελληνικές εξαγωγές

ΗΠΑ: Η ICE συνέλαβε πεντάχρονο αγόρι που επέστρεφε σπίτι του

Κόσμος 22.01.2026
Πατέρας και γιος συνελήφθησαν ενώ βρισκόντουσαν στην είσοδο του σπιτιού τους

11 απεγκλωβισμοί πολιτών από πλημμυρισμένα σπίτια στην Αττική

Ελλάδα 22.01.2026
Εκατοντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας και πλημμύρες στην Αμεση Δράση

Έλον Μασκ: «Σε 10 έως 20 χρόνια, η εργασία θα είναι προαιρετική και τα χρήματα άχρηστα»

Tech + Science 22.01.2026
Ο Έλον Μασκ λέει ότι σε 10 έως 20 χρόνια, η εργασία θα είναι προαιρετική και τα χρήματα θα είναι άχρηστα χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη ρομποτική

Η Δανία ανοιχτή σε διάλογο για τον «Χρυσό Θόλο» μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ

Κόσμος 22.01.2026
«Είναι καλό και φυσικό η ασφάλεια στην Αρκτική να αποτελεί αντικείμενο συνομιλιών μεταξύ του γγ του ΝΑΤΟ και του προέδρου των ΗΠΑ» δήλωσε σήμερα Μέτε Φρεντέρικσεν - «Κόκκινη γραμμή» η εδαφική κυριαρχία της Δανίας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εγκαινίασε θέρετρο ιαματικών πηγών και φωτογραφήθηκε μιλώντας με λουόμενες

Κόσμος 22.01.2026
Το συγκρότημα είναι το μεγαλύτερο θέρετρο ιαματικών πηγών στη χώρα και πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανακαίνισή του

Γυναίκα σώθηκε την τελευταία στιγμή από ορμητικό χείμαρρο στην Ανω Γλυφάδα, δείτε βίντεο

Ελλάδα 22.01.2026
Σκηνές αγωνίας στους πλημμυρισμένους δρόμους – Μία γυναίκα διασώθηκε, ενώ άλλη έχασε τη ζωή της από τα ορμητικά νερά

Λέκκας για Ανω Γλυφάδα: «Η ανάπτυξη των `ακριβών` περιοχών έγινε χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες»

Ελλάδα 22.01.2026
«Δεν γίνεται τίποτα τώρα πια - Είναι μια κληρονομημένη αμαρτία» τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας