E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εγκατέλειψαν το Φιδονήσι οι Ρώσοι

«Τους διώξαμε, όλα θα ξαναγίνουν ουκρανικά» ισχυρίζεται το Κίεβο

Δημοσίευση 30/6/2022 | 12:42

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εγκατέλειψαν το Φιδονήσι οι Ρώσοι

Το νησί έξω από την Οδησσό, στη Μαύρη Θάλασσα, έγινε από την πρώτη μέρα του πολέμου στην Ουκρανία, σύμβολο. Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά, οι δυνάμεις της Ρωσίας το εγκατέλειψαν. Γιατί, είναι θέμα υπό συζήτηση.

Η πλευρά τα Ρωσίας ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις της εγκατέλειψαν το Φιδονήσι ως κίνηση καλής θέλησης για να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος, ούτως ώστε να διευκολυνθεί η μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία.

Η δε Ουκρανία από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ότι οι δυνάμεις της με τους συνεχείς βομβαρδισμούς, ανάγκασαν τους Ρώσους να φύγουν από το Φιδονήσι.

Την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων ανακοίνωσε υπουργείο Άμυνας της χώρας, το οποίο χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως «κίνηση καλής θέλησης» προκειμένου να διευκολυνθεί η εξαγωγή και η μεταφορά σιτηρών από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας μέσω ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Καμπούμ» ήταν η αντίδραση του Αντρέι Γέρμακ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ανέβασε στο twitter φωτογραφία από το φλεγόμενο Φιδονήσι και ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον «ρωσικές δυνάμεις στο Φιδονήσι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έκαναν εξαιρετική δουλειά».

Ο επιτελάρχης του Ουκρανού προέδρου διεμήνυσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα εκδιώξουν τους Ρώσους κι από άλλα σημεία της χώρας που έχουν κατακτήσει. «Θα ακολουθήσουν κι άλλα “καμπούμ”. Όλα θα γίνουν ουκρανικά», ανέφερε στο tweet του!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Χίο: Το σκάφος του Λιμενικού είχε κάμερα, αλλά δεν είχε τεθεί σε λειτουργία

Ελλάδα 04.02.2026
Η κάμερα που υπήρχε στο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού δεν είχε ενεργοποιηθεί από το πλήρωμα – Οι Αρχές ερευνούν αν ο Μαροκινός διασωθείς ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου.

Συνελήφθη δασκάλα γιόγκα στα βόρεια προάστια που ανατίναζε αυτοκίνητα συγγενών της

Ελλάδα 04.02.2026
Το 2016 φέρεται να είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο του πατέρα της

Η μεγάλη ανακαίνιση των συρμών: Πώς αλλάζουν όψη τα τρένα σε μετρό και ηλεκτρικό

Ελλάδα 04.02.2026
Κλιματισμός και «δεύτερη ζωή» με νέες αναβαθμίσεις άνω των 200 εκατ. ευρώ για το παλαιότερο τροχαίο υλικό της Αθήνας

Αποζημίωση‑έκπληξη: Πότε και πώς παίρνετε έως 100 ευρώ για γυαλιά

Ελλάδα 04.02.2026
Δείτε τι δικαιούστε, κάθε πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση

Λιμενικό για την τραγωδία στη Χίο με τους 15 νεκρούς: Το δουλεμπορικό χτύπησε το σκάφος μας στο πλάι, ανετράπη και βυθίστηκε

Ελλάδα 04.02.2026
Ο χειριστής του «δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα, αντιθέτως ανέστρεψε πορεία και ακολούθησε πρόσκρουση»

Έπεσε η υπογραφή Τραμπ: Τέλος το shutdown στις ΗΠΑ

Κόσμος 04.02.2026
Και επίσημα «τελεία» μπήκε για το shutdown