E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό στον Πειραιά

Στην Θεσσαλονίκη άραγε πότε;

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/6/2022 | 21:59

Ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό στον Πειραιά

Τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους το μετρό συμβάλλει στην πράσινη ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας τόνισε ο Νίκος Κουρέτας διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό.

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία για τους σταθμούς του Πειραιά και πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία παράδοσής τους σε πλήρη λειτουργία, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου Green Deal του ΤΕΕ για τις πράσινες υποδομές.

Όπως ανέφερε ο Ν Κουρέτας οι πολίτες σύντομα θα δούνε τα δύο ΤΒΜ της γραμμής 4 να συναρμολογούνται, θα παραδοθούν οι τρεις σταθμοί στον Πειραιά ενώ στο τέλος του 2023 θα παραδοθεί λειτουργικό και το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Με τους τρεις σταθμούς του Πειραιά, οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα εξυπηρετούν πάνω από ένα εκατ. επιβάτες
«Με τους τρεις σταθμούς του Πειραιά, που θα δώσουμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες, οι γραμμές 2 και 3 θα εξυπηρετούν πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες, γεγονός που σημαίνει ότι 200.000 λιγότερα αυτοκίνητα ημερησίως θα κυκλοφορούν στην Αθήνα και το διοξείδιο του άνθρακα θα μειωθεί κατά 880 τόνους. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε να έχουμε 310.000 επιβάτες ημερησίως, 55.000 λιγότερα αυτοκίνητα και 140 τόνους διοξειδίου του άνθρακα λιγότερους».

Ο Ν. Κουρέτας τόνισε ότι τη συμβολή του μετρό στο να μειωθούν τα ατυχήματα και η ενέργεια που καταναλώνεται ανά επιβάτη, στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος για τους επιβάτες μέσω των αναπλάσεων και των δενδροφυτεύσεων (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά για έργο σταθερής τροχιάς), την εξυπηρέτηση βασικών δομών όπως τα νοσοκομεία.

Τέλος, ο κ. Κουρέτας ανέφερε ότι σύντομα οι πολίτες θα δούνε ότι στη γραμμή 4 θα αλλάξουν οι περιφράξεις των εργοταξίων. «Σύντομα θα δείτε ότι στις περιφράξεις θα υπάρχουν έργα τέχνης, ενώ τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν θα προέρχονται από ελληνική start up με την ιδιότητα να απορροφούν τους ρύπους.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα 16.01.2026
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα 16.01.2026
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011

Πέθανε ο «Ποπάι» της Βραζιλίας, με τα μπράτσα μεγαλύτερα από το κεφάλι του

Κόσμος 16.01.2026
Το παράδειγμά του προειδοποιούσε για τους κινδύνους μη εγκεκριμένων ουσιών

Σύλληψη μοντέλου στην Αττική: Ο ρόλος του σε ένοπλες ληστείες

Ελλάδα 16.01.2026
Η αστυνομία εξιχνίασε 12 περιπτώσεις ληστειών στην Αττική - Η συνολική λεία ξεπερνά το ποσό των 8.960 ευρώ

To TikTok βάζει νέο φίλτρο για τον εντοπισμό χρηστών κάτω των 13 στην ΕΕ

Κόσμος 16.01.2026
Το σύστημα αξιολογεί το προφίλ, το περιεχόμενο και τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής, ώστε να εντοπίζει λογαριασμούς που φαίνεται να ανήκουν σε παιδιά κάτω των 13

Πέθανε η Μέλπω Ζαρόκωστα

Ελλάδα 16.01.2026
Σε ηλικία 92 ετών

Φόβοι ότι η 16χρονη Λόρα έχει φύγει από την Αθήνα, «σαρώνουν» πτήσεις, λιμάνια και ΚΤΕΛ

Ελλάδα 16.01.2026
Με δεδομένο πως δεν υπάρχει κανένα ίχνος της από τις 8 Ιανουαρίου, οι Αρχές έχουν ανοίξει τις έρευνες σε λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ και στο αεροδρόμιο

Το X επιτρέπει ακόμη την ανάρτηση σεξουαλικού περιεχομένου που δημιουργείται με το Grok AI

Tech + Science 16.01.2026
Παρά τους περιορισμούς που ανακοίνωσε πρόσφατα το δίκτυο του Έλον Μασκ, η εφαρμογή Grok Imagine συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε εντολές για ψηφιακή αφαίρεση ρούχων από εικόνες γυναικών

Αδημοσίευτο βίντεο από φυλή που ζει απομονωμένη στον Αμαζόνιο: «Σκεφτόμουν από πού θα έρθει το βέλος»

Κόσμος 16.01.2026
Τελικά η απειλή που ένιωσαν μετατράπηκε σε περιέργεια