E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«The party is over»: Η Airbnb απαγόρευσε τα πάρτι στα σπίτια της σε όλον τον κόσμο

Τι ανέφερε σε ανακοίνωσή της

Δημοσίευση 29/6/2022 | 12:16

«The party is over»: Η Airbnb απαγόρευσε τα πάρτι στα σπίτια της σε όλον τον κόσμο

Τα πάρτι και τις εκδηλώσεις σε σπίτια που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση στην πλατφόρμα της αποφάσισε να απαγορεύσει οριστικά η Airbnb, μετά την προσωρινή απόφαση που είχε λάβει εν μέσω της πανδημίας.

Η εταιρεία λέει ότι ο νέος κανονισμός έχει γίνει «πολύ περισσότερο από ένα μέτρο δημόσιας υγείας» από τότε που εισήχθη τον Αύγουστο του 2020.

«Εξελίχθηκε σε μια βασική πολιτική για την υποστήριξη των οικοδεσποτών μας και των γειτόνων τους», δήλωσε η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Η Airbnb ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ότι οι καταγγελίες περί διοργάνωσης πάρτι μειώθηκαν κατά 44% από τότε που εισήχθη για πρώτη φορά το μέτρο.

Εξαιρέσεις σε αυτή την παγκόσμια απαγόρευση ενδέχεται να γίνουν στο μέλλον για «εξειδικευμένους και παραδοσιακούς χώρους φιλοξενίας».

Παράλληλα αναφέρει πως καταργείται το όριο στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να φιλοξενούνται σε ένα σπίτι ανά πάσα στιγμή.

Το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία επέβαλε όριο 16 ατόμων λόγω ανησυχιών για την εξάπλωση του κορωνοϊού, διευκρινίζοντας πλέον πως «διάφοροι τύποι μεγαλύτερων σπιτιών μπορούν να στεγάσουν άνετα και με ασφάλεια περισσότερα από 16 άτομα - από κάστρα στην Ευρώπη μέχρι αμπελώνες στις ΗΠΑ έως μεγάλες παραθαλάσσιες βίλες στην Καραϊβική».

«Η κατάργηση αυτού του ανώτατου ορίου έχει σκοπό να επιτρέψει στους οικοδεσπότες να χρησιμοποιούν υπεύθυνα το χώρο στα σπίτια τους, ενώ παράλληλα συμμορφώνονται με την απαγόρευσή μας για ενοχλητικά πάρτι», ανέφερε.

Η εταιρεία άρχισε να βάζει περιορισμούς στα πάρτι το 2019, απαγορεύοντας τα πάρτι «ανοιχτής πρόσκλησης» και τα λεγόμενα «chronic party houses» που ενοχλούσαν τους γείτονες. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία εισήγαγε μια επ' αόριστον απαγόρευση των πάρτι «για λόγους δημόσιας υγείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Ελλάδα Χτες
Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Ελλάδα Χτες
Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα: Μεγάλη γιορτή με τον Πάνο Μουζουράκη

Ελλάδα Χτες
Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να φορέσει τα «καλά» του

Νεαρός δηλητηριάστηκε από σούσι στη Θεσσαλονίκη – Μολύνθηκε από το παράσιτο «ανισάκις»

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ανισακίασης

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν χρηματοκιβώτια και τα «έτρωγαν» στο καζίνο

Ελλάδα Χτες
Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (25/11)

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Ελλάδα Χτες
Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Ελλάδα Χτες
Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

Πύργος: Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ένας 17χρονος για απόπειρα βιασμού ανήλικης

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν και οι μητέρες των δυο ανηλίκων