E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«The party is over»: Η Airbnb απαγόρευσε τα πάρτι στα σπίτια της σε όλον τον κόσμο

Τι ανέφερε σε ανακοίνωσή της

Δημοσίευση 29/6/2022 | 12:16

«The party is over»: Η Airbnb απαγόρευσε τα πάρτι στα σπίτια της σε όλον τον κόσμο

Τα πάρτι και τις εκδηλώσεις σε σπίτια που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση στην πλατφόρμα της αποφάσισε να απαγορεύσει οριστικά η Airbnb, μετά την προσωρινή απόφαση που είχε λάβει εν μέσω της πανδημίας.

Η εταιρεία λέει ότι ο νέος κανονισμός έχει γίνει «πολύ περισσότερο από ένα μέτρο δημόσιας υγείας» από τότε που εισήχθη τον Αύγουστο του 2020.

«Εξελίχθηκε σε μια βασική πολιτική για την υποστήριξη των οικοδεσποτών μας και των γειτόνων τους», δήλωσε η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Η Airbnb ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ότι οι καταγγελίες περί διοργάνωσης πάρτι μειώθηκαν κατά 44% από τότε που εισήχθη για πρώτη φορά το μέτρο.

Εξαιρέσεις σε αυτή την παγκόσμια απαγόρευση ενδέχεται να γίνουν στο μέλλον για «εξειδικευμένους και παραδοσιακούς χώρους φιλοξενίας».

Παράλληλα αναφέρει πως καταργείται το όριο στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να φιλοξενούνται σε ένα σπίτι ανά πάσα στιγμή.

Το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία επέβαλε όριο 16 ατόμων λόγω ανησυχιών για την εξάπλωση του κορωνοϊού, διευκρινίζοντας πλέον πως «διάφοροι τύποι μεγαλύτερων σπιτιών μπορούν να στεγάσουν άνετα και με ασφάλεια περισσότερα από 16 άτομα - από κάστρα στην Ευρώπη μέχρι αμπελώνες στις ΗΠΑ έως μεγάλες παραθαλάσσιες βίλες στην Καραϊβική».

«Η κατάργηση αυτού του ανώτατου ορίου έχει σκοπό να επιτρέψει στους οικοδεσπότες να χρησιμοποιούν υπεύθυνα το χώρο στα σπίτια τους, ενώ παράλληλα συμμορφώνονται με την απαγόρευσή μας για ενοχλητικά πάρτι», ανέφερε.

Η εταιρεία άρχισε να βάζει περιορισμούς στα πάρτι το 2019, απαγορεύοντας τα πάρτι «ανοιχτής πρόσκλησης» και τα λεγόμενα «chronic party houses» που ενοχλούσαν τους γείτονες. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία εισήγαγε μια επ' αόριστον απαγόρευση των πάρτι «για λόγους δημόσιας υγείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάρισα: Προσαγωγή άνδρα που κυκλοφορούσε γυμνός παρενοχλώντας τους περαστικούς

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Στην προσαγωγή ενός άνδρα που κυκλοφορούσε γυμνός προχώρησαν οι Αρχές στη Λάρισα το μεσημέρι της Παρασκευής 19/6.

Παραγουάη ‑ Τουρκία 1‑0: Οι Παραγουανοί απέκλεισαν τους Τούρκους από τη διοργάνωση

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Ο Γκαλάρσα άνοιξε το σκορ από το πρώτο λεπτό και η Παραγουάη κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος

Τουρκία ‑ Παραγουάη: Κόκκινη στον Αλμιρόν επειδή κάλυψε το στόμα του – Ένταση στο ημίχρονο

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Πρωτοφανές περιστατικό στο Τουρκία - Παραγουάη, με τον Αλμιρόν να αποβάλλεται βάσει των νέων κανονισμών, ενώ η ένταση κορυφώθηκε λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης του Μουντιάλ 2026.

ΗΠΑ: Τρεις πεζοπόροι έχασαν τη ζωή τους λόγω θερμοπληξίας στο φαράγγι του Γκραντ Κάνιον

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
«Παρά την άμεση ανταπόκριση των διασωστών, και οι τρεις πεζοπόροι υπέκυψαν στα τραύματα τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ

Θύελλα αντιδράσεων στη Γαστούνη: Οδηγός πατά σκύλο μπροστά στα μάτια μαρτύρων

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Η πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος δεν διακρίνεται με σαφήνεια - Το βίντεο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες

Στο στόχαστρο ο λαγοκέφαλος: Ξεκινά μεγάλη πανελλήνια δράση αλιείας

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Ερασιτέχνες και επαγγελματίες ενώνουν δυνάμεις για τον περιορισμό του ξενικού ψαριού που απειλεί το θαλάσσιο οικοσύστημα – Σε εξέλιξη 10ήμερη δράση με πρωτοβουλία από τη Ρόδο

Αίγιο: Βρέθηκε πόρτα από συρματόπλεγμα δίπλα στο σπίτι ‑ Εξετάζονται «θαμμένα» στοιχεία

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Το νέο δεδομένο εγείρει το ερώτημα για το αν θα μπορούσε εκεί να έχουν «θαφτεί» τα στοιχεία που αναζητούν οι Αρχές

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά: Εντοπίστηκε καλλιέργεια του ενοικιαστή με ναρκωτικά

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του ενοικιαστή

Χανιά: Εντοπίστηκε ο ενοικιαστής της 45χρονης που αγνοείται

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Εντοπίστηκε μετά από έρευνες ο ένοικος του σπιτιού της Σταυρούλας Λεβεντάκη, η οποία αγνοείται από τις 30 Μαΐου. Συνελήφθη για ναρκωτικά.

Σύγκρουση τρένων στη Βρετανία: Τι συνέβη κοντά στο Μπέντφορντ και πόσοι τραυματίστηκαν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο τρένα της East Midlands Railway συγκρούστηκαν νότια του Μπέντφορντ, με πέντε ελικόπτερα αεροδιακομιδής και δεκάδες οχήματα έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Τραγωδία στα Χανιά: 17χρονος Βρετανός πνίγηκε στον Κλαδισό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού 17χρονου Βρετανού στην παραλία του Κλαδισού στα Χανιά

Η στιγμή του Μουντιάλ: Ο προπονητής της Ιαπωνίας ζήτησε και έβγαλε σέλφι με τον Χάρι Κέιν, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Χατζίμε Μοριγιάσου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του όταν συνάντησε τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν