E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«The party is over»: Η Airbnb απαγόρευσε τα πάρτι στα σπίτια της σε όλον τον κόσμο

Τι ανέφερε σε ανακοίνωσή της

Δημοσίευση 29/6/2022 | 12:16

«The party is over»: Η Airbnb απαγόρευσε τα πάρτι στα σπίτια της σε όλον τον κόσμο

Τα πάρτι και τις εκδηλώσεις σε σπίτια που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση στην πλατφόρμα της αποφάσισε να απαγορεύσει οριστικά η Airbnb, μετά την προσωρινή απόφαση που είχε λάβει εν μέσω της πανδημίας.

Η εταιρεία λέει ότι ο νέος κανονισμός έχει γίνει «πολύ περισσότερο από ένα μέτρο δημόσιας υγείας» από τότε που εισήχθη τον Αύγουστο του 2020.

«Εξελίχθηκε σε μια βασική πολιτική για την υποστήριξη των οικοδεσποτών μας και των γειτόνων τους», δήλωσε η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Η Airbnb ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ότι οι καταγγελίες περί διοργάνωσης πάρτι μειώθηκαν κατά 44% από τότε που εισήχθη για πρώτη φορά το μέτρο.

Εξαιρέσεις σε αυτή την παγκόσμια απαγόρευση ενδέχεται να γίνουν στο μέλλον για «εξειδικευμένους και παραδοσιακούς χώρους φιλοξενίας».

Παράλληλα αναφέρει πως καταργείται το όριο στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να φιλοξενούνται σε ένα σπίτι ανά πάσα στιγμή.

Το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία επέβαλε όριο 16 ατόμων λόγω ανησυχιών για την εξάπλωση του κορωνοϊού, διευκρινίζοντας πλέον πως «διάφοροι τύποι μεγαλύτερων σπιτιών μπορούν να στεγάσουν άνετα και με ασφάλεια περισσότερα από 16 άτομα - από κάστρα στην Ευρώπη μέχρι αμπελώνες στις ΗΠΑ έως μεγάλες παραθαλάσσιες βίλες στην Καραϊβική».

«Η κατάργηση αυτού του ανώτατου ορίου έχει σκοπό να επιτρέψει στους οικοδεσπότες να χρησιμοποιούν υπεύθυνα το χώρο στα σπίτια τους, ενώ παράλληλα συμμορφώνονται με την απαγόρευσή μας για ενοχλητικά πάρτι», ανέφερε.

Η εταιρεία άρχισε να βάζει περιορισμούς στα πάρτι το 2019, απαγορεύοντας τα πάρτι «ανοιχτής πρόσκλησης» και τα λεγόμενα «chronic party houses» που ενοχλούσαν τους γείτονες. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία εισήγαγε μια επ' αόριστον απαγόρευση των πάρτι «για λόγους δημόσιας υγείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Όλυμπος εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η απόφαση ελήφθη στην 48η Σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, αναγνωρίζοντας τη μοναδική φυσική και πολιτιστική αξία του εμβληματικού ελληνικού βουνού.

«Νόμιζα ότι ήταν κλέφτης»: Τι ισχυρίστηκε ο 41χρονος για τη δολοφονία της διασώστριας ΕΚΑΒ στη Σύρο

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για γυναίκα, ενώ ο πρώην σύζυγος της θύμας συγκλονίζει με τις δηλώσεις του

Το γιγαντιαίο parking 7 ορόφων με 3.500 θέσεις που κατασκευάζεται στην Αττική και τα αλλάζει όλα

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ανεγείρεται ο μεγαλύτερος στεγασμένος χώρος στάθμευσης της χώρας, έκτασης 98.600 τ.μ., με παράδοση αναμενόμενη στα τέλη του 2027.

Οριστικό: Αυτές είναι οι υποχρεωτικές αλλαγές στα αυτοκίνητα

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Το πρώτο στάδιο του νέου προτύπου εκπομπών Euro 7 τίθεται σε ισχύ από τα τέλη του 2026 - τι σημαίνει αυτό για τους οδηγούς και όσους σκοπεύουν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο;

Καλλιάνος: Πότε επιστρέφει η ζέστη και πού θα φτάσουν οι 40°C

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Από την Κυριακή η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα από τα μέσα της εβδομάδας.

Τραγωδία στη Λαμία: Μητέρα κρατούσε αγκαλιά τον νεκρό γιο της για πάνω από 24 ώρες

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η 69χρονη επικοινώνησε με γραφείο τελετών αδυνατώντας να εξηγήσει τι είχε συμβεί, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η Αστυνομία.

Γερμανία: Δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία και η φωτογραφία του 21χρονου Ισλαμιστή που φέρεται ύποπτος για την επίθεση στο Pride

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του υπόπτου, γνωστού στις γερμανικές αρχές - Μία νεκρή γυναίκα και 14 τραυματίες από την επίθεση

Κινηματογραφική κλοπή αγροτικού στο Γαλάτσι: Ήρθαν με δική τους μπαταρία για να το κλέψουν – Βίντεο ντοκουμέντο

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Τέσσερις νεαροί 16-18 ετών έδρασαν επί μισή ώρα μπροστά σε κάμερες ασφαλείας, ξεπερνώντας κάθε μέτρο προστασίας που είχε λάβει ο ιδιοκτήτης.

Ισλαμιστής ο ύποπτος για την επίθεση σε φεστιβάλ Pride του Βερολίνου – Ένας νεκρός και 16 τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η γερμανική αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον φερόμενο δράστη, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος – Βαν έπεσε πάνω σε πλήθος στην εκδήλωση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Μητσοτάκης: Επιπλέον μείωση 10 λεπτών στο diesel τον Αύγουστο – Τι ανακοίνωσε για καύσιμα, Ε65 και αμυντικά

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η συνολική έκπτωση στο πετρέλαιο κίνησης φτάνει τα 15 λεπτά ανά λίτρο, με παρέμβαση 30 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο για ολόκληρο τον Αύγουστο.

Φονική επίθεση στη διασώστρια ΕΚΑΒ στη Σύρο: Τι αποκαλύπτουν οι κάμερες και η καρέκλα που έγινε «όπλο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΕΛΑΣ εξετάζει καρέ-καρέ το βιντεοληπτικό υλικό - ποινική δίωξη σε 41χρονο και σύζυγό του, με απολογία ορισμένη για την Τρίτη 28 Ιουλίου.

Νέος Κώδικας Ιδιοκτησίας: Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, αποφάσεις και Airbnb στις πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη συνιδιοκτησία από το 1929, με αποφάσεις στο 51%, υποχρεωτική ασφάλιση και ρύθμιση του Airbnb.