E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκβιασμοί Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με Μητσοτάκη

Αντέχει το ΝΑΤΟ να χάσει την Τουρκία;

Δημοσίευση 28/6/2022 | 12:47

Εκβιασμοί Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με Μητσοτάκη

Την επικίνδυνη ρητορική κατά της Ελλάδας επανέλαβε ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, κατά την αναχώρησή του για τη Μαδρίτη, για να λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής των μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η πόρτα της χώρας του στην Ελλάδα παραμένει κλειστή, σμειώνοντας πως με αυτή τη στάση «οι Έλληνες θα συμμαζευτούν», ενώ έφτασε ακόμα και στο σημείο να εκβιάσει το ΝΑΤΟ, λέγοντας: «Η πιο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία. Μπορεί το ΝΑΤΟ να αντέξει να χάσει μια δύναμη όπως η Τουρκία; Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει με συνέπεια τη δύναμή της για το ΝΑΤΟ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την ασυμβίβαστη πορεία».

«Δεν είναι δυνατόν να έχω διμερή συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη. Είχαμε προγραμματίσει μια υψηλού επιπέδου στρατηγική συνάντηση με την Ελλάδα, την ακύρωσα. Δεν μπορεί να γίνει πια, έχει τελειώσει. Κλείσαμε αυτή την πόρτα. Μετά από αυτό, θα συμμαζευτούν οι ίδιοι (οι Έλληνες)» είπε ο Ερντογάν.

«Η πιο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία. Έχει την πολυτέλεια, μπορεί να αντέξει το ΝΑΤΟ να χάσει μια δύναμη όπως η Τουρκία; Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει με συνέπεια τη δύναμή της για το ΝΑΤΟ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την ασυμβίβαστη πορεία» ανέφερε στη συνέχεια ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Τι έκανε το ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας όταν χιλιάδες φορτηγά με όπλα δόθηκαν στους τρομοκράτες; Τα φορτηγά ήρθαν από τις ΗΠΑ. Θα το πούμε ξανά στη συνάντησή μας. Πώς είναι δυνατόν να είμαστε δύο χώρες που βρίσκονται δίπλα-δίπλα και μέσα στο ΝΑΤΟ και να τους δίνονται όπλα σε τρομοκράτες; Είπατε πως δίνονται στην Ελλάδα με στόχο τη Ρωσία. Δηλαδή εναντίον ποιου χρησιμοποιούνται αυτά τα όπλα; Τώρα τους ξέρουμε πολύ καλά. Εμείς θα τους φέρουμε στο προσκήνιο. Σε ποιο μέρος κατέφυγε στην Ελλάδα η FETÖ, που επιχείρησε το πραξικόπημα;».


Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ακόμα ότι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στην Μαδρίτη, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σαφάρι ελέγχων από την ΑΑΔΕ για «ύποπτες» επιστροφές ΦΠΑ

Οικονομία 15.12.2025
Ποιες υποθέσεις μπαίνουν στο στόχαστρο

Σκάφος ελληνικών συμφερόντων με κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Ατλαντικό ‑ Συνελήφθη ο «Έλληνας Εσκομπάρ»

Κόσμος 15.12.2025
Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών. Το σκάφος ρυμουλκείται με τη συμβολή του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ποιοι πάνε ταμείο αυτήν την εβδομάδα

Οικονομία 15.12.2025
Όλες οι πληρωμές για συντάξεις, επιδόματα και δώρα

Έρχεται νέος φόρος για τα ακίνητα το 2027 ‑ Τι είναι το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης

Οικονομία 15.12.2025
Τι καταγγέλλει η ΠΟΜΙΔΑ για τον νέο φόρο

Μυστήριο με τον θάνατο του ηθοποιού Πίτερ Γκριν: Βρέθηκε μέσα στα αίματα και μυστηριώδες σημείωμα δίπλα του

Κόσμος 15.12.2025
Οι αστυνομικοί βρήκαν τον ηθοποιό από το Pulp Fiction ξαπλωμένο μπρούμυτα στο διαμέρισμά του

Χριστούγεννα στα μπλόκα: «Όλα ή τίποτα» λένε οι αγρότες ‑ Το email με τα 14+2 αιτήματα

Ελλάδα 15.12.2025
Οι αγρότες απέστειλαν με email τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση - Δεν θέλουν ούτε την μετάβαση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ - Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα απαντά το Μέγαρο Μαξίμου

Τροχαίο ατύχημα για τον Αρη Μουγκοπέτρο: Ζω από θαύμα για ακόμα μια φορά

Ελλάδα 15.12.2025
«Ανυπομονώ να περάσει αυτή η χρονιά πλέον όσο τίποτα άλλο…» γράφει στο βίντεο που ανήρτησε στο Instagram

Αγριο έγκλημα στο Χόλιγουντ: Νεκροί ο γνωστός σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, τους δολοφόνησε ο γιος τους

Κόσμος 15.12.2025
Ο 78χρονος σκηνοθέτης και η 68χρονη σύζυγός του βρέθηκαν μαχαιρωμένοι μέχρι θανάτου

Πατέρας και γιος οι δράστες της επίθεσης στο Σίδνει της Αυστραλίας – Τουλάχιστον 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Κόσμος 15.12.2025
Ο πατέρας σκοτώθηκε από την αστυνομία, ενώ ο γιος παραμένει στο νοσοκομείο

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2‑0: Ήταν κακός, έχασε και έπεσε στην 3η θέση

Αθλητικά Νέα Χτες
Επιστροφή στις νίκες για τους Περιστεριώτες