E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκβιασμοί Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με Μητσοτάκη

Αντέχει το ΝΑΤΟ να χάσει την Τουρκία;

Δημοσίευση 28/6/2022 | 12:47

Εκβιασμοί Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με Μητσοτάκη

Την επικίνδυνη ρητορική κατά της Ελλάδας επανέλαβε ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, κατά την αναχώρησή του για τη Μαδρίτη, για να λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής των μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η πόρτα της χώρας του στην Ελλάδα παραμένει κλειστή, σμειώνοντας πως με αυτή τη στάση «οι Έλληνες θα συμμαζευτούν», ενώ έφτασε ακόμα και στο σημείο να εκβιάσει το ΝΑΤΟ, λέγοντας: «Η πιο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία. Μπορεί το ΝΑΤΟ να αντέξει να χάσει μια δύναμη όπως η Τουρκία; Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει με συνέπεια τη δύναμή της για το ΝΑΤΟ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την ασυμβίβαστη πορεία».

«Δεν είναι δυνατόν να έχω διμερή συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη. Είχαμε προγραμματίσει μια υψηλού επιπέδου στρατηγική συνάντηση με την Ελλάδα, την ακύρωσα. Δεν μπορεί να γίνει πια, έχει τελειώσει. Κλείσαμε αυτή την πόρτα. Μετά από αυτό, θα συμμαζευτούν οι ίδιοι (οι Έλληνες)» είπε ο Ερντογάν.

«Η πιο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία. Έχει την πολυτέλεια, μπορεί να αντέξει το ΝΑΤΟ να χάσει μια δύναμη όπως η Τουρκία; Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει με συνέπεια τη δύναμή της για το ΝΑΤΟ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την ασυμβίβαστη πορεία» ανέφερε στη συνέχεια ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Τι έκανε το ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας όταν χιλιάδες φορτηγά με όπλα δόθηκαν στους τρομοκράτες; Τα φορτηγά ήρθαν από τις ΗΠΑ. Θα το πούμε ξανά στη συνάντησή μας. Πώς είναι δυνατόν να είμαστε δύο χώρες που βρίσκονται δίπλα-δίπλα και μέσα στο ΝΑΤΟ και να τους δίνονται όπλα σε τρομοκράτες; Είπατε πως δίνονται στην Ελλάδα με στόχο τη Ρωσία. Δηλαδή εναντίον ποιου χρησιμοποιούνται αυτά τα όπλα; Τώρα τους ξέρουμε πολύ καλά. Εμείς θα τους φέρουμε στο προσκήνιο. Σε ποιο μέρος κατέφυγε στην Ελλάδα η FETÖ, που επιχείρησε το πραξικόπημα;».


Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ακόμα ότι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στην Μαδρίτη, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Ορατό νέο shutdown ‑ Δεν πέρασε από τη Γερουσία το νομοσχέδιο χρηματοδότησης έξι υπουργείων

Κόσμος 30.01.2026
Η χρηματοδότηση πολλών υπουργείων στις ΗΠΑ λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο

ΠΑΟΚ: Η Τούμπα αποχαιρέτησε τα παιδιά της ‑ Το σπαρακτικό «αντίο» με πυρσούς και συνθήματα

Ελλάδα 30.01.2026
Όλα όσα έγιναν στη συγκλονιστική υποδοχή των «αετόπουλων» που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό τροχαίο στη Ρουμανία

Ταξί: Νέα απεργία την επόμενη εβδομάδα: Πότε θα τραβήξουν «χειρόφρενο» για 48 ώρες

Ελλάδα 30.01.2026
Σύμφωνα με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο, σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν και οι αυτοκινητιστές ταξί της Θεσσαλονίκης

Με βροχές στα ανατολικά φεύγει η Kristin, έρχεται νέα «ζόρικη» κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Καιρός 30.01.2026
Ποιες περιοχές επηρεάζονται από τα φαινόμενα - Κλειστά σχολεία στην Αλεξανδρούπολη

Η Τεχεράνη θα απαντήσει αμέσως αν δεχτεί επίθεση, δηλώνει ο εκπρόσωπος του στρατού

Κόσμος Χτες
Υποστήριξε ότι «πολλές» αμερικανικές βάσεις στην περιοχή βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων

Τροχαίο στη Ρουμανία: Σε κλίμα οδύνης η άφιξη των σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ελλάδα Χτες
Η αυτοκινητοπομπή έφτασε λίγο μετά τις 19:30 στο γήπεδο

Η Γαλλία καταργεί τα «συζυγικά καθήκοντα» στο σeξ

Κόσμος Χτες
Οι υποστηρικτές της νέας ρήτρας ελπίζουν ότι ο νόμος θα συμβάλει στην αποτροπή του συζυγικού βιασμού

Τραμπ: Ο Πούτιν συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός μίας εβδομάδας λόγω κρύου

Κόσμος Χτες
«Ζήτησα προσωπικά από τον Πρόεδρο Πούτιν να μην επιτεθεί στο Κίεβο και σε διάφορες πόλεις για μια εβδομάδα»

Απίστευτο περιστατικό σε αγώνα μπάσκετ στο Ντουμπάι: Παίκτης κλωτσούσε τον αντίπαλό του που ήταν πεσμένος στο παρκέ

Αθλητικά Νέα Χτες
Μετά από μία αψιμαχία, ανάμεσα στον Ισμαήλ Ρομέρο και τον Νικ Ντεμούσις, ο δεύτερος έπεσε στο παρκέ, με τον πρώτο να πηγαίνει από πάνω του και να χτυπάει με μίσος

Προσγειώθηκε το C130 με τις σορούς των οπαδών του ΠΑΟΚ

Ελλάδα Χτες
Στο γήπεδο, τόσο φίλαθλοι όσο και οι συγγενείς τους έχουν οργανώσει εκδηλώσεις για να τιμήσουν την μνήμη τους.