E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκβιασμοί Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με Μητσοτάκη

Αντέχει το ΝΑΤΟ να χάσει την Τουρκία;

Δημοσίευση 28/6/2022 | 12:47

Εκβιασμοί Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με Μητσοτάκη

Την επικίνδυνη ρητορική κατά της Ελλάδας επανέλαβε ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, κατά την αναχώρησή του για τη Μαδρίτη, για να λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής των μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η πόρτα της χώρας του στην Ελλάδα παραμένει κλειστή, σμειώνοντας πως με αυτή τη στάση «οι Έλληνες θα συμμαζευτούν», ενώ έφτασε ακόμα και στο σημείο να εκβιάσει το ΝΑΤΟ, λέγοντας: «Η πιο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία. Μπορεί το ΝΑΤΟ να αντέξει να χάσει μια δύναμη όπως η Τουρκία; Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει με συνέπεια τη δύναμή της για το ΝΑΤΟ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την ασυμβίβαστη πορεία».

«Δεν είναι δυνατόν να έχω διμερή συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη. Είχαμε προγραμματίσει μια υψηλού επιπέδου στρατηγική συνάντηση με την Ελλάδα, την ακύρωσα. Δεν μπορεί να γίνει πια, έχει τελειώσει. Κλείσαμε αυτή την πόρτα. Μετά από αυτό, θα συμμαζευτούν οι ίδιοι (οι Έλληνες)» είπε ο Ερντογάν.

«Η πιο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία. Έχει την πολυτέλεια, μπορεί να αντέξει το ΝΑΤΟ να χάσει μια δύναμη όπως η Τουρκία; Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει με συνέπεια τη δύναμή της για το ΝΑΤΟ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την ασυμβίβαστη πορεία» ανέφερε στη συνέχεια ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Τι έκανε το ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας όταν χιλιάδες φορτηγά με όπλα δόθηκαν στους τρομοκράτες; Τα φορτηγά ήρθαν από τις ΗΠΑ. Θα το πούμε ξανά στη συνάντησή μας. Πώς είναι δυνατόν να είμαστε δύο χώρες που βρίσκονται δίπλα-δίπλα και μέσα στο ΝΑΤΟ και να τους δίνονται όπλα σε τρομοκράτες; Είπατε πως δίνονται στην Ελλάδα με στόχο τη Ρωσία. Δηλαδή εναντίον ποιου χρησιμοποιούνται αυτά τα όπλα; Τώρα τους ξέρουμε πολύ καλά. Εμείς θα τους φέρουμε στο προσκήνιο. Σε ποιο μέρος κατέφυγε στην Ελλάδα η FETÖ, που επιχείρησε το πραξικόπημα;».


Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ακόμα ότι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στην Μαδρίτη, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λίβανος: Οργανώσεις κατηγορούν το Ισραήλ πως χτύπησε σπίτια αμάχων με λευκό φώσφορο

Κόσμος 09.03.2026
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε έκθεση κατά την οποία κάνει λόγο για παραβίαση του Διεθνούς δικαίου

Ιράν: Τι είναι και τι περιέχει η «όξινη βροχή» που έπεσε στην Τεχεράνη;

Κόσμος 09.03.2026
Εξειδικευμένος επιστήμονας στο κομμάτι της ατμόσφαιρας εξηγεί το φαινόμενο - Πώς επηρεάζεται η υγεία των κατοίκων στην Τεχεράνη

Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε πρέπει να το έχετε λάβει

Οικονομία 09.03.2026
Φέτος το Πάσχα «πέφτει» στις 12 Απριλίου

Ράλι τιμών στα καύσιμα: Στα 2 ευρώ η αμόλυβδη μέχρι τα τέλη της εβδομάδας

Οικονομία 09.03.2026
Αν συνεχιστεί η κούρσα ανόδου του Brent

Μεγάλη ανησυχία με τις μονάδες αφαλάτωσης στον Περσικό Κόλπο μετά το χτύπημα του Ιράν: Η τεράστια σημασία του νερού στην περιοχή

Κόσμος 09.03.2026
«Και οι πολιτικές περιοχές έχουν βρεθεί υπό σοβαρή απειλή και στοχοποίηση»

80χρονος έπεσε με το αυτοκίνητο σε τράπεζα στην Θεσσαλονίκη: «Μου έκανε κατάσχεση το σπίτι»

Ελλάδα 09.03.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 05:30 τα ξημερώματα στην πλατεία Παραμάνας, στη Θέρμη

Θεσσαλονίκη: Καθηγήτρια υπέστη εγκεφαλικό και πέθανε ‑ Καταγγελίες για άγριο bullying από μαθητές

Ελλάδα 09.03.2026
Μετά την είδηση του θανάτου της το «φως» είδαν πληροφορίες ότι η εν λόγω γυναίκα δεχόταν bullying

Έκκληση βοήθειας από τον γιο του Μίκη Θεοδωράκη: «Σκέφτομαι να κάνω κακό στον εαυτό μου»

Ελλάδα 09.03.2026
Ο Γιώργος Θεοδωράκης έκανε μία ανάρτηση στο Facebook την οποία λίγο αργότερα έσβησε

Δίκη Χρυσής Αυγής: Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά προτείνει η εισαγγελέας

Ελλάδα 09.03.2026
Η πρόταση-καταπέλτης της εισαγγελικής λειτουργού προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ έπληξε το Ντενιζλί στην Τουρκία, οι δονήσεις έγιναν αισθητές στη Σμύρνη

Κόσμος 09.03.2026
Ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι τη Σμύρνη, οι τοπικές Αρχές δεν έχουν αναφέρει θύματα ή σοβαρές ζημιές σε κτήρια και υποδομές

Δείτε βίντεο: Ιρανός ρεπόρτερ μεταδίδει μπροστά από «κόλαση φωτιάς», μετά από χτύπημα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Κόσμος 09.03.2026
Ο ρεπόρτερ ατάραχος μεταδίδει τις εξελίξεις ενώ πίσω του υψώνονται γιγαντιαίες φλόγες - Μάρτυρες αναφέρουν ότι προηγήθηκαν ισχυροί κρότοι και εκρήξεις